Livsnjutare :-)

Linderholm

Lena & Gösta Linderholm, två personer som kan konsten att njuta av livet.

I somras var vi på deras Livsnjutarafton i Kabusa Konsthall på Österlen. En jättetrevlig kväll. Köpte mig två vackra posters av Lena, som jag fick signerade. Nu sitter dom inramade på väggen och lyser upp i höstmörkret.

Lena A L

Denna underbara tavla sitter i vardagsrummet.

Nalle

En annan livsnjutare. Min svåger har målat den.

Kissarna

Och sist men inte minst, våra kissar, Chaplin & Melvin. Katter är väl riktiga livsnjutare. Finns det någon annan som kan njuta så mycket som en katt. Dom njuter av maten, att bli kliad bakom öronen. Att ligga i solen och värma sig, och som dom spinner när dom är nöjda. Härligt!

I dag när jag kom hem från jobbet, trött och frusen. Möts jag av endast två hundar. Men sonen som har höstlov kom strax med den tredje. Han hade rastat alla tre, och kom nu med den sista. Så glad jag blev. Satte på kaffehurran, värmde några lingonbullar, tände ljus och slog mig ner vid köksbordet och pausade lite.

Så nu har jag fått lite nya krafter, kanske att de räcker till att stryka skjortan som hängt så länge på en galge. Och fixa maten tills gubben kommer hem. Han kan behöva sätta sig vid dukat bord i dag. Skulle sätta på vinterdäcken innan han kommer hem. Så han är nog också trött och frusen.

Ha det bra i höstmörkret, alla livsnjutare :-)

Helgen

Söderhallarna

I lördags blev det ett besök på Ingelsta Kalkon igen. Denna gång på Söderhallarna i Sthlm. Så nu finns det mera smarr i kyl och frys. Så i lördags blev det en fantastisk kålpudding med potatis, sås och den hemlagade lingonsylten. Och sist men inte minst, ett glas rött till Mmmmmm...........................

Sen gick vi ner till Malena och Jimmy. Fika och tv-kväll, trevligt.

Rosor

I dag ett besök hos mamma och pappa. Jag fick en bukett rosor av pappa. Antagligen dom sista rosorna för säsongen. Vi har minusgrader här. Åtminstonde på mornarna occh kvällarna.

Ros

Närbild på den största rosen. Tack lilla pappa :-)

Och nu, ni som undrar. Jojomensan, Greta fick två små valppojkar i går. Allt gick bra, hon var så duktig, tar väl hand om sina små bebisar, säger Monica (Gretas uppfödare)

Bilder finns här
Tequilaville´s kennel  Gå in på valpar/aktuell kull, längst ner finns en bild på de två ljusa små gossarna.

Och så var helgen över, och jag skulle som vanligt behöva några dagar extra för att vila upp mig på. Undrar hur länge detta går?  Det är ju bara att inse, det går inte - Att vara dotter,mamma, mormor och yrkesarbetande på samma gång!!!!!!!!!!!!!!

Ha en bra vecka därute i livet. Vare sig det är snö eller inte. Vare sig du är frisk eller sjuk.

Jag har i alla fall blivit "Mormor" till två små pojkvalpar :-)))))

Äntligen fredag!!!!

Snygg väska , eller hur?  :-) :-)

Hundväska?

Kanske något för mig, med mina små vovvar.

Äntligen fredag kväll. Maken och sonen är och handlar. Jag har suttit och knåpat ihop en lista. Men det blir ingen matlagning i kväll. Det orkar vi inte. Det blir pizza och ett glas vin till Idol.

I går kväll var det p-möte på jobbet. Var jättetrött när jag kom hem. Så det blev inget bloggande för min del. I dag har vi haft planeringsdag på jobbet. Först med en annan förskola. Sen åkte vi tillbaka till oss, åt lunch och fikade. Sen en massa diskuterande och planerande. På tisdag har vi föräldramöte som vi planerade inför. På torsdag har vi maskerad. (Kanske att ni får se ett kort på mig då. Man vet aldrig.)  Största delen av dagen gick åt till läsårets tema, Genus. Hur pratar vi med barnen, gör vi skillnad på flickor och pojkar? Finns det flick och pojkfärger? Tröstar vi ledsna flickor annorlunda än pojkar? Är det bättre/lättare att vara en pojkflicka än en flickpojke???

Mycket att fundera och tänka på!!!!

Men nu är det ledigt i alla fall. Och jag tänker sova länge i morgon. (vaknar väl kl 6)

Trevlig helg och KRAM

Kura skymning

Eftermiddagsfika

Efter allt flängande i går så var det nästan stört omöjligt att komma ur sängen i morse. Hela kroppen värkte och var stel. Det straffar sig alltid när man gör för mycket. Men hur ska man bära sig åt. Vissa saker måste man ju göra, det går inte att komma ifrån. Jag skulle egentligen börja kl 9.30 i dag, men pga inskolning så måste jag börja tidigare. Så det blev en lång dag för mig. Egentligen varken får eller orkar jag med det. Jag har ju sjukeresättning på 25 % för att jag inte orkar. Men se det tar man inte nån större hänsyn till. Men jag skriver upp varenda minut, har redan en dag att ta ut i ledighet. Frågan är bara när jag får och kan göra de. Jag ska nog ta nån dag mitt i veckan nån gång ,och bara sitta hemma och lata mig.

Väl hemma så blev det sent eftermiddagsfika för mig. Hundarna skulle ju ut först. Frusen var jag också efter en ruggig dag på dagis. Tände ljus och har suttit och kurat skymnig. Nu ska jag gå igenom Gymnasieguiden igen. Vi ska träffa Syo i morgon, Oskar och jag.

Nu ska jag packa ihop datorn, sätta mig och läsa, sticka och titta på tv. Men kanske inte allt på en och samma gång :-)

Sist men inte minst lilla "Stålmannen"

Milton

Med risk för

att bli tjatig. Här kommer jättefina svartvita bilder på barnbarnen, som jag fick av Malena i dag. Men är man mormor så är man. Och stolt sådan dessutom.

Grabbarna

Så var så goda, William, Milton & Oliver.

Milton

Milton.

Såååååååååå goooooooooooaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!

             ********************************************************************************************

I går kväll var Malena, jag och Milton in till stan. (Sthlm alltså) Satt i kö 1 timme. Det är då man undrar varför man bor här. Men å andra sidan åker jag inte in till stan så ofta, och speciellt inte en vardagskväll. Trött va jag också, men efter en kopp kaffe, en lingonbulle och lite funderande så bestämde jag mig för att följa med.
Malena ska börja sälja hudvårdsprodukter och det var möte för säljarna. Malena skulle lära sig nagelvård, och jag var med som gäst.
Fick sitta med händerna i handbad, och sen smörja in dom. Sen fick vi sitta två och två, och massera händerna på varandra. Och sist fick vi fila och måla naglarna efter konstens alla regler. Jättekul.

Hemfärden gick bra inga köer. Men det hade hänt en olycka i korsningen hemma. Tre brandbilar och en ambulans och två krockade bilar. Men vi kom fram emellan brandbilarna och tog oss över korsningen. Det var ingen som dirigerade så det var lite rörigt. Läskigt att vara så nära en olycka. Har inte hört eller läst något om den. Hoppas att det gick bra för de inblandade.

            *************************************************************************************************
Och i morse började jag kl. 7.00  Kolsvart ute. Trött!!!!!! Mysig frukost med liten tös. Tända ljus och småprat. Inskolning av nytt barn. Utflykt i skogen. Mysigt, glömde bort tiden. Sen lunch. Alla barn i säng. Torka bord. Sopa golv. Slut för i dag tack för i dag. På jobbet alltså!!!!

Sen började fritiden, eller vad det kallas.

Hem och ut med tre hundar. Byta från kladdiga, snoriga dagiskläder  :-)  till rena jeans och tröja. Till skolan och hämta Oskar ( i Sollentuna),  tillbaka till Väsby och tandläkaren med honom. Därefter raka vägen tillbaka till Sollentuna, igen. Dags för akupunktur för Oskars migrän (det funkar). Sen hem. Trött, stressad och med begynnande huvudvärk (inte så konstigt kanske).

Men då tog jag fram en påse med lingonbullar och gick ner till Malena och fikade. Milton skrattar och "pratar", han är så himla gosig. Rapade och kräktes och bar sig åt som små bebisar ska. William och Oliver levde rövare, som killar i den åldern ska. Mysigt.

Hem och åt hemlagad pizza som Kjelle gjorde. Och sen tv-kväll.

Hoppas på en lugnare dag i morgon, men vi får väl se :-)

Har varit

i Hälsingland och lämnat Greta hos uppfödaren Kennel Tequilaville´s  Hon ska få sin första kull valpar där. Sen har jag snusat på, och beundrat dessa små underverk.

Valpar

Såååå söta :-)

valpar på rad

Valpar på rad. Mer bilder finns på Tequilaville´s hemsida.

Skopunkten

I dag har jag fyndat på Skopunkten, ta tre betala för två!!!!!

Nya skor

Snygga, eller hur?

Lingonsylt

Fick lingon med mig från Hälsingland. Så på eftermiddagen kokade jag
några burkar lingonsylt. Hemlagad lingonsylt, mums vad gott det är.

Lingonbullar

Sen bakade jag lingonbullar med mandelmassa. gudomligt gott :-)

                               *************************************************************************

Visst saknar vi Greta, hon blir ju borta ca 2 månader nu. Men jag vet att hon blir väl omhändertagen. Och det ska bli så spännande att höra hur det går för henne. Men lilla Havanna hon matvägrar i dag. Hon saknar storasyster (dom är halvsystrar, har samma mamma). Men det ger sig nog så småningom.

Nu håller vi tummarna för Greta. Rapport kommer, men ni får vänta ett tag. Det är inte riktigt dags ännu.

Ha en bra vecka alla :-)


Huvudvärk

Huvudvärk

Hade jag när jag kom hem i dag. Trodde att den skulle gå över om jag tog en promenad med hundarna. Men icke sa Nicke. Och den blev inte bättre av att det stod kamma, bada , torka och föna hund på schemat. Så det var bara att ta Alvedon. Hundvården var ett måste i dag, för i morgon åker vi upp till Hälsingland med Greta. Hon ska bo hos sin ägare ett tag. Jag är ju fodervärd till henne.

Greta i badet

Inte kul men nödvändigt ibland.

Greta i torken

Sen hamnar man i "torken"  :-)

Hon är nog torr snart för detta har tagit sin lilla tid. Det är ju dåligt minne på bloggen. Så egentligen skulle jag väl inte skriva något här. Men eftersom vi åker bort i morgon så blir jag nog borta härifån fram till söndag. Så jag gör ett försök. Bilderna tog en evighet att få in. Få se hur det går att ladda upp hela inlägget. Hoppas att det går bra. Har sett att vissa har fått  både inlägg och kommentarer tredubblade. Själv hade jag fått några dubbla kommentarer, men det har jag tagit bort. 

Nu ska jag plocka ut Greta ur buren och föna henne. Sen ska vi sitta och mysa i soffan hela kvällen. Ses och hörs på söndag.

Trevlig Helg alla :-)))

Dags att krypa in under täcket

Melvin


Dags att göra som Melvin kanske, krypa in under täcket.

I dag var det ruggigt ute. Och nu är ju snön på väg sägs det. Och vi som ska åka norrut på fredag kväll. Hoppas att det inte blir så här då. 

http://www.roligaklipp.se/reporter-blir-insnoead,543.html

Nu saknar jag min braskamin. Men den har jag ju i skåne. Och i somras blev det inte mycket eldat i den inte. Vi tände några brasor i september när vi var nere. Men det är ju nu under höst och vinter som man vill ha en braskamin. Men jag får göra som Melvin, krypa in under täcket när det blir för ruggigt.

Nu är det dags att bänka sig framför tv:n och kolla in hur det går för Bönderna. Ska försöka sticka några varv på min rosa schal också. Det känns i handlederna, men det är så förbaskat roligt.

Trevlig kväll

 

I love me :-)))))

Usch, klev upp 5.45 i morse. Det var alldeles svart ute. Fick ha helljuset på när jag körde. Men det är snart vår och sommar igen. Vi ska bara ta oss igenom November, sen är det jul och massor med ljus i vårt hus. Och sen kommer vi bara närmare och närmare våren. Vad possitiv jag är i dag va :-)

Efter jobbet var jag till sjukgymnasten som vanligt, hämtade sonen i skolan och sen hem och släppte av honom på parkeringen. Vidare till centrum. Hundaffären och Apoteket.

Och sen slank jag bara in på Gina Tricot. Kan bli så ibland. :-)))

Har ett par svarta jeans, som den här huvjackan passar perfekt till.

Huvtröja


T-shirt hela

Och sen den här t-shirten till det. Också Gina Tricot. Kunde inte låta bli :-)



T-shirt

Man måste älska sig själv för att kunna älska andra, tror jag att det heter. Och det är så sant så. Vi måste tycka om oss själva, med fel och brister. För det har vi alla. Jag är vid dryga 50 ganska nöjd med mig själv. Både till sätt och utseende. Kan numera vara ironisk mot mig själv inför andra. Det är gott att kunna skratta åt sig själv om man gör bort sig. Jag är väl inte världens snyggaste, men kan se mig i spegeln och säga, - du ser rätt bra ut i dag. Trots små tuttar och putmage. :-)))))

"Att gå vilse är ett sätt att lära sig hitta rätt."

Ha en bra kväll

Nalle Puh

Nalle Puh

Om en person du talar med
inte tycks lyssna, var tålmodig.
Det kan helt enkelt vara så
att han har lite ludd i ena örat.

/ Nalle Puh

Visst är han väl klok vår lilla Nalle Puh?  Så mycket tänkvärt han säger.

Inget speciellt har hänt i dag, annat än att jag är trött som sjutton. Tänk att det alltid ska straffa sig när man har lite roligt. Kurs i fredags, utflykt till Uppsala och en del handlande där i lördags och i går hade vi barn och barnbarn på middag. Jätteskojigt! Men nu är jag så trött så både ögonen och lederna svider. Så den här veckan kommer jag att gå som i dvala antagligen. Det är så tråkigt att man inte orkar med längre.

Jag vill så mycket men inget blir gjort tycker jag. Skulle vilja ägna mig mer åt barnbarnen. Hämta dom på dagis och i skolan, kanske ta med dom på bio någon helg, låta dom sova över ibland. Men orken räcker knappt till för jobbet. Sen har vi ju en tonåring hemma också.

Usch vad tråkigt det här blev då. Men jag säger som en liten kille på dagis "Det bara e så"

Trevlig kväll

Utflykt till Uppsala

St:Eriks torg

St:Eriks Torg i Uppsala, längst ner skymtar man Saluhallen. Och där inne finns Ingelsta Kalkon. Vi köpte massor med godsaker. Rökt kalkon, bacon, leverpastej, korvar, fyllda kalkonjärpar, lasagne, kalkonfärs och Österlensenap. Som jag har längtat efter detta. Det finns ju inte på konsum eller Ica precis.

Det fanns mycket annat smått och gott också. Vi köpte goda wienerbröd och kakor också. Sen gick vi tillbaka till bilen med allt vi handlat.

Uppsala domkyrka

Passerade Uppsala Domkyrka på vägen.

Heliga Trefaldighetskyrkan

Och Heliga Trefaldighetskyrkan. Det var bröllop där inne.

Konstverk

Konst i en trädgård bredvid kyrkan.

Fika

Fika ute bland höstlöven, Wienerbröden var jättegoda. Mums!

Ek

Nu börjar löven få vackra färger.

Carolina Rediviva

Carolina Rediviva, Uppsala universitetsbibliotek.

Coop

Och sen blev det ett besök på Coop Forum i Uppsala. Spännande att handla i en affär där man aldrig varit förut. Men vi hittade allt vi skulle ha.

Ikea

Och sist Ikea. Hittade en nackkudde till min fina schäslong (som jag tjatar om jämt), nya påslakan, besticklåda till köket och en förvaringsbox till alla mina papper som ligger och skräpar på köksbänken.

Sen åkte vi hem. Nöjda och belåtna med dagen. Visst ja, jag hittade ett fint garn på Coop. Nu ska här stickas. Fingrarna har domnat bort helt och hållet redan. Men ÅHHHHH så roligt det är!!!!

Middagen bestod av klyftpotatis, tsatsiki, kalkonjärpar (fyllda med fetaost och inlindade i kalkonbacon) SÅÅÅÅÅÅÅ gudomligt gott. Och till detta ett glas rött. Mmmmm

Nu blir det tv och stickning resten av kvällen. Få se hur det går att sticka efter några glas vin hi hi...

Förresten hörde och såg Roxette på tv nyss, kul att se dom tillsammans igen. Och nu en fantastisk tjej , Sarah Dawn Finer, sjunger gudomligt.

Ha en fortsatt trevlig lördagkväll......

Kurs i dag

Skogen

Har varit på kurs i dag. Ute i skogen. "Växter och djur". 

Vi började med kaffe och smörgås vid elden. Sen blev vi indelade i olika grupper och började vår långa vandring. Vi fick låna svampkorgar i fall vi skulle hitta något. Och det gjorde vi ju. En och annan Kantarell, en hel del Trattisar och några Svarta Trumpetsvapar.

Svart Trumpetsvamp

MUMS!!!!!!!!

Efter ett par kilometers vandring så fick vi göra en övning. Vi blev utplacerade på olika ställen i skogen. Det var knappt att man kunde se sin granne. Där fick vi sitta i 30 minuter och filosofera. Lyssna och titta på skogen. Tyvärr så hördes motorvägens brus, det var morgontrafiken. Men bortsett från det så var det en härlig stund. Alldeles själv med skogen. Man kunde höra bladen falla till marken. Sen samlade vi ihop oss och forsatte vandringen. Väl framme så fick vi olika uppgifter att jobba med. Sen var det lunch, medhavd matsäck. Efteråt lite svampplockning och sen fortsatte vi turen till ett grävlinggryt. Fantastiskt att få se ett sånt. Och när man visste att dom låg och sov där under oss. Det var mäktigt.

Vandringen fortsatte igen, men vi var några svampentusiaster som uppslukades av markens alla härligheter. Och när vi sen tittade upp så var resten av gruppen försvunnen. Och där stog vi, inte ett ljud hörde vi, inte ens motorvägen, vi hade inte den blekaste aning om vart vi skulle gå. Men efter lite diskuterande så enades vi om åt vilket håll vi skulle gå. Och efter ett tag så hörde vi kursledarens koskälla. Innan vi gav oss iväg så skämtade hon om att det var fredagen den 13 och hon var orolig att hon skulle tappa bort oss i skogen. Men koskällan var bra, hördes lång väg. Så vi kom alla välbehållna tillbaka.

Men nu kan jag tala om att jag är trött och har ont i hela kroppen. Så nu ska jag vräka omkull mig i soffan och titta på Idol. Men jag har i alla fall haft en jättetrevlig dag. Bra kurs och upplägg, och skönt att göra något utan barnen för en gångs skull.

Ha en skön fredagkväll.

Är det så man gör

Alla bloggares mörka hemlighet 20 kommentar(er)

Godisland Eskilstuna

(Två killar 17+ går och plockar lösgodis).
Kille 1: Det är aldrig någon som skriver några kommentarer på min blogg. Inte ens när jag skrev den där grejen med Amy Diamond!
Kille 2: Asså vaddå skriver kommentarer? Jag skriver alla mina kommentarer själv!
Kille 1: Så kan du ju inte göra!
Kille 2: Varför inte, annars är det ju aldrig nån som skriver några kommentarer. Men jag ser ju till att det ser ut som att de är verklighetsbaserade fattar du väl!



Hittat på
Tjuvlyssnat

Ännu mer Trattisar

Trattisar

Japp, ännu mer Trattisar.
 
Egentligen så hade jag tänkt mig en skön stund på min schäslong, med en bra bok, en kopp kaffe och en chokladbit. När jag kom hem från jobbet. Men skogen ropade. Kunde inte låta tillfället gå mig ur händerna. Jag var ju där förra torsdagen, men lite senare. Och då var jag ju inte ensam på svampstället. Så jag tänkte att nu när jag slutade tidigt så skulle jag vara först. Och jag tror faktiskt att jag var det. Men nu är jag trött. Man blir så trött i ögonen när man går och stirrar efter svamp. För att inte tala om hur ryggen känns. Men nu ligger dom där och väntar på att bli rensade. Trattisar är ganska lättrensade. Och dom kan nog ligga till i morgon också.


Närbild trattis

Närbid på en fin Trattkantarell.

Matlagningen hoppar vi över i kväll. Det blir nåt färdigt. Ska bara fixa matsäck till i morgon. Ska på kurs och lära mig mer om träd och djur i skogen. Ska bli roligt.

Nu ska jag ta mig en bloggrunda innan jag stupar.

Barnbarn på besök

Milton på besök

Har ni sett vilken goding. Skrattar åt morfar.

Har haft en bra dag. Sovmorgon, började kl 9.30. Ut i skogen direkt. I dag med stora barnen, "Äventyrarna." Efter en liten promenad i skogen så satte vi oss och åt matsäck. Sen placerade vi ut alla barn på sittunderlag på olika platser i skogen. Där fick dom sitta alldeles tysta och lyssna på alla ljud som finns i skogen. Och just då ringer min mobil (som nästan aldrig ringer annars på arbetstid) Det var lilla mamma som bara ville tala om att pappa och hon skulle åka till min moster under dagen. Bara så jag inte skulle bli orolig om jag ringde och ingen svarade. Hon är väl för söt :-)  Men det blev ju i alla fall ett extra  ljud i skogen. Sen la vi ett rep runt en sten och där fick dom en och en berätta vad dom såg innanför repet. Nån såg mossa, en annan björnmossa. Nån såg flera blad, en annan såg bara ett blad och en tredje såg ett blad med vatten på. Det var barr, kottar och pinnar. Och någon såg faktiskt också stenen. Jätteroligt att höra vad dom upplevde med sina sinnen.

På väg hem såg jag först en olycka, det var både brandbil och ambulans. Otäckt. Man blir alltid illa berörd. Får mycket tankar i huvudet.

Men en sån lycka att sen få se dottern och killarna komma gående efter vägen, strax innan jag var hemma. Skyndade mig ut med hundarna och gick sen ner till dom. Ville bara titta och gosa lite med dom. Dom hade redan bestämt att dom skulle komma upp till oss och fika, William ville träffa mormor och morfar. Så jag gick hem och skyndade på med middagen och sen ringde det strax på dörren. Det blev stimm, stoj och skratt. Och tänk att den lille har börjat skratta och försöka prata, det är ju för underbart. Tänk så fort det går. Alldeles nyss låg han ju i Malenas mage.


Mera trattisar

Mer trattisar

Här var det mer Trattisar och som herre på täppan Herr Kantarell.

Vi hittade svamp när vi var ute med barnen i dag. Jag hade turen att få dom. Så nu har vi ätit svampmacka till förrätt, mums! Och snart blir det potatismos med bladspenat och örtkryddade fiskbiffar. Jag fixade mackorna och Kjelle maten. Så jag passar på att skriva några rader under tiden som han stökar i köket.

Men innan vi kom så långt så var det som vanligt en stressig tisdag. Upp tidigt som attan, 5.30, började kl 7.00 i dag. När jag kom hem så var det hundpromenix och sen iväg till sjukgymnastiken. Hem och hämta Oskar och tillbaka igen. Men däremellan så var jag en snabbsväng ner till centrum och Apoteket. Var ju där i går och hämtade ut medikamenter. I morse letade jag som en tok efter påsen med tabletterna. Den fanns ingenstans. Det sista jag kom ihåg var att jag tog upp glasögonen, drog kortet och slog in koden, tog kvittot och stoppade ner i plånboken. Så innan jag vände upp och ner på huset igen så tänkte jag att jag kollar på Apoteket om jag glömde påsen där.

Hittade en vänlig dam där som sa, -Jo det finns en kvarglömd påse här borta. Och så hämtade hon den, och visst var det min. Jag är en sån som alltid ska förklara varför jag gör si eller så. Och började med en utläggning om att mobilen ringde när jag skulle betala, vilket är alldeles sant, trot eller ej :-) Men hon bara log och klappade mig på axeln och sa - det händer hela tiden, vi har ofta kvarglömda påsar här.

Men man blir ju lite orolig för sig själv. :-)

Apotekspåse

Den återfunna påsen :-)

Nu vankas det fiskbiffar i köket, mums!

Ny vecka


Usch, i dag var det riktigt kallt på jobbet. Det blev raggsockor och varma kängor på fötterna. Dubbla fleccetröjor, vindjacka och överdragsbyxor. Nu börjas det.

Efter jobbet åkte jag till skolan och hämtade upp Oskar. Sen hem och ut med hundarna en sväng. Och sen ner till centrum. Var till djuraffären och hämtade en sak som jag beställt, sen apoteket (måste fylla på förråden) Stadium nästa. Provade nästan alla mössor som fanns. Tänk att man ser så knäpp ut i mössa, men jag måste ha mössa annars fryser jag öronen av mig. Till slut så hittade jag två skapliga i alla fall. Så om det är så här ruggigt i morgon så blir det mössa på för mig. I alla fall på jobbet.  ;-)

Äppelpaj & Barnbarn

Oliver & Milton

Pysseldag. Lite hundvård igen. Men bara kamma och klippa klor. Kjelle klippte hela Maja, hon vill helst vara en korthårig Havanaise. Tycker inte om att bli kammad, men att bli klippt det går bra.

Sen har jag bläddrat i Gymnasieguiden igen och tittat på olika länkar på nätet.  Pratat lite med Oskar om valet. Vi tror att det börjar klarna lite. Men vi ska prata med studie - yrkesvägledaren också.

Åt lite kycklingsallad till lunch och sen gjorde Kjelle sin goda äppelpaj (som William älskar) och sen knallade vi ner till Malena, Jimmy och killarna med den varma pajen. Fikade och hade det mysigt med barnbarnen. William var hos en kompis, så vi gjorde en liten "matlåda" med äppelpaj & vaniljsås till honom.

När han väl kom hem så gick han rakt fram till mormor och gav mig en härlig kram. Gosungen.

William

Mums vad gott det var :-)

Och den lilla minsta han bara äter och växer. I dag log han lite mot mormor, underbart. Man blir alldeles varm inombords.

Men nu börjar jag få lite ångest, hur kan helgerna gå så fort. Det är underbart när fredagen kommer men innan man hinner blinka så är det måndag morgon igen. 

Ha en bra vecka alla.......

Lördagsmiddag

Lördagsmiddag

Efter en dag av handlande på olika centrum så var detta belöningen. Augustipanna ( i oktober) och ett glas rött till. Mums vad det var gott.

Sov länge i dag. Efter dusch och hårtvätt så piggnade jag till. Tvättstugan fick ett besök, hängde lite tvätt och körde igång en ny maskin. Sen frukost på det. I väg och hämtade ut våra pass. Regnet vräkte ner, in i centrum och köpte ett paraply. Efter att ha fällt upp det tre gånger så var det trasigt. Ska lämna tillbaks det i morgon. Typiskt.

Hem och åt lite lunch. Sen åkte vi i väg hela familjen till Kista centrum. Sonen hittade jeans, huvtröja, tre t-shirtar och vinterkängor på Stadium.

Själv hittade jag en söt blus på Kapp Ahl. Har letat  sen förra veckan. Såg den i Väsby centrum först, den fanns bara i XS och L. XS var lite väl XS, om ni förstår. Kollade på Stinsen, samma där. Sen i Täby centrum i onsdags efter jobbet. Där fanns den bara i julrött. Men nu i Kista, så fanns den äntligen i S. Ni har väl sett reklamen för trisslotter, "Plötsligt händer det" . Den bara hängde där och väntade på mig, en enda i storlek small. Vilken lycka.

Natti natti

Och nu Natti Natti!!!!!!!

Milton & Trevlig fredagkväll

Milton

Se så stor man har blivit. Mormors lilla gull, sockergris, sötnos, gosgroda,
pussgurka mm mm.

Sovmorgon i dag, sen ute hela dagen på jobbet. Ja vi gick in och åt lunch, men sen ut igen. Har haft en härlig dag på jobbet, trots personalbrist. (kurs).  Vi har en liten en som har haft det lite jobbigt efter en lång sommarledighet. Har haft lite omskolning, och i dag så sträckte han ut armarna mot mig och hoppade över till min famn. Och sen vinkade vi till pappa, inte en tår. Man blir så lycklig :-) Vi har kämpat tillsammans med föräldrarna flera veckor nu. Men tar man det bara lugnt och väntar in, så går det bra. Eloge till föräldrarna som har gett honom denna extra tid.

Men nu är jag trött, som vanligt. Hundpromenix när jag kom hem. Och nu har vi ätit Pizza och tagit ett glas rött framför tv:n. Och mera tv blir det ju. Det vankas IDOL, jippi.

Ha en trevlig kväll & helg, så hörs vi......

Hittat Trattisar

I går var det jobb hela dagen. Gick inte ens att ta lunch. Vi har om- inskolning på ett barn, och det var lite jobbigt i går. Så det gick inte att ta lunch. Slutade 15.45 och då hade jag en dryg timmes ledighet innan mötet. Ingen idé att åka hem då. Så jag tog en tur till närmsta centrum och gick runt och tittade i affärer. Köpte mig ett par fina ljuslyktor på Indiska.

Lyktor

Och i dag var jag till frissan med mamma. Vi skulle vara där kl 14.30. Var hos mamma och pappa 13.55 och då öppnade hon dörren med jacka och skor på. Man ska vara ute i god tid (vi har bara 5 min. biltur till frissan) Men hon fick klä av sig igen och bjuda på kaffe.

Men sen for vi i väg i alla fall. Och hon blev så fin så. Men när vi kommer ut från frissan ösregnar det. Inga paraplyn hade vi med. Men mamma hade luva på jackan, och sen gick vi och tryckte oss efter väggen. Så vi klarade frisyren.

När jag kom hem så hade katalogen för gymnasievalet kommit. Satt och läste, bläddrade och funderade. Inte lätt det här inte. Till slut var jag så trött och stirrig så jag kände att jag måste ut och få luft.

Tog med mig stora vovven Joy, på en promenad. Tänkte att jag skulle utforska en annan skogsbacke. Och det med gott resultat.

Hittade en del TRATTISAR. Kunde inte sluta leta, och helt plötsligt upptäcker jag att det är nästan mörkt  ute. Och jag hade varit borta 1.5 timme. Det blev till att skynda hem. Med bajspåsen full av svamp :-)


Trattisar


Det blev goda svampmackor till förrätt i kväll, och sen en god hemlagad rotfruktssoppa. Mums!

Svampmacka

Har tittat på Medium i kväll och nu blir det en liten tur bland bloggarna.

Utbränd

Utbränd

Ja i alla fall den här stocken som vi hittade på stranden i Vårhallen på Österlen.

Började kl 7.00 i morse. Åt frukost med liten tös på dagis, mysigt. Sen har vi haft skogsutflykt med matsäck. Men en liten luring gick och gömde sig och åt upp sin matsäck innan vi kom iväg. Men det finns ju alltid något extra att ta med. Det var så härligt i skogen så vi glömde alldeles bort tiden. Men vi hann hem till lunchen i alla fall.

Sen hem och rasta vovvar och så iväg till sjukgymnasten. Skönt! Sen iväg till centrum och köpte present till gubben. Han fyller år i morgon, och han får minsann present. Men jag köpte mig en present själv i stället. En härlig höst/vinterjacka. Sen in på Coop och köpte tårta till i morgon. Själv jobbar jag i morgon kväll, vi har möte. Men jag hinner nog få mig en tårtbit när jag kommer hem.

Tänkte att jag skulle hitta på något bara för mig själv på torsdag när jag slutar tidigt. Men hade på känn att det var något. Tittade i almanackan och jovisst. Ska till frissan med lilla mamma.

Men jag ska försöka ta mig i kragen och göra lite roligt. Och TACK alla goa vänner för omtanken. Stor Kram till er alla. Och ha en trevlig kväll. Nu ska jag ta och kika runt och se vad ni har haft för er idag.


Jobbat i dag....

träd

Några alvedon, god middag  och sedan ryggläge. Det gjorde susen. Ingen sjuka i dag. Men är fortfarande trött. Nån som blir förvånad, eller? Har jag väl aldrig skrivit förut :-)

Men som sagt trött är jag, och ont i kroppen har jag. Dels av den stygga fibron, blir alltid sämre vid fuktigt och regnigt väder. Men det blev naturligtvis inte bättre av att kamma och bada hundar. Men det är sånt som måste göras. Och det är ju roligt med hundar.

Och man kan ju inte bara strunta i roliga saker för att man vet att man blir sämre av det. I bland undrar jag om jag gör rätt. Lägger den ena roliga saken efter den andra på hyllan för att klara av jobbet.

Man kanske skulle göra tvärtom. Bara göra det som är roligt även om det gör ont i kroppen, och sen inte klara av jobbet. Tidigare så gjorde jag en massa saker som jag inte klarar nu, cykla, åka skidor, sticka, baka, laga mat och pyssla i  trädgården. Men jag fixar inte både och. Men jag funderar starkt på att börja sticka igen,och baka matbröd. Det är ju så roligt att baka, och det luktar så gott i huset.

 Men då vete fåglarna hur jag ska kunna byta blöjor, klä på och bära små barn på jobbet. Men jag har nog för stark arbetsmoral för att göra så.Och sen så hör det väl till åldern att man ska arbeta och göra rätt för sig. Men som sagt, ibland undrar jag.

Hundvård

Greta badar

Greta i badet, söt va!

H har badat

Mattes lilla bebis.

Greta torkad

Och så här fina blir vi när matte har badat och fönat oss. En och annan tova
fick hon reda ut också. Inte så himla poppis :-)

Havanna torkad

Ja det blev hundvård för hela slanten i dag. Och där emellan har tvättmaskinen gått varm. Har varit ut en liten sväng i regnet också med hundarna innan jag tog itu med dom.

Men nu har vi fint väder här igen. Till ingen nytta för mig, annat än att hundarna inte blir så smutsiga förstårs. Jag orkar inte gå ut mer, är helt slut. Brukar inte vara så här trött efter hundvården. Har ont i huvudet och svettas och känner mig jättekonstig. Vill inte bli sjuk igen. Men det kan ju vara mitt dåliga blodvärde som spökar. Det lär ju ta en stund innan tabletterna verkar, har bara ätit dom i drygt en vecka.

Så nu ska jag ta en dusch medans gubben fixar middag. Och sen blir det nog ryggläge resten av kvällen.