Promenad i parken

I går var jag först till tandläkaren och blev av med lite pengar. Sen tog jag en tur till Edsbergs slott och promenerade med kameran i högsta hugg.

Det hade hänt en del sen jag var där sist.

Fotade lite på sniskan, blir ganska effektfullt.





Svantvätt!

Mer bilder från slottet och parken
Här

Senare var jag på vårkonsert i Williams skola bilder finns här i den låsta

I dag har jag varit med Elvis och hans mamma till barnsjukgymnasten och barnläkaren, det gick jättebra. Han var så duktig. Sen skjutsade jag mamma Erica till jobbet. Elvis och jag åkte hem. Han var trött och somnade i bilen. Lämnade över honom till fadern som redan var hemma när vi kom fram. Han hade slutat tidigare. Vi fikade och Elvis sov vidare.

Nu är det dags för två nätters jobb igen. Och jag är helt slut, vill bara att det ska vara torsdag morgon så jag får sova. Men det brukar gå bra när man väl är där.

En liten snabbis på kvällskvisten


Bjuder på lite vackra blommor, tagna med min nya kamera. Har köpt mig en systemkamera, hur roligt som helst. Känner mig som värsta pressfotografen, när jag springer runt och fotar allt och ingenting.

Här lite
Fototrissbilder

Jag har varit väldigt nöjd med min lilla kompaktkamera, och den kommer jag fortarande att använda. De kompletterar varandra bra.

Men bilderna blir så mycket bättre med systemkameran. Än så länge kör jag mest med auto. Men jag testar med olika bländare och slutare och allt vad det heter. I bland blir det bra och i bland ingenting. Men man måste ju träna för att lära sig. Kul är det i alla fall.

Nu har jag jobbat två nätter igen. I morse skulle jag haft kameran med mig, för vi fick se en soluppgång som var så fantastiskt vacker. Jag är bara ledig i morgon, och då ska jag först till tandläkaren och sen på eftermiddagen ska jag på konsert. William har vårkonsert i skolan. sen jobbar jag onsdag och torsdag natt. Sen blir det en vecka ledigt igen.

I dag sov jag till 12.15 sen upp och åt frukost ute i solen. Promenad med vovvegänget, och sen till dagis och hämtade grabbgänget. Vi fastnade i en lekpark på väg hem.  Låst inlägg



I morgon är det en ny fotodag. Kameran följer med överallt nu.

Gårdagen..........


Några foton från omgivningarna runt jobbet.



Alltid dessa vägarbeten. Kommer det någonsin att ta slut? Tror inte det.

Inne på sjukhusområdet.

Gårdagen började med att jag klev upp i ottan. Skulle till jobbet på Brand & Säkerhetsutbildning. I  med lite frukost och iväg. Värsta rusningstrafiken, inte min favorit. Väl där så hittade jag en parkering, dock ej personal utan vanlig besösparkering, 10 kr/timmen. Hittade huset där utbildningen skulle äga rum. Men eftersom jag var ute i god tid så blev det en liten fotopromenad i omgivningen. 5-10 minuter innan skulle man vara på plats, duktig som jag är så klev jag in genom porten då. Där sitter en, alltså en tjej, och väntar. Till sist kom det en tredje. Men ingen kursledare och inga fler kursdeltagare. Det här började ju kännas kymigt. Till sist så kom det en kvinna till ett kontor bredvid lokalen. Hon hade hört redan i tisdags att kursen var inställ pga för få deltagare. Men på eftermiddagen fanns det några platser kvar. Grrrrrrrrrrrr
Den ena tjejen anmälde sig till den kursen. Vi andra två lämnade namn och sa vad vi tyckte om att man bara ställer in utan att meddela kursdeltagarna. Det gick ju an för de andra två som bara kunde gå tillbaka till jobbet. 

Det lär dröja innan jag anmäler mig till den kursen igen. Men den är obligatorisk så jag måste så småningom. Nu ska det bli spännande att se om jag får ersättning för de timmar det tog mig att åka fram och tillbaka. Men Landstinget har ju så dålig ekonomi vet ni!!!!!!!!!!!!!!

Sen satte jag mig i bilen och åkte hem. Kom på att jag kunde svänga in till Elvis i stället. Men först fick jag en ingivelse att svänga av motorvägen och åka in till kyrkogården.  Har väntat varje vecka på att gravstenen skulle komma. Och i går när jag kom dit så stod en lastbil parkerad i närheten av mammas grav. Och när jag kom närmare så såg jag en man med spade som stod och grävde. Och det var mammas sten som skulle på plats. Han hade inte ställt dit själva stenen men jag fick se den i bilen. Så fin.

Jag fortsatte till Elvis. Han var pigg och glad. Han blir glad att se farmor, sträcker ut armarna mot mig. Så härligt. Han är så gosig, vill gärna kramas och lägger huvudet mot min axel. Det finns otroligt mycket kärlek i den lilla gossen. Tyvärr är det fortfarande knas med hans sjukdom. Så det kommer att bli ytterligare ett ingrepp. Men av det enklare slaget. Men ändå, det blir ju i narkos. Jobbigt för honom, och jobbigt för föräldrarna.

Sen bar det iväg hem till hundarna och en liten promenad. Åt lunch ute i solen, härligt. På eftermiddagen åkte jag tillbaka till kyrkogården för att se det färdiga resultatet. Köpte lite blommor och planterade, det blev så fint.






Senare på eftermiddagen fick jag ett telefon samtal från William. -Mormor får jag komma hem till dej, alla har gått hem från fritids. Så klart att han fick det. Jag hade spelat in Melodifestivalen till honom, de var ju i Thailand då. Så vi tittade på den i går.

I dag ska jag åka hem till pappa och fika, sen ska vi åka till graven så han får se hur det blev.

Uppdatering: Nu har vi varit till graven, pappa och jag. Pappa köpte en bukett rosor till mamma. Han tyckte att det var väldigt fint.



Mer bilder finns i den
låsta

Nu är de här, både vita & blå.



Vitsipporna och blåsippona, alltså. Ja blåsipporna har ju varit här ett tag nu. Men vitsipporna såg jag för första gången för några dagar sedan.



I går var jag till min Feldenkraispedagog/sjukgymnast, en underbar människa. Hon är så otroligt klok och pedagogisk. Hon höjer mig till skyarna,  talar alltid om hur duktig och klok jag är. Och jag känner mig så lugn och tillfreds med mig själv och livet när jag åker därifrån. Feldenkrais kan jag varmt rekommendera till alla som har ont.

I dag har jag inte gjort många knop, men just i skrivande ögonblick så kommer jag på att det är just det jag har gjort. Började med att köra sonen till skolan. Och när jag kom hem så sopade jag utanför grinden.  För de skulle komma och göra rent i området i dag.Och då skulle man helst sopa ut sitt skräp till  mitten av gångvägen. Och inte nog med det, jag gick ut i carporten och sopade min bilplats. Ingen annan hade sopat  i vår carport.  Men i de två andra var det sopat och fint minsann. Jag började med min egen plats, och för att det inte skulle vara gjort förgäves så tog jag platserna på var sida om min bil också. Men sen tyckte jag att det kändes så fånigt att bara ta de tre platserna, så rätt som det var hade jag sopat hela carporten. Sex eller sju bilplatser. Man är ju inte riktigt klok, det kommer att göra riktigt, riktigt ont i morgon, eller redan i kväll. Och värst av allt, de har inte varit här och sopat rent ännu. Så har jag otur så blåser hela eländet in i carporten igen. Men då tänker då inte jag sopa.


Sen har jag tvättat en maskin tvätt, ännu ohängd :-)

Varit ute på promenad med hundarna. Först de två små, Greta i koppel och Havanna lös. Måste ju träna lite. Havanna börjar bli riktigt duktig på kontakt och kommer hyfsat på inkallning. I dag mötte vi en kille med en stor blandras. Typ, Dobberman/Schäfer-variant. Fick ju hjärtat i halsgropen. Hon sticker dit direkt och vrålar. Men hundens husse var bra, han motade bort henne och jag vände och gick åt andra hållet och kallade på henne. Och tro det eller ej, men hon kom som ett skott. Matte blev mycket nöjd med sitt lilla troll. Greta hon får inte gå lös, av den anledningen att hon tycker det är helt onödig att gå på promenad. Är hon lös så gör hon snabbt ifrån sig, och sen går hon resolut hem. Hon kan vända sig om och titta på mig som om hon säger, - Ska du följa med, eller ska jag gå hem själv. Och sen bara går hon.

Sen tog jag gamla Joysan på en alldeles egen promenad. Hon knallar på riktigt bra. Men nu är hon lite trött, sover fint i korgen, snarkar till och med.

Tror bestämt att jag också ska göra det. Ja inte snarka men vila i alla fall. :-)

Uppdatering: Nu är de här och sopar rent. Klockan 17.30, vilken tid. Nån som extraknäcker kanske.

Nu är alla hemma!


Den här satt på grinden när brudparet kom hem. Knåpade ihop den kvällen innan, och var ner tidigt på morgonen och satte fast den på grinden. Sen hängde vi upp ballonger och serpentiner, både ute och inne.

Sen åkte vi ut till Arlanda (svärsonens föräldrar och jag) och tog emot familjen. Så skönt att ha dem hemma igen. Dom var så bruna och fina, har haft en härlig semester. Men barnen längtade hem de sista veckorna.

På kvällen åt vi gemensam middag allihop. Och skålade för brudparet i champagne.



En av lyktorna som jag hade beställt, nu står de i köksfönstret båda två. Lyser så fint på kvällen.

Helgen har gått rasande fort. Har inte gjort så mycket. Var ner till centrum med Malena och William. William hade inget att läsa så jag hade lovat honom att vi skulle åka och köpa en ny bok. Vill gärna uppmuntra hans läsintresse. Så han ringde efter frukosten och sa att nu kommer jag upp, och mamma följer också med för vi ska köpa skor. Och så blev det. Med i bokkassen blev det också varsin bok till de andra grabbarna, och två pocketböcker till mig själv.

I går så bar det av till pappa för en fikastund. Och sen var vi och köpte present till Malena som fyller år idag.

I dag blir det stugsittardag, eller möjligen en stund i solen. Har så ont i kroppen, är trött och frusen. Så i dag blir det bara till att läsa och titta på tv, och kanske en tupplur mitt på dagen :)

Adios

På Hund/Fotopromenad


På hundpromenad med kameran i högsta hugg. Mer bilder finns
här.

Började dagen med en ensampromenad, med stavar, före frukosten. Härligt! Såg massor med blåsippor och fina knoppar. Att det har hänt så mycket på denna vecka som jag mest har jobbat och sovit bort. Var som att komma ut i en annan värld.

Sen var det härligt att sätta sig ner vid köksbordet och äta frukost. Det känns ordentligt i kroppen efter dessa hästpass. Som dessutom kunde blivit ytterligare ett pass. Jag visste när jag åkte hem i går morse att det fattades folk till natten. Och när jag vaknade hade jag ett missat samtal, ett intalat meddelande och ett sms. Med en undran om jag kunde tänka mig ett xtra-pass. Men jag var såååå trött, att jag hade förmodligen somnat i bilen på väg IN till jobbet. Så jag bara sms:ade tillbaka, att tyvärr jag varken orkar eller kan.

Och jag var minst lika trött i morse också, det tar ett par dagar att återhämta sig efter så här många pass. Men nu är det riktigt skönt. Ledig till nästa lördag, Jippi!!!!!!!!

Efter frukost och lite slappande framför datorn, så tog jag med vovvarna på en runda i skogen. Dom tyckte att jag uppförde mig en aning märkligt. Krypa omkring på marken och fotografera blommor. Och det var nog inte bara dom som tyckte det. Några andra hundägare passerade oss med en aning undran i blicken. Men det bjuder vi på.

Sen fick vi ytterligare sällskap i skogen av detta vackra djur. Men efter en stund så gick vi åt skillda håll.






Underbart vårväder


Och jag har sovit bort dagen. Men det är ju ett måste när man jobbar natt.  En bra natt, inte mycket att göra, blir ännu mindre i natt. Kan bli lite väl långtråkigt, men kan nog stämpla ut lite tidigare i morgon bitti. De ringde och frågade om jag ville vara ledig i natt. Men nu har jag ju sovit under dagen, och dessutom ska jag jobba i morgon natt. Och då blir det så hattigt. Dessutom förlorar jag ju en hel del ekonomiskt på det. Är hellre ledig i morgon om det går. Vi får se.
Har Fototrissat lite i dag, titta gärna
här.

Glad Påsk



Glad och glad, ja inte vet jag. Risigt väder och risig kropp. Jag har jobbat två nätter nu, det var fullbelagd avdelning. Har verkligen slitigt, inte suttit någon längre stund.Men det har gått bra, ingen som har varit jättedålig. Men som sagt det känns i kroppen. Värker överallt, fingrarna domnar och jag känner mig seg, seg, seg. Och vädret gör ju inte fibrokroppen bättre precis. Nej nu får solen och värmen komma, det behöver jag och min kropp.

Sitter fortfarande i pyjamas och segar fast klockan snart är 12. Men nu ska jag försöka rycka upp mig. Elvis väntar på farmor, Tjingeling!!!!!!!!!!!! :-)

Mer foton finns
här i fotobloggen.



Och här i den låsta, Elvis hand i farmors.

Joy 12 år

I dag fyller Joy 12 år, gamla damen. Hon är lite stel i lederna, men än hänger hon med. Glad och matfrisk är hon, ett friskhetstecken om något.







I dag har jag påskpyntat lite. Köpt på mig lite Påskliljor,Pärlhyacinter och två Pelargoner. Några ljuslyktor och lite krukor.Men det blir inte så mycket påsk för mig. Jobbar i natt och i morgon (tisdag) natt, sen lörd. sönd. och månd. natt. Men sen är jag ledig i tio dagar, härligt. Hoppas att det fina vädret håller i sig då, men det vet man ju aldrig.

Men nu ska jag ut och sätta mig en stund, med en kopp kaffe.

Bröllop

Mina fototrissbilder finns här

Nu har vi fått bilder från bröllopet i Thailand. Jag blir så rörd och stolt. Vilken vacker dotter jag har. Och fin svärson, och barnbarnen, så fina dom är killarna.
Jag har även sett lite film från bröllopet, som sonen tog. Som nu är hemma från sin långa resa i Thailand.

Bilderna är från deras resedagbok, och gick inte att förstora. Tyvärr. Men det kommer kanske bättre bilder när de har kommit hem.

 

 
 

 

 



Så vackra dom är!!!!!!!!!


 

Elvis är hemma.........



Äntligen!!!!!!!!!

Efter 8 veckor i Thailand med mamma och pappa, så är han hemma nu. Gick av i morse efter två nätter, sov tre timmar. Och sen i med frukost och iväg. Till ELVIS!!!!!!!!!!!!

Och han kände igen farmor, lite blyg i början. Men sen sträckte han ut armarna och kramade mig hårt och länge. La sin kind emot min, åh det var gudomligt.

Så dagen till ära bjuder jag på en bild på Elvis från Thailand. Kommer vara strängt upptagen de närmaste dagarna, så klart!

Kika gärna
här också.