I lyktans sken.....



Blev det i går kväll.



I dag har vi varit och fikat med pappa. Och tittat på skidskytte, duktig tjej Helena Jonsson som tog hem den totala världscupen i skidskytte.

I dag har jag
fototrissat i min nya Fotoblogg, där det även finns bilder på mitt älskade Österlen, hundar, katter, natur mm. det kommer att fyllas på då och då.

Bröllop i dag................

Min dotter gifter sig på en strand i Thailand i dag. Önskar att vi hade kunnat vara med. Skickar en hyllning till er, genom musiken av Ulf Lundell, Ted Gärdestad, Marie Fredriksson och Måns Zelmerlöw.

Önskar er all lycka, många Pussar och Kramar till er alla. Hoppas att ni får en oförglömlig dag.






 




**********************************************************************************************************************************

För övrigt så är jag lite sjuker. Det blev bara en jobbnatt för mig. Kände mig så konstig i går eftermiddag när jag vaknade, ont i huvudet som sjutton.Kände mig febrig, men hade inte det minsta feber. Fick ångest, hur sjutton ska jag kunna jobba en hel natt när jag känner mig så här. Men att ringa och sjukskriva sig för att man har ont i huvudet och "känner sig konstig", det kan man ju inte göra. Och speciellt som jag vet att det då måste ringas in någon som är ledig, det vill man ju inte vara orsak till. Så jag tog en huvudvärkstablett och försökte få i mig lite frukost/lunch/mellanmål, vad man nu ska kalla det för när man äter klockan 15.30. Men det gick inget vidare, och rätt som det var kände jag att det lilla jag fått i mig ville komma upp. Så då var det inget att tveka om, ringde och sjukskrev mig. Men det blev inget mer än den gången, om ni förstår vad jag menar :-)
Men hela kvällen mådde jag "konstigt", jag har sovit "sådär". Har fortfarande lite huvudvärk och känner mig "konstig" det bara susar i skallen. Det är väl något virus kan jag tänka mig. Bara att vila och se tiden an.




Promenad i slottsparken


I går tog jag bilen till grannkommunen, där vi bodde förut. Tog en promenad
 runt slottet, parken och strandpromenaden.

Allén från båda hållen.

Det är härligt att gå genom en allé. Speciellt på vår och sommar när solen strålar ner genom trädkronorna.

Men det är ganska fint med snötäckt gång också.

Det var fåglar överallt. I vattnet, på land och runt fötterna på mig.

En närbild på söta Herr & Fru And.

Och lilla Fru Sothöna, så fin.



Strandpromenaden heter nu "Nils Göranssons promenad". Nils Göransson var min gamla rektor i grundskolan.

Här hade jag kunnat ta en kopp kaffe, om det varit lördag eller söndag. Nu fick jag åka hem och fika. I dag ska jag åka och fika med pappa. I morgon blir det tandläkarbesök, hua. Och sen jobb onsdag och torsdag natt.

Att göra en Pudel

"att göra en pudel"?  betyder :  att man på order (mer eller mindre) ber om ursäkt och erkänner att man gjort fel, ...
Det har ju skrivits en del senaste veckan om Tingaliin


Tingaliin



Här kommer en annan Pudel, visserligen en gammal repris. Men väl värd att läsa/titta på.
Stina

Och när vi ändå är inne på hundar så håll till goda med tokiga Havanna, även det en repris.

Annars ser det ut så här hos mig idag, inte roligt alls.




Fototriss


Temat för denna veckas
Fototriss är Kraft. Här kommer mitt bidrag, det blir motståndskraft.





Nu är våren på väg..........





Trodde jag för några dagar sedan när jag tog de här bilderna. Men sen har det varit kallt och blåsigt, till och med farit lite snöflingor i luften. Men den är nog i antågande för jag var till sonen och tittade till huset i dag. Och där hade snödropparna tittat fram. Och det gör även solen, till och från.

I går firade vi en 18-åring här hemma. Lite torftigt kändes det när resten av familjen är i Thailand. Men vi ska fira honom i morgon, tillsammans med två fastrar (var av den ena är hans Gudmor), en kusin och hans familj. Vi får fira med syskonen när de kommer hem, för då finns det mer att fira. Dottern gifter sig nästa vecka i Thailand nämligen. Lite tråkigt att inte kunna vara med. Men man reser inte till Thailand hur som helst.

Nu får jag ta och sätta fart, måste förbereda maten till i morgon. Blir en konstig dag i morgon. Först ska vi åka på begravning, en kusin till mig som begravs. Och på kvällen middag för sonen. Tvära kast mellan sorg och glädje. Men det är väl så det är, Livet!

Melodifestival mm mm


Såna här banderoller finns det lite var stans i min kommun. Gruppen H.E.A.T kommer ju härifrån. Själv ska jag ju jobba i natt, så jag får spela in melodifestivalen.Men vi har ju tv på jobbet, och det finns ju tv i alla salar. Så jag får väl se en och annan snutt. Men det blir ju inget sammanhang.

I torsdags var jag till mammas grav, hon hade namnsdag då, Viktoria. Köpte två jättefina rosavita rosor, en från mig och en från pappa. Tände ljus också.

Ser ni den lilla Ekorren till vänster i bilden. Dottern och jag köpte den förra gången vi var till graven. Mamma var så förtjust i djur. Hennes gravplats ligger så fint under ett träd. Och varje gång jag har varit dit nu under vintern så har jag sett små kattspår där. Det känns skönt att hon har sällskap. Det röda hjärtat kommer också från dottern, och den röda rosen köpte vi förra veckan, den har klarat sig bra nu när det har varit minusgrader. Det var barnbarnet William som lade dit den.

Sällskap vill den här katten också ha. Snälla, snälla (lite fyndigt i melodifestivaltider va?) kan inte Melvin få komma ut och leka med mig.

Och här sitter Melvin och kikar ut. Dom är ju för söta.

Om ni inte har lyssnat på detta,
"Här stjäl han showen från mamma Fredriksson"  gör det, WOW!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha en trevlig Melodifestivalkväll, och skänk gärna en tanke till mig som jobbar.

Min nya leksak






Fick av maken, bara sådär! Blev jätteglad, så klart. Nu går jag med lurar i öronen hela tiden hihi!

Ska äta en sen frukost nu och kika lite på Malou (efter tio). Sen ska jag ta mig ner till centrum, måste ha nya salvor och krämer för min psoriasis. Det blir nog besök både på Apoteket (har recept på cortisonkräm) och en titt på hälsokosten, finns en kräm där som heter
Zona   Den är väldigt bra, men jag vet ännu inte om den är bättre eller sämre än cortison. Jag provar mig fram lite. Men just nu är det jobbigt, båda benen från knäna och ner mot fötterna, är fulla med psorasis. Det kliar och jag river sönder mig. Ser förskräcklig ut, börjar till och med bli jobbigt att byta om på jobbet. Kan inte ha något som sitter åt på benen och fötterna. Inomhus går jag utan strumpor och med mjuka uppkavlade byxor. Går jag ut måste jag ju ha kläder, och då blir det värre.

Ja ja, det var dagens gnäll!

Vart tog våren vägen?


Det snöade i går också, men nu har det slutat. Det är fortfarande några minusgrader, och snön ligger kvar. Visst är det vackert, men det känns lite onödigt när det kommer nu. Det blir ju i alla fall slask av det om någon dag. Och så mycket olyckor som det har inneburit. Nä, det var onödigt med snö igen.

Längtar till våren nu, och min fina lilla Alpclematis.

Men den är ganska vacker nu också med sina små lurviga bollar.

Så söta.


I dag ska jag åka till mammas grav. Hon har namnsdag, Viktoria. Ska tända ljus och köpa en liten ros och lägga hos henne.

Snön den bara vräker ner....


Så har vi fått vinter igen. När man precis börjat ana våren. Det började snöa redan i natt, blev lite snopen när jag tittade ut genom fönstret på jobbet. Inte kul när man ska ut sen på morgonen och skotta fram bilen och köra hem. Det brukar gå bra, men man blir ju tröttare och tröttare ju längre man kör. Sista biten kan vara jobbig. Då blir det till att höja volymen på radion och sjunga för full hals. I värsta fall får man dra ner rutan och släppa in lite kall luft.

Så om ni ser någon i en bil tidigt på morgonen, som sjunger för full hals och dessutom med rutan nere, ja det är bara att erkänna, det är jag :-)


Har inte sovit så bra i natt, har lite skallebang, trots en kort men skön promenad med hundarna. Och inte blev det bättre efter kaffe och äggmacka heller. Får väl slå mig ner i soffan och titta på tv. Spelade in några program i går kväll som jag ska kika på.

Ja säga vad man vill om vinter och snö, vackert är det i alla fall.

Jobbdax.........



I dag har jag lagt ut bilder på Fototriss för första gången, kul. Sen har jag åkt en runda till sonens lägenhet, vattnade lite blommor och kollade att allt var ok. Tog sen en liten promenad i omgivningen.
Var en sväng till hundbutiken också, skulle köpa glukosamin till gamla vovven. Men det var slut, får beställa på nätet i stället. Sen hem och tog en fika med gott hembakt bröd, visserligen sen i går. Men jag fräschade upp det lite med rapsolja och lite fetaost, sen in i ugnen en stund. Mums!
Nu ska jag slappa en stund och ladda batterierna för två nätters jobb.

Har uppdaterat den
låsta

Fototriss

Har länge tänkt att jag skulle gå med i Fototriss, och nu provar jag för första gången. Funderade länge på vad jag skulle hitta på. Letade bland gamla foton, men hittade inget rolig. Tänkte gå ut en sväng och se om jag hittade något, funderade på vägmärken. Och var på väg att stänga av datorn, och då fanns de där (bilderna med färgkontraster) mitt framför ögonen på mig. Så här är alltså mitt första bidrag till Fototriss








Lite blandat


Tagen på bar gärning, värsta kakfatet. Har varit på kalas hos Oliver som fyllt hela 6 år.

Måste bara visa tok-katten igen. Han ligger ofta i diskhon, vet inte riktigt varför, men en anledning är ju att hundarna inte kommer upp dit. Har jag varit ute och kommer hem så ligger han ofta där. Kan ibland känna mig lite iaktagen när jag går in i köket och tex packar upp varor om jag har handlat. Och sen vänder jag mig om och då ligger han där.

Så här skönt har vi det på kvällarna när vi ligger på mattes mage och ben och myser. (matte har det inte riktigt lika skönt).

Ja nu har dottern med familj rest till Thailand också, tomt är det här hemma. Är ute och går om dagarna, försöker få ordning på kroppen. Skulle ju börja åka skidor, men det går dåligt med det. Har varken snö eller skidor. så jag går med stavar i stället. Och har en del övningar som jag ska göra, kanske får mer tid för det nu, när alla är i Thailand. Egentligen är det lite skönt att vara barn och barnbarnsledig, men säg inget. det är en hemlis :)

Uppdaterat i den
låsta