Om man ändå vore här.....På Thassos i GreklandBland RosorOch BougainvilleaNunneklostret Archangelos MonasteryOch alla dessa OlivträdMen nu är det ju inte så.....Men hösten är ju ganska vacker här hemmaEller hur.....eller hur...sa jag.

Fast just i dag regnar det och är ruggigt, jag fryser, jag har ont i magen, jag har tänt ljus och lindat in mig i en sjal. Systra mi, hon tror att jag är glutenintolerant. Dessvärre tror jag att hon har rätt, hon brukar ha det. Jag som älskar bröd, ååh...det är ju så gott. Tänk...ett nybakat bröd...varmt så smöret smälter...ååååh...så gott det är.

Nu önskar jag er alla en trevlig lördagskväll. Och vad beträffar i morgon. Må bäste man/kvinna vinna. Jag håller tummarna för mitt parti.

Är du fikasugen......

Frågade jag dottern på telefon. Ja visst svarade hon. När vill du fika då...undrade jag. Jag kan fika när som helst..sa hon. Då rastar jag hundarna och sen kommer jag, sa jag. Då sätter jag på kaffe svarade dottern. Nej...vi ska inte fika hos dig...sa jag. Nähä, var ska vi fika då..undrade hon. Det får du se...jag kommer strax.

Vi åkte bara en liten bit...och vips var vi ute på landet. Närmare bestämt här.The Nut house, i Torsåker.Här kan man titta på olika växthus.Och som sagt fika...i växthusen. Vi valde med omsorg.Vi valde ett med "Gungstol".Nybakat bröd...med Philadelphiaost, sallad, rädisor, zucchini och tomat.Kaffe och Brownies...åh så gott det var. Och där satt vi i ett alldeles "eget" växthus. Lugnt och skönt. Och lagom varmt...dessutom. Och nu känner jag att jag måste ha ett eget växthus...någon gång.Mmmmmums!!!!!!!!Ser ni att taket på växthuset speglas i skeden.Här har vi Pelargon-växthuset.Massor med olika sorters Pelargoner.Och denna jättepelargon. Jag tror att det är en sorts rosenpelargon. Förresten...ser ni slottet uppe till vänster i bilden?Torsåkers slott.

Vilken trevlig dag det blev. Det får vi göra om...eller vad säger ni.


bloglovin

Nu börjar de mogna....Druvorna våra.Blåa, vackra, och massor av dem finns det.Och riktigt goda är de också. Har ätit ett par klasar i dag.

Där vi bodde förut planterade vi en vinranka, men den frös i vintras. Och den blev bara två år och hann aldrig bära frukt. Så gissa om vi är glada över våra vindruvor som vi hittade ute på vår lilla innergård. För övrigt det enda vi hittade här...nej, nu ljuger jag. Vi har hittat en liten Rhododendron i ett hörn, den var gömd under allt ogräs som fanns här. Men nu är det borta, ogräset alltså, vi ska börja med trädäcket till helgen. Sen får vi se om vi hinner plantera något i höst, eller om det får vänta till våren. Under tiden njuter vi av våra vindruvor.

I förra veckan....Träffades vi några arbetskamrater. I en liten sommarstuga. Vi åt god mat, pratade och hade jättetrevligt. Mellan mat och fika tog vi en promenad.Så småningom hamnade vi vid en liten badplats. Och här har jag och min familj badat många gånger. Vi hittade badplatsen av en ren slump. Och nu har jag en arbetskamrat som har stuga i det här området. Hon har haft stuga här i många år. Vem vet...hon kan ha varit här nere samtidigt som mig...innan vi kände varandra.När jag jobbade som dagbarnvårdare hade jag en liten flicka i min grupp som också hade/har sommarstuga i det här området. Och det var också bara av en ren slump som vi kom att prata om badet, hennes mamma och jag. Och insåg att det var samma bad vi åkte till som de hade stuga vid.  Tänk så allt flätas samman med personer man träffar i livet.Det var så roligt att komma dit...det var många år sedan vi var där sist.Synd bara att det var kallt och mulet. Annars hade det suttit fint med ett dopp.

Annars är det hårdträning med Harry och vardagslydnaden. Vi började på kurs i söndags. Och som vanligt så ska det hämtas grabbar emellanåt, jobbas emellanåt...närmare bestämt nu, snart, i natt och i morgon natt. Jobbade i helgen också, men det var ovanligt lugnt.

Får små meddelanden från Grekland i bland. Äldsta sonen med familj är där. Stjärnklar himmel från ett vackert Naxos. Badar i havet. Det är 30 grader varmt mm, mm. Är jag avundsjuk? Inte det minsta (ljug, ljug, ljug)

Ha det gott, vänner