Bokrea

bokrea

106620-364

Slutade tidigt i går. Fick öppna pga personalbrist, som vanligt hos oss. Så jag hann hem en stund efter jobbet och sen blev det sjukgymnastik. Och efter det hann jag med lite bokrea. Det var ganska utplockat redan. Jag hade tänkt skriva upp lite böcker som jag ville ha, men som vanligt inte kommit mig för. Så jag gick bara och tittade lite på måfå. Och det här blev resultatet.

I går kväll slappade jag bara, bloggen har ju varit mer än lovligt trög så det har inte blivit så mycket av vare sig inlägg eller kommentarer. Och min dator (den bärbara) är inte heller helt hundra. Så det blir lite si och så med bloggandet.

Nu har jag fått en utmaning som jag håller på att jobba med. Hinner jag så lägger jag ut den senare i kväll. Ha det gott alla.

Lassie

Lassie

Så klart att hon skulle heta Lassie, min första hund. Så många år som jag hade tjatat om en hund. Det stod hund med stora bokstäver överst på önskelistan både till jul och till födelsedagar. Men nej då, vi skulle inte ha någon hund, ingen katt, kanin, marsvin eller den allra minsta lilla fågel. Så bedrövad jag var. Men så en kväll ringer det på dörren, och utanför står ett par med en alldeles bedårande, underbar, gudomlig liten hundvalp i famnen. Syrran och jag såg ut som två stora frågetecken. Har vi kommit fel sa damen? Nej då, säger pappa som dyker upp bakom oss i hallen. Välkomna, kliv på bara.

Men kan ni förstå vilken lycka det var. Där kan man tala om tindrande barnögon. Vi var helt ovetande om detta, vilken överraskning. Sen följde hon mig genom tonåren som den allra bästa vän. Så många tårar hon har torkat med sin lena päls, så många nätter hon värmde mina fötter i sängen. Ja då, där skulle hon ligga. Och om jag nån gång råkade knuffa ner henne så fick jag en blick som inte var nådig. Och så mycket roligt vi hade tillsammans.

Men som det blir när man växer upp, så flyttade jag hemifrån, gifte mig och fick barn.  Och Lassie var kvar hos mamma och pappa. Hon blev 13 år. Flera år efter hennes död kunde jag höra hennes små tassar komma trippande på plattorna utanför huset, för att välkomna mig.

Jag visste redan då att jag så småningom skulle skaffa en ny hund. Och när mina barn var små och jag var hemma mycket kom Lufsen in i vår familj. Om honom kanske jag berättar en annan gång.


Det var egentligen inte alls meningen att det skulle handla om hundar i dag igen. Men jag har problem med den bärbara datorn. Så jag gick upp och puttade bort sonen från den här datorn. Och här har jag inga kort inlagda, men väl en scanner och en massa gamla bilder. Och bilden på Lassie låg överst. Så därför handlar det om henne i dag.

Men tyvärr så går det trögt här också. Vet inte om det bara är här hos mig det går trögt eller om det är bloggen överhuvudtaget. Men nu ska jag försöka skicka upp det här och sen ta en bloggrunda om det går.

Ha det gott.

Helgen...........

Thailand

Till Thailand, är äldsta sonen med sambo på väg nu. Kjelle skulle köra dom till Arlanda kl 03.50 i morse. Klockan 04.05 vaknade vi av telefonen!!!!!!!!!!!!!!! Han hade ställt in tiden men inte satt igång klockradion. Gissa om han kom i kläderna fort. Tur det är nära, dom hann. Vi fick ett sms med gullig bild på dom från planet till Amsterdam. Där skulle dom tillbringa 6 timmar. Men nu sitter dom på planet till Bankok, dom är framme kl 07.10 i morgon bitti. Vi var hemma hos dom i går på lite Hej då - fika. Det känns lite jobbigt att dom är så långt borta och så länge. Dom kommer hem den 28 mars. Men jag tycker att dom gör helt rätt som reser och ser sig om innan dom skaffar barn. Själv får jag väl börja resa när jag blir pensionär. Men det är ju inte fel det heller.

I lördags morse var jag först på synundersökning. Det var 4 år sen sist. Synen hade blivit bättre på ena ögat. Så det är ju inte konstigt att glasögonen känns lite konstiga. Nu ska jag prova rumsprogressiva. Jag behöver bara ha läsglasögon men det behöver jag ha för att över huvud taget kunna se tex prislappen när jag handlar, för att kunna läsa recept och laga mat, för att kunna sitta framför  datorn och naturligtvis för att kunna läsa. Dom åker av och på hela tiden. Kan inte läsa en rad utan dom. Och det är ganska handikappande. Men med rumsprogressiva så kan jag ha dom på mig när jag går och handlar och när jag går omkring hemma. Så det ska bli spännande att se hur det fungerar. Jag får dom om ca två veckor.

Och sen var vi ju då hos Daniel och Erica. Efteråt åkte vi en sväng till mor och far. Daniel och Erica ställde sin bil där nu under tiden som dom är borta. Och sen ville dom också säga hej då till mormor och morfar. På kvällen var det så klart melodifestival. Jag är mer än nöjd med resultatet.

I dag har det varit lite segt. Inte så konstigt när man blir väckt kl 04.05. Hade svårt att somna om, halvsov mest. Sen en lång härlig frukost framför tv:n.

Resten av dagen har ägnats åt hundvård. Har kammat, badat och fönat både Greta och Havanna. Dom blev så fina så. Havanna ville inte vara med på bild, men Greta fastnade på några bilder.

greta

Greta i torkburen.

1

Fönad och klar.

2

3

Sötnosen :-)

Nu börjar det bli dags för lite middag här, och apropå det så har jag ju lovat Malena och Paula recept på svamppirogerna. Ja ja, det får bli nån gång i veckan. Ni får väl påminna mig om jag glömmer bort det.

Ha en bra vecka....................

 


Barnvakt

1

Barnvakt!!!

2

Grötdags!!!

3

Mums, så gott det är!!!

4

Slut!!!!!


Mor & Far & Storebrorsorna var på hockeyträning, och då fick mormor rycka in. Har ju så nära, springer ner på några minuter.

Blev lite fika när de kom tillbaka. Gick hem strax efter kl 19. Kjelle hade förberett middagen. Det blev lite rester (frysrensning).

Dagen har varit helt ok. Förutom att det lyste en lampa på instrumentpanelen på bilen, hela vägen till jobbet. Bilen lät väldigt mycket och var lite trögkörd. Tog med instruktionsboken till bilen in på jobbet och läste. Om denna lampa lyser är det fel på automatväxellådan, åk genast till en verkstad. Jättekul :(

Nåväl, först måste jag ju jobba. Skidloppet skulle genomföras. Packa matsäck, på med västar, skidor och stavar. Räkna barn och sen bar det iväg. Så duktiga dom var :-). Efter skidloppet satt vi i en stor ring och åt skorpor och drack varm choklad. Solen sken och snöflingorna dalade sakta till marken, en härlig utflykt.

På lunchrasten gick jag ut och startade bilen. Lampan lös inte mer. Körde en sväng också, bilen gick tyst och fint. Tack och lov. Den var antagligen kall. Hade glömt sätta i motorvärmaren. Det har jag inte glömt i kväll.

Börjar känna mig lite förkyld nu, men det är ju redan fredag och helg i morgon. Får väl försöka kurera mig då.

Ha det gott.

Gårdagen

-15  skogen

solen1  solen2

M&G

Har haft datastrul, därav tystnaden. Men nu verkar det funka igen.

Gårdagen var tuff. Minus 15 grader när jag backar ur carporten. På vägen till jobbet pendlade graderna mellan - 17 till som mest - 20 grader. Vi skulle ha skidutflykt med barnen på dagis. Det blev plan B - Disco och popcorn. Det gick hem kan jag lova. Vi som är ett utedagis fick hålla till inne största delen av dagen. Vi gick ut efter mellanmålet, då hade de flesta små barnen gått hem.

Annars var det en turbulent dag. Samtal på samtal. Mellan oss pedagoger. Det har ju inte fungerat särskilt bra med den nya kollegan och hon hade haft medarbetarsamtal dagen innan. Och fått höra att hon måste rycka upp sig, rutinerna måste fungera. Hon kunde tyvärr inte ta till sig kritiken. Utan hon kom med sin avskedsansökan i går. Och nu skyller hon dels på mig, men även på alla andra. Vi hade samtal med henne och försökte reda ut saker och ting. Men det gick inte, hon förstår inte hur det ska vara för att fungera. Och nu går hon runt och beskyller än den ena, än den andra för allt möjligt skit. Hon försöker spela ut oss mot varandra (precis som barnen gör) Så stämningen är inte den bästa.

Och min andra kollega på avdelningen åker till Thailand om några veckor. Så det känns inte speciellt hoppfullt. Jag har nu 15 barn att dokumentera om.

Finns det inga bra pedagoger att få tag på??????

Tog en välbehövlig promenad med vovvarna när jag kom hem. Solen sken mellan träden och det var otroligt vackert ute. Försökte att rensa ut en del ur skallen. Men det gick inget vidare. Tankarna gnager. Men man lär sig alltid något, även av jobbiga händelser. Får ta till mig dessa lärdomar och försöka gå vidare. Det känns redan bättre.

Nu ska jag lägga in bilder för Dagens händelser. Syns om en stund igen.

Papsen & Mamsen :-)

106620-346      106620-348
Visst är dom söta!!!

Tittade på "Fråga doktorn" tidigare i kväll. Ämnet var "Klimakteriet" och som 50+ -are så är det ju ett intressant ämne. Fick höra att Klimakteriet kommer från Grekiskan och betyder -

"Högst upp på pinnen"  Det tycker jag låter alldeles utmärkt. Men det beror ju på hur man tolkar det. Men för mig kändes det positivt. Att äntligen ha kommit högst upp på "pinnen" efter drygt 50 års klättrande. Men det betyder väl också att jag nu är på väg ned för "pinnen", kanske inte lika positivt. Men förhoppningsvis har jag lärt mig en hel del på min klättring uppför "pinnen" och nu på vägen ner kanske jag har nytta av allt jag har lärt mig. Både av med- och motgångar, vilket förhoppningsvis gör att det går lättare att klättra ner än det var att klättra upp. Och klättringen uppför har ju tagit dryga 50 år, så det borde ta rätt lång tid att klättra ned också. Även om det brukar gå fortare nedför....

Här kommer lite mer klokheter av Maria Scherer -

Vi bör ljuga om vår ålder. Inte för att verka hysteriskt ungdomliga och eviga tonåringar. Nej, vi ska ljuga om vår ålder i hälsans och vetenskapens tjänst.

Vi ska dagligen tala om för våra kroppar  och vårt immunförsvar att vi är mycket yngre än vad kroppen tror.
Kroppen är nämligen rätt så dum och tror på vad den blir itutad från sin ägare. Om vi börjar varje dag med negativa tankar som tex - Gud vad jag är trött och vad jag känner mig deppig. Vad jag har ont i axlarna och lederna. Det märks att jag håller på att bli gammal....jag dör nog snart!

När den "dumma" kroppen hör detta tar den in informationen och transporterar runt negativa signaler till både celler, immunförsvar och hjärnkontor.

Vi ska lura kroppen och ljuga ihop en ny ålder. Men det finns gränser vad biostaten orkar med. Vi bör inte dra av mer än 15 år från vår egentliga ålder. Någon som tex närmar sig 40 skall genast informera sin kropp och sitt undermedvetna om att den egentligen just håller på att fylla 25! På det sättet kan vi öka vår livslängd med minst 15 år - om vi tror på det!!!!!

Vi kan alltså slänga bort det gamla talesättet att "man är så ung som man känner sig "och ersätta det med:
- "Man är så ung som man bestämmer sig för att vara". 

Bestäm din egen ålder.
Ställ in din biostat på din nya ålder.
Lev länge - både kroppen och tanken är din.

Och vips så blev man ca 37 år hihi :-)

Jag har ju två levande exempel på detta, pappa 95 år och mamma 88 år. Jag tror att speciellt min pappa måste ha läst den här boken innan den ens blev skriven. Eller förresten, han skulle ha kunnat skriva den själv.

Ha det gott, vare sig du är på väg upp eller ned  :-)

(I dag har jag varit flitig, se gärna tidigare inlägg i dag också.)

Matvrak, latmask mm

snöar
Nu snöar det igen!

Melvin  1373
Tänk så skönt att vara katt och ligga på favoritplatsen då.

1374  1375
På fönsterbrädan med den goa värmen från elementet nedanför.

1376
Ni kan ju tänka er hur gardinen ser ut på "kattsidan" som ju inte syns innifrån rummet (tack och lov).

Melvin vårt stora matvrak. Han är en blandning mellan huskatt och Ragdoll. Han är helt "lealös" när man lyfter upp honom. Älskar mat. Så fort någon går upp för trappan till övervåningen så kommer han galopperande. Han tror att han ska få mat så fort någon rör sig i närheten av matskålen. Han har satt krokben för mig ett antal gånger för att han kastar sig fram till matskålen när jag går förbi den.

Fick ju inte till några inlägg i helgen så nu kastar jag det ena efter det andra till er. Kanske kommer det ett efter Saltön också. Har några klokheter som jag vill dela med mig av. Nu igen, säger ni väl :-)

Min egen kväll!

svamppirog  106620-339

kanelpaj

Här är bilderna som jag skulle lägga in i går. Men det var stört omöjligt, det stod bara felmeddelande hela tiden. Men här kommer de.

Min lördagsmiddag i min ensamhet. Vi skulle gå på bio men kunde inte enas om filmen, jag ville se Underbara älskade eller Se upp för dårarna. Ja gubben kunde ju tänka sig båda två, men tror ni att en snart  16-årig kille ville gå på dom, nej då. Så då sa jag, åk ni jag stannar hemma. Och gissa om det var skönt att få en hel lördagkväll alldeles själv.

Och jag tänkte att jag ska minsann ha en riktigt god middag med vin och efterrätt och allt. Så jag totade ihop jättegoda svamppiroger på en bädd av olika sorters sallad med mozarellaost varvat med tomatskivor. Och sen drack jag faktiskt ett glas rödvin till det. Har aldrig druckit vin för mig själv tidigare, men det gick riktigt bra. Ska inte bli en vana, jag lovar.

Till efterrätt en kanelpaj med spanska jordgubbar och en klick vispgrädde, gudomligt gott.

Och som grädde på moset, Melodifestivalkväll.

En helt OK lördagkväll :-)

Tulpaner

106620-336  tulpaner


Tack  för alla hälsningar och kramar på "Alla Hjärtans Dag"

Ja är som vanligt trött, har mycket på jobbet nu. Min nya kollega fungerar inte som jag och de andra skulle önska. Det går såååå låååångsamt. Vi får inte barnen i säng (vagn) i tid, vi blir inte klara i tid till mellanmålet mm mm. Rutinerna fungerar inte, trots att jag berättar varje dag hur vi ska göra. Något stämmer inte. Vi ska ha samtal med henne nästa vecka.

Men i dag blev jag så glad, trots allt. Min kollega och förskoleansvarig kom med en bukett tulpaner till mig. Hon sa att hon är så glad över att jag är avdelningsansvarig på min avdelningen, hon tycker äntligen att hon har någon att "bolla" både ideér och bekymmer med. Sånt gör mig glad.

Nu blir det lite boktips igen. Om ni orkar läsa, (för det blir ett långt inlägg i dag) men jag hoppas det.

Läser just nu "Någonting bättre är redan på väg" av Maria Scherer.

Ytterligare en sån bok som man får mycket tankar av. Bra och nyttiga tankar.

Ett kapitel heter "Du är mycket lyckligare än du tror" -

Det här kommer kanske som en överraskning för dig men du är antagligen mycket lyckligare än du tror - eller vet om!
Väldigt få människor anser sig vara lyckliga. Detta är den första missuppfattningen som också ofta är grunden till ett olyckligt liv.

Problemet är att vi tror att vi måste ha en stor och märkvärdig anledning till att vara lyckliga. Likaväl som vi kan känna oss olyckliga utan någon synbar anledning kan vi uppleva lycka utan någon påtaglig händelse.

Du som känner att du aldrig är tillräckligt lycklig. Din olycka är kanske en ren missuppfattning. Vad du än har upplevt, var du än står i livet, hur olycklig du än känner dig just nu, vilka händelser du än försöker komma tillrätta med - har du ändå så mycket reserverad lycka kvar.

Tänk efter, slut ögonen en kort sekund och vänj dig vid tanken att för tio sekunder framåt känna lycka bara över att du lever, att du andas, att du är och delar det svindlande livsäventyret med miljoner andra människor just nu.
Slut ögonen igen, få kontakt med tio sekunders vanlig lycka som inte är kopplad till någon värdslig yttre händelse, någon materiell upplevelse eller sensation i den yttre världen.

Du har just känt lycka som bara har med dig och dig själv och dina egna känslor att göra.
Du har känt lycka över att du är med i det härliga, brusande, överraskande, levande livet!
Detta är livslycka!

Ett annat kapitel heter "Det finns inga rätta tillfällen"

Vi vet vad vi vill och vi vet vad vi drömmer om - men vi tror alltid att tiden är evig och vi kan skjuta upp alla viktiga beslut till i morgon. Men i morgon är bara en ursäkt... En ursäkt att tveka än en gång och vila i rutinerna. Det får bli senare. En annan gång - när allt annat är gjort.

Till att börja med måste vi sluta fantisera om det rätta tillfället. Det finns inga rätta tillfällen - om vi inte skapar dem själva. Det är nu och i dag vi måste pröva vingarna och våga riskera att vi stukar dem eller tappar en och annan grann fjäder i fåfängans praktfulla påfågelskrud.

Flyg, hoppa, spring, res bort, förändra dig, återvänd, bygg om och bygg upp, flytta eller flytta tillbaka, förälska dig eller gift dig, skilj dig om det är enda utvägen, börja spela piano, även om det är fyrtio år för sent, ta fram de gamla dikterna och köp nya strängar till den bortglömda gitarren i garderoben, unna dig äntligen att bli lycklig...

- Jamen jag är för gammal...det är för sent...
Nej, du är inte för gammal - du är möjligen för ung! Det är inte för sent.
Ibland är det som om framtiden försvinner. Men lika ofta är det som om den kommer tillbaka och omfamnar dig med tro, hopp och kärlek...
Allt är fortfarande möjligt!

Det sista kapitlet jag ska berätta om heter
"Välj dina ord annars väljer de dig" "Spara det stora orden till de verkliga katastroferna"

- Nästan alla människor använder alldeles för stora ord om sina inre tillstånd. Vi är präglade av löpsedlar, sensationella rubriker och överdrifter. Nästan alla säger att de är sönderstressade, dödströtta, kaotiska och att de har någon eller något som jagar livet ur dem. Väldigt många säger att de är chockade.
Orden styr våra tankar och våra tankar fastnar i både kropp och själ. Vi måste spara de stora orden till de stora katastroferna - annars blir minsta lilla vedermöda till ett berg som blockerar både våra sinnen och våra tankar.

Hur ska vi då uttrycka oss? Vilka ord ska vi ta till? Ord som leder till lugn och praktisk handling. säg tex. aldrig att du är sönderstressad och dödstrött. Säg istället att du har överansträngt dig och behöver vila.
Både din kropp och hjärna hör vad du säger och tror på det.

Man kan alltså ändra på verkligheten genom att byta ord, byta rubrik. Alla vuxna människor borde varje dag rannsaka sitt språk och växla ner de stora orden. Växla ner till något mer realistiskt och hanterbart. Ibland är det halva medicinen.

Välj dina ord.
Välj dem noga.
Annars väljer de dig!

Nu har jag sex tänkvärda små kapitel kvar. Jag ska läsa och tänka på varje ord hon skriver. En sådan klok kvinna.


Alla Hjärtans dag (i morgon)

106620-332


Jodå jag kom upp ur sängen i morse. Men i går kväll hade jag ont, fick ta en värktablett. Men är ganska ok i dag, lite ont gör det ju. Men det går bra. Det blir en liten snabbis nu, ska iväg på möte på jobbet strax. Sen är jag väl trött när jag kommer hem kan jag tro. Och i morgon bitti missar jag min efterlängtade sovmorgon. Ska vara hos tandläkaren kl 7.45, vilken okristlig tid. Och sen jobbar jag till 15.45 egentligen, men mellan kl 14.00-17.00 har vi Naturfika/Drop-ut fika som vi kallar det för, (drop-in fika). Så då blir det till att jobba till kl 17.00

Så jag tjuvstartar med Alla Hjärtans Dag   Kram till er alla och hoppas att ni får en trevlig dag i morgon.


106620-333
Valentin-kort från ca 1910

106620-334

Söt va?

Platt fall............

Ramlade av stolen idag, spik nykter!!!!

Sitter i godan ro och äter lunch med barnen på jobbet, och stolen bara försvinner under mig. Ena benet bara ramlade av, jag har ju märkt att den varit lite ranglig ett tag. Men man har ju inte tid att laga möbler, det är så mycket annat som ska göras i första hand. Och jag vill bara tillägga att jag inte är någon tungviktare, snarare i flugklassen.

I vilket fall (hihi) som helst, så blev jag väldigt rädd, han inte få upp balansen, utan slog i golvet handlöst. Tog emot mig med händerna och det gjorde fruktansvärt ont. Jag har inte brutit eller stukat mig, men ont gör det. Speciellt i höger handled och i axlarna. Börjar känna mig riktigt mörbultad nu. Men nog om detta.

Blev så glad i dag när jag kom hem från jobbet. Först hundpromenad och sen in och på med kaffehurran. Sen datorn, så klart. En kopp nybryggt kaffe några Digestivekex med ost och sen in och titta på bloggen. Man blir så glad av alla kommentarer, det är som att sitta och fika med sina vänner. Syrran och jag brukar fika ihop, per telefon. Nån ringer upp och säger, nu sätter vi på kaffe. Sen ringer vi upp igen efter en stund och så pratar vi i telefon och fikar med varandra. Då känns det inte att det är så långt till Österlen.

Och i kväll är det Saltön, jippi! Soffläge med andra ord.

Ha de gott!

Trött

Milton

Milton, mormors älskling. En av dom, har flera som ni vet.

106620-329

106620-330

106620-331

Sötnosen!

Vaknade i går (lördag) av telefonen, ja klockan var faktiskt 9.00. Men jag behövde sova. Malena ville ha barnvakt. William och Oliver skulle på hockeyträning. Ja nu har Oliver också börjat, dom får lite att göra med tre killar. Milton var förkyld och temperaturen var - 10 grader,(ute alltså). Så Malena tyckte inte att det var bra för Milton att vara på hockeyträning,  då fick mormor ställa upp. Det var ju bara kärt besvär, trots att det rosslade oroväckande i bröstet på honom så var han glad och snäll som vanligt. Han blev lite gnällig efter ett tag, men det var bara att fixa lite tillägg. Han åt och sen somnade han i famnen på mormor. Vilken underbar stund, bara Milton och jag i hela världen. LYCKA!!! ÖGONBLICK!!!EN STUND ATT BARA VARA!!!

Sen ramlade mormors stora älsklingar in med dunder och brak. En annan sorts LYCKA!!!  Oliver berättade att han hade halkat på isen :-) Det gör ingenting sa jag. Alla kan halka. Han tittade ilsket på mig, och sa - NEJ inte alla, JAG halkade. Ja ja, svarade jag, men det gör ingenting, för alla kan halka. Ännu ilsknare - NEEEJ, inte alla, JAG HALKADE!!! Mormor blev helt dumförklarad. ;-)

På eftermiddagen fick vi besök av stora sonen med sambo. Dom hade vänligheten att tala om att vi skulle få bjuda på skjuts till Arlanda om några veckor. Klockan 4.00 på morgonen!!!! Dom ska åka till Thailand. Ska bara vara borta i 4 1/2 vecka. Orättvist, nej då!

Annars då? Jo Melodifestivalen måste väl gås igenom. Jag är nöjd, Ola Sala & The Ark, vilken höjdare. Kan det bli bättre? Visserligen så ska ju Sebastian, Måns Zelmerlöw, Magnus Carlsson och Nanne vara med nästa vecka. Sen har vi ju Magnus Uggla, Andreas Johnson, Sarah Dawn Finer och Caroline af Ugglas också förstårs.Men det ska mycket till om någon ska toppa detta. Men det är min åsikt.

Har jobbat i dag, hemma. Barndokumentation. Är alldeles trött i både kropp och knopp. Tog mig en promenad före maten, på egen hand. Inte ens en endaste hund fick följa med. Skönt. Nu har vi ätit lite god mat och druckit ett glas vin (så här på söndan) . Nu är det ryggläge i soffan som väntar.

Ha en bra vecka, Kram!

Sång & Danskväll

så ska det låta

"Så ska det låta"

let´s dance

"Let´s Dance"

Äntligen fredag, igen! Nu är jag trött! Väntar på att gubben kommer hem med pizza, igen. Ja, ja vet, det har blivit mycket sånt. Men vi orkar inte varken handla eller laga mat nu. Vi ska vräka omkull oss i varsin soffa och titta på tv hela kvällen. Handla får vi göra i morgon.

Hoppas och tror att "Så ska det låta" blir kanon i kväll. Mycket duktiga artister. Spelar in "Let´s Dance" och tittar på det senare, om jag kan hålla mig vaken. Vi har haft mycket sjukt på jobbet den här veckan, så det har blivit en del övertid för mig. Så även i dag. Kom hem ca 16.45.

Nu anländer pizzan!!!!

Ha en trevlig fredagkväll.

Utmanad!!!!

Blev utmanad av Anna

Ta närmaste bok och slå upp sidan 18 rad 4,vad står det där?
-I stället lekte vi med en glasruta emellan oss. (Någonting bättre är redan på väg - Maria Scherer)

Sträck ut din vänstra arm så långt du kan,vad rör du vid?
Fönsterbrädan (i köket)

Vad såg du senast på tv?
Shark i går kväll (inspelat)

Utan att se efter gissa vad klockan är?
16.15 (16.11)

Bortsett från datorn vad hör du just nu?

Caroline af Ugglas som sjungen Janis Joplin (på cd:n)

När du senast var ute vad gjorde du då?
Rastade 4 hundar!

Vad tittade du på innan du började med denna undersökning?
Annas blogg bla.

Vad har du på dig nu?
Ett par jeans,ett rosa linne och en brun kofta.

Drömde du något i natt?I så fall vad?
Inte ett smack!

När skrattade du senast?
På jobbet i dag. (barn är väldigt roliga och finurliga, det blir en hel del skratt)

Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Köksklocka, en vacker tavla av Lena A Linderholm.

Har du sett något konstigt på sista tiden?
Nej.

.Vad tycker du om den här utmaningen?
Kul, har sett den tidigare hos någon. Brukar inte vara med på så mycket utmaningar. Men nu satt jag ju ändå här och hade en stund över.

Vilken var den senaste film du såg?
På bio: Göta kanal 2  På tv: nån snyftare förra veckan. (kommer inte ihåg vad den heter)

Om du blev multimiljonär-vad skulle du köpa då?
Jag skulle SLUTA JOBBA!!!! Flytta till Österlen och renovera vår lilla länga. Resa. Dela ut pengar till barn och barnbarn. Kanske syrran skulle få en slant också (hon läser nämligen min blogg hihi)

Berätta något om dig själv som folk inte vet om?
Jag har ett fruktansvärt humör. Kan bli fly förbannad. I de lugnaste vatten....(Men jag blir snällare och snällare med åren)

Tycker du om att dansa?
Nej fyy sjutton!!! Inget för mig...

Vad ska dina barn heta,pojke resp flicka?
Dom heter Daniel, Malena och Oskar.

Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Nej aldrig i livet-fast värmen lockar ju??

.Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Välkommen!

Vilka fyra personer vill du ska svara på dessa frågor?
Ninni, Kaffebönan, Åsa, Paula och vem som vill.


Funderingar....

påsklilja

 Funderingar! 
-Jag undrar om en blomma som jag inte kommer ihåg vad den heter. Den ser ut som en tulpan, men den är mindre. Den är gul och växer på påsken.
 -Jag frågar om det är en Påsklilja.
-Jaaa, utbrister hon då.
-Jag kom ihåg att den började på Påsk, men inte att efternamnet var Lilja.

Hört på dagis i dag. Visst är barn underbara. :-)

Mark Levengood

Mark1

"Sucka mitt hjärta men brist dock ej" av Mark Levengood

levengood

Vilken underbar bok. Jag har några kapitel kvar, men jag ska suga lite extra på dom.  På Piratförlaget säger man så här om boken:

I Sucka mitt hjärta men brist dock ej insveper Mark läsaren i ett universum där det mjuka blandas med det vassa, det rubbade med det kloka och det vardagliga med det extraordinära.

Här ett utdrag ur boken:

Men det här är mitt ansikte. Det är mitt liv som skapat djupen och håligheterna och den nötta skrovligheten, det är alla mina korta dagar, och alla mina långa nätter. Och fortfarande har jag nyfikna ögon, och man får inte glömma madame de Sevigné som på 1600-talet skrev att hjärtat får aldrig rynkor.
Och när man tänker efter: Vad är det för fel på att bli äldre? Och vad är det som är så fint med att vara ung? Vem som helst kan vara vacker när man är 20. Sedan händer det saker, man förlorar lite fett under ögonen och blir lite hålig, man får någon rynka här och där - men vad gör det? Verklig skönhet, det är en mogen, vuxen människa som fortfarande strålar med ögonen, en som vågar prova nya saker, en som inte låter sig hindras bara för att man förväntas uppföra sig si och så på grund av sin ålder. Det är dags för oss vuxna att våga vända oss till tonåringarna och säga: "Du må vara slät som en barnrumpa i ansiktet, men jag har erfarenhet, jag har kunskap, jag har lust, och det smäller banne mig så mycket högre än att du är fet under ögonen".

Min kropp må förfalla i takt med mitt kök, men i mig spirar min själ som gör livet vackrare för varje år.
Jag ser mig i spegeln, och däri ser jag en stjärna. En strålande vuxen stjärna. Och jag skall gå ut i världen idag med högburet huvud. Jag skall skimra, jag skall stråla, och jag skall aldrig aldrig be om ursäkt för att jag har fått växa mig storslagen, så magnifik som bara tiden kan göra oss människor.

Läs den!!!!!! Den är både rolig, dråplig och tänkvärd.

Så kära vänner, Gå ut och skimra, stråla och visa upp era rynkor.

Söndagspromenad

havanna1  kjelle

sjlön1  sjön2

sjön3  alkottar

 bus havanna2

greta

Lite foton från vår söndagspromenad hos mamma och pappa. Vi köpte med oss semlor och stoppade in hundarna i bilen och gav oss iväg. Först släppte vi loss dom på ängen nedanför mamma och pappas hus. Men Maja rymde på en gång, så det blev koppel på henne. Greta och Havanna är lite lydigare så dom fick springa lösa. Vi gick en sväng efter strandpromenaden. Kallt och mulet, men skönt ändå.

Sen var det skönt att komma in i värmen, dricka kaffe, äta semlor och prata med mamma och pappa. Dom mådde ganska bra. Pappa som är äldst är piggast. Mamma har en del krämpor. Inte så konstigt med tanke på åldern och vad både hon och pappa har gått igenom. Berättade om det på min gamla
blogg  från 2005.

Väl hemma blev det en varm skön dusch. Sen mysbyxor och min nya sköna kofta. God middag och nu några timmar framför tv:n, sen sängen och en ny arbetsvecka.

Och melodifestivalen då, ja den har ju så många skrivit om redan. Men jag är inte helt nöjd. Tommy Nilssons låt den växte för varje gång jag hörde den. Men Anna Book, nej tack. Jag hade gärna sett Uno & Irma och Andersson & Gibson i täten. Annars tyckte jag att det var ett "tamt" första startfält. Men jag tittar med spänning nästa vecka igen. Det finns många jag  är nyfiken på. Bla. Caroline af Ugglas. Har lyssnat på hennes nya cd "Janis Joplin på svenska", jättebra. Sen har vi ju The Ark, Måns Zelmerlöw, Magnus Carlsson, Sebastian, Magnus Uggla, Andreas Johnson och Sarah Dawn Finer mm, mm.

Men nu slänger jag mig i soffan. Ha en bra vecka alla :-)

Eftermiddagsfika

fika

Eftermiddagsfika. Kaffe i fina Lena L-muggen, och digestivekex
med vällagrad Grevé. Inte så illa.

106620-312  106620-311

Solen lyser i trädtopparna utanför fönstret, härligt!!

Sovmorgon i dag. Behövdes kan jag tala om. Händerna värkte så jag fick ha torgvantar på när jag åt frukost. Men det gav sig sen, tack och lov. Brukar bli bättre av värme. Skrev matlista och skickade gubben till Coop. Själv åkte jag till centrum. Köpte en rosa gosig kofta till mig själv. Vi har så kallt här, (inne alltså) jag fryser jämt. Så varma koftor behövs.

När jag kom hem så fikade jag och sen har jag bråkat med datorn. Den hänger sig. Men nu har den fått nya krafter verkar det som.

I kväll blir det en mumsig Gulaschsoppa, hembakt bröd och ett glas rött. Sen melodifestivalen. Härligt! I går såg jag Så ska det låta och Let´s Dance. Älskar musik och dansprogram.

Ha en riktigt trevlig lördagkväll :-)

Fy skäms Sverige!

Har varit på hockeyträning i kväll. Stolt mormor har fotat, fotat och filmat. Här kommer några bilder på William "in action".

wille1

Wille3

Wille2

wille4

wille5

Milton 

Lilleman var med också, i alla fall en stund.

Lilleman sover

Sen somnade han i famnen på mamma, sötnos.

Annars är det mycket just nu. Mamma & pappa har fått sin tomthyra chockhöjd. Nu håller vi på att hjälpa dom med banken så att dom kan få lån och köpa loss tomten i stället. Det finns ett seniorlån som dom kanske skulle kunna få. Och under tiden som vi pysslar med detta så kommer en stämning från tingsrätten för att dom inte godtagit den nya höjningen av tomthyran. Vi förstod inte att dom måste godkänna den när dom tänker köpa tomten. Och det fanns inget sista datum att svara på heller. Tänk att det alltid är så inom kommunen att den ena handen inte vet vad den andra gör. Nu har jag varit till vårdcentralen och hämtat ett intyg på pappas sjukdomar bla stroken han hade för ett antal år sedan som orsakade hans afasi (svårigheter med tal och skrift) . Och för detta lilla intyg tog dom 250:- är detta riktigt klokt. Nu ska vi skicka in det tillsammans med brev och kopior på alla papper till berörda instanser. Hoppas sen att det löser sig. Annars ska min gamla 95-åriga pappa inställa sig i tingsrätten och dessutom betala rättegångskostnaderna. Pappa som arbetat hela sitt liv, alltid gjort rätt för sig. Aldrig betalat en räkning försent, aldrig fått en betalningsanmärkning. Jag tror inte ens att han fått varken parkeringsböter eller böter för fortkörning någon gång .

Sverige, välgångslandet, det här är lågt!!!!!! FY SKÄMS!!!