Ena dagen är det fest och roligheter, nästa dag.......................

är det grått och tråkigt, och dimman ligger tät.



Det var dimma hela dagen i går, fruktansvärt tråkigt.



Men det finns ju ljusglimtar. Elvis bjöd på glögg och hembakta pepparkakor. Mums!



I dag är det ingen dimma, men näst intill. Regnigt, fuktigt och en grå himmel.



Hämtade sonen i skolan och körde honom till tandläkaren på förmiddagen. Passade på att köpa mig en vacker orchide när jag väntade på honom.



Sen har jag suttit och väntat på en reparatör till luftvärmepumpen. Han var inte här så länge. Ett kretskort som ska bytas ut. Och det måste beställas, så han återkommer.

Annars har jag inte gjort många knop. Är trött efter bloggfesten, har man som jag besvär med värk i kroppen så tar det några dagar att återhämta sig. Men det var det värt. Jag har en dag till att vila på. Men egentligen så borde jag kamma och bada hundarna, vi får se.


Daxbloggfesten!!!!!!!!!!!!!!!!



Mingel på Restaurang Momma på söder i Stockholm. Vi väntar på att de fem bästa 50plus-bloggarna ska koras.



Mera mingel...och bubbel...



Maken har hittat vår prisutdelare Annika Jankell. Han ser mycket nöjd ut. Undrar om det inte var han som fick bästa priset :o)



Jag träffade min bloggvän
Gunvor (som inte vill vara med på bild) och hennes dotter Helena (fototriss) för första gången. JÄTTETREVLIGT, och det var verkligen som om vi hade känt varandra länge. Och det har vi ju också, på bloggen.



Här är några av oss finalister. Alla fick varsin fin blombukett. Sen utsågs en vinnare i varje kategori. Jag vann inte, men bara att bli en av de 25 finalisterna är ju en vinst. För det var 121 bloggar som var anmälda.


Här är fyra av de fem vinnarna.

Stort GRATTIS till er alla som vann. Du kan se vinnarna här på Daxbloggen.

Sen blev det mera bubbel och goda snittar. En jättetrevlig kväll. Stort tack till Daxbloggen.



Och Tack, Gunvor och Helena för supertrevligt sällskap.

Fest.............



I dag har det inte blivit några foton. Men som alla vet så älskar jag Österlen och havet, och det finns en hel del foton i arkivet. Härligt att plocka fram och drömma sig bort en sån här ruggig dag.

I dag har vi varit hemma hos pappa. Maken har putsat fönster och jag har satt upp julgardiner och adventsljusstakar/stjärnor. Det blev så fint, och pappa blev nöjd. Sen fikade vi, så klart.

Och snart ska vi bege oss in till Stockholm, Restaurang Momma och
Daxbloggens Bloggfest Och där hoppas jag få träffa min bloggvän Gunvor, för första gången. Spännande!

Matdax.....



Ja nu vill de små pippisarna ha mat.



De äter....



Och äter....

Är det tomt på matbordet blir det ett himla liv på dom. Och skräpar ner, gör de...men städar efter sig...det gör de inte....de små rackarna :o)

Har jobbat två nätter nu igen. Det var riktigt slitigt, många patienter, har gått, och gått och stått, och det gör såå ont i benen, fötterna och ryggen. Så i dag har det inte blivit många knop. En liten promenad med vovvarna bara, och kört två maskiner tvätt. Annars har jag legat i soffan och tittat på tv. Och bloggat lite...så klart :o)

Greta har också roat sig med att göra ett inlägg i sin egen blogg :o)
Prinsessangreta

Yantramattan är här...............



Två till priset av en!!!! Så här är dom nu, våra spikmattor. En till mig, och en till gubben :o) Jag har redan provat min. Härligt!!!!!!!!!!!!
Yantramattan

I dag har jag varit i väg med pappa till distriktssköterskan, så nu har han äntligen fått sin spruta. Jag hade fått min tidigare. Och alla på vårdcentralen kommer fram och pratar med pappa och kramar om honom. Han är omåttligt populär. Och han klär sig alltid fint när vi ska iväg någonstans, och luktar alltid gott. Goa, goa, fina pappa. Sen åkte vi hem och fikade, och pratade bort en stund.



I går var jag barnvakt till "Grabbarna Bus" bilderna är tagna för någon vecka sedan. Milton var väldigt pigg på att bli fotograferad. "Korta" mig, mormor, sa han hela tiden.



Förkylningen börjar ge med sig nu, även om jag fortfarande känner mig trött och är lite hostig. Men i morgon blir det jobb. Två nätter bara, sen ledigt igen. Lyxigt kanske en del tycker. Men då ska man tänka på att jag i morgon eftermiddag behöver vila, och sen efter första natten sover jag ju hela dagen. Och efter andra natten sover jag åtminstonde halva dagen. Och sen är man lite seg första lediga dagen. Men visst är det bra, en hel del ledigt blir det ju mellan varven.

En hyllning till FAR



Underbara pappa, fyllde 98 år i går. Hurra, Hurra, Hurra, Hurra!!!!!!!!!!!!



Här en fotoserie som jag tog i början på sommaren.



Snygg karl, eller hur?



Men vad håller du på med, nu får du sluta :o)

Pappa har alltid varit en hårt arbetande människa. Fick tidigt ge sig ut på arbete. Uppvuxen i en fattig familj, med många syskon. Blev bortlämnad till en släkting, (sin farmor, tror jag) under sina första år. Familjen hade inte råd att föda alla barnen.

Men pappa har alltid hittat glädjen i tillvaron, med glimten i ögat och en otrolig livslust har han tagit sig fram i livet.

Pappa är omtyckt av alla, en glad och rolig "prick" som han själv skulle sagt.

Jag är stolt över min pappa!


Nu...ska Ni få höra.........



Den är hemma nu...min fina lilla bil. Den som tar mig till pappa, till barnbarnen, till jobbet, till affären och till och med till Österlen.............. (många till blev det)

Vi lämnade in bilen på verkstad den 6 oktober, jaa, det är faktiskt sant. Och först i går fick vi hem den, den fina, söta (jadå, bilar kan visst vara söta) lilla bilen.

För att göra en lååååång historia kort. Vi har tvistat med det stora kända svenska bilföretaget om hur skadan på bilen uppstått. Till slut blev det så att det går på försäkringen och bilfirman står för självrisken. Men innan detta beslutades så har bilen bara stått på verkstaden. Och jag har använt benen en hel del, åkt buss och tåg ibland.

Maken drog igång tunga artilleriet. Anmälde till ARN (allmänna reklamationsnämnden)och meilade till Renault. Vet ej om något av detta var orsaken till att det i slutändan inte kostade oss något. Förutom att vi missar en del bonus på försäkringen nu då.

Men nu är hon i alla fall där hon ska vara, nämligen i sin egen carport. Och ja...min bil är en HON!!!!

Överraskning!!!

Hur mår du? frågade dottern i går, orkar du komma ner en liten stund och fika. Jag vet inte riktigt, sa jag.

Jag har en present till dig!!! Då kommer jag, svarade jag :o)

Inte varje dag man får presenter, och dessutom tar det bara två minuter att gå ner. Och det orkade jag, trots förkylning och hosta. Men jag var rysligt hostig när jag kom fram.



Men titta så fint hon har slagit in.



Vetekudde och små handledsvärmare.



Perfekt för mig, jag som har ont i nacken så ofta. Vilket jag även hade i går (och i dag) Den värmde min nacke hela kvällen i går, och nu sitter den på igen, SÅÅÅÅ skönt.

Det var en försenad födelsedagspresent från dotter med familj och äldsta sonen med familj (
elvismamman

TUSEN TUSEN TACK!!!!!!!!!!!!!!!!!



Det är inte bara jag och "elvismamman" som är sjuka. William var hemma från skolan, förkyld som alla andra. Men tack och lov ingen svininfluensa för någon av oss. Antagligen bara sådana där "giftiga" barnbacillusker som vi har åkt på, allihop.

Så det är bara att vila, och se tiden an, som det så vackert heter. Så jag värmer vetekudden, vräker omkull mig i schäslongen, virar in mig i en pläd och läser, tittar på tv och Vilar!

Tjingeling!!!



Bloggskola och Elviskavalkad



Bloggskola med svärdottern i dag. Hon bloggar för fullt nu. Vi är lika snuviga och hostiga båda två, och Elvis likaså. Så vi tyckte att vi lika gärna kunde spendera dagen ihop. Blev upphämtad av sonen, och sen kom maken in efter jobbet och tog med sin sjuka fru hem.



Elvismammans blogg.
Det blev några inlägg under eftermiddagen. Vi lade in lite bilder och skrev om Elvis sjukdom och sjukhusvistelse mm

Och det blev så klart en del fotograferande, en hel Elviskavalkad............


Jag tror att vi går i ide..........



Säger Greta...



Ja det gör vi säger lillasyster Havanna...



Sover redan....Mmmm...så skönt!!!

Ja tänk om vi kunde somna nu, och vakna på julafton. Till dukat bord och julpynt. Ingen rolig tid nu, fram till jul. Stress, stress, stress!!! Ja det blir ju vad vi gör det till, naturligtvis. Men handla måste man ju, och den här tiden är det förskräckligt mycket folk ute i affärerna. Så det är svårt att komma ifrån den stressiga julhandeln. Men jag ska göra mitt bästa, jag lovar.

Men först måste jag bli frisk. Det är en förskräckligt seg och jobbig förkylning som jag har åkt på. Det enda jag orkar med är, att blogga (så klart), titta på tv och läsa. Men dom där som helst skulle vilja gå i ide, behöver komma ut en sväng. Och det... kan jag tala om... är en riktig kraftansträngning.

Nu lite reklam...jag har gjort en blogg till svärdottern. Hon ska få en bloggkurs först, men kika gärna in där. Jag är mycket nöjd med den.
Elvismammans Blogg

Och ni som gillar hundar, och då särskilt stöddiga, coola colliepysar, kika här Colliepojken

Oväntat men kärt besök...



Glad...det blir jag när min orchide...efter flera års vila...äntligen tänker blomma igen!!!



Mindre roligt är röran i köket, och för övrig på hela bottenvåningen. Men nu har maken tagit itu med köksgolvet...igen.



Det bankas och sågas....



En liten bit, på väg...



Hundbäddarna på köksbordet...i hallen...



Köksstolarna och elementet i vardagsrummet...



Tråkigt med ombyggnad...tycker Greta.



Längtar ut...igen!!! I villervallan som blev när husse sprang ut och in med golvplank, så lyckades Melvin smita. Oj, oj, oj...husses lilla kompis. Husse ropade och visslade...ingen katt. Men så småningom så kom han tillbaka.

Melvin är ju innekatt här hemma...och utekatt på Österlen. Men i bland så tar han sig en tur här också :o)



Mitt i röran så knackar Elvis på dörren...kärt besök.



Goo-unge :o)



Gott med knäckemacka...tycker Elvis



Det tycker Havanna också...skulle man kunna få smaka?



Du...snälla...



Ja...nu ligger golvet där det ska, snyggt!

Men det ena ger det andra. Nu ska det vara lister, ny tapet, dörröppningen ska flyttas, en ny öppning tas upp mm, mm, mm....

Annars har jag åkt på en dunderförkylning, men det är inte svininfluensan, "bara" en vanlig förkylning. Så jag gör inte många knop, sitter framför tv:n, datorn eller läser. Jag har lagt in en fototriss också, i min Fotoblogg.


Ni kommer väl ihåg:

Jag är finalist i
Daxbloggen, tävlingen som ska kora de bästa 50-plusbloggarna.Och är en av fem uttagna i kategorin övrigt.  Min bloggvän Gunvor är en av fem i kategorin personligt. Rösta gärna på oss.................Tackar!!!! Man kan rösta på sin favorit en gång per dag fram till den 22 november.


***************************************************
Fotobloggen
(Mer foton och fotoutmaningar som jag är med i)
****************************************************
Prinsessangreta
("Greta" en Bichon Havanais)
****************************************************

bloglovin

Sagan om den lilla, lilla katten

Har du lust, och tid.....det tar en stund.....häng med på sagan om den lilla, lilla katten....


I oktober 2004, närmare bestämt den 25:e, föddes en kull med kattungar. De föddes hemma hos min dotter.



Mamma Katt hade varit ute och slarvar på landet, glömde väl ta sina p-piller, kanske.



Vi skulle ju absolut inte ha någon mer katt. Då för 5 år sedan hade vi redan en katt och tre hundar, vilket var fullt tillräckligt.



Men ni förstår väl vart åt det lutar :o)



Där är han, Melvin...med stort M. Ni ser väl att han har ett M i pannan. Jag tror att det är så att alla tecknade katter har ett M i pannan. Men på en av kattungarna tyckte vi att det var lite mer framträdande. Och döpte honom naturligtvis till Melvin. Vi tyckte lite synd om honom också, för han hade fått svansen i kläm. Så den hängde på tre kvart, ja bara yttersta svanstippen :o)

Sen tyckte maken synd om dottern också, hur i all sin dar skulle hon kunna bli av med alla kattungar?



Men det var faktiskt så att Melvin adopterade maken....maken som egentligen inte alls var någon kattmänniska. Men Melvin klättrade upp för byxbenen på maken och lade sig tillrätta i hans knä, och där stannade han kvar. Och maken smälte, minst sagt.



Busar lite med farbror Hugo



Oj, hjälp, jag tror att farbrorn börjar bli lite sur.



Bäst att fly.....Förresten, ser ni att han har tappat den lilla svansstumpen nu? Han är lite hårlös längst ut på svansen. Men så småningom täcktes den med päls.



Trötta små syskon



Melvin....Sötnos



Ja...ni förstår väl....



Hm, smyger på syskonen.



Kom igen nu!



Vi kan väl åka i dockvagnen.



Vad tråkiga ni är, jag får väl åka själv då.



Liten blir stor.........



Han är en otroligt charmig katt.



Kelig, pratig, mysig, gosig. Men som alla katter så vässar han klorna där det är minst lämpligt, välter omkull blomkrukor och vaser. Kryper in i linneskåpet och lägger sig mm, mm.



Han är väldigt matglad, skålen ska alltid vara full med mat, annars protesterar han högt. Och husse är fortfarande hans bästa vän. Om husse går ut med hundarna på kvällen så sitter Melvin innanför dörren och jamar högt, väldigt högt faktiskt. Ända tills husse kommer tillbaka.



Sötnos


Porträtt och Finalist i Daxbloggen!!!

I dag bjuder jag på samma bilder som jag har i min Fotoblogg. Jag är med i Fototriss och veckans uppdrag är Porträtt. Något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag har en hel del porträtt på mina barnbarn. Som ni vet :o)




Milton funderar



Filosoferar



På vad, ingen aning? Men säkert något väldigt intressant och viktigt.........



Jag är finalist i Daxbloggen, tävlingen som ska kora de bästa 50-plusbloggarna.Och är en av fem uttagna i kategorin övrigt.  Min bloggvän Gunvor är en av fem i kategorin personligt. Rösta gärna på oss.................Tackar!!!! Man kan rösta på sin favorit en gång per dag fram till den 22 november.

Här igen....redan




Barnvakt igen, men den här gången delade faster Malena och jag på uppdraget. Faster hämtade på förskolan och Elvis fick följa med hem och leka med kusinerna och äta middag där. Sen tog farmor över. För Elvis skulle ju hem och sova.



Så klart skulle vi läsa bok igen.



Traktortrubbel, jättekul tycker Elvis.



Men ganska snart blev han trött.



Sover gott, nu.



Sen fick jag ägna mig åt katterna, ja Nisse sov mest.



Men Leona är alltid pratsam och kelig.

Ja som sagt, här har det varit jobbigt. När jag kom till jobbet i lördags kväll så fick jag veta att ytterligare två av "våra" cancerbarn somnat in. Jobbigt...................Men det är ju fler som blir friska, tack och lov.

Sen när jag vaknade i söndags eftermiddag, så hade jag migrän. Så då fick jag sjukskriva mig. Men i måndags mådde jag bättre så den natten jobbade jag igen. Visserligen var jag lite yr och dimmig, men det gick ganska bra.

Annars är det söndring och förfall här. Digitalboxen gick ju sönder, men vi fick en ny på posten, sen började luftvärmepumpen krångla, stog och sprutade in kalluft. Och bilen ojojoj................Sen har vi fått sprickor i vårt relativt nya köksgolv. Men det fick vi lämna igen. Men det betyder ju att vi fick riva upp hela golvet, ta bort listerna, och tapeten gick sönder mm. så nu får vi göra om allt igen. I går när jag åkte hem från jobbet så gick min jacka sönder. Men då blev jag nästa full i skratt, det blev liksom ingen överraskning direkt.

Och naturligtvis så är det kändisar på pendeltåget när jag sitter där i en trasig jacka :o) När tåget körde in på perrongen så tittar man ju in i tåget för att se om det finns någon sittplats, och då ser jag en man där, och bara konstaterar "oj, vad han är lik Lars-Åke Wilhelmsson" Sen tänkte jag inte mer på det. Men efter en stund så hörde jag något som pep och gnällde nerifrån golvet. Och djurvän som jag är så blev jag ju nyfiken om någon hade hund med sig. Och tittar ner och där sitter lilla "Pajas" (Lars-Åke W:s borderterrier) Så mannen var inte bara lik Lars-Åke Wilhelmsson, han var Lars-Åke Wilhelmsson :o)

Ja, ja, men nu verkar det i alla fall som om det håller på att ordna upp sig med bilen, men jag ropar inte HEJ, förrens bilen står i garaget. Jag återkommer med historien om bilen.

Tillfälligt avbrott..................



Det är bara för mycket nu............................

Den blå vägen...............



I går gick jag den "Blå" vägen



Över motorvägen, usch så mycket trafik. Kallt, ruggigt och blåsigt.



Förbi Burger King, mot en annan KING!!!!!!!!!!!!!!!!



Som tidigare bodde här nere.



Nämligen ELVIS  "The King"

Det var farmordag i går. Föräldrarna jobbade, mamma hela natten och pappa hela kvällen. Så när jag sovit en stund efter nattens jobb så hämtade jag Elvis på dagis.



Det började skymma redan när jag gick hemifrån, och innan Elvis och jag var hemma... hemma i det blå huset...  så var det alldeles mörkt. Hu!



Gott med middag efter en dag på förskolan.



Härligt! Farmor gillar kladdiga barn :o)



Efterrätt och mera kladd. Mumsigt! Nu är magen och Elvis mätta och belåtna. Nu orkar vi leka en stund.



Hm, vad är det här?



Aha, farmors brillor!



Farmors kameraväska kan man också leka med. Tur att farmor hade den lilla kameran.



Nu ska vi läsa, farmor! Halvan kör brandbil.



Den är spännande!



Men farmor, vad tokig du är!



Jag tror jag kissar på mig!



Nej, sluta toka dig nu!



Jag tycker om dig, farmor!

Vet du Elvis... jag tycker om dig också... väldigt mycket ♥

Tack och lov för barn och barnbarn ♥ ♥ ♥

För annars är det mest "skit" .....Allt går sönder, bilen, luftvärmepumpen, digitalboxen......

Men värst av allt är att sonens klasskamrat har "somnat in" han hade cancer. Och var patient på min avdelning. Skitjobbigt....................Jag är väldigt låg, just nu.................



Barnvakt



Kan du läsa en saga för mig, farfar?



Kan du inte läsa själv då, säger farfar?



Nej, kom igen nu, farfar!



Kan vi inte gosa i stället, säger farfar?



Tråkmåns, jag går och hämtar en annan bok.



Nalle Puh!



Det här är en bra bok, eller hur, farfar.



Vi kan hjälpas åt att bläddra.

Vi var barnvakt i går kväll till Elvis. Båda föräldrarna jobbade. Och det gjorde vi så gärna så. Han är så lättsam att ha och göra med. Vi läste sagor och byggde med klossar.  Sen åkte farfar och hämtade mamma på jobbet, och Elvis somnade i famnen på farmor. Mysigt!

Nu är det jobb två nätter, plus helgen.

Ha det gott!

Halloween



HJÄLP

Halloween är inte någon speciell helg för mig. För mig är det "Alla helgons dag" hedra de döda med besök på kyrkogården och tända ljus.

Men många här i området hade Halloweenfest. Men jag satte på haspen på porten så att vi skulle få lugn och ro när vi lagade mat och åt middag.



Men sen finns de ju de som vet var haspen sitter :o)



Hemma hos dottern var det också fest, och hon kom upp med ett helt gäng läskiga typer.



Och bland dessa, så klart mormors egna GO-ungar :o)



Och de är ju alltid välkomna.



Så klart!



Och så klart hade vi lite godis att bjuda på, också.



Men sen åkte haspen på igen :o)



Jag fick också en skyddsängel av dottern, likadan som mamma fick på sin gravlyckta. Känns skönt att ha en sån. Tack söta dotter.