En annan dag...åkte vi till.....Gamla Bryggeriet i SmedstorpDär fanns det mycket fint att smycka trädgården med.Och en helt makalös liten trädgård...öppen för den som vill vandra runt.Per & Margareta Baker driver det hela. Smidesverkstad, trädgård och Galleri.En helt makalös liten trädgård.En damm med näckrosor och karpar.Ett vackert hus.Ljuskrona i trädet....det skulle man ha.Gå gärna in på deras hemsida och se hur trädgården växte fram.Och det lilla galleriet....En fantastisk upplevelse.

En dag......

Åkte vi till...En trevlig butik på Österlen....så klart!Lavendelfält....så ljuvligt vackert och väldoftande.Här kan man köpa det mest välsmakande burkar. Och massor med andra trevliga saker.Lavendelsenap....som ska vara ett måste till julskinkan....har jag hört.Kryddor av alla de slag. Och de doftar och smakar.....helt underbart.Stora fält med ringblommor.....Så otroligt vackert. Dillkronor inbäddade mellan Ringblommor och Lavendel.Så mycket vackert....man kan inte gå tomhänt från den butiken.Här finns både färska och torkade kryddor.Lavendel, krukor, baljor......Små lyktor....lavendelfärgade...så klart!Och de allra ljuvligaste små hjärtan...i par......ja här finns något för alla.

En butik som man bara måste besöka om man har vägarna förbi....jag kommer absolut åka dit igen.

Resultatet!Sekretären på Österlen, efter lite piff...med antikvit färg. Ja stolen är också målad och omklädd!En hylla som pappa gjorde för många år sedan. Slipad, ommålad och uppsatt i köket på Österlen.Spetsgardiner uppsatta i sovrummet.Med gardinstång ala Ernst....vitlaserad rundstav och en smideskrok. Snyggt, billigt och enkelt.Hörnskåpet som pappa har gjort kom upp i sovrummet...och tavlan som svåger Bosse målat fick ram och kom också på plats.Min underbara läshörna. Nu är den klar! Med spetsgardiner och ett fint litet bord.Mer spetsgardiner!Och en ommålad gammal byrå. Som jag hade med mig hemifrån mamma och pappa. Den var grönlaserad från början. Och i den hittade jag alla bortglömda spetsgardiner. Vilka fynd man kan göra...hemma hos sig själv.Och som pricken över i...ursöta knoppar på min gamla byrå. Så fick den behålla lite grönt, som ett minne från hur den såg ut tidigare.

Det började med en byrå och slutade med två byråer, sekretär, hylla, köksskåp, stolar, gardiner mm mmLängtar tillbaka.........Till ÖsterlenTill tidiga morgonpromenaderMed HarryBland VallmoTistlarSädesfältHästhagarTill lilla  "LÄNGAN"LavendelOch RosorOch sist...men inte minst...fikastunderna under körsbärsträdet.