Repris.........

106620-605
Min egen lilla skånelänga :-)
106620-602
Underbar
106620-603
Vacker
106620-604
Rofyllt, Lugn, Avstressande, Vänner. Böcker. God mat
106620-606
Havet, Vågorna, Solen, Stranden

*************************************************************************************
Min sommar, om en  vecka börjar den. Vare sig solen skiner eller ej så är vistelsen på Österlen helt enkelt underbar.

LÄNGTAR!!!!!!!!!!!!!!!

Mina tatueringar

mor & far

Det här är den senaste, en hyllning till mina fantastiska föräldrar. Det är gjort från deras bröllopsfoto. Visst är den vacker!!!

barnen

Och på andra överarmen sitter barnen och barnbarnen. Från Malenas hjärta så är det tre små hjärtan med barnbarnens initialer.

Har man en gång börjat tatuera sig så är det svårt att sluta. Men jag ska försöka behärska mig. Det får inte bli för mycket. Och sen vill jag att tatueringarna ska ha någon särskild betydelse, och vara något som jag är ensam om.

Ha det gott

Midsommarhelgen

106620-599
Här firade vi Midsommar (i Västmanland)
106620-597
Oliver, sötnos!
106620-598
Milton och mormor.

Vi hade en trevlig midsommar, mycket folk, mat och prat. Grillen i bakgrunden,  där var det skönt att stå i kvällskylan. Vi satt ute hela kvällen, det regnade lite på oss sent på kvällen. Men det var övergående.

Jag är fortfarande jättetrött, och är inte riktigt klar med all dokumentation. Men jag börjar se slutet. Ska bli så skönt att få semester. Nu är det bara denna och nästa vecka kvar. Sen sticker jag till Österlen. Längtar, längtar, längtar!!!!!

Annars har det väl inte hänt så mycket sista veckan. Jo jag har ju gjort en ny tatuering. Kanske ni får se en bild nån gång. Den är jättefin.

Ha det gott i sommaren /Kram

Mycket nu!

I tisdags var det heldagsutflykt med dagis. Supertrött blev jag, somnade när jag kom hem. Vaknade med ett ryck och får se dotterns svarta hund Frodo galopperande på gångvägen utanför. Kastade mig upp och ut i tofflorna men han var spårlöst försvunnen, ringde och kollade om det verkligen var han. Jodå han hade varit ute på en runda. Men kom hem lika snabbt igen.

I onsdags så var det först jobb, och sen hem och byta kläder och hämta Oskar och iväg till skolan på avslutning. Han vill nog inte se sig själv på bloggen så det blir inga bilder. Men avgångsklasserna (9:orna) fick en hel del pengar att göra något för tillsammans. Så i den här fräsiga limousinen som tog 16 personer åkte de i väg till en restaurang och åt middag med sina lärare.

hummerlimo

Och själv åkte jag tillbaka till jobbet för att skriva utvärdering med mina kollegor. Höll på till kl 21.00. Det blev en lång dag.

I dag har jag först jobbat min vanliga tid, sen satt jag och dokumentrerade i 2 timmar (fick ju ta över 7 ansvarsbarn från kollegan som slutade i januari, och vi har ännu inte fått någon fast på den tjänsten så då fick jag ta det också) och sen hade vi sommarfest med barn och föräldrar. Vilket var jättetrevligt, barnen sjöng så fint för föräldrarna. Sen blev det korvgrillning. Och vi personal fick var sitt kuvert av barnen. Det var ett presentkort på Akademibokhandeln, jättebra för mig som är en "bokohollic" . Nu ska jag fundera vad jag ska köpa för semesterböcker.

Så det har varit en tuff vecka. Och i helgen ska jag åka till Dalarna på hundutställning, hundvård först alltså. Och nästa vecka ska verksamhetsberättelsen  och gruppredovisningen som är långt ifrån klar, lämnas in. Det blir mycket kvällsarbete. Men efter midsommar borde det vara lugnt tycker jag. Annars vet jag inte om jag står på benen längre.

Så det blir inte så mycket blogga för mig. Men jag tittar in när jag får en stund över.

Ha det gott ♥

I fädrens spår.....

1
I det här torpet är min morfar född.
2
Och här föddes min mamma och två av hennes bröder.
3
Ladugården.
4
Underbar utsikt.
5
Det var 10 syskon, sex av dem föddes i detta torp. Den sista och tionde föddes på BB.
6
Här hämtades vattnet ur källan. Vattnet rinner fortfarande till. Alldeles iskallt, klart och fantastiskt gott.

Min syster kom med flyg i fredags och i lördags morse satte vi oss i bilen och for iväg till mammas födelsetrakter. En resa på ca 10 mil norrut i Uppland. Väl framme hos en av våra mostrar så blev det kaffe och goda smörgåsar. En av våra morbröder var så snäll och följde med som ciceron. Han guidade oss runt i byarna på små dammiga grusvägar, ibland med bara två hjulspår och en gräsrand i mitten. Vi har sett var både mormor och morfar föddes, vi har besökt mormors mors och fars lilla torp. Där var ett ungt par  med två små barn. De var väldigt gästvänliga, bjöd på saft ute i trädgården, visade gamla gulnade köpehandlingar efter mormors mor och fars köp. Vi fick komma in och titta. Väldigt roligt.

Vi fick se och höra mycket om vår härliga släkt. Nu ska det fixas kort och fotoalbum, skrivas och berättas. Vi har fått massor med material till vår släkthistoria som vi ska göra till våra barn och barnbarn. Förhoppningsvis så ska vi göra en till resa i slutet av sommaren och dokumentera från pappas födelseby. Det här har varit jätteroligt och intressant.

Men nu är jag trött, och en ny arbetsvecka väntar. Bäst att hoppa i säng.

Natti natti ♥

Österlenresan

Så här såg det ut när vi kom ner, inte så kul.

före1

efter1
Här har Kjelle jobbat hårt.

före2
 Mera före/efter-bilder

efter2

chaplin
Men katterna trivs i det höga gräset. Här spanar Chaplin.

melvin
Melvin.

trött melvin

Trött Melvin har lagt sig tillrätta i mattes säng. Melvin är husses katt till 100%, men sover alltid i mattes säng. Av hänsyn till husse eller? Jag sover inte särskilt bra med en katt vid fötterna. Rör jag mig det minsta så sätter han tänderna eller klorna i mina fötter. Kattskrälle ;-)

olof viktor 1

En dag gjorde vi en utflykt till
Olof Viktors , ett fantastiskt café på Österlen. Underbara smörgåsar, den godaste Caffé latte jag någonsin smakat. Och sist men inte minst, vilket kaffebröd, citronpaj, morotskaka mm, mm, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmums!!!!

olof viktor 2

Min syster och svåger var med oss. vi satt ute på den här fina gården. En härlig, trevlig och alldeles fantastisk utflykt. Och bara vägen dit är ju värd att nämnas, jag tror inte att det finns så mycket som slår Österlen.

olof viktor 3

Vi hade trevliga dagar i vår lilla by. Vädret var kanske inte lika bra som övriga landet men sällskapet och de fina vyerna räcker långt. Det blev inget bloggande där nere. Jag var tröttare än jag visste om. Det har varit en intensiv period med mycket oro och sjukhusbesök. Sånt tar på krafterna.

Tyvärr så åkte jag på en dunderförkylning på hemvägen, så nu är jag hemma från jobbet, igen. Men måste vara kry på lördag, för då ska jag och syrran (som kommer med flyget i morgon) åka på en nostalgiresa i vår mammas och mormors fotspår. Det ska bli jättespännande att återse alla gamla platser. Det kommer att bli mycket fotograferande och antecknande. Det här är något som vi ska dokumentera för våra barn och barnbarn.

Så det blir inte något bloggande i helgen heller. Men jag tror att vi lite till mans värderar andra saker högre än bloggen just nu. Sommar, sol, vänner, grillen mm

Ha det gott alla vänner ♥