ÄNTLIGEN!!!!!

Nu är jag här igen, och Greta älsklingen är hemma.

Behövde en liten paus. Har varit så trött, och är fortfarande trött. Har sovit 10-12 timmar/natt. Vissa dagar har jag inte klivit ur sängen förrens klockan 11.30. Gamla människan :-)  Får man ligga och dra sig så länge i min aktningsvärda ålder. Jaaa, tänk att det får man. Är man så "gammal" som jag så gör man som man vill hi hi.

Vi har haft en skön jul. Trots att det fattades mycket på julbordet. Men det viktigaste var med, dvs barn, barnbarn och föräldrar.

Sen har jag bara slappat. Har försökt läsa lite men hjärnan funkar inte riktigt. Så det har mest blivit tv och film.

Oskar har varit sjuk i mellandagarna också. Riktigt dålig, han kräktes i 12 timmar på Annandagen. Sen var han ganska uttorkad och kände sig konstig dagen efter. Var riktigt orolig, men nu har han piggnat till.

Och i dag har vi varit tur & retur till Hälsingland. Greta blev SÅÅÅ glad när husse och matte kom. Hon hoppade, skuttade, skällde och gnällde. Sen släppte hon oss inte ur sikte, fick knappt gå på toaletten.  Och hennes små prinsar var bara för ljuvliga. Den ena blev hämtad samtidigt som vi var där. Och den andra blir hämtad i början på nästa vecka.
Greta hade inga som helst betänkligheter över att lämna valparna och följa med hem. Hon har gjort sitt, nu får de nya familjerna ta över. När vi kom hem gick hon rakt in och berättade för de andra hundarna att hon minsann hade blivit mamma. Och jag är mer än nånsin högst i rang, bara så ni vet det. 
Och sen intog hon sin gamla plats i flocken, och allt var som vanligt igen.

Och i morgon ska jag ta en runda hos alla mina vänner. Tack för att ni finns. Puss och Kram till er alla.

106620-228

106620-227

106620-226

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

106620-225

En riktigt God Jul & Gott Nytt År önskar jag er alla.

Har inte tid och ork att blogga just nu. Så jag tar jullov. Kanske återkommer i mellandagarna. Men som det är nu så måste jag använda tiden till annat. Har en del julklappsinköp kvar, men bara några saker till. MEN har inte handlat julmat, inte gjort köttbullar, inte knäck eller ischoklad, inte bakat vårt goda "farmorbröd" inte, inte, inte gjort eller hunnit med någonting. Stress, stress, stress. Orkar inte mer nu. Och kroppen värker, vädret är det allra sämsta för min onda kropp. I morse vaknade jag med händer som var som stora bortdomnade klumpar. Dom bara hängde där i slutet på armarna. Men när dom väl vaknat till liv så kändes dom kan jag tala om. Och efter en dag på jobbet, med lyft och ungar som rymde åt olika håll i skogen så är jag nu sååå trött.

Nu ska jag göra som Cissi Elwin. Läste i tidningen Tara att hennes bästa råd till stressade kvinnor är: "Lägg er ner och stirra en halvtimme om dagen" så det ska jag göra nu. Undrar vad Kjelle säger när han kommer hem, om jag ligger och stirrar i taket, väggen eller vart jag nu ska stirra. Kanske ska vänta till han kommer, så jag kan få stirra i lugn och ro, utan att bli avbruten.

Nej nu åker pyjamasen på trots att klockan bara är strax efter 17.30, här ska stirras.

Kramar till er alla

Kalas igen.

I går var det mycket kalasande. Först hos William som fyllde 6 år. En hel del paket blev det. Men jag tror att han var ganska nöjd med sin dag.

wille 6 år

Sen hem och försöka göra sig vacker inför 50-årsfesten. Så här blev resultatet i alla fall.

106620-223

Festen var jättetrevlig. Trodde inte att jag kände någon mer än värdparet. Men hittade flera bekanta, från den tiden stora barnen gick på dagis. Nämligen deras "gamla" dagisfröknar. Jätteroligt. Och vi hade dessutom flera gemensamma bekanta. Så det fanns en hel del att prata om. Och maten var jättegod. Italiensk buffé. Så mätta och belåtna kom vi hem vi ca kl 01.00 i natt. Ganska sent för mig som alltid är så trött.

Sovmorgon blev det förstårs.

Sen ut i julruchen. HUA!!!! Har varit ute och flängt hela dagen. Och när vi var i leksaksaffären, vilka får vi se då. Jo barnbarnens farmor & farfar. Så då kunde vi jämföra och stryka på våra listor så det inte blev några dubbelköp :-)

Tog en kaffepaus på Plantagen i Barkarby, dom har väldigt gott kaffe där. Och framför allt smarriga mackor och kakor. Tyvärr så var mackorna slut, så det blev kakor för vår del. Himla otur ;-)

Köpte en fin julgrupp till min moster som hjälper till så mycket med min mamma. Åkte över med den och då skulle dom precis äta middag med sin ena dotter och barnbarnet. Så då blev vi bjudna på middag där. Lax, potatis och en underbar sås.

Ja det var min helg det, har tyvärr en del julklappsinköp kvar. Men det får bli nån kväll i veckan. Det mesta är i alla fall avklarat.

Ha en bra vecka.

Fredag igen

schal

Här en bild på schalen som jag stickade till Malena.  Den blev klar kvällen efter att hon åkt till London, typiskt. Men nu har hon fått den i alla fall. Och blev väldigt glad över den.

Tatueringen i gårdagens blogg är min systers. Jag var in på tatuerarens hemsida och kände igen syrrans ringar. Hon skulle vara lite hemlig och inte berätta. Men jag känner mina löss på gången och listade ut det.  Hon tyckte det var ganska kul. Och hon tyckte att det var kul med kommentarerna om tatueringen.

Ja dom här två dagarna har gått ganska bra att jobba trots allt. Men visst är jag trött. Det blir inte mycket annat än jobb och lite bloggning.

Nu fixar Kjelle maten, kycklingsallad och lite bröd, sen får vi slappa i soffan. Vi är trötta båda två. I morgon blir det till att veckohandla, och sen ska vi på kalas. Först till William, han fyller 6 år i morgon. Och senare i morgon kväll ska vi in till stan på 50-årsfest. Så i morgon blir det inget bloggande för min del.

Ha en trevlig helg, så hörs vi på söndag.

Tatuering

Tatuering

Snygg, eller hur. Har en tatuering på vänster överarm, ska göra nåt mer i vår. Funderar på vad det ska bli.

Ett tillägg: höger överarm ska det ju vara. Det där med höger och vänster är inte lätt ;-) Detta är inte min alltså. Den är bara snygg. Men jag tror att jag vet vems den är hi hi ;-)

Lucia och lite annat

pepparkaksgubben

Här kommer det lite försenade Luciabilder. Var ner till Olivers dagis och firade Lucia på eftermiddagen i går. Här har Pepparkaksgubben just fått syn på mormor. Visst är han go.

lucia

Han ville egentligen vara Lucia, men med tre grabbar så har man inte Luciakrona hemma. Men han fick låna en på dagis. Och det var han nöjd med.

***************************************************************************************************************

Så till dagen. Så snopen jag blev när jag kollade bloggen och ett av mina inlägg från i går fanns med. Undrar när det blev publicerat. ;-)

Jag har i alla fall överlevt dagen, men jag är TRÖTT!!!

Fick ett tråkigt besked när jag kom till jobbet. Efter nyår så är jag den enda "gamla" personalen kvar på min avdelning. Och då har jag bara varit där i 2 1/2 år. Har aldrig varit med om en arbetsplats där det byts ut personal så ofta. Men det är tungt, 15 barn mellan 1-3 år på 2,75% personal.

Det kändes så bra nu för min nyaste kollega som började i slutet på oktober tycker jag så himla mycket om. Och vi arbetar precis samma sätt. Och sen skulle vi få en ny tjej i mitten på januari då vår nuvarande kollega ska börja studera. Så då skulle det bli lite nystart för oss.

Men nu har hon sagt upp sig, för hon tycker att det är för mycket barn och det som sades när hon sökte jobbet det är så långt ifrån verkligheten man kan komma. Ledningen målar upp en bild som inte finns när dom söker personal. Så efter nyår så står jag där med en tjej som jag har träffat en gång (hon verkar visserligen bra) men jag känner henne inte, och vet inte hur hon arbetar. Och sen så ska det sökas ytterligare en ny personal till oss.

Så jag blir den enda kända personalen för barnen och föräldrarna i början på vårterminen. Och jag jobbar ju inte heltid heller. Hur i hela fridens dar ska detta gå. Det blir väl frågor om övertid kan jag tro. Men jag har ju sjukbidrag och ska inte jobba mer än 75%.

Kanske ska ta och gå in på arbetsförmedlingens sidor och kolla lite.

Nu ska jag återgå till julkorten som jag började skriva när jag kom hem. Skönt att bloggen funkar i alla fall. Så att man kan få ventilera lite.

Ha en bra kväll.

Lucia

Trodde att det skulle funka nu. Men inte då. Skulle lägga in en bild men det var tydligen för mycket begärt. Så jag provar med ett litet inlägg utan bild. Få se om blogg.se orkar med det. Har lyckats efter mycket möda och stort besvär skriva hos Ninni. Det som jag skrev hos Pia (kafferastren) för 20 minuter sedan, det står fortfarande och tuggar. Fick in kommentarer hos några i går kväll, men det var fruktansvärt segt. Ska försöka titta in hos några andra få se om det funkar. Provar i kväll igen. Då kanske jag har lite Luciabilder. Ska på Lucia i eftermiddag på Olivers dagis, ska bli trevligt. Och i morgon är det jobbardag, gruvar mig lite. Men det är ju bara två dagar. Men är lite rädd att det ska hoppa på någon elak dagisbacill nu när jag inte har så mycket motståndskraft efter 4 veckors förkylning och antibiotikakur. Laddar med Rosenrot och Esberitoxdroppar. Jag är ju inte bra än, har väl aldrig varit förkyld så länge nån gång tidigare. Men eftersom jag jobbar med barn och har barnbarn så blir det väl dubbel dos. Och är man sen trött och lite nedgången av värk (fibromyalgi) så gör det väl inte saken bättre precis. Men vad ska man göra när doktorerna är så snåla på sjukskrivning. Kunde ju fått hela veckan kan man tycka. Ska försöka byta till en privatläkare, bara jag blir piggare och orkar ta tag i den saken. Skulle ju egentligen göra det nu när jag är dålig, men jag orkar inte.

Ha en trevlig Lucia

Bloggträff

Anna & Crisse

I dag blev det äntligen av, träff med
Anna & Crisse. Vi har gått om varandra flera gånger i skogen men nu stämde vi träff.

Vi träffades kl. 11 och helt plötsligt var kl 13!!! Hur gick det till. Men har man trevligt så går tiden fort. Inte bara Anna och jag som hade trevligt, Joy och Crisse trivdes också i varandras sällskap. Det här gör vi om. Men i lite bättre väder. Är en aning frusen nu. Men jag har ätit lite lunch nu och kaffet är på gång så snart känner jag mig som en människa igen. Ska ta mig en lussebulle till kaffet tror jag ;-)

Verkligen roligt att träffa nån som man bloggat med så länge. Det här med blogg är en fantastisk uppfinning. Man får nya vänner och man kan ventilera om allt mellan himmel och jord. Jag är fast.

Ha en bra dag alla. Och tack än en gång Anna för en trevlig stund.

Bullbak

bullbak

Upp tidigt kl 6.00 och fikade med Monica som skulle på Hund 06 och ställa ut Winnie. Hon blev för övrigt Bästa tik 2:a bland Havanaiserna. Vi hade det trevligt i går kväll, åt och drack gott. Och en massa hundprat och skvaller så klart.

När Monica hade åkt kl. 7.00 så satte jag i gång med bullbak när jag ändå var uppe. Så nu har jag äntligen lussebullar i frysen. Härligt.

Sen tittade jag lite på Nyhetsmorgon. Såg ju att Fuglesang äntligen kom upp i rymden. Hu vad läskigt, skulle aldrig våga mig på något sådant. Nej nere på jorden vill jag vara. Tillräckligt läskigt att flyga.

Såg också scrapbooking, som en del av er bloggare håller på med, kul.

Vi har varit iväg och handlat lite i dag också. En ny ytterbelysning till framsidan, blev jättebra. En cd-spelare till köket, nu kan jag äntligen lyssna på musik i köket. Och så en kostym, skjorta och slips till Kjelle. Skitsnyggt, blev det. Men byxorna är lite för långa så nu får jag ta fram nål och tråd. Såna snygga byxor måste man ju lägga upp för hand, kom jag just i skrivande stund på ;-) Typiskt!!!!!  Dom måste vara klara nästa lördag för då ska vi på 50-årsfest.  Ja ja.

Så här fina blev i alla fall bullarna, och jättegoda är dom. Har smakat flera gånger. Undrar om dom räcker till jul? Det får vi se.

saffransbullar

PS. Jag har sovit i natt också, utan att behöva sitta upp. Visserligen hade jag 3 kuddar under huvudknoppen men jag låg i alla fall i sängen. Så skönt att hostan har gett med sig, är bara lite harklig och en och annan hostattack kommer över mig i bland. Men annars mycket piggare.

Utmaning

106620-212

Anna kom med en utmaning om att fota det första man ser på morgonen, eller det första man ser när man går utanför dörren. Jag såg hennes utmaning nyligen, så det här blir lite fusk. Jag har ju varit uppe en bra stund redan. Så det blir det första jag ser när jag går utanför dörren. Men det blir på min baksida. Den här bänken står framför en syrenberså utanför vardagsrumsdörren. Ack om det vore försommar och syrenerna blommade.

Det här kortet är från samma plats, strax innan blommningen.

106620-213

I natt har jag SOVIT!!!!!! Som en stock, inte hostat en enda gång. Men nu på förmiddagen har jag hostat lite. Men jag känner mig piggare, tack och lov.

Har haft en lång skön frukost, nu har jag skickat i väg Kjelle till Coop. Det fattas en del i skåpen. Sen ska gästrummet göras i ordning. Vi får besök av Gretas uppfödare, hon ska på Hund 06 i Älvsjö i morgon och ställa ut sin ena Championtik. Jag skulle egentligen följt med som sällskap, men avstår. Dels tror jag inte att jag orkar och det är så himla mycket folk och oväsen där. Massor med nya bacillusker som kan hoppa på mig. Och det vill jag inte.

I kväll ska vi i alla fall ha det trevligt, äta god mat och dricka vin. Och prata, prata, prata, prata. Mest hund så klart ;-)

Vi får hämta hem Greta till Jul om vi vill. Få se om vi har möjlighet till det. Det är ju så mycket nu och resan fram och tillbaka tar ju en hel dag i anspråk. Annars kommer hon efter nyår, för då kommer Monica ner igen.

En trevlig helg önskar jag alla.

Läkarbesöket

tomteflicka

Ja då har jag varit till doktorn då. Ingen lunginflammation tack och lov. Var fortfarande röd och slemmig i halsen . Skulle fortsätta antibiotikakuren och ta en dag extra. Ingen ny hostmedicin, det tar inte bort hostan så det är till ingen nytta fick jag höra. Nej, men det kan ju lindra, och det finns ju bättre hostmediciner som vidgar luftrören. Men icke sa Nicke. Sen blev jag sjukskriven må-on nästa vecka. Det är bara att hålla tummarna för att det ger med sig.

Tog en sväng in på Coop när jag åkte hem. Skulle köpa mjölk till kaffet. Där hittade jag en söt liten tomteflicka, som hoppade ner i korgen. Nu står hon i köksfönstret. Träffade även äldste sonen och hans flickvän där. Dom storhandlade.

Kvällen har jag tillbringat med en stickning i händerna. Tänkte att Malenas halsduk skulle bli färdig så hon kunde ha den i morgon då hon flyger till London. Men nu har jag gett upp. Händerna domnar bort, axlarna och handlederna värker. Och det är ju så varmt i alla fall så hon klarar sig nog ändå, men den hade varit snygg till hennes bruna skinnjacka.

Nu ska jag ta en bloggrunda.

Kolla in mina vovvar. Minst ligger i största bädden. Är det rättvist eller?
vovvarna

God Morgon

106620-208

Eller god förmiddag kanske. Nu ska jag snart åka till vårdcentralen, få se vad det ger. Återkommer senare i dag. Till dess njut av den här vackra bilden på ett lavendelfält . Själv älskar jag lavendel, det är vackert och det doftar gott.

Jag bjuder även på några tänkvärda ord som jag hörde på radion i morse:

"Livet är som en kontorsstol, man måste ha rätt inställning."

Ha en bra dag :-)

Ps. Rulla gärna ner och titta på gårdagens inlägg. Bilder på Gosplutten Milton ;-)

Underbar dotter

106620-206

Lilla Milton, nerbäddad i vagnen.

106620-207

Hur go som helst!!!!

Malena ringde och kollade hur det är med sjuka mamma. Sen tittar hon in när hon är på väg till skolan för att hämta William. Och lämnar över en påse med lussebullar och två filmer. Tack stumpan :-)

Så nu har jag tittat på Djävulen bär Prada. En alldeles lagom mysfilm för sjuklingar. Meryl Streep kan ju verkligen spela djävulska kvinnor.

Natten har varit hostig, har suttit och sovit i vardagsrummet igen. Annars får ingen någon ro om nätterna. Har ringt vårdcentralen, fick tid i morgon. Men dom kan väl inte göra så mycket, har ju redan antibiotika och hostmedicin. Men jag ska be om en annan hostmedicin. Och sen är jag ju rädd att få lunginflammation. Har haft det en gång och det var inte roligt. Då var jag sjukskriven i 5 veckor.

Skulle åkt till frissan med lilla mamsen i morgon, men det skjuter vi på. Vill inte smitta ner varken henne eller frissan. Fick en ny tid för mamma nästa vecka i stället. Då hinner hon bli fin till jul i alla fall.

Tack för alla krya på dig -hälsningar, jag gör så gott jag kan :-)

SKIT också!!!

106620-205

Får man skriva så på bloggen, eller är det stötande ;-) Men just nu är det skit, så det så.

Har suttit flera timmar och försökt göra julfint här på min blogg. Ja det gick nästan i alla fall. Det var så julrött, grönt och ROSA. Fint värre! Hur jag än bytte och skrev in färgkoder överallt så fick jag inte till det. Så det var bara att gå tillbaka till det gamla. Massa jobb i onödan. Skulle legat och läst en bok i stället.

Och i går kväll gjorde jag julfint på hemsidan, gick det att ladda upp den då, icke. Det bara jävlas nu.

Och jag hostar så jag tror att jag går sönder. I natt var det grymt. När kl. var 3 hade jag inte sovit en blund. Och antagligen inte Kjelle heller.Så då gick jag ner i vardagsrummet och satte mig i min schäslong. Går inte att ligga ner. Där kan jag ju sträcka ut benen även om jag sitter. Jag slumrade väl till nån stund då och då. Men inte fick jag mycket sömn inte. Sen satt jag och småtittade på Nyhetsmorgon. Lite sen frukost fick jag i mig mellan hostattackerna.

När klockan var 11 tog jag stora vovven och gick ut i skogen.
Någon skulle ju kanske ta en promenad i "min" skog. Ja, ja det regnade lite, i alla fall i början av promenaden. Sen regnade det ganska mycket. Men vadå! Hundägare bangar väl inte för regn, vovven måste väl ut. Men det blir väl fler gånger ;-)

Nu ska jag stänga av datoreländet och lägga mig och läsa. Och apropå att läsa. Det var en intervju med författaren Susanna Alakoski på Nyhetsmorgon. Hon har fått august-priset för sin bok Svinalängorna. Jag läste den i början på sommaren. En mycket bra bok. Jag kopierade detta från min gamla blog.
Dags för boktipset igen:

En bok med mycket värme, humor och framför allt allvar. Lite dråplig emellanåt.

Svinalängorna av Susanna Alakoski  Så här står det på baksidan på boken:

Det var Karin som sa det till mig när hon badade skumbad.

- Din pappa är periodare Leena.

Hon dök ner i skummet och dök upp igen.

- Vad är en periodare för något?

- Det är någon som dricker i flera veckor.

- Är det som en slaktare eller snickare då?

- Nä inte precis...

Periodare.

Jag smakade på ordet i munnen.

Inte så illa.

Och bättre än mördare i alla fall.

En period började på sista dagen med rengjorda skåp, fyllda brödkorgar och varm choklad. Den kom som en chock varje gång.

"Ett nybyggt bostadsområde i Ystad fylls med invandrare och låginkomsttagare under 60- och 70-talen. För Leena och hennes finska föräldrar är den nya lägenheten höjden av lyx: tre rum, balkong, parkett. Det här är Leenas berättelse om Svinalängorna - en kärleksfull och gripande berättelse om människors utsatthet i en vardag som sakta faller samman. En drastisk skildring av hur kaos pågår mitt i småstadsidyllen. Och hur det besegras av tre tjejkompisar med talang för överlevnad."

LÄS DEN!!!!!!


Trevlig advent

Här kommer lite bilder från vårt kök och vardagsarum. Nu är alla kransar, stjärnor och ljusstakar på plats. Det är Kjelle som varit så duktig. själv har jag med mycket möda och stort besvär köpt och lagt upp julgardiner till vardagsrummet. Men fint blev det.

Dagen började jag med att ringa till närakuten. Blev hastigt sämre, eller rättare sagt ännu sämre i går eftermiddag. Jag har ju inte varit bra på hela veckan. Men dum som jag är så har jag jobbat. Men man  har ju sån press på sig när man jobbar i en liten verksamhet.

Nåväl, klockan 9.00 var jag på Närakuten. Det blev dubbelverkande antibiotika, rejäla grejer ska det va. En dunk hostmedicin blev det också. Nu vore det väl själva sjutton om jag inte ska bli frisk. Men än så länge mår jag skit. Så nu blir det till att vara hemma och vila. Nu tar jag en dag i taget.

köket

Köket.

v-rum 1

Vardagsrummet.

v-rum 2

Har varit lite dålig på att besöka mina bloggvänner senaste dagarna. Men jag tittar in i morgon förmiddag. Nu ska jag titta på "På spåret" och vila, vila, vila. Ha en trevlig kväll. Vi hörs i morgon.