Min fikaplats

106620-620

Här är skönt att sitta under körsbärsträdet och ta en fikapaus. Speciellt om solen gassar. Det har den gjort senaste dagarna i alla fall. I dag har jag varit till stranden på eftermiddagen, doppade mig flera gånger, men kallt var det.

Förra veckan var jag här alldeles själv, förutom hundarna och katterna. Så skönt och lyxigt. Och inte var jag mörkrädd heller. Men i söndags kväll ramlade dom in, mannen och sonen, så då blev det slut på lugnet.

Vi har fixat lite i trädgården, gjort en hundgård så hundarna kan gå in och ut som dom vill. Jätteskönt för dom. Sen har vi tömt sovrummet och flyttat in sängen i matrummet, vi ska renovera sovrummet. Sånt som måste göras i gamla hus. Och vi har haft det i 7 år utan att göra något invändigt. Så nu är det dags. Det blir lite slitigt ett tag, men kommer att bli så fint, vi får hjälp av min svåger (han hjälpte till med hundgården också TACK). Min svåger är jätteduktig på att renovera och vet vad man ska använda för material och hur det ska vara i gamla skånelängor.

Men det blir inte så mycket bloggande, känner att jag behöver semester på alla plan. Och det går ganska trögt att göra inlägg och ladda ner bilder på bloggen från modemet här. Men nån gång ibland tittar jag in.

Ha det gott!

Trevlig semester...........

Nu tar jag semester. Bara en dag kvar att jobba, skööööööööööööönt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I går var jag hos mamma och pappa och satte upp gardiner. Fönsterputsaren hade varit där. Dom var oroliga att jag skulle ramla och slå mig, när jag klättrade upp och ner med gardsinerna. Dom är ju för söta. En gardin hade pappa satt upp. Och de hade ju själva tagit ner gardinerna utan att be om hjälp. Och sen oroar de sig för mig. Hopplösa gamlingar :-) Undrar vem som ska oroa sig? (jag så klart)

I morgon blir det till att packa. Jag bävar. Förr var jag jättebra på det. Men nu velar jag fram och tillbaka. Vad ska jag ha med mig. Blir alltid för mycket. Och ändå ångrar jag mig alltid att jag inte tog med det eller det, eller det!!!

Få se om jag bloggar något på semestern. Det beror på väder och internetuppkopplingen. Vid bra väder, ingen blogg. Då blir det stranden. Vid dåligt väder, kan hända, om det inte är trögt att komma ut på nätet. Vi  har inte världens snabbaste uppkoppling.

Under tiden bjuder jag på lite hundbilder.

106620-614
Havanna första veckan hemma hos oss. 10 veckor. Ljuvlig, eller hur.
106620-615
 
106620-616  
Greta bus, också 10 veckor gammal. 
106620-617

1
Så här sov Havanna härom dagen.
2
Vadå! Jag ligger väl jättebra här, tycker du att jag är ivägen? Du kan väl kliva över, matte.

Ha nu en jätteskön sommar och semester alla vänner ♥

Lika som bär

Satt och tittade på gamla digitalfoton som äntligen blivit sorterade och brända på skivor. Himla kul.

Milton
Milton 10 månader
William
Storebror William 7 månader. Lika eller hur?
Malena 2år Malena 6år
Mamma Malena
106620-597
Och Oliver, nog syns det väl att han är Malenas son?
Daniel 2år  Oskar 2år
Och här vår äldsta son Daniel 2 år och minstingen Oskar också 2 år på bilderna.
Släktskapet finns, eller hur. Ska bli spännande att se om likheterna fortsätter upp i åldrarna.

Någon annan som har barn eller barnbarn som är lika som bär. Eller kanske, mor/dotter/son eller far/dotter/son?

Nu börjar det bli lugnt på jobbet, 14 barn i dag. Nu jobbar vi lite kortare dagar. Åkte raka vägen till veterinären med Greta för vaccinering när jag kom hem. Och helgen gick i vårdens tecken. Hundvård på lördan, kammade, badade och fönade Havanna & Greta. Badade och sommarklippte Maja. Och det tog tid vill jag lova. Sen fick jag äntligen upp en hylla i badrummet och städade och slängde en massa burkar och krämer som bara tog plats. Vi åt middag kl 20.45. Sen kan jag tala om att det värkte i rygg, nacke och händer.

Söndagen ägnades åt mamma och pappa. När vi kom dit så var det som att komma in i en bastu. Mamma är frusen och beklagade sig för pappa, som gick ut i pannrummet och började fipla med pannan. Trots att vi sagt att han ska låta bli den. Så han hade fått upp värmen till 25 grader. Phu. Sen fixade vi tvättmaskinen, den hade mamma eller hemtjänsten tryckt in alla knappar på. Så den varken pumpade ur vatten eller centrifugerade. Men nu funkar allt som det ska. Undrar sa flundran om jag törs åka bort i fem veckor. Men Kjelle är ju hemma nästa vecka också. Men fyra veckor blir dom utan oss. Hoppas att det går bra. Dom har ju hemtjänst flera gånger/dag, och distriktan kommer varje dag och ger mamma heparinsprutan. Jag måste ju få vara ledig någon gång jag också, eller hur. Men dåligt samvete har jag för att jag åker bort. Det bara är så.

Ha de