Midsommarafton

Firade vi hemma hos pappa.Snyggaste gamlingen jag någonsin har skådat, 98 år.Här är det tre olika generationer,  morfar , barnbarn och barnbarnsbarn. Kika in
HÄR så ser ni ytterligare en generation. Tävlar i Fototriss med fina generationsbilder.Under tiden som köttet ligger på grillen......Fotar jag blommor.....Och Elvis står vid staketet och filosoferar.Och nu när det är så varmt och härligt...då...då längtar jag så klart till Österlen.Jag undrar hur våra vänner Igelkottarna har det?Och om det finns vatten i fågelbadet....både här...och där. Men det kanske lilla hustomten fyller på. Annars får väl fåglarna bada hos grannen så länge.

Och nu ska ni få höra vad som hände mig i dag. Höll på att bli av med förlovningsringen. Den är liksom lite för liten. Det är ju ett bra tag sen jag fick den. Så jag tänkte höra om det gick att banka ut den, och hur mycket det skulle kosta. Är det 18 karat frågar mannen i guldsmedsaffären? Javisst säger jag. Då lägger han till min förvåning ringen på vågen...hmmm. Det blir 280 kr säger han. Det var dyrt tänkte jag, som hade en till ring som skulle bankas ut. Jag trodde att han skulle komma med en måttstock (eller vad det heter) men han gick till kassan och plockade fram pengar, kom tillbaka och räckte fram 280 kr till mig. Jag såg väl ut som ett frågetecken och började stamma men...men...Skulle du inte sälja ringen frågade han? Nej den ska bankas ut...SA JAG JU!!! Då gick han in bakom butiken och en annan expedit kom ut i stället. Han förklarade viskande att det var guldsmeden och att han inte brukade ta hand om kunder. Ja...jag förstår det. Hoppas bara att han kan banka ut mina ringar nu. Vi mätte i alla fall hit och dit flera gånger så jag hoppas att det blir bra. Och det skulle kosta 198 kronor att banka ut två ringar.

Ja inte säljer jag min förlovningsring för 280 kr inte. Den är värd mycket, mycket mer  ;o)

En dag på stranden
Jag har sagt det förr....och jag säger det igen. Tänk att man kan få ha en hel strand för sig själv. Nu kan det ju bero på att det har varit en ganska kylslagen juni månad. Och dessutom så är det hundbad här.Alltså är vovvarna med.Första gången Harry är på stranden. Inte illa....tycker han.Havanna blir överlycklig att få springa lös i sanden.Greta...Drottningen....lufsar mest omkring i maklig takt ;o)Spejar ut över havet...vackra, vackra Harry.Greta gör sig också bra mot havet och sanden.Havanna tar en paus.Och se på sjutton....bloggerskan själv är med på bild också ;o)Lilla Havanna som smälter så bra in bland klipphällarna.Nyponros på nära håll, doftar underbart.Hemma igen...vid lilla längan.Diverse goda grillade kalkonkorvar från Ingelsta kalkon....smakade mums...efter dagen på stranden.

Har massor med fina bilder....men jag stoppar här. Tror inte att någon orkar med fler bilder. Det får inte bli för mycket av det goda.

Vi är hemma i den vanliga lunken nu. Har varit och planterat sommarblommor på mammas grav i dag. Sen blev det besök hos pappa. Harry följde med, och han skötte sig alldeles utmärkt.

Flytten närmar sig med stormsteg, dags att börja packa.

Ha det gott mina vänner.
Ömsom sol, ömsom regn och en väldig massa blåst.Ja...så har vi det här nere på Österlen.Det blommar för fullt...Rosenhagtorn ochSyrener...Havanna letar efter något äckligt att rulla sig i.Och Harry....den sötnosen...trivs som fisken i vattnet.Hjälper till med trädgårdsarbetet.Rusar runt på ängen...och bara stortrivs...helt enkelt.Drottning Greta...hon sitter på ljugarbänken och tittar ut över "ägorna"Och jag...jag har träffat ett alldeles nyfött föl. Hon föddes i natt i stallet hos min syster. Så fantastiskt vacker liten varelse.Och här...här reser hon sig upp för första gången. Och jag är med och får se detta underverk. För ett underverk är det, att kunna ta sig upp på dessa långa smala och vingliga ben.

Ja...det är så här vi har det....på Österlen. Helt enkelt...Underbart!!!!!!!!!!!

På väg till ÖsterlenJa nu är vi här nere. Och regnet bara öser ner. Så dagen har tillbringats framför braskaminen, vi har tittat på film, ätit god mat och latat oss. Men vi skulle behöva fixa lite i trädgården så en och annan soldag skulle inte sitta fel. Men hur som helst... så är det otroligt härligt att vara här igen.Första gången Harry är på Österlen, och första gången han åker bil så långt. Resan gick bra, han kräktes två gånger, men för övrigt låg han ner och var lugn och tyst. Väl nere på Österlen så fann han sig tillrätta på en gång. Har redan träffat colliekusinerna Göte och Jalle. Ett möte som gick alldeles förträffligt. Duktiga vovvar. Har tyvärr inga foton på det mötet.

Men det finns några fina bilder på Harry, tjejerna och Melvin
här

Ha det gott

Student, barnbarn, jobb...
Tänk att nu är det en hel vecka sen sonen tog studenten. Och han vill som sagt inte vara med på bild. Men han var såå fin i kostymen, och vi hade en mycket trevlig eftermiddag.Barnbarnen var så klart med. Men gillade inte menyn, så det blev Mc Donalds för de små.Oliver...alltid bra på bild.Sötfisen Milton ;o)Elvis sov över här söndag till måndag. Här är han väldigt upptagen med att skruva upp en liten leksaksnyckelpiga.Hej, farmor.Och på begäran...HarryHarryOch...HarryPrinsessan Greta, numer upphöjd till Drottning, i alla fall enligt henne själv.Havanna solar magen :o)Och sist katten Melvin.

Förutom student, barnbarn och en massa jobb så har även pappa fått ett besök. Så med andra ord så är det precis som vanligt här. Mycket att göra och ont om tid. MEN SNART.....ÖSTERLEN.........

Oj...höll på att glömma.Vi måste väl ha ett glas vin....lite bröd....Och en grekisk sallad så här på fredagkvällen.Och den äter vi här.....På restaurang "Gatos" i Skala Potamia.

Smaklig spis............