Fields of Gold


I morse blev det en cykeltur bland de Gyllene fälten.

Lyssna och njut!

Vallmo, så vackert och somrigt.





Vi gosar lite.



Vackra djur, hästar!

Lite svalka under trädet.



Så skönt det ser ut.

I går morse vaknade jag klockan 5.30 och kunde inte somna om. Så jag klädde på mig och gick ut på en motionsrunda på 1,5 timme i de vackra omgivningarna. Men tyvärr så straffade det sig. Ja, jag skulle kanske inte gått så långt, jag vet. Men det var så härligt, bara jag och fåglarna som kvittrade.
Hade ont i benet hela dagen och kvällen, alldeles mörbultad. Men konstigt nog har jag sovit jättebra hela natten, utan värk. Men jag vågade inte ta någon morgonpromenad i dag, trots att det var frestande. Men efter frukosten, som så klart åts ute i trädgården blev det som sagt en cykeltur i dag.

Sen har jag fotat massor i trädgården, se
HÄR. Pratat med sonen som kommer med tåget till Lund i kväll. Få se hur länge han stannar här. Mamma och pappa är inte så poppis nu för tiden :-)

Värmen har kommit till oss på Österlen också, det är riktigt varmt nu. Men solen vill inte riktigt ta sig igenom molntäcket. Jodå det är sol till och från, men det är ett tunnt molntäcke framför som inte släpper fram solen helt och hållet.

Nu ska jag ta hand om disken, sen ska jag ut och sätta mig med en bok. Tjingeling!

bloglovin

Äntligen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Resan till Österlen gick bra, vi kom fram i går mitt på dagen. I dag har vi har slappat i trädgården och  varit ut på en liten fototur för att få bilder till  fototriss. Mitt bidrag finns
Här

Sist vi var här var det ju fåglar i fototrissen, men då hade jag inte mitt nya objektiv så det blev inte så bra bilder. Men nu har jag lyckats fota en Glada.

Mäktig fågel.

Har fotat lite i trädgården också.

Massor med fläderblommor, ska bli lite saft i veckan. Flädersaft, bland det godaste som finns, hör definitivt sommaren till.

Äppelmynta, tror jag att den heter.

Rosor............

och åter rosor....................

Återkommer sannolikt med mer sommar och Österlenbilder.

Follow ~Nillasdagar~

Sommar, sommar, sommar...................

Semester och SOOOOOOOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Så underbart!

Nu är det slutjobbat för ett bra tag. Så skönt!

Hade tänkt sätta klockradion på alarm i dag, men tänkte att jag gott kunde kosta på mig att sova tills jag vaknade. Törs knappt tala om när jag vaknade, men klockan var faktiskt 15.45! Men det var välbehövligt. Dessutom hade jag lite svårt att somna när jag kom hem. Det var en massa barn ute och lekte, så till slut stoppade jag in öronpropparna. Och så hade jag en förskräcklig värk i höger ben. Jag har haft det till och från hela våren. Men nu på sista tiden har det blivit värre. Skulle väl egentligen gått upp och tagit en värktablett, men jag var så trött så jag orkade inte det. Och till slut så somnade jag i alla fall. Och som sagt, jag sov ordentligt. Det där med värken i benet vet jag inte vad jag ska göra med. Vet ju inte om det beror på min fibromyalgi, eller om det är något annat. Om det inte blir bättre under semestern så får jag väl ringa till min läkare när vi kommer hem från Österlen. För snart bär det av, till lilla längan.


Underbart! Vilken känsla det är när vi kör in på gården, kliver ur bilen och öppnar upp dörren till sommarsemestern.

Bara ligga i solstolen med en bra bok, eller lyssna på musik.

Ligga på stranden.

Promenera efter grusvägarna.


Men först några dagar här hemma med pyssel av alla de slag. I morgon ska jag först till pappa. Ska hjälpa honom att klippa gräsmattan, om han inte redan har gjort det. Sen ska jag åka till en före detta arbetskamrat och fika. Vi har inte varken setts eller pratat med varandra sedan maj förra året. Men vi har haft lite sms-kontakt. Det ska bli såå roligt. Jag ser verkligen fram emot det. Hon är en mycket varm, klok, ödmjuk och rolig person. Som inte har klagat eller försökt skynda på ett möte med mig. Utan bara väntat ut mig. Hon vet att jag har haft mycket omkring mig och inte orkat höra av mig så mycket. Det är så skönt med såna människor.

Och nu blir det Allsång och sen Morden i Midsomer, SOMMAREN ÄR HÄR!

 
Follow ~Nillasdagar~

Regniga söndag.

Efter en bra jobbnatt med bra syrror, åker jag hem i strålande solsken. Och vaknar sen på eftermiddagen till en mulen och regnig söndagseftermiddag. Nu har jag fotat lite till veckans Fototriss som är Rutigt. Och mitt bidrag kommer Här.
Övriga bidrag finns Här. Och nu ska jag ladda inför en till natts jobb. Bra syrror i natt också, så det går nog bra.


Uppdatering, 5 minuter senare: Nu skiner solen från en klarblå himmel. Snabba vändningar:-)

Midsommar

Midsommar firade vi som sagt med pappa. Vi hade jättetrevligt, och pappa var pigg och glad.


Utsikt mot sjön, genom grenarna på grannens träd.

Han bor så fint pappa.

Aklejorna blommar så fint nu.

Nu ska jag jobba mina tre sista pass, i natt, söndag och måndag natt. Sen är jag ledig nästan fem veckor. Välbehövligt, för nu är jag trött. Känner av i hela kroppen att hösten och våren varit tung. SÅ skönt det ska bli :-)

Mer bilder finns
Här.

Och även här i Fotobloggen.

Follow ~Nillasdagar~

Trevlig Midsommar




Follow ~Nillasdagar~

Ledigt


Vaknade till en nästan blå himmel och solsken i går eftermiddag. (hade jobbat natten)

Åt min frukost ute i solen, så skönt. Sen blev det ett långt samtal med min syster. En del att gå igenom, hade inte pratat med varandra på flera dagar. Lite om det vi pratade om finns
här.

Senare i går kväll fixade jag en blogg till syrran, men den är hemlig. Nu har jag intagit min frukost och ska iväg och handla midsommarmaten. Vi ska vara hos pappa i morgon. Vet inte hur många vi blir men antagligen bara maken, yngsta sonen och jag. Dottern är på landet. Vi har ju tidigare om åren firat där. Men jag kan inte låta pappa sitta ensam på midsommarafton, det går bara inte. Och dessutom så jobbar jag igen på midsommardagens kväll/natt.

Ha en riktigt trevlig Midsommar!

Follow ~Nillasdagar~

Sommaren är kort, det mesta regnar bort.


Nu har alla blommorna på Kaprifolen ramlat av. Tråkigt.

Och Pelargonerna som inte har skydd av taket har också regnat sönder.

Fy t...n vilket regn och ruskväder det har varit. Ja rusk är det fortfarande, även om regnet har stannat upp. Solen har försökt tränga igenom ett par gånger, men det är ett riktigt tjockt och grått molntäcke i dag.

Mössa, halsduk, tjocktröja, raggsockor och vantar hade inte suttit i vägen när jag var ute med hundarna. Men nu hade jag tyvärr inte klätt mig så ordentligt, så jag var helt genomfrusen när jag kom in. Och då var jag inte ute speciellt länge, kan jag tala om.

Resten av dagen har tillbringats framför tv:n (har fortfarande en hel del inspelade program att beta av) och datorn. Men nu ska det bli en kopp kaffe och sen ska jag sätta mig och läsa. Boken för dagen är: Hon som tittade in. Av Karin Wahlberg. Har tidigare läst Sista jouren av samma författare. Deckare är bra om man har mycket tankar som irrar runt i huvudknoppen. Man kommer oftast in i boken på, om inte första så åtminstonde andra sidan. Och sen är man fast.

Jag har även under våren läst: Skumtimmen, och Nattfåk av Johan Theorin. Mycket spännande. Dock tycker jag Skumtimmen var bäst.

En annan svensk deckarförfattare som jag gillar är Mari Jungstedt. Jag har läst flera av hennes böcker, den sista heter Den inre kretsen.

Jag har inte bara läst deckare, men det är som sagt lättare att komma igång med en sån bok. En av de böcker jag har läst är Saffrans-köket av Yasmin Crowther. Så här står det på baksidan av boken:

"Maryam är uppvuxen i de bergiga gränstrakterna mellan Iran och Afghanistan, men har bott i London i många år. Hon är gift med en engelsman och har en dotter, Sara. En dag händer det Sara något dramatiskt, något som får tragiska konsekvenser och som Maryam delvis är skyldig till. I den pressade situation som uppstår ger Maryam efter för en önskan att fly från alltihop. Hon reser hem. Hem till det land där hon som ung var tvungen att dölja ansiktet bakom en slöja, strida med sin far för att inte bli bortgift mot sin vilja, där hon inte tilläts vara vän med pojken hon älskade, och inte fick studera.
Hemma i England försöker Sara genom foton och fragmentariska stycken av poesi få ihop bitarna av moderns förflutna. Vad är det för hemlighet Maryam bär på? Vad är det som gjort att hon aldrig helt acklimatiserat sig i England, aldrig kommit sin make eller dotter riktigt nära?
"

Jobbvecka är det också. Måndag och tisdag natt. Ledig några dagar, sen lördag, söndag och måndag natt. Och sen då, jo SEMESTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Follow ~Nillasdagar~

Var på skolavslutning i går.





Var på skolavslutning i Williams skola i går. Bilder finns
HÄR

I morse när jag i godan ro satt och åt frukot och lyssnade på musik, så hör jag ett vrååååål inne från toaletten. Maken var där inne, och jag hoppades att han "bara" slog i tån eller något annat lindrigt. Men mina värsta farhågor besannades. Jag knackade på och frågade vad som hänt. Och han öppnar och nästan ramlar ut med ena armen hängande på ett konstigt vis. Jadå, det var som jag trodde. Axeln hade hoppat ur led. Det har hänt flera gånger tidigare, därav min misstanke. Sist fick vi åka upp till sjukhuset, men jag hade ingen större lust att kasta mig iväg i nattlinnet. Jag röjde undan på köksbordet och föste bort de nyfikna hundarna. Sen lade han sig tvärs över bordet och pendlade med armen. Och tack Gode Gud (eller vem man nu ska tacka) så gled axeln tillbaka i rätt läge. Phu!

Nu till något mycket värre. Sitter och läser tidningen, äter lunch och skriver på datorn samtidigt. Ryser och mår dåligt av vad jag läser. Therese och Riccardo, mördade av jämnåriga ungdomar. Niklas, som själv säger att han är levande död. Så många som fått sitt liv förstört. Föräldrar, syskon och anhöriga till både offer och förövare. Vart är vi på väg. Vad är det som händer. Något måste göras, men vad. Allt handlar ju om pengar och politik. Men herre gud, det handlar ju om våra barn.
Här kan du läsa mer i bloggen om Tess.

Mitt bidrag till fototriss finns här.



Follow ~Nillasdagar~

Tillbaka igen!!!!!!!!!



Nu var det ett tag sen sist. Hoppar man över bloggen någon dag så blir det lätt flera dagars uppehåll. Jag har jobbar några nätter igen, och maken har som sagt varit riktigt dålig. Men jag har, peppar, peppar, klarat mig. Än så länge. Maken har varit till doktorn och fått antibiotika och en inhalator. Han har lite allergi också. Visserligen är jag lite harklig och hostig, men jag har verkligen inte tid att lägga mig sjuk. Dels så jobbar jag i nästa vecka, sen är det ju midsommar, och sen stundar semestern. Nej inge sjukstuga mer. Nej, Nej, Nej!!!!!!!!!!!!!!!!

I dag har jag varit hos pappa och fikat. Han mår bra, har klippt gräsmattan och häcken. Krutgubben!

På eftermiddagen ringde Milton och frågade om mormor ville fika? Så klart att jag ville det. Bilder finns här i den
låsta. Jag tycker att det är svårt huruvida man ska ha bilder på barnen i den öppna eller om jag ska ha den låsta. Men jag hörde av dottern att någon hittat bilder på sitt barn hos någon tonårskille på Facebook. Och det är ju sånt man är rädd för, att bilderna ska komma på villovägar. Och jag tror inte att det spelar någon roll om man coopyrightskyddar dem heller, vill man ha bilderna så fixar man nog det.

Vad tycker du? Och hur gör du med bilder på barn och familj?

I morgon blir det skolavslutning för min del. Eller rättare sagt William, äldsta barnbarnet. Då kommer mormor med stora kameran i högsta hugg :-)

Tjingeling!

Låsta

Uppdatering: angående mina rader om att "låsa in" sina bilder. Det här hittade jag nyss på Aftonbladet

Follow ~Nillasdagar~

Städdag............

Och vi sitter inne och tittar på alla andra som städar i området. Maken är jättesjuk, troligtvis bronkit. Blir nog till att uppsöka läkare i morgon. Och jag har ju ont i lederna, min kropp är inte lämpad för att bära sopsäckar, bygga förråd eller röja i skogen. Och dessutom så var maken med i höstas och städade.


Så jag har ägnat mig åt Fototriss, svart och vitt/svartvitt är temat i dag. Det blev så mycket foton så jag har delat upp det mellan Fototriss och Fotobloggen, och så blev det några över till den här vanliga Bloggen också.

Den här blev så läcker tycker jag. Det är en glaskula från en ljuslykta. Man ser fönsterbrädan med Orkidé och ljuslykta spegla sig, upp och ner i glaskulan.


Mitt bidrag till
fototriss  Och mer svartvitt finns här.

Follow ~Nillasdagar~

När du får oväntat besök.............

"En trevlig överraskning kommer om ca 15 minter, hoppas att du är hemma. Kram"

Det pep till i mobilen och det här trevliga meddelandet fick jag. Avsändare var svärdottern. Jag hade ju jobbat och satt i pyjamasen och slappade framför datorn. Snabbt på med kläder och sen kom de. Elvis och svärdottern med en jättemumsig nybakad Rabarberpaj. Den var fortfarande varm. Det var en härlig överraskning! Tack snälla, rara, söta, underbara svärdotter.


Tog fram en låda med lite gamla avlagda leksaker. Elvis hittade direkt en liten hund att gosa med.

Ser ni han har inte mat runt munnen, den här gången :-)

Follow ~Nillasdagar~

Årets sommarpratare

Brukar du lyssna på Sommar i P1? Fortsätter det här ruskvädret så får vi väl sitta inne och lyssna. En hel del godbitar tror jag att det kan bli. När man som jag är ledig mycket kan man ju passa på att lyssna i bland. Och skulle vi nu ha sån tur att sommaren kommer tillbaka, vilket jag vid gud hoppas, så kan man ju alltid lyssna i trädgården, på stranden, i bilen på semesterresan eller var man nu vill.

Här är årets startfält!

Sommarvärdar 2009 - klicka för större bild. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.
Årets sommarvärdar 2009. Klicka för större bild!
Vi inleder årets Sommar med debutanten och Ikea-grundaren Ingvar Kamprad, som kallar sitt Sommar för ”ett enkelt bonnasnack”. Sist ut är författaren Jan Guillou, och mellan dessa två möter vi ett pärlband av intressanta personer! Här presenterar vi samtliga Sommarvärdar i den ordning de sänder. Vilken är din favorit?

Juni:

20 › Ingvar Kamprad
21 › Tomas Ledin
22 › Hanna Hellquist
23 › Helena von Zweigbergk
24 › Alexander Stubb
25 › Malin Åkerman
26 › Kjell Lönnå
27 › Linda Olsson
28 › Eric Bibb
29 › Hans Alfredson
30 › Sofia Jannok

Juli:

 1 › Erika Bjerström
 2 › Joe Labero
 3 › Cecilia Frode
 4 › Lena Philipson
 5 › Herman Lindqvist
 6 › Jonas Gahr Støre
 7 › Nour El-Refai
 8 › Roger Wallis
 9 › Malin Baryard
10 › Christian Lindberg
11 › Jonas Björkman
12 › Prinsessan Birgitta
13 › Sara Paborn
14 › Katerina Janouch
15 › Håkan Nilsson
16 › Ann Heberlein
17 › Elizabeth Gummesson
18 › Kristian Luuk
19 › Per Olov Enquist
20 › Madeleine Westin
21 › Johan Lindeberg
22 › Lasse Berg
23 › Malin Sävstam
24 › Kerstin Hessius
25 › Morgan Alling
26 › Ola Salo
27 › Petra Mede
28 › Arash Labaf
29 › Mathias Dahlgren
30 › Laleh Pourkarim
31 › Peter Englund

Augusti:

 1 › Alex Schulman
 2 › Anders Wall
 3 › Sverre Sjölander
 4 › Anne Sofie von Otter
 5 › Jerry Williams
 6 › Johan Eliasch
 7 › Jörn Donner
 8 › Bodil Malmsten
 9 › Anders Lundin
10 › Nahid Persson Sarvestani
11 › Owe Thörnqvist
12 › Frida Hyvönen
13 › Günter Graffenberger
14 › Laila Bagge
15 › Jan Guillou
16 › Sommar 2009 i backspegeln

 


Follow ~Nillasdagar~

Växlande väderlek och känslor.


Växlande väderlek, ena dagen visar termometern 38,3 grader i solen. En av anledningarna till det dåliga bloggandet från mig.

Nästa dag sitter man inne och ugglar och utanför strilar regnet nerför fönsterrutan.

Och plattorna på uteplatsen är våta och blanka. Men ganska fina så här på foto.

I helgen har vi som sagt haft fixardagar hos pappa. Maken och svågern har fixat garaget. Syster och jag har rensat efter mamma. Inte så roligt, men nödvändigt. Men vad som var roligt, var att jag hittade smycken som varit borta länge. Lilla mamma var nog ganska virrig på slutet. Skönt att det är gjort nu i alla fall. Mamma var Ekorre, sparade på allt. Så det var en hel del att gå igenom. Och känslomässigt så var det jobbigt, tycker jag.

Men som tur är så har jag ju barn och barnbarn att glädjas åt. Fick fina morsdagspreseter av dottern. Sönerna är det mindre ordning på, men svärdottern skickade ett sms från jobbet.

I måndags var jag chaufför och moraliskt stöd åt sonen och Elvis. Vi var på återbesök på sjukhuset. Allt verkar bra just nu. Men han kommer att få göra ett mindre ingrepp i narkos var tredje månad. Kan bli under flera år, men om han mår bra av det så är det ju värt det. Även om det blir lite tradigt emellanåt, att åka in och ut på sjukhus.

I dag har jag fikat med pappa. Och sen var jag till centrum och köpte en kofta. Tittade på den i går men av någon anledning så köpte jag den inte. Var väl för trött. Men den fanns kvar i dag, och nu hänger den här i min garderob.


I kväll blir det jobb igen, två nätter. Sen så jag är ledig i helgen.

Har uppdaterat i
Fotobloggen och i den låsta.

Follow ~Nillasdagar~