Såja, nu är jag här igen!



Det verkar som det har blivit en veckoblogg här. Nåja, bättre än ingenting alls.



Trött är jag fortfarande, men det gick bra att jobba. Kände knappt av yrseln under nätterna. Men jag försökte gå och röra mig lugnt och inte göra några häftiga vändningar eller rörelser. I går var jag i en djurbutik och köpte koppel och halsband till Harry, då blev jag yr direkt när jag kom in där. Kanske det är något med starkt ljus, från lysrör.

Det rullar på för fullt här. I går var jag på mammografi, i dag till tandis, sen kyrkogården, hem och rastade Harry, åt lite lunch och for vidare till pappa. Sen hem och rastade Harry igen, och då även tjejerna.

Pappa var lite grinig i dag. Han tyckte att jag borde ha kommit tidigare i veckan, han hade behövt pengar, tabletter och batterier till hörapparaten. Men det visste jag ju inte. Men antagligen så borde jag ha vetat det ;o) Sen var det något annat som jag inte förstod. "Han" (maken) måste komma och hjälpa mig med "den där stora jävla apparaten" sa pappa, och visade med armarna hur stor den var. Och jag gissade hej vilt, men jag gissade bara fel, jag fattade inte vad han menade. Och pappa blev mer och mer irriterad på mig, tyckte att jag var nog det dummaste som går i ett par skor. Kom då så går vi ut ska jag visa, sa pappa. Den stora jävla apparaten var äppelträdet. Det är dags att beskära det. För er som inte vet, pappa har haft en stroke för flera år sedan. Och då kan det ju ibland vara svårt att göra sig förstådd, och svårt att förstå. Oftast går det mycket bra. Men i dag var han rysligt irriterad, både på sig själv som inte kunde göra sig förstådd, och på mig som inte förstod.

Ja jisses, det är inte lätt alla gånger.



Lilla Harryman han växer så det knakar. I går kom han upp i kökssoffan. Tog sats och sprang över köksgolvet och sen for han upp hur lätt som helst.



Ja, vadå då. Jag får väl också ligga här. Greta & Havanna brukar ju göra det.



Zzzzzzzzzzzzzzzzz

Jag tror jag gör som Harry, jag går och knyter mig en stund. Så att jag inte somnar till Let´s Dance och Så ska det låta. Bäst att ladda inspelningsmojengen ;o)

Sen blir det jobb, lördag, söndag och måndag natt. MEN, sen långledigt, sköööööööööööönt!!!!!


bloglovin

Vad hände?

Poff, luften gick ur. Blev sååå trött. Och för att sen ytterligare spe på lite, så tog jag på mig en liten vårförkylning, och sen min yrsel på det. Och den hänger med. Jag har inte ringt doktorn, än. Jaa, jag vet. Jag skulle ha gjort det. Men tänkte att när jag nu blev förkyld och stannade hemma från jobbet så kanske det skulle bli bättre. Och på sätt och vis så är det bättre, eller mindre yrsligt i alla fall. Men jag har ju å andra sidan mest vilat. Jag tror inte att det är lägesyrsel/kristallsjuka. Jag är inte yr i huvudet när jag vaknar, inte heller när jag är stilla. Och jag mår inte illa heller. Det verkar som det kommer när jag är trött, mer på eftermiddagen och kvällen. Och om jag går i affärer blir jag väldigt yr i mössan. Nästa vecka jobbar jag ganska många pass, får väl se hur det blir då. Blir det värre så får jag väl ta mig i kragen och ringa doktorn.


Bilden tog jag hos pappa förra helgen. Jag var redan då förkyld, men hade lovat att komma. Men jag höll mig på avstånd, det blev ingen kram till lilla pappsen. Men han var glad ändå.



Lilla Harryman var med så klart. Så fin så fin. Pappa blir så glad när Harry är med. Han har ju själv haft en liten Sheltie. Han tycker om Greta och Havanna också, om nu någon undrar över det. Att Harry är med överallt beror ju på att han behöver social träning. Eller behöver och behöver, han är så himla trygg och cool. Åka bil går ju som en dans. Han har varit hos dottern och hälsat på, både med och utan matte. Han är van vid barn, katter och andra hundar. I dag promenerade vi med barnvagn, gick hur bra som helst. Mötte både bilar och andra hundar. Nemas problemas.



Funderar på att flytta, kanske hit. Det är så rörigt här hemma nu, maken fixar och grejar. Vardagsrummet är belamrat med allsköns bråte, och mitt i alltihop sitter jag med tre hundar. Pust och stön. Maken fixar färdigt i köket. Tapetserar, lägger golv och gör om.

Tack för all omtanke och tips angående min yrsel. Fortsättning följer............

Ha en riktigt trevlig lördagskväll mina vänner :o)

Fredagkväll, skönt!!!!!!!!!!!



Har jobbat två nätter, och är såååå trött. Efter första natten sov jag riktigt bra, sonen var hemma och tog hand om hundarna. Men i dag har jag inte sovit mycket. Dels brukar jag inte sova så länge när jag går av. Och sen hade jag alla tre hundarna i sovrummet.

Jag har dessutom drabbats av yrsel. Jättejobbigt. Om jag vänder mig om, eller gör en häftig rörelse så snurrar det till och känns som om jag ska svimma. Ska ta det lugnt i helgen och se vad som händer. Får väl ringa vårdcentralen i nästa vecka, för jag har haft så här i flera veckor. Men nu har det blivit värre.



Och Harry då, jo han är sååååå gosig. Jag njuter av honom varje sekund.



Och han är sååå busig :o) Här har han dragit ut en rulle med bajspåsar. Kanske dags att gå ut.

Nu har maken och sonen åkt och handlat, jag tror jag går och knyter mig i soffan en stund. Ha en trevlig fredagkväll. Och Grattis alla som heter Viktoria, jag känner några stycken.



Vi tränar och tränar......



På spaning hemma hos pappa.

Han blev en aning överraskad när vi hade med oss Harry. Men han blev glatt överraskad. Han har ju själv haft just en Shetland Sheepdog, men en sobelfärgad. Pappa och Harry blev genast goda vänner. Jag hade inte väntat mig något annat heller. Alla djur tycker om pappa. Han är en stor djurvän.

Sen fick Harry följa med till mammas grav. Jag har inte varit där på flera veckor, tyvärr. Men det har ju snöat så mycket, och dessutom så jobbade jag hela veckan innan vi hämtade Harry. Men det gick inte att komma ända fram till  graven, så vi kunde inte tända något ljus. För lyktan...ja den fanns någonstans under all snö. Men jag hoppas att hon såg Harry. Och sen tror jag att hon sa...du är inte riktigt klok du...och så log hon...från sin himmel.



Ja...det blev träning på att åka bil, igen. Komma till nya platser, träffa nya människor och sen gå i koppel. Han är så duktig så.

I dag har vi klippt klorna, på baktassarna. Sen hade inte Harry tid längre. Det är så mycket annat som ska göras. Men han stog fint på trimbordet. Och han blev borstad, och som sagt, hälften av klorna klippta. De andra kan vi ta i morgon.

Vi har inte så mycket tid till bloggen just nu, om ni förstår. Nu ska vi gosa igen, bye, bye!

Titta här också:

Sessorna & Harry


Kalas



I går var vi på 7-årskalas. Knåpade ihop ett litet kort till Oliver. Presentkort på bio och middag.



Under tiden vilade/laddade Harry i min schäslong. Det går hur bra som helst att hoppa upp och lägga sig där, när inte matte själv ligger där.



Harry på besök hos dottern. Första utflyckten sen han flyttade in hos oss. En kort liten biltur bara. Han låg i buren där bak. Pep lite första hundra meterna, sen var han tyst. Fick en korvbit av svärsonen när han klev in i köket. Det gäller att ställa in sig :o)



Ja må han leva...hurra, hurra, hurra, hurra. Och sen presentöppning. Brorsorna är allt lite nyfikna.



Köpetårta dagen till ära. Men har man precis flyttat så har man lite annat att göra än att baka. Supersmarrig var den i alla fall.



Öppen spis har det fått nu också. Ännu inte invigd annat än med stearinljus.



Och Harry sköter sig bra. Sover hela nätterna. Och kan nu gå i koppel. Tredje försöket så var det klart. I dag tog vi en till liten biltur. Skjutsade sonen till tandläkaren. Samma som i går, han pep det första hundra meterna, sen var han tyst. Ligger ner i buren och kopplar av.



Helt enkelt en makalöst trygg och trevlig hund. Och fruktansvärt söt!!!!!!!!!!!!



Och nu får han till och med komma nära Greta. Hon var med och lekte lite ute på snöhögen. Han har hälsat på två av grannarna i dag. Behöver jag tala om att han blev populär.



Här är det bus med alla tre samtidigt, roligt. Nu ska det funderas ut middagsmat, och sen ska maken åka och handla. Trevlig kväll önskar jag alla!

Harry, Harry och mera Harry



Trodde ni något annat? Nej jag tänkte väl det.

Vi springer ut och in. Tränar på rumsrenhet. Det går upp och det går ner. Det gäller att passa på honom, misslyckas han så är det oftast mitt fel. Det är bara att kämpa på.



Greta fortsätter att vara övervakare.



Och Havanna är lektant. Men om det blir för tuffa tag då kommer storasyster Greta och säger ifrån. Rör inte min lillasyster.



I dag har han varit i närkamp med katten Melvin också.



Och här kommer en Harry-film.

Nu är det dags att gå ut igen ;o)

Tillökning



Får jag presentera Frenja Unwrapped Blue Secret "HARRY" en Shetland Sheepdog. Och vårt nytillskott.



Så söt!



En kaxig liten herre på 12 veckor.



Herre (Harry) på täppan ;o)



Sötnos!



Mycket spring i benen. Han kör hårt med Greta och Havanna.



Som sagt ;o)



Havanna är lektant.....och Greta är ordningsvakt.



Trött liten herre.

Jojomensan...i går åkte vi och hämtade hem Harry. Kärlek vid första ögonkastet. Jag har ju saknat en lite större hund sen vår gamla Joy fick somna in. Och har funderat hit och dit, dit och hit. Vad vill jag ha. Och jag kom ständigt tillbaka till Shetland Sheepdog. Kan ju bero på att min allra första hund var just en liten "Sheltie".

Men jag hade egentligen tänkt vänta till nästa vår. Tyckte att småtjejerna skulle få ha sin matte själva ett tag. MEN...så dök han upp, den lille krabaten.

Och nu är han  här. Och har tagit hela familjen med storm. Trygg, matfrisk, kaxig och otroligt trevlig. Han sa inte ett pip på vägen hem. Sov ett tag, och sen såg han sig nyfiket omkring resten av resan. Inte åksjuk, skönt. Äter hur bra som helst, har sovit hela natten i korgen nedanför mattes säng. Inte ett pip under hela natten. Säger till när han vill ut...ibland. Och som sagt....lever rövare med Havanna. Greta ger han sig inte på. Hon har sagt att han ska hålla sig på avstånd, och det gör han :o)

Ni kommer nog med all säkerhet få se mer av Harry.

Det finns lite bilder här också: