På väg...............

hem från sköna Österlen!!!!!!!!!!!!!!

Vi har som tradition att äta frukost, packa, städa och ta adjö av längan och byn. Sen åker vi ner genom......


KIVIK............

förbi Piraten...............

efter kusten...............

mot VITEMÖLLA...................

förbi alla fina hus och trädgårdar.............

ner genom den trånga gränden..................

och till "vår" fikaplats. Men i år var det upptaget vid "vårt" bord. Men som tur var så fanns det ett annat bord i närheten.

Så underbart att sitta vid havet och fika och känna havsvindarna fläkta.

Vackert, eller hur!!!!!!!!!!!!!!!

Finns mycket att vila ögonen på...............

Och båtar,

båtar,

båtar

och båtar av alla de slag. När vi har fikat klart packar vi in oss i bilen igen.

Bye-bye, Vitemölla

Mot Brösarps backar...........Vidare genom Brösarp.............Sen var det bar å åk, och åk, och åk..........

Ända till Gränna, eller rättare sagt genom Gränna.
.
Nedanför Brahehus

Zoomade in rejält :-)Sen stannade vi vid Girabäckens naturreservat. Brukar vi också alltid göra, bra att rasta hundarna där på parkeringen. Och en vidunderlig utsikt mellan träden över mot Visingsö.Och även utsikt upp emot Brahehus.

Och sen var det bara halva vägen kvar..............

Men hem kom vi, handlat, packat upp, tvättat, hälsat på barn, barnbarn och gamla far har vi gjort. Även börjat jobba. Och det har gått bra. Tänk så fort man kommer in i gamla invanda spår. Bra eller dåligt, inte vet jag. Men jag har i alla fall en härlig semester att se tillbaka på.

Ha det gott alla mina vänner.bloglovin

Nu är det snart slut............

på semestern. I morgon åker vi hem. Så tråkigt. Så det blir ett litet uppehåll på bloggen, återkommer när jag har packat upp, tvättat, hälsat på barn, barnbarn och lilla pappa.

Den här bilden är från gårdagens hundpromenad med syster och hennes colliepojke "Göte". Ni får hålla till godo med hans blogg så länge
colliepojken , titta gärna in i Gretas blogg också.

Ha det gott så länge.................

En liten tur igen.


Först till
Mandelmanns trädgårdar i Rörum.

En fantastisk plats, finns så mycket att titta på. Den här uppstammade rosen är fantastiskt vacker.

Ni som har sett Trädgårdsfredag på SVT med Pernilla Månsson Colt och trädgårdsexperten Gustav Mandelmann, såg kanske när Marie Mandelmann la ut fårull på gångarna runt omkring rabatterna. Jag har provat att gå på fårullen, så mjukt och skönt det var.

Sen for vi vidare till en undangömd oas, Forsamölla. Så vackert! Är riktigt nöjd med den bilden.

Provade att fota vattenfallet med lite olika inställningar.

Snyggt, tycker jag.

Det kommer mer bilder i Fotobloggen, så småningom.bloglovin

Det handlar om fåglar i dag.

Berättade ju tidigare om den lilla duvfamiljen som vi har i ett träd i trädgården. Har kikat på dem varje dag och fotat lite då och då. Man vill ju inte störa för mycket. I början låg mamman där hela tiden, och man kunde skymta något grått och dunigt vid sidan av henne.

Men sen började hon lämna ungen mer och mer. Och nu brukar vi se henne på kvällen och tidigt på morgonen. Och i dag visade ungen upp sig helt och hållet. den tvättade sig och burrade upp sig ordentligt.


Mamma Duva

Och den lilla ungen

som blir större

och större

och större.

I dag var vi en tur till Ystad, På väg till gågatorna passerar man en stor fågeldamm. Det var liv och rörelse där kan jag lova.

Denna fågelmamma (som jag tyvärr inte vet namnet på) hade fullt sjå med sina tre ungar.

Den här kom på efterkälken hela tiden, och blir ordentligt uppläxad av mamma.

Nu håller du dig efter mig som dina syskon gör. Förstått!

Den käftar emot också, riktigt kaxig.

Nu är den efter igen, och mamma får på nytt  hämta den.

Jag kan väl klara mig själv jag.

Med dom här fötterna kommer man långt :-)

Till sist en annan liten goding, sååå söt.

Har mer bilder som jag kommer att lägga in i fotobloggen när jag kommer hem. Det går alldeles för trögt att lägga in bilder här.bloglovin

Nu har sonen åkt hem.........


Lund Central, lagom stort, man kan knappast gå fel.

Vi kollade upp vilket spår han skulle åka ifrån, sen gick vi till Burger King. Men vad dom pysslade med där fattar jag inte. Såå lång väntetid, vi fick kasta i oss maten och skynda till tåget. Och då ska jag tala om att vi var ute i mycket god tid.

Några minuter försenat, tåget gick 12.31.

Nu har gossen klivit på tåget.

Där inne sitter han. det är väl det närmaste man kan komma honom med kameran. Gillar inte att bli fotad.

Nu är han på väg i alla fall.

Och vi drar vidare på en liten tur. Första stoppet blev utanför Lomma. Vi satte oss vid strandkanten och fikade, och tittade ut över Öresund mot Turning Torso och Öresundsbron. Lämnade naturligtvis mitt 70-300mm objektiv hemma. Hur dum får man va. Men jag tyckte att det var så mycket att släpa runt med. Men det går ju att fixa till ändå, med lite redigering.

Det var soldis, så det blev både på långt håll och suddigt.

Palmerna i Trelleborg.

Och färgan mot........................Till slut hamnade vi på en liten strand. Inte mycket folk alls. Vattnet såg inte så inbjudande ut, det var alldeles brunt av alger i strandkanten. Men tog man sig över det och kom ut en bit så var det helt ok. Och det bästa av allt, det var alldeles ljummet. Underbart!!!!!!!!!!!!!!!!

Vi solade, badade och fikade en stund.Sen fortsatte vi ner mot...............

Och vidare mot Ystad, och sen hemåt.


Förresten, vem sa att Skåne är platt???

Titta gärna i
Gretas blogg också!bloglovin

Härliga lata dagar................


Foto från syrrans svåger och svägerskas fina trädgård. Vi hade knytkalas där i lördags kväll. Såå trevligt. God mat, god dricka och mycket skratt.

Alldeles nyss upptäckte jag att Herr & Fru Duva har fått tillökning. En liten dunig duvunge kikade upp ur boet, så söt. Det kanske kommer foto senare, men jag vill inte störa för mycket nu.

Jag har ju gjort en blogg till syrrans Colliepojke som jag gjorde reklam för här. Och Greta ska väl inte vara sämre, så nu har hon fått en alldeles egen Blogg.  
En prinsessas dagbok  Jag, eller rättare sagt Greta kommer att skriva lite om sitt hundliv där. Det finns även en del gamla bilder och utställningsresultat som jag har kopierat från vår hemsida(som inte uppdateras längre)

Tjingeling


bloglovin

Nu räcker det!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Det var ett himla tjat om den där "
Snygg-Göte". Nu börjar jag tröttna på att min matte ska vara där varje dag och blogga. Ska det vara så himla svårt, du som är så "Snygg" och självgod ska väl kunna blogga själv, eller?

Jag är inte bara SNYGG, jag är VACKER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Och jag är dessutom utställd med ett flertal CK, sug på den du "Snygg-Göte"

Just nu är vi på landet, syrrorna och jag. Här letar jag efter min lillasyster.

Där är hon ju!

Vi är faktiskt systrar på riktigt, vi har samma mamma, men olika pappor. Så är det oftast i hundvärlden. Själv har jag fyra barn med två olika pappor. Och det ska jag tala om, att det är inte vem som helst som får bli pappa till mina barn. Jag har skrämt iväg en och annan kandidat.

Kom igen nu syrran................

Vem kommer först? Som den kloka storasyster jag är så låter jag henne vinna.

Matte kallar henne för "Trollet" visst är hon söt.

Vid tangentbordet "Greta" Tequilaville´s Gaelic Gwendolyn

Voff och Tass, matte hälsar

Pernilla Andersson i Hammenhög

I går kväll var vi i Hammenhög och lyssnade på Pernilla Andersson. Hon uppträdde på Valnöt & Kaprifol, en fantastisk kväll. En underbar artist och ett härligt ställe. Vi åt god mat, drack vin och kaffe med kaka ute i trädgården först. Vi hittade ett bord under en stor pil strax bredvid scenen. Vi var där tillsammans med syster och svåger.


Pernilla Andersson med duktiga musikanter. Trevligt mellansnack och som sagt en underbar artist.Det här var en av låtarna hon sjöng. Det är Olle Ljungström som har gjort den här låten.

Och här sjunger Olle själv samma låt.

Mer bilder finns i den låsta

Prenumerera gärna på bloggen.


bloglovin

Först Haven, sen Havet
En underbar Handelsträdgård med massor av fina blommor. Pelargoner av alla de sorter och storlekar, citronträd, uppstammade rosor och fuchia. En oas, helt enkelt. Där tillbringade vi en stund i går.

Efteråt åkte vi till en annan oas, nämligen Havet.Vi har fått problem med uppkopplingen, antagligen har jag bloggat för mycket. Har ju laddat upp en hel del bilder i mina bloggar, sen har jag dessutom fixat en blogg till syrran också. Så hastigheten är så att säga "strypt", så om jag blir osynlig ett tag så vet ni varför. Men jag provar lite då och nu. Men det blir inte så mycket bilder på ett tag. Det får bli när jag kommer hem.
Men under tiden kan ni titta i syrrans eller rättare sagt
"Götes Blogg"  ,hennes colliepojke. En blogg som är både seriös med utställningsresultat, och med en hel del tokerier. Göte har nämligen en "tokrolig" husse, som bjuder ordentligt på sig själv. Och han kommer att figurera lite här och där i bloggen. Skriv gärna en kommentar så blir Göte (syrran) glad.

Sen måste jag berätta att jag gjorde en efterlysning på en förlorad kär bloggvän. Som nu tack vare en annan bloggare är återfunnen. Jag är sååå glad.

PRENUMERERA  gärna på min blogg, så ser du lättare när jag har uppdaterat. Själv kollar jag alltid på bloglovin numera, för att enkelt se när de som jag prenumererar på har uppdaterat. Superbra, tycker jag.

Kram på er alla vänner!!!!!!!!!


bloglovin

Dagarna på Österlen


Solen lyser på Flädern, och nu står saften färdig. Och, Oh så god den blev.

Trasmattorna hänger på tork.

Gamla Joy vilar i skuggan, så skönt.

Vi håller koll på vem som går förbi på vägen.

Och i bland vilar vi i solstolen. Matte tror att det är hennes stol, men hon har alldeles fel :-)

Melvin dricker vatten ur fågelbadet.

Rosorna doftar underbart.

Tropiska kvällar och nätter.

Trädgården full av lyktor.

I går blev det bad i havet också. Det har ju varit algblommning här nere, den värsta i mannaminne läste jag i tidningen. Men i går gjorde vi ett försök, och åkte till en annan strand. Och tro det eller ej, men vattnet var nästan kristallklart. Och varmt dessutom, så skönt.

Om man tittar noga så skymtar man Bornholm.

Min fototriss finns här i
Fotobloggen

bloglovin