God fortsättning





Julen började hemma hos pappa. Elvis tjuvstartar, lite hungrig.



Kusinerna byter julklappar med varandra. Sen åt vi julmat så vi nästan sprack!



Pappa "Skypar" med familjen på Österlen. Han tyckte att det var mycket märkligt...och mycket roligt :o)



"Grabbarna Bus" med föräldrar åkte hem för att ta emot killarnas farmor och farfar. Vi andra fikade och tittade på Kalle.

Sen åkte vi också vidare. Vid det laget var pappa ganska trött. Även om han tyckte att det blev lite ensamt, så tror jag att han samtidigt tyckte att det blev tyst, skönt och lugnt.



Vi följde med till Elvis mormor en stund. Vi drack glögg och smakade julgodis. Elvis fick öppna sina julklappar från oss. Bilar så klart.



Wow!!!!!En radiostyrd bil. Farfar har minsann varit ute och handlat julklapp till Elvis ;o)



Spännande!!!!!!!!!



Vi åkte vidare, hem till "Grabbarna Bus" och lämnade våra stora paket (tre snowracer) och vem knackar på där?



MEN!!!! Är det inte Tomten?



JO! Visst är det Tomten...Men... Morfar sitter ju i soffan, han brukar ju "köpa tidning"...Hm...Och låter inte Tomten som Anders?... Säger Milton ;o) Hm...Konstigt!

Alla blev nöjda och glada, och sen satte vi oss åter vid julbordet, tillsammans med grabbarnas föräldrar, farmor och farfar. Men maken och jag drog oss hemåt efter maten. Nöjda..men mycket trötta.

Det blir lite rörigt att fara fram och tillbaka på det här sättet. När mamma levde och pappa var några år yngre, så kom alla hem till oss på eftermiddagen. Och innan så hade barnen firat med respektive svärföräldrar. Och sista året firade vi alla hos dottern. Men nu sen mamma dog så vill pappa vara hemma, vilket jag har full förståelse för....Och därför blir det ett himla farande för oss.

Men däremot så har vi riktigt skönt på juldagen och annandagen. Då går vi bara omkring och myser, ser på tv, läser böcker...och bloggar lite ;o)

Ni glömmer väl inte:



God Jul alla vänner

Det har varit stressigt nu kan jag tala om. Men nu börjar lugnet lägga sig här hos oss. I går var jag in till jobbet på "Debriefing" vi fick först och främst veta att det inte heter så längre. Men vad det heter har jag redan glömt, kanske "Bearbetningssamtal"...ja, det låter bra. Vi säger det. Vi pratade och gick igenom det som hände. Så nu hoppas jag att jag kan lägga det bakom mig. Men tankarna finns ju fortfarande, och speciellt tänker jag ju på familjen.



När jag kom hem la jag i överväxeln, det resulterade i rödbetssallad, två sorters sill, leverpastej och hembakt knäckebröd. Phu.............



Så här ser vårt kök ut just nu, det hann inte bli färdigt till jul. Så jag sa till maken att lägga ner projektet över jul, och ta in möblerna. Han har alltså stängt igen den gamla dörröppningen och gjort en ny. Det blev en bättre matplats nu. Men det är ju lite kvar...som synes.



I går när jag hade varit på jobbet åkte jag ner till centrum. Gick knappt att få en parkeringsplats, men efter lite letande så....Jag var bara in på Hemtex, behövde två juliga kuddöverdrag. Men fick köpa hela kuddar, jaja. De andra var i alla fall så små. De var de gråa..som ser ut som lammskinn, men det syns nog inte på bilden. Ja, jag tycker i alla fall att det blev fint och ombonat.

I dag har jag fortsatt köra hårt i köket. Janssons frestelse, köttbullar, revbenspjäll, lite julgodis mm. Nu är jag trööööööööööööööööööööt!!!!!!!!!!!!!

Men nu ska vi bara slappa och smaka av lite. Sill och nubbe blir det......så klart, sen lite köttbullar. Det räcker nog. Jag är inte speciellt hungrig, har ju stått vid spisen hela dagen.

De sista julklapparna ska slås in, sen slänger jag mig i schäslongen...............


Tänder ljus och tänker....................



På en familj som mist sitt barn.

I natt var jag med om det allra värsta som kan drabba en mamma och pappa...att mista sitt barn. Jag har snart jobbat två år på min avdelning...och nu hände det...ett barn dog under mitt pass. Men jag klarade av det...men föräldrarna...vilken outsäglig smärta............Tänker på er och tänder ljus för er....

Hur går man vidare, hur ska jag orka leva..det frågade mamman...och det finns ju inget svar på den frågan...bara se tiden ann...ta en minut i taget....


Och hur går man vidare här på bloggen....jag tror inte att jag skriver mer i dag. Återkommer en annan dag. Jag är i alla fall ledig nu.

Kalas



Vi var på kalas i går kväll, William fyllde 9 år. Tänk att jag har varit mormor i nio år. Helt otroligt!



Spel från farmor och farfar. Från oss fick han en upplevelsepresent........valfri bio med middag. Det fick han förra året också. Och jag hade hört talas om en önskan att få samma i år med. Och det är ju kul när det uppskattas...det man hittar på.



Lillebror Milton provar biljardspelet, tror att det också var från farmor och farfar.



Och Elvis var ju också där...så klart. I dag har Elvis varit med om mera tråkigheter, läs
HÄR



William tänder själv alla 9 ljusen. Farmor står bakom...med en hjälpande hand ;o)



I dag har jag varit ledig...jaja...ledigt och ledig....det är man väl aldrig. Vaknade tidigt av att prinsessorna skällde. Efter frukosten var jag till centrum en sväng. Köpte ett par varma strumpbyxor och en svart långärmad t-shirt. Och sen var jag in på blomsteraffären och köpte en handbukett, jag ska på begravning i morgon.  Hoppas att det inte snöar då....vi har en bit att åka. Jag åker med min kusin, moster och morbror. Då kan jag vila i bilen på hemvägen, för jag ska jobba sen på fredagnatten och även lördag. Och dom små kämparna...kämpar på....men jag vet ju inte från gång till gång, hur det är. På jobbet, alltså.

Jag har varit till pappa en sväng också, i dag. Precis när jag svänger ut från parkering sätter det igång att snöa....och det ordentligt. Men jag kom fram i alla fall. Sen fick jag kaffe och dopp. Vi pratade och tittade på tv, en stund. Och snön yrde hela tiden. Men till slut lugnade det sig lite, och då gick jag ut och skottade bort snön utanför hos pappa. Annars hade han nog gjort det själv. Han vill inte anlita någon heller, för de kommer ju inte i tid. Och då hinner han i alla fall göra det själv. Det ska nämligen vara skottat när hemtjänsten och distriktssköterskan kommer. Tycker pappa, alltså ;o)

Ni kikar väl in här också:


En liten snabbis..............



Sötaste pepparkaksgubben...Elvis



Blev bjuden på Luciafirande på Elvis dagis i går eftermiddag. Utomhus...kallt...mörkt...stämningsfullt...massor med söta, duktiga barn...glögg...pepparkakor...Mmmm

Sen bar det iväg till centrum. Köpte almanackor...man måste ju ha koll på läget. Skrev in mitt schema. Resten får vänta till jag har mer tid.

Sen hem och vila en liten stund....och iväg på jobb. En ovanligt lugn natt...länge sen. Men tyvärr...återigen...två små barn med "vård i livets slutskede"...det är tungt...grymt....ofattbart....att små barn inte ska få leva................det har varit en mycket tung höst....på jobbet.

Nu ska jag snart iväg igen. Hoppas att vägarna är snöröjda....för det har snöat hela natten och hela dagen.


Pepparkakor & Kalas



Fick tips av
Elmida på enkla pepparkakor. Och det var både enkelt och gott.



Milton var här under baket. Men inte fick jag någon hjälp inte. Nej, ta fram leksakerna. Jag vill leka med "din Oskars" saker.



Och det fick han ju...så klart.



Och på eftermiddagen åkte vi hem till Elvis, som fyllde 2 år den 3:e december. Men som på grund av magsjuka inte kunnat ha kalas tidigare.



Vad står det här...mamma? Det står att stolen är från farmor, farfar och farbror Oskar.



Jag tror allt att han blev nöjd!



Den här gunghästen står i Elvis rum. Och den gjorde min pappa till mina barn när de var små. Roligt att den går i arv.



Milton åkte ju med oss, och nu kommer storebror Oliver och pappa Jimmy.



Elvis fick jättefina byxor och en helt underbar tröja av kusinerna.



Många ljus blev det. Men är man en speciell kille som dessutom har varit med om så mycket elände under sina första år...ja...då får man många ljus. Om det skulle vara någon som inte läst om Elvis sjukdom så kan ni titta HÄR



Och här leker bröderna "Bus"

Tack för ett trevligt kalas. Och tack sonen för glöggen som jag fick till Lucia.

Bakdag



Ja...inte mycket till julbak. Lite saffransmuffins. Jag döpte om dem till "Misslyckor" smeten flöt ut och de är inte speciellt snygga. Men smaken är det inget fel på...i alla fall.

Ja...det är klart att jag har smakat...vad trodde ni...skådebröd, eller.

Förr om åren...när jag var yngre...och piggare ;o)  Så bakade jag massor med lussebullar, längder, pepparkakor, matbröd, mjuk pepparkaka mm, mm. Hur orkade jag? Ja då klarade sig mamma och pappa själva, vi hade ju inga barnbarn, och det var tiden före makens hjärtinfarkt. Jag hade ju min värk, men jag orkade med den bättre förr.

Jag har fått ställa om. Lägga ner alla projekt, ta dagen som den kommer. Men i bland känns det lite ledsamt att inte orka...som förr....

Men vet ni vad? Här snöar det.....inte mycket...och det lär ju inte ligga kvar någon längre stund, eftersom det är plusgrader. Men i alla fall...det passar ju bra till det "lilla" julbaket.

I kväll blir det IDOL...vem röstar ni på? Jag vet i alla fall vem som får min röst.........CALLE, så klart!!!




Inte bara jag....

som gillar schäslongen :o)



Mmmmmmmmmmm Myyyyyyysigt.........



Du menar väl inte att jag ska flytta på mig??????????


I natt har jag faktiskt sovit en hel del. Bullade upp med kuddar så jag inte skulle komma åt mina stygn, och hittade en hyfsad sovställning.

Det börjar kännas helt ok, nästan. Det ömmar om jag kommer åt, och det sticker och drar i såren. Men jag överlever. Jobbigt bara att doktorn tog alla på en gång, dom är ju utspridda här och där. Men å andra sidan så är det ju över fortare så här.  Har köpt på mig lite kompresser och andra grejer, ska se om jag vågar kika lite i morgon, göra rent och byta bandage.



I dag tog jag en tur med bilen till pappa. Det gick bra, inte så långt att åka. Vi fikade och tittade lite på handbollen. Jag stannade längre i dag för jag väntade in hemtjänsten. I dag var det vår kontaktperson som kom, vilken tur, den bästa, så gullig. Pappas tvättmaskin krånglar, och då har hon tagit hem tvätten till sig själv och tvättat. Woow!!!! Vilken stjärna!!!!

Jag frågade henne om de har någon fotvårdare att rekommendera. Och då finns det en tjej som är utbildad fotvårdare på Axelssons institut och som dessutom utbildar sig till undersköterska också. Så våran "Stjärna" skulle fixa att hon kommer hem till pappa.

Skönt när det fungerar, det gör ju inte det för alla.

Hallå, ni kommer väl ihåg, att kika in hos:


Ingen större skillnad............



Ligger i min underbara schäslong och tittar på min orchide, som efter några års vila har satt igång att blomma.

Men den och även en annan liten orchide (som också är på väg att blomma) plus en stor ljuslyckta...höll på att få sätta livet till i går kväll. Katten Melvin blev jagad av sessorna och tog vägen upp över fönsterbrädan, bakom blommor och ljuslykta, som alla tre for i golvet med en smäll.

Men kan ni tänka er, ljuslyktan, blomkrukorna och båda orchideerna klarade sig. Men jag var inte glad...varken på Melvin eller sessorna.



Den här är ny, och har också varit utsatt för en del. Men jag hoppas att det får stå kvar och blomma länge.

Har inte sovit speciellt mycket i natt heller. Hittar liksom inte någon bra sovställning. När jag ligger på rygg så gör det minst ont, men jag har aldrig kunnat sova så. Men det är klart...jag slumrar väl lite då och då. Men det blir ingen sammanhängande sömn. Men det finns ju alltid de som har det värre...så klart. Jag ville bara gnälla lite igen.

Ni glömmer väl inte bort att kika in här:





Ajajajaj..................



Här...på schäslongen...ligger jag i dag. Och tycker förskräckligt synd... om mig själv.



Tänder ljus...



Och tittar på julstjärnan...

Och tänker...att det blir nog jul ändå. Även om jag ligger i schäslongen med filten uppdragen och tycker förskräckligt synd om mig själv.

Varför då?  Jo...i går eftermiddag var jag hos min hudläkare och opererade bort tre leverfläckar. De hade nämligen börjat växa till sig. Och då ska de bort...omedelbums!!!! Så nu har jag lite ont...är lite handikappad...hon sydde fem stygn efter varje fläck. Och dom sitter så till att jag har lite svårt att sova och röra mig. Men det går snart över. Jag är ledig hela veckan och kan ta det lugnt.

Håll tummarna att det inte är något konstigt som växer i mina fläckar...



Nu väntar schäslongen...igen. Och "Flickan som lekte med elden"

So long............

Ishockey, blev det ju i går kväll

Mormor kom med stora kameran i högsta hugg, som värsta pressfotografen :o) Påpälsad med sockor, stövlar, fleecetröja och dunjacka. Det är kallt i ishallen.

Tyvärr så förlorade killarna, men William gjorde i alla fall ett av deras mål. Men det missade vi att fota.





Han är lite kort i rocken, och måsta ha tröjan nedstoppad i byxorna. Men nr. 22 är William. Man kan se det på hjälmen och tröjärmen.







Och här William, kommer filmen.





Trevlig andra advent.

Liten uppdatering, titta in på
Daxbloggen för att se lite mingelbilder från festen.

Tur & Retur

till Eskilstuna..............

För att hämta dotterns nya (begagnade) bil.....



Milton i baksätet. Lite suddig bild, skyller på att bilen skumpade, Milton rörde sig och jag satt bakåtvänd och fotade. Inte de bästa förutsättningarna.



Åker över Ekolsundsbron.



Framme vid Bilia i Eskilstuna.



Malenas och Miltons nya bil. Först var han inte riktigt nöjd. Han ville ha en "snabb-bil". Men sen frågade han försäljaren om bilen kunde köra fort. Och det går om man bara vill, sa han, och då blev Milton mycket nöjd.



Milton vaktar sin bil. Morfar var lite hårdhänt, klappade och dunkade på bilen (så där som karlar gör, vet ni) och det gillade inte Milton.



Innan vi åkte hem blev vi bjudna på kaffe och bullar. Fattas bara, när morfar jobbar inom samma företag, men på ett annat ställe, och på kontoret (papper/siffernisse)



Tankat och klart för avfärd.



På väg hem, och maken kör före............

Och nu sitter jag framför datorn, med en darrande Havanna i knät. Maken håller på att såga upp en ny öppning till köket. Det låter illa, väldigt illa...och HÖGT!!!!!!!!!!!!!

Och snart är det Hockeymatch............William spelar. Mormor ska titta på...så klart.

Sol, frost och 5 minus............



Och då måste man ju bara ut.



Med kameran över axeln.



Och hundarna i släptåg.....



Eller..släptåg och släptåg....Havanna var mest på drift :o)



Här tisslas och tasslas det....



Undrar vad dom har i kikaren...



JAHA...där försvann dom...



Långt bort..dit inga ord når...eller så struntade dom i mig :o)



Vilken tid det tog matte....var har du varit....

Ja det kan man ju undra...



Så vackert allting blir när det kommer frost.

Nu ska jag sätta mig i soffan med en kopp kaffe och slappa framför tv:n, jag ska jobba två nätter nu. Så det är bäst att ladda. Vore bra om jag kunde slumra lite också..........zzzzzzzzzzzzzzz

Mer bilder på hundarna finns
HÄR