Längtar..............


Klockan är drygt fem på eftermiddagen, och det är ljust ute. En liten stund till i alla fall. Och man kan ana att våren är på väg. Fåglarna kvittrar när man är ute och går och solen tittar fram emellanåt. Jag börjar längta till våren och sommaren på mitt kära Österlen.

Visserligen tycker jag om vintern också, när det är riktig vinter. Idealet vore att bo lite längre norrut under vinterhalvåret så man kunde åka skidor och andas frisk kall luft. Och sen flytta ner till Österlen på sommarhalvåret. Här är det bara råkallt och fuktigt. Min sjukgymnast har ordinerat mig att börja åka skidor, det skulle vara bra för balansen på min sneda, onda kropp. Och jag är riktigt sugen. Men tyvärr så finns inte varken skidor eller pjäxor kvar. Försvann väl i flytten. Håller på att kolla runt lite på priser, inte helt gratis. Men det blir väl rea snart. Men jag skulle gärna vilja hinna med att åka i år. Men det blir som det blir.

Men man kan ju drömma i alla fall. Tänk att ge sig ut en solig dag med varm choklad, goda mackor och hundarna i släptåg. Under tiden får jag väl använda fötterna.

Snart är det jobb igen. Men i kväll ska jag bara vara hemma och slappa, sen jobbar jag torsdag och fredag natt. Sen blir det ledigt i åtta dagar. Skönt!

Gräsänka..............


Maken, barnbarnet Oliver och kameran är på vift. Så jag får leka lite med gamla bilder.

Maken fick för sig att åka upp till Hälsingland och hälsa på släkten. Försökte få mig sig sonen som har sportlov, men han hade ingen lust alls. Så då blev det ett barnbarn som fick följa med i stället. De åkte i går morse och kommer hem i kväll, så det blev en snabbvisit.

Själv har jag bara tagit det lugnt, förutom tre hundpromenader i snöyran i går. I dag har jag redan varit ute på promenad, plockat ur diskmaskinen och ätit frukost. Snart ska jag till banken och träffa juristen, han har gjort ett utkast till boupptäckningen för mamma. Men först ska jag åka över till pappa och fika med honom.

Ha de...................

Promenad vid sjön Fysingen

I dag körde jag sonen till skolan, och sen tog jag en annan väg hem. Och landade vid sjön Fysingen. Vackert, tyst, lugnt, kallt och blåsigt. Höll på att frysa fingrarna av mig när jag fotade. Men det var skönt med en stund alldeles för sig själv. Det enda som hördes var en envis liten hackspett.

Jobbade ju lördag och söndag natt. Sov i måndags, alldeles för länge, men så skönt det var. I går var jag helt ledig, började dagen hos sjukgymnasten kl. 9.00. Sen hem och rastade hundarna, och sen orkade jag inte just något mer. Och nu är det jobb igen. Två nätter, går av på fredag morgon. Sen är jag ledig till torsdag nästa vecka, då har jag jobb torsdag och fredag natt. Sen ledigt i åtta dagar igen. Underbart!!!!!

Här kommer lite bilder från min promenad.


Alla Hjärtans dag


Det här kortet är till min allra käraste lilla svärdotter, i fall att hon läser svärmors blogg ifrån Thailand. Annars väntar det på henne när hon kommer hem. Hon har haft en svår tid med många dagar och nätter på sjukhus med lilla Elvis. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det vänder för er, allra finaste lilla familjen.


Till allra käraste vackra dotter, du är underbar.


Så himla roligt det är att göra egna kort. Men jag är bara nybörjare.

Har skickat iväg några till släkt och vänner.


Trevlig "Alla Hjärtans Dag"

Själv ska jag jobba två nätter nu. Och när jag går av på måndag morgon så ska jag ha medarbetarsamtal. Hur tror ni det går, klockan 7.00 efter 10 timmars arbete. Hoppas bara det går fort, annars somnar jag nog mitt framför chefen. :)

Låst inlägg

Finaste finaste Joy

Gamla vackra Tant Joy, åren sätter sina spår. Snart 12 år gammal, en hög ålder på en så pass stor hund. Nu har vi henne på övertid, tar en dag i sänder. Lederna är stela, musklerna förtvinar, men än kan hon ta sig upp, om än med stort besvär. Att gå ut på promenad det går bra. Fortfarande spänst i gången, bara man får upp farten och lederna mjuknar till.


Vi har haft härliga år med Joy´san. Hon har och är nog fortfarande en rymmare av värsta sort. Många gånger har vi letat efter henne, men oftast har hon inte varit så långt bort. Hon har en förkärlek till illaluktande och äckliga saker. Så vi har ett antal gånger hittat henne mumsandes på något äckligt  i grannens kompost.
En gång när vi kom ner till Österlen mitt i natten, då passade damen på. Mitt i villervallan av att packa ur bilen och in i huset, väskor, 2 katter, 4 hundar och diverse andra saker. Ja då är det lätt hänt att en försvinner. Och det tog en liten stund innan vi märkte det. Men då var det bara att ge sig ut i natten och sommarregnet. Vi letade väl i ca 45 min - 1 tim. Och ingen hund. Maken och jag gick runt, runt på småvägarna och ropade lite försiktigt, man vill ju inte skrika mitt i natten, precis. Väl hemma igen för vilken gång i ordningen vet jag inte, så står hon helt plötsligt där framför bilen, och ser mycket förnärmad ut, och ser ut som hon säger - Ska man verkligen behöva stå här ute i regnet mitt i natten, eller!!!!!!!!!!!!!!!!

Låst inlägg

Promenad


Ska du äta korvmacka!!! Men vi då, vi fick ju bara torrfoder av husse i morse!!!


Fint väder i dag, man anade solen bakom molnen och 2-3 grader kallt. Kände att jag behövde röra på benen. Först blev det en promenad i lilla skogen med gamla tant Joy. Sen rustade jag mig med mobil, (i fall att jag skulle halka omkull, det var svinhalt) b-påsar, (skriver inte hela ordet i fall att någon är kräsmagad) kamera, (som synes, hoppas att ni orkar med alla bilderna) och sist men inte minst viktigt med tanke på förra gången i skogen, en burk med leverpastej.


Greta bus i skogen, full koll på matte och leverpastejburken. Det går ju finfint det här.

Trollungen, inte riktigt lika uppmärksam på matte och leverpastejen.

Man kanske kan klara av både spring och leverpastej. Lite koll på matte i alla fall.

Sötnosen!

Havanna & Greta

Halvsystrar

Sotlugg & Linlugg

Knoll & Tott

Kärt barn (hund) har många namn.

Funderar på en runda igen.

Japp, nu drar jag.

Äh, prinsessa eller ej.  - Jag hänger på!

Tjoho!!!

Dags att gå hem nu.

Alltid tillsammans.

Sötaste rumporna :)

Ja om du ska koppla mig så får du allt bjuda på lite mer leverpastej.

Prinsessan kommer först till matte, fattas bara.

Vi hade en härlig promenad i skogen. Men nu är det dags att krypa upp i soffan, med en kopp kaffe, en macka och titta lite på burken. Har en hel del inspelat som jag ska gå igenom. Blir så när man jobbar natt. Och i kväll ska jag åka in till jobbet på "nattmöte" inte alls kul. Förra gången det var nattmöte var jag också ledig och fick åka in. Nästa gång hoppas jag verkligen att mötet ligger så att jag ska jobba efteråt, nån rättvisa ska det väl i alla fall vara. Mötet är inte obligatoriskt men jag tycker ändå att jag bör vara med.

Hundvård & Veterinärbesök

Hundvård, javisst. Mitt lördagsnöje. Eller nöje och nöje, måste, måste. Den tråkiga biten med mina små lurvtroll. Men det är också det enda tråkiga med dom, en helt underbart, ljuvlig hundras. Så mycket roligt jag har haft med mina små Havanaiser.


Här sitter dom nu i alla fall, den ena kammad och badad. Den andra kammad, klippt och badad.

Men lika mycket hår blir det vare sig man klipper eller kammar.

Helt otroligt, man kan ju tro att det inte blir någon hund kvar.

Men här står hon, vackraste vackra, prinsessan Greta. Kammad, badad och fönad. Alltid med tungan ute, tycker inte om att bli fotad.

Men här har vi i alla fall ett utan tunga. Sötnosen!

Så fin, så fin.

Lilla bustrollet Havanna, hon har inte samma kvalite på pälsen så hon blir klippt.

Snälla husse, öppna fort innan hon börjar om igen :-)

Nu räcker det väl i alla fall, matte.

Skruttan, ja nu är det färdigt.


I dag har Greta varit till veterinären och dragit ut en tand. Roten var förstörd och det hade blivit en fistelgång. Men nu är tanden borta och det blir antibiotika i tio dagar, sen hoppas vi att det ska läka ihop. Och en dyr historia blev det. Försäkringen gäller inte för tänder om det inte är en skada. Hade hon slagit sönder tanden så hade jag fått det på försäkringen, men inte som det var nu. Hujeda mig, det är dyrt att ha djur.
Bara att kliva innanför dörren hos veterinären kostar 550:- (poliklinikavgift, jo jag tackar jag!!!!!!) sen tillkommer undersökning, sövning, diverse läkemedel, utdragning av tanden, recept och intyg på att hon har haft en tand en gång i tiden (behövs vid utställning) bara att skriva intyget tog dom 200 pix för. Skamligt!!!!!!!!!!! Törs inte ens skriva vad sluträkningen gick på, men som sagt billigt var det inte.

Men nu är det gjort och hon ligger och vilar, det blir ordentligt uppblött foder i kväll. Stackars lilla prinsessan.

Uppdatering i den
låsta

Utmanad

Pelleskop-bloggen har utmanat oss: 5 är den röda tråden. Man ska gå in i sitt fotoalbum och kolla i femte mappen, femte bilden och lägga ut den i sin blogg och berätta om bilden. Sedan ska man skicka vidare till 5 andra bloggare.

Här är min bild, Tok-katten Melvin. Kan man hitta precis var som helst. Ligger gärna i diskhon, hur nu det kan vara så populärt. Det går över mitt förstånd.

Men söt är han i alla fall :-)Hundpromenad med två små virrpannor som hade knäck i lurarna.

Hörde inte ett smack, matte ropar och ropar. Men blir totalt ignorerad.

Nu drar vi..........

Ska du med eller?

Nej titta på utsikten i stället då lilla matte.

Så här går det när man inte lyssnar på matte, tji fick ni. Koppeltvång!!!!!!!!!!!

Jaha, typiskt!!!!!!!!!!! Vad ska vi göra nu då?Ska vi gå hem till dig, eller mig...............

Eller var och en till sej........Nej, vi går nog hem tillsammans med matte :-)

Jag utmanar ingen speciell, utan alla som vill.

Låst inlägg

Nillapilla