Fortsättning på förra inlägget.....När jag lämnat tillbaka Elvis i måndags så åkte jag ju en sväng till centrum. Och sen hem och åt lite lunch och pustade ut en stund.

Sen gick jag för att möta två av "Grabbarna bus". Jag kom ganska långt innan jag hörde rösterna på dom. Hann ju bli lite orolig, och funderade på om de tagit en annan väg. Och hur skulle jag hitta dem då.

Men när jag kliver fram bakom häcken här, så ser jag dem. Fullt upptagna med....en snöhög!OJ...Mormor! Vi glömde bort ;o)Vi kommer nu.Nu är vi här...mormor.Och sen blev det hämtning av lillbusen...på förskolan.Och nu är alla samlade. Bara att börja med maten. Köttfärssås fanns att värma, så jag kokade bara lite spagetti.Slurp....Slurp...Oliver han åt med hela ansiktet...en aning okoncentrerad kan man säga ;o)

Sen väntade vi på att mamma Malena skulle komma hem från jobbet. Lite småprat och sen gick jag hem. Det blev ett arbetspass på ett dygn :o)

I tisdags läkarbesök, och i går firade jag pappa som hade namnsdag. Moster och morbror var också där. De skulle spela kort, så jag åkte hem efter fikat. I dag har jag inte gjort många knop. Har haft mycket värk, vet inte om det var väderomslaget eller? Men jag tog mig ut en sväng med hundarna i alla fall, annars har det varit värktabletter och värmekudde i nacken hela dagen.

Men "i morgon är en annan dag" det kan vara bättre då.

Polisen var här i dag och tog bort avspärrningen hos grannen. Skönt...för det påminner ju om den hemska lördagsmorgonen. Vi grannar har ju tänt ljus utanför varje kväll, men i går snöade det ju så mycket så det slocknade. Och nu ser jag att det är någon (sonen kanske) som är där och skottar snö. Stackare, nu ska de ta hand om huset, alla saker och ordna med försäljning. Man vet aldrig vad som väntar bakom nästa hörn.

Ta hand om varandra, och som sagt Fånga dagen

NattgästI söndags kom Elvis med packning...lagom till middagen. Hemlagad Pizza....Mums!Sötaste, sötungen!Han blev populär bland de fyrfota :o)Ingen kommentar...Havanna & Greta väntar troget.Man kan använda Havanna som kudde också :o)Tittut...vilket roligt hål du har gjort här, farfar.

Det är roligt, men ansträngande med barnbarn. Inte ville han ha sin välling, och inte ville han sova. Men efter en del lirkande så ...vips...var hela flaskan urdrucken. Men sova...nej, nej, nej. Det slutade med att han somnade sittande med farmor som ryggstöd. Och sen ramlade han sakta ner till liggande. Rackarns unge ;o).

Men inte sov jag någe vidare inte. Man är ju van att ha sängen för sig själv, kunna vrida och vända på sig och ligga och läsa en stund. Men sen kan jag tala om att den lille gossen sov länge på morgonen. Då fick jag väcka honom. Och när han slår upp ögonen så brer ett stort soligt leende ut sig, och han utbrister Biilaaar.....Elvis gillar ju som bekant bilar.

Efter frukosten och lite mys så packade jag in Elvis, vagnen, och diverse prylar i bilen och lämnade tillbaks honom.

Sen till centrum och uträttade lite ärenden. Hem och åt lunch och vilade en stund. Och efter det iväg på nya äventyr/barnbarn. Men det tar vi en annan dag.

Vad Prinsessorna tyckte om nattgästen kan ni se här:
Award!

Tusen Tack! Jag har fått en fin award! Tack Paula

Reglerna se ut så här.

A: Kopiera awarden på er blogg!
B: Länka till personen som gett dig awarden!
C: Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
D: Välj 7 andra bloggar som du vill ge awarden till!
E: Länka till deras bloggar!
F: Lägg en kommentar i deras blogg att du gett dom denna award!

 

Jag säger precis som Paula...att detta ger lite ångest. Finns det verkligen någor intressant att berätta?

 

Tja...intressant eller inte..

 

1/ Jag är morgontrött, hur seg som helst. Skulle kunna gå i pyjamas en hel dag.

 

2/ Jag har massor med olästa böcker. Jag är en "Bokoholic" Kan inte gå förbi en bokaffär, måste in och titta om det finns någon intressant bok. Min förutsättning är ju att den ska läsas. Men jag köper mer än jag hinner läsa. Men nån gång ska jag väl ta mig igenom bokhyllan.

 

3/ Jag har MVG i Psykologi. Ni märker väl att jag är lite djup ibland.

 

4/ Jag tycker inte om att stå i kö. Kan lägga tillbaks det jag har i korgen om det är lång kö. Hellre utan mat än stå i kö.

 

5/ När jag var yngre hade jag rent ut sagt ett sju helsikes humör ;o)

 

6/ Jag har aldrig varit utomlands (förutom grannländerna) Det var intressant, Va?

 

7/ Men nu ska det bli av. Dottern och jag åker till Grekland i vår.Och nu ska jag lämna stafettpinnen vidare, och de nominerade är:Snygg-Göte "en sjutusan till makalös grabb"

Elvismammans blogg

Gunvor "mammas bilder"


Pia-Lotta "kafferasten"

Farmor Ingrid

Saras inredning "Katter och pasta"

Elmida


En bukett tulpaner
Fick min man i dag. Som tack för att han brydde sig, och agerade i går morse.

I dag var vi till pappa, kändes viktigare än någonsin. Nu åker jag ju visserligen dit minst en gång varje vecka. Men där emellan...vet man ju inte vad som händer. Dsk på förmiddagen och hemtjänsten på eftermiddagen. Men där emellan kan ju vad som helst hända. Hemska tanke....

Sen åkte vi in till mamma och tände ljus, jag köpte en röd ros och lade på graven också. Det blir så vackert mot den vita snön.

Och när vi kom hem så var den avlidne mannens systrar och svågrar här utanför. De städade undan det värsta. Sonen hade varit här i morse och hämtat tidningen och blivit chockad, vilket jag förstår. Vet inte om han inte hade blivit informerad av polisen hur det såg ut på trappan. Stackars människa.

Systrarna kom fram till oss när vi kom hem och gav min man en bukett tulpaner och tackade för att han brydde sig om. Och så hade de en hel del frågor...så klart.

I går kväll så hade några grannar ställt ut lyktor utanför hans grind, så fint. Nu har vi tänt ett ljus och lagt dit en ros. Några barn har tänt ljus och ställt en liten tomte och en ängel i snön. Han var alltid så rar mot alla barn. Ja mot alla som han mötte, alltid ett vänligt ord.

Nu vet vi ju att han var väldigt sjuk, men att behöva dö så dramatiskt och alldeles själv. Det är så tragiskt och sorgligt.

Jag avslutar precis som i går

Carpe Diem

Otäckt, fruktansvärt och mycket sorgligt.....Bjuder på lite mer vackra vinterbilder från min mysiga promenad förra veckan.Veckan har som vanligt inneburit lite barnvakt och en pappadag. När jag kom till pappa i torsdags så såg jag ju direkt att det inte bara skulle bli en fikastund. Andventsljusstakarna lyste i de julgardinsprydda fönstren. Och då kom jag ju ihåg att jag lovat pappa att plocka undan det. Så först kaffe, sen var det bara att hugga i.Och sen hem och rasta hundarna. Och sen kom William och Oliver från skolan. De gick själva i torsdags. Sen hämtade vi Milton på dagis. Det fanns matrester att värma, så det var enkelt. En kompis till William ringde på, så vips hade jag fyra grabbar. Sen ringde de på dörren igen, utanför fanns två till, men då stoppade mormor.Och nu till rubriken.....Otäckt, fruktansvärt och mycket sorgligt...........

I morse när maken gick ut med hundarna så såg han att grannen mittöver hade dörren på vid gavel, och brandlarmet tjöt. När han kom tillbaka så tjöt det fortfarande, han tyckte att det var märkligt. Så han lämnade in hundarna och gick över dit, då ser han grannen ligga på trappan i dörröppningen. Han ville inte gå in själv för han tyckte att det kändes obehagligt, så han ringde på hos en annan granne och de gick dit tillsammans. Tyvärr kunde de bara konstatera att mannen var död. De täckte över honom med en filt och stängde av larmet.

De ringde ambulans som kom väldigt snabbt. Och de i sin tur ringde polisen. De spärrade av och kom över till oss för att ta uppgifter av min man. Sen har rättsmedicin varit och undersökt bostaden. Och nu äntligen har de fört bort honom.

Det har känts mycket olustigt att sitta här inne i köket när det låg en död människa några meter härifrån. Och tankarna bara snurrar runt. Har han dött naturligt, och hur länge har han legat i kylan, dog han omedelbart, eller har han plågats??????

Och vilket fruktansvärt besked för hans anhöriga. Jag hoppas verkligen att de får hjälp.

Ambulanspersonalen frågade faktiskt min man om han behövde ha någon att prata med. Så jag tror att nog att de får hjälp.Nu ska jag försöka samla ihop mig lite, har varit svårt att tänka på något annat under dagen. Men nu är han som sagt bortförd.

Nu kom mannen hem och han har pratat med några grannar och fått höra att det fanns en sjukdomsbild. Så han dog troligtvis på grund av den. Men man undrar ju om han försökt få hjälp eller om han hade svårt att andas och gick ut på trappan för att få luft och ramlade?

Sorgligt är det i alla fall att behöva dö så...alldeles ensam.Vet inte riktigt hur jag ska avsluta detta...men...

"Carpe Diem"... fånga dagen...BarnvaktJa nu är min hästvecka över, det har varit tungt. Lördag och söndag natt var ok, MEN (som Tony Irwing säger) i natt var det inte roligt. Förutom de vanliga arbetsuppgifterna så fick jag uppdraget av kvällspersonalen att städa ena köket. Jag slet så svetten rann, kände mig aningen ofräsch sen när jag skulle gå in till patienterna. Och dessutom var det en massa annat strul. SÅÅÅÅÅÅÅ skönt att vara ledig nu.

Men som synes börjar jag ledigheten med att vara barnvakt. Hämtade Elvis på dagis, han blev så glad när han såg farmor genom fönstret. Och gissa om farmor blev glad då...YES!!!!!Vi åt jättegod laxpasta till middag, det var bara att värma upp i micron. Tack för den goda middagen, vem av er som nu hade lagat mat till oss ;o)

Sen har vi tittat i fotoalbum efter fotoalbum, och ibland kom han med en biltidning. Och det ska bläddras fort, det är bara bilar han vill titta på.

Sen somnade vi sött tillsammans i mammas och pappas säng. Men jag var ju tvungen att kliva upp efter en stund. Det skulle just se snyggt ut om barnvakten ligger och sover när föräldrarna kommer hem ;o)Och nu passar jag på att blogga lite, tillsammans med trevliga och vackra katten Liona.En underbar varelse.

I morgon bitti ska jag vara på vårdcentralen i ottan, fastande för provtagning. Men sen hoppas jag att det inte dyker upp något annat. Behöver verkligen vila i morgon. Jag är trött, jag är lite förkyld och jag har ont i hela kroppen. Känns som om jag skulle ha rullat ner för en trappa...typ.

Nu är nog snart föräldrarna på ingång. Så jag ska ta och packa ihop datorn så jag kan ge mig av hemåt på en gång.

Ha det gott..........

VinterpromenadLedig i dag. Första natten var helt ok att jobba. Andra natten var det en hel del pyssel, så det var skönt att vara ledig i går kväll. Var ner till dottern på kvällen. Vi tittade på bilder på vårt hotell, och omgivningarna. Vi har bokat en resa till Grekland i mitten av maj. Så mysigt att åka iväg på en mor/dotter-vecka. Längtar och ser fram emot det.I dag stoppade jag in hundarna i bilen och åkte till sjön Fysingen.Dimmigt...men otroligt vackert.Härligt att springa lös på isen.Tyst...stilla...och vackert.I dag blev det ingen kaffepaus, vovvarna blir så kalla om de sitter stilla. Annars hade den här bänken varit helt ok att fika på.Eftersom det var dimmigt och mulet så ser det nästan ut som svartvita foton.Men här kommer en liten färgklick.Och en till.Härlig promenad utefter strandkanten.Vackert trots dimman.Eller kanske...tack vare dimman.Vilken tur att vi gav oss iväg på den här underbara promenaden.................Det är såå vackert här.Men nu svänger vi av från sjön...och går mot bilen.Dimmigt även här över åkrarna.Där borta är mina barn födda. Men nu är Förlossning/BB-avdelningen nedlagd för länge sedan. Nu är det Geriatrik, Specialistvård, Närakut mm där.När vi ändå är inne på sjukhus...så ringde min hudläkare i dag. Jag tog ju bort några fläckar i början på december. Den ena var det ingenting alls med, de andra två var det förändringar...men inget farligt. Ska hålla koll på mina fläckar och gå på kontroll varje år.Snart framme vid parkeringen.Även ett stängsel är vackert i vinterskrud.Är ni kvar än? Det blev många bilder i dag...ovanligt många. Och jag är inte riktigt klar än. Men jag tycker att det är så roligt att fotografera. Och ett bra sätt att använda bilderna är ju att blogga. Jag bloggar ju inte varje dag, som många andra gör. Det här är ju en fotoblogg om än en personlig sådan...efter som jag även skriver lite om mitt liv. Jag lägger ner väldigt mycket jobb på blogginläggen, det tar tid att lägga in så mycket foton. Och därför blir det inte inlägg varje dag från mig. Men jag hoppas att mina bilder...och även det jag skriver uppskattas. Och att ni orkar/vill hänga med på mina promenader....även om de ibland blir långa ;o)Ja...jag vet...det räcker nu...va! Men den här är så fin...kunde inte låta bli. Ändå är det bara ett litet urval, jag tog drygt 150 bilder under promenaden.Nu svänger vi av mot parkeringen...är ni trötta i benen?Sitt ner en stund...vetja!Men nu är vi faktiskt framme...bilen står där framme till vänster.

Om ni har ork...lust....och tid...kan ni titta in hos Prinsessorna och se vad de gjorde på promenaden.I morgon blir det "Pappa-dag" och sen ska jag hämta "Grabbarna Bus" på fritids och förskolan. Och sen blir det jobb hela helgen.

Kram på er alla.


Stiltje...........Är det här på min blogg. Jag är trött...trött....trött!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det händer just inte så mycket nu. Och jag är som sagt riktigt trött. Det har ju varit en riktigt tuff höst på jobbet. Och nu sista nätterrna när jag jobbade så var det ...trots mycket barn...ändå lugnt. Och då kom tröttheten "som ett brev på posten". Och nu under mina lediga dagar har jag liksom inte kommit ur den där tröttheten. Och nu har jag min "hästvecka" måndag och tisdag natt, lördag, söndag och måndag natt. Men sen har jag min tiodagarsledighet...så skönt.

Jag ska visserligen hämta "Grabbarna Bus" några eftermiddagar, men annars hoppas jag att jag ska kunna återhämta mig. Göra utflyckter med hundarna, läsa böcker och bara ta det lugnt. Men det blir väl som vanligt...pessimist..ja kanske det. Men pappa ska ha sitt och lilla Elvis har jag inte träffat sen julafton. Jag längtar SÅ efter honom.I går var vi och fikade med pappa. Han har haft lite kallt, oljan tog ju slut. Den är påfylld nu, men då var det något fel med brännaren. Det ska fixas i dag. Men han hade tagit in en gammal värmefläkt, så gammal att den nog är farlig. Och sen hade han eldat i öppna spisen, bra karl reder sig själv....

Sen åkte jag in och hälsade på mamma en stund, tände ett ljus och "småpratade" lite. Det är så fint på kyrkogården nu.

Jag blir nog osynlig ett tag nu...pga jobb. Hoppas att jag inte blir bortglömd!

Kram alla vänner

Promenad till KärretBlev det i dag. Fyllde termosen med kaffe, plockade fram ett par överblivna saffransmuffins. Packade ryggsäcken, kopplade hundarna och sen gav vi oss iväg.Bara -8 grader idag. Skönt men fortfarande kallt. Men i går morse när jag åkte hem från jobbet var det -22 grader. Det är vi ju inte vana vid här "nere".Här var det gott med en kopp kaffe.Får vi också smaka?  Jadå, men inte saffransmuffins, ni får hundgodis!

Här har inte hänt så mycket, annars. Jobbat två nätter, mycket barn men det var ändå lugna nätter. I går hade jag begärt väckning av maken. Synd att sova bort hela dagen när man har gått av. Åt frukost och slappade lite framför tv´n. Sen gick jag ner till dotra. Vi kikade lite på resor, vi ska åka iväg bara hon och jag framåt våren. Det blir hennes 30-årspresent. Det ska verkligen bli roligt.

Nu ska jag kika mer på resor...Tjingeling

Bus med Elvis

Nu är julen slut...........här på bloggen i alla fall. Tycker i och för sig att min gamla header (den jag hade innan jul alltså) är väldigt fin, men den är lite somrig. Så nu blev det vinter här.

Bjuder på några bilder som jag tog på Elvis och mig strax före jul. Har inget stativ, höll bara ut armen och tryckte av. Det blev en hel del knäppande innan jag fick med oss båda på samma foto :o)

Farmors gosplutt!!!!!!!!!!!

I går var maken och jag på bio med äldsta barnbarnet William. Vi såg Alvin och gänget 2, sen gick vi och åt pizza. Vi hade jättetrevligt, det var hans födelsedagspresent.

I dag har vi varit hos pappa. Han hade kallt inne, oljan var nästan slut. Så maken fixade att värmen går över på elen. Så nu får vi beställa mer olja. Tog hem lite tvätt som jag ska tvätta till honom, och maken skottade lite snö. Brevbäraren hade lagt en lapp i lådan där det stod att han måste hålla snön borta framför brevlådan. Men nu är det gjort.

Sen åkte vi till mammas grav och tände ljus. Det var bitande kallt i dag. Sen blev det en sväng till centrum, köpte mig ett par fodrade vindbyxor. Invigde dem genast när vi kom hem och tog vovvarna på en promenad. Byxorna var så varma och sköna.

Ett litet bak av knäckebröd blev det också. Julbrödet var slut. Men nu är det dags för "Damernas detektivbyrå"

På återseende..............

PS. Ni glömmer väl inte bort "Prinsessorna" se så fint de har fått på sin blogg:


Till min vän colliepysen "En tusan till collie"Till dig Göte, finaste fina colliepysen...och din familj.

Alla ni som skickade iväg raketer i natt...SKÄMS  PÅ  ER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Det här stickiga nyposnåret är till ER!!!

Gå in här på Götes blogg och läs vad han har varit med om i natt. En fruktansvärd upplevelse för både honom och hans familj.


Det här vackra strået är till alla er som engagerade er i Götes försvinnande. Tusen tusen TACK!!!!!!!!!!


Själv tillbringade jag Nyårsafton med att jobba. Såg en hel del fyrverkerier över Stockholm. Tänk så mycket pengar som bara "gick upp i rök" Tänk om alla de pengarna hade skänkts till Barncancerforskningen i stället...........bara en liten tanke..........så här på nya året.....med många nyinsjuknade barn..........................