En dag i lekparken

Lovade ju lite bilder från söndagens lek i parken, med Oliver och Milton. Och här kommer dom. I den här parken har mina barn varit många gånger med sin mormor. Och nu var jag här med mina barnbarn. Lite nostalgiskt måste jag säga. Jag var ofta här när jag jobbade som dagbarnvårdare också.

8

1
Oliver
2
Tjoho
3
Vilken goding.
4
Milton var trött och skulle sova var tanken, han håller hårt i ratten. Kanske man kan hålla sig vaken då.
5
Men tji fick han. Mormor kan konsten att söva barn ;-)
6
Titta på mig, mormor!
7
Pigg och glad efter middagsslummern, lilla "toker". Ni ser väl dom små "gaddarna" .

I morgon hinner jag nog inte blogga, kommer hem sent, och på fredag ska jag packa. Åker till, ja vad tror ni, ÖSTERLEN så klart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Men det kanske kommer något inlägg därifrån i helgen eller början på veckan. Men det går lite trögt att blogga därifrån. Men några rader kan jag nog få upp.

Vi hörs ♥

Min frukostplats

106620-569
I morse var det lugnt och tyst här på "baksidan".

106620-570
Riktigt skönt att sitta ute och äta frukost och läsa en stund.

Annat var det i går kväll och i natt. Grannarna snett emot hade dukat upp till fest i partytältet. Och det är väl helt ok. Men bor man i ett tätbebyggt område så finns det regler. Om jag inte tar alldeles fel så ska det vara tyst kl. 23.00. Det var det inte. Nu har vi väldigt varmt i sovrummet så vi måste ha fönstret öppet på natten. När kl. var 00.30 så spelade dom så högt  så musiken ekade mellan husen. Man kunde nästan tro att Måns Zelmerlöw satt på fönsterbrädan och sjöng Caramia för oss, hade ju inte varit helt fel i och för sig. Ja så småningom blev det tyst i alla fall. Men vad händer då? Jo fågelrackarna sätter i gång världens serenad i syrenbuskarna nedanför fönstret, kl. 02.30. Dom var ovanligt tidiga i dag. Annars brukar dom sätta igång vid 03.30-04.00. Det kanske var en Morsdags-serenad hihi.

106620-571
Här har Nasse fått blommor på huvudknoppen, söt eller hur?

Nu ska jag snart åka hem till mamma och fira mors dag med henne.

Trevlig mors dag alla mammor, och trevlig dag alla andra också ♥

Ta en paus......

106620-568

Kan man behöva i bland!

Det har varit jobbiga veckor. Mycket oro för mamma och mycket kraft har gått åt. Men nu är hon hemma hos pappa igen. Och hon tycker att det är så skönt, och pappa är så glad. I dag var han ut i trädgården och plockade en bukett syrener till henne. Visst är det rart, jag blir alldeles rörd.

Nu kommer hemtjänsten och hjälper henne med morgonhygien och ger henne frukost. Sen kommer dom och fixar lunch och sen blir det som vanligt middag också. Och på vardagar kommer distriktssköterskan och ger henne en injektion med Fragmin (för att förebygga blodproppar) och på helgerna är det ASIH som kommer. Det känns skönt att hon får så mycket tillsyn.

I dag har jag inte gjort så många knop. Var iväg på förmiddagen och köpte mig en anatomisk nackkude och ett dunöverdrag till den, Hemtex 40 %. Hoppas att jag sover gott i natt, men det är fest hos närmaste grannen och ett partytält är uppställt hos en annan granne. Så chansen till god sömn är liten.

På eftermiddagen var min svägerska här med sitt barnbarn och fikade. Nu håller maken på med middagen och sen ska vi ner till Malena & Jimmy på fika och Rabarberpaj, mums!

Tack för alla uppmuntrande ord under de här veckorna, mina bloggvänner. Stor Kram till er alla.

Trevlig  Pingst ♥

Trött mormor :-)

och trötta killar. William har varit på fotbollsträning, och Oliver har hejat på. Sen kom dom över och fikade. Ja, mamma Malena och lilleman var också med.

106620-566
Ni ser väl att han har fotbollströjan på.

106620-567

Det har gått bra att jobba, men jag är så trött. Men dom är gulliga tjejerna på min avdelning. Jag har inte behövt lyfta några barn eller ställa in disk i diskamaskinen. Har "bara" haft ögonen på barnen. Men det är ändå tröttsamt för ryggen. Var hos sjukgymnasten i dag, har fått lite övningar som jag ska göra (när jag nu ska ha tid med det).

Och mamma blir piggare och piggare. Men någon vidare ordning på den geriatriska avdelningen är det inte heller. I dag ringde en sjuksyrra och berättade att mamma skulle få komma hem i morgon. Sen ringde hon själv och var jätteglad. Strax efteråt ringde en annan sjuksyrra och sa att dom hade ändrat sig. Nu ska vi ha vårdplanering i morgon om biståndshandläggaren har tid. Om jag inte hör något så är det möte kl 15.00 i morgon. Så nu har jag ringt och stört min chef på kvällen och bett att få byta arbetstid, det gick bra.Sen ringde jag hemtjänsten och fick då veta att sjukhuset har ringt hem till pappa och sagt att mamma skulle komma hem i morgon. Trots att jag sagt ifrån att dom inte ska ringa till honom, eftersom han har haft stroke och tycker att det är jobbigt att prata i telefon. Så då fick jag ringa mannen och be honom att åka in till pappa och förklara allting för honom. Och sen åkte jag upp till sjukhuset. Mamma var jätteledsen, hon darrade på rösten när hon pratade. Så i dag blev det ingen promenad i korridorerna. Hon låg i sängen och jag satt på sängkanten och höll henne i handen. Så nu får vi se hur det blir i morgon.

Tack för alla gulliga kommentarer, det värmer. Jag har inte tid att kika in hos er dom närmaste dagarna, men bara allt lugnar ner sig så kommer jag på besök.

Kram ♥

Min helg...

Milton
Milton, sötnosen, mormors lilla gull.

utsikt
Utsikt från köksfönstret och verandan, hos Malena & Jimmy (på landet)

Frodo
Frodo
Frodo2
Skäms lite, har jagat får.
s?ngl?dan
Om ni tror att jag tänker sova middag i sänglådan, då tror ni alldeles fel. Och det gjorde vi ju :-)

H & G
Havanna och Greta nybadade och friserade.

I torsdags var vi till Malena och Jimmy på landet. Det regnade hela dagen. Vi satt inne och kurade, och gjorde just ingenting. Precis en sån dag som jag behövde. Hade någon liten kille i knät emellanåt. Inte William då, han är ju 6 år och kryper inte upp i knät på mormor. Men däremot så fick jag ta del av hans trollerikonster hela dagen :-)

Fredagen ägnades åt mamma och pappa igen. Fikade med pappa och for runt och handlade nya kläder till mamma. Som jag sen tog med och visade henne. Hon godkände allt, kul.

I går var jag ledig från sjukhusbesök. Min moster och morbror kom hem från landet, och tog pappa med sig och hälsade på mamma. Men i stället så hade jag hundvård. Aj, aj, aj vad ryggen värkte.

I dag har jag haft det ganska skönt. Började med en liten promenad med Havanna & Greta. Gick förbi Malena och sa godmorgon. Sen hem och dukade ut frukost i solen. Satt och läste lite en stund. Och på eftermiddagen var jag till mamma. Hon blir piggare och piggare. I dag sa dom att en som klär på sig sina egna kläder och bäddar sängen själv, nog får åka hem snart :-) Hon är väl för söt. Bädda sängen själv på sjukhus. Men det känns jätteskönt att hon har blivit så pigg.

Och i morgon är det arbetsdag igen. Hoppas att ryggen håller.

Ha en bra vecka ♥

Nothing else mattersEn av mina favoriter, Nothing else matters med Metallica.Tyvärr så kan jag inte gå på deras konsert i sommar. Jag är på Österlen då, också en av mina favoriter. Men jag har köpt en biljett till sonen. Tror han är riktigt nöjd med det.

Nu är mamma flyttad till Geriatriken på sjukhuset här i kommunen. Känns jätteskönt. Läkaren och sköterskorna är jättegulliga. Och en gullig farbror önskade henne välkommen. Hon satt påklädd framför tv:n när jag kom. Så vi tittade på Rapport och repris av Gomorron Sverige. Sen gick hon (med hjälp av sin kompis rullatorn) till matsalen och åt middag med gubbarna :-) Under tiden plockade jag upp hennes grejer och kollade telefonen. En av hennes rumskompisar var pratsam och trevlig, den andra var lite enstörig. Men det blir nog bra. Fin utsikt över trädtopparna och sjön. Jag tror att hon kommer att pigga på sig nu.
I morgon tar jag semester från sjukhusbesök. Ska åka ut på landet till Malena, Jimmy och grabbarna. Men Daniel har lovat att han ska åka och hälsa på sin mormor. Känner att jag behöver ta en paus. Men på fredag åker jag dit igen.

Trevlig helg ♥

Solen skiner..............

Och jag ska gå ut och sätta mig bekvämt och läsa en stund.

Har varit på kurs hos Pia-Lotta, och lärt mig lägga in video från YouTube ;-)

Håll till godo.................


Visst är den söt. Tänk att en sköldpadda kan sätta sig i respekt hos en katt, och vilken fart den har sen.

Ha en bra dag ♥

Utanför mitt fönster.............

106620-559

"Livet är som en kontorsstol, man måste ha rätt inställning"

Men jag tror att man måste ändra inställningen vartefter man växer, både vad gäller kropp och själ, erfarenheter som livet ger och olika upplevelser.

Huvudsaken är att man själv blir nöjd med inställningen.

Nu håller jag så sakta på att hitta en annan inställning på min "stol". "Feng shui" Det är otroligt intressant.

Har läst: Feng shui för hem och trädgård (Praktiska tips från en svensk familj) av Camilla Hentschel
Och har påbörjat Feng shui för svenska hem av Agneta Nyholm Winqvist

Det är så intressant. Agneta skriver i sin bok: "Jag har försökt förstå vad denna märkliga kraft som kineserna kallar chi är, och det enda svar jag kunnat komma på är att det är samma kraft som människan har sökt i alla tider, en kraft som håller ihop universum. Alla religioner och filosofier har sitt eget namn på det som i den här boken kallas chi. Men oavsett om du har en trosföreställning eller inte kommer du med största sannolikhet att ha glädje av feng shui och dess praktiska tips."

"Feng shui är en mycket gammal österländsk lära som beskriver hur vi påverkas av vår omvärld - färger, former och material, och av formationer i landskapet omkring oss. Det handlar också om hur vi påverkas av de synliga och osynliga energifält som omger oss."

"Grundprincipen i feng shui är att det finns ett förutsägbart mönster i all energi omkring oss och att vi ska lära oss att leva i harmoni och samspel med den energin och vår omgivning."

"De fem elementen vatten, eld, trä, jord och metall - som all materia är uppbyggd av - bär på energier som påverkar oss människor på skilda sätt. Genom att i sitt hem skapa balans mellan de olika elementen kan man uppnå balans även i sitt inre."

Feng shui för olika sinnesstämmningar: Våga dig på mindre eller större förändringar hemma för att försöka bryta en sinnesstämmning. Kinesiskt ordspråk: "Om du vill ha förändring i livet - flytta då på 27 saker"

"Om du vill ha mer glädje i livet"

"Släpp in så mycket ljus du kan, dra ifrån gardinerna och öppna för frisk luft. Omge dig med glada färger, både i hemmet och i dina kläder. Husdjur är en källa till glädje. Vill du inte skaffa ett eget så låna och pyssla om någon annans. Ta bort saker som får dig på dåligt humör och sådant som känns förgånget. Är du en pedantisk natur - pröva lite "sund rörighet" omkring dig. Åtgärda saker som du vet måste göras, gå sedan och köp en vacker färgsprakande blombukett och säg till dig själv att du är värd allt gott och roligt i livet!"

Boken avslutas med en dikt som jag också i ett tidigare inlägg haft med.

OM JAG FICK LEVA OM MITT LIV IGEN............

Om jag fick leva om mitt liv igen då skulle jag vilja
göra fler misstag nästa gång.
Jag skulle vilja koppla av mer och vara mjukare,
jag skulle vilja vara dummare än jag varit på
den här resan.
Jag skulle vilja ta saker och ting mindre allvarligt,
jag skulle vilja våga ta fler chanser, bestiga fler berg
och simma i fler sjöar.
Jag skulle vilja äta mer glass och färre bönor.
Jag kommer kanske att ha fler verkliga
bekymmer
men jag skulle ha färre inbillade.

Ni förstår...
jag är en sån där människa som lever försiktigt och sunt
timme efter timme, dag efter dag.
Och visst har jag haft mina fina stunder
och om jag fick göra om det
skulle jag försöka att bara ha stunder.
En stund efter en annan
istället för att leva så många år i förväg.

Jag har varit en sån där person som aldrig går någonstans
utan termometer, varmvattenflaska, regnkappa och fallskärm
Om jag fick leva mitt liv en gång till skulle jag packa mindre i väskan.

Om jag fick leva en gång till skulle jag
börja gå barfota tidigare om vårarna
och fortsätta med det längre in på höstarna.
Jag skulle dansa mer, åka mer karusell
och jag skulle plocka fler tusenskönor.

Nadine Stair, 85 år, Louisville. Kentucky USA

Så ta av skorna och gå ut och plocka tusenskönor och ha fler stunder.

♥ ♥

Hundkoll!!!

Ni ser väl på Hundkoll kl 20.00 på söndagar. Det gör Havanna i alla fall. Varje söndag sitter hon klistrad framför tv:n hela programmet igenom.

1
Ledarhund, det var intressant.
2
Men, vart tog den vägen?
3
Åh, små valpar så söta. En sån skulle man ha och leka med. Annat än katten.
4
Men nu fattar jag ingenting. Agility är inte det för hundar. Här springer en massa människor omkring och hoppar över hinder???????
5
Men där har vi en jycke i alla fall.
6
Morr, morr, vrååååål, vov, vov, vov. Herre gud en sån stor hund!!!
7
Nä, är det  slut. Vad tråkigt. Längtar redan till nästa söndag.

********************************************************************************************************************************

Som ni kanske förstår så är jag hemma i dag också, eftersom jag kan roa mig med att sitta och blogga. Var till vårdcentralen på förmiddagen och blev noggrant undersökt och är nu sjukskriven veckan ut. Bara att se tiden an. Ska fortsätta hos sjukgymnasten, äta voltaren och röra mig lagom mycket. Inte sitta framför datorn alltså ;-)

See you ♥

Klok som en Pudel

Det här är ~Stina~ en mycket klok Pudeldam.

106620-546
"Min" utsiktsplats!! Matte tror att det är hennes plats, men så är inte fallet. Jag brukar låna ut den till henne ibland, och då tror hon att det är hennes stol. Efter som jag är så klok så låter jag henne tro det.
1
Pudelöga. Trofast, vänlig och klok blick.

Ni har väl hört uttrycket "Klok som en Pudel"  Speciellt sportjournalister är förtjusta i detta uttryck nuförtiden, när de ska beskriva en lagspelares kvaliteter på plan.
2
Luspudel. Skymford myntat av dramatikern, journalisten med mera August Blanche i novellen Flickan i stadsgården.

Pudeltrogen; Pudeltrohet.
Att vara undergivet trogen.

Pudelpermanent, pudelklippt, pudelfrisyr: Vem har inte haft det.

3
Jag har haft Lejonklippning tidigare när husse och jag åkte runt på utställningar. Men numera är jag gårdshund. Nåde den som kommer in oanmäld på min gård. Jag kan skälla, jag lovar. Men ibland tycker matte att jag överdriver en aning. Men vadå! Man vet ju aldrig vem som kommer in i porten.

Det här med Lejonklippning det har faktiskt sin förklaring. Lejonklippningen kom till eftersom den var praktisk för arbete i vatten. Den päls som kunde hindra hundens rörelser klipptes bort, medan pälsen runt bröstkorg och leder sparades för att skydda dessa mot kyla och väta. Hårbollen på svansen var till för att pudeln lättare skulle synas i vattnet.

Pudeln är alltså inte som många tror en ren utställningshund. Det är en arbetande vattenapporterande hund. Och är lika begiven och duglig på vattenapportering som övriga vattenhundar och retriever. Men endast retrieverraserna samt irländsk vattenspaniel får tävla i jaktprov för retriever.

4
Pudeln är omtalad för sin intelligens och påhittighet. Den har lätt för att lära och är road av att göra det. Dessutom är den social och välvilligt inställd till människor. Den är utmärkt som familjehund eftersom den i allmänhet fungerar bra tillsammans med barn. Pudeln är en mångsidig hund, som kan lära sig att utföra vitt skiftande uppgifter, bara den får uppskattning. Det är en smidig, spänstig, aktiv och uppmärksam hund som behöver mycket motion och regelbundna utmaningar.

ÅH, vad jag känner igen mig. Mera, mera!

5
Nu tackar jag för mig. Ska ut och vakta gården.

Stina bor hos min syster på Österlen, fotoserien är tagen i påskas när vi var där nere. Ett mycket tacksamt fotoobjekt med många olika uttryck.

Info är hämtad från
http://sv.wikipedia.org/wiki/Pudel

Vad ska jag läsa nu.............

106620-543
Vad ska jag läsa nu då? Inte lätt att toppa den förra boken, det går nog inte. Man behöver lite distans till en sådan bok. Så det får bli något helt annat. Fortsätter väl att läsa och lära om Feng shui.
106620-544
Sen får det bli något roligt.
106620-545
Eller något spännande.

Min blogg ser helkonstig ut. Min bakgrund har försvunnit. Dom har ändrat länken på sidan där jag gjorde den, och hur jag än försöker med den nya länken så blir det bara vitt och tråkigt. Har försökt lägga in en annan bakgrund, men icke sa Nicke. Det går bara inte. Det enda som funkar är att lägga in en enfärgad bakgrund. Får fnula mer på det i helgen.

Nu har jag varit hos sjukgymnasten och fått lite behandling igen. Vi diskuterade om jag skulle jobba eller sjukskriva mig nästa vecka. Jag ringde jobbet och sa att jag inte är ok ännu. Jag får vänta över helgen och se hur det är. Är jag inte bättre på måndag så får jag försöka komma till en doktor. Jag måste ju vara helt ok på mitt jobb. Det går ju inte att säga till barnen att jag kan inte lyfta upp dig nu, du får vänta till nästa vecka ;-)

Men nu ska jag äta lite broccolisoppa och en knäckemacka med rökt kalkon. Sen bär det av till mamma igen.

Ha det gott / Kram♥

Utmaning

Har blivit utmanad av min namne Nilla, och Tina.

Tre saker jag inte förstår:
-Varför jag inte kan gå och lägga mig trots att jag är så himla trött?
- Mobbing!
-Orättvisor!

Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet jag sitter vid:
-Tv-tidningen
-Glasögonfodral.
-Telefonen.

Tre saker jag gör just nu:
-Lyssnar på tv (Uppdrag granskning)
-Skriver på datorn
-Gosar lite med en hund

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
-Flytta till Österlen
-Se mina barn och barnbarn växa upp.
-Göra en pilgrimsvandring

Tre saker jag kan göra:
-Hitta bra böcker att tipsa mina vänner om.
-Baka goda lingonbullar (men nu var det länge sen)
-Sitta uppe länge på nätterna (trots att jag är jättetrött)

Tre saker jag inte kan:
-Tala om vad jag kan (varför är det så svårt)
-Dyka (läskigt att vara under vattnet)
-Vissla

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
-Din kropp
-Dina egna känslor
-Nothing else matters med Metallica

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
-Ta bättre hand om mig själv (jobbar ständigt på det)
-Måla (tavlor)
-Anlägga en gammaldags trädgård

Tre favoriträtter:
-Bosses pizza (Bosse är min svåger)
-Mammas omelett
-Min goda kycklinggryta

Tre personer jag utmanar: 

-Den som vill

 

Boktips

106620-540
Satt ute på min baksida och läste på förmiddagen i doften av mina hyacinter.

106620-541
Söta och sköna dynor att sitta på. Hemtex, extrapris.

106620-542
Nu har jag läst ut "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson.

En av de mest fantastiska böcker jag någonsin läst. Jag saknar den redan. En bok om sorg,kärlek och fantastisk vänskap.

"En mörk marskväll kommer Veronika, en ung författare, till en enslig stuga i en liten by i Dalarna. Hon är på jakt efter ensamhet och stillhet, för att komma över en stor sorg. Hennes ankomst observeras i tysthet av den gamla kvinnan som bor i huset bredvid, den enstöriga Astrid. I tryggheten bakom sina skyddande väggar bevarar hon mörka familjehemligheter och en personlig tragedi.
Medan den kalla vintern efterträds av våren närmar sig de två kvinnorna sakta varandra. Mot bakgrund av årstidens växlingar spirar en ovanlig vänskap som ska förändra bådas liv för alltid."

"Det är en vacker bok, impregnerad av längtan" Tidningen Vi

"Nu vill jag sjunga dig milda sånger kan vara den vackraste roman jag läst. Någonsin" Norra Västerbotten

"Berättelsen förför läsaren med sin starka dragningskraft, vilket gör att boken inte bara är omöjlig att lägga ifrån sig utan också är omöjlig att glömma." New Zeeland Herald

Jag hittade boken i Tomelilla Bokhandel och Antikvariat, vilket gör att den känns än mer betydelsefull för mig. Det var en ren slump att jag gick in där. Och det första jag såg var den här boken. En bok med ett så vackert omslag måste vara bra tänkte jag.

Läs den!

Snart ska jag ge mig iväg till mamma igen, hon väntar på mig.

Ha en trevlig torsdag ♥

Besök hos pappa

I går följde Malena och Milton med hem till pappa. Han var i full färd med att klippa gräsmattan. Han är ju "bara" 95 år :-) Men "still going strong"

Pappa
Han blev väldigt glad över besök av dotter, barnbarn och barnbarnsbarn.
Malena
Malena tog över gräsklippningen, det är en hel del att klippa.
Pappa & Milton
Pappa tog hand om Milton i stället.
Milton
Godingen!!!!
106620-539
Mammas och pappas solur med vackra blommor omkring.

Jag hade ingen kamera med mig, typiskt. Bilderna är tagna med mobilen, men blev riktigt bra tycker jag. Skrev ut dom till mamma så hon kan titta på dom på sjukhuset.

Vi fikade med pappa och hade en mysig stund. Sen följde Malena med till sjukhuset på kvällen. Mamma blev jätteglad. Jag tror att dom fick kalla fötter på sjukhuset när hon kom tillbaka i ambulans. Och att jag sa några sanningens ord kanske också gjorde sitt till. I går var hon på ny röntgen. Hon har förutom lungemboli (propp i lungan) nu också lunginflammation och dessutom har man upptäckt att hon har kotkompressioner.

Kotkompression:
"Vanligt bland äldre i Sverige. En vanlig orsak till kotkompressioner är benskörhet, vilket främst drabbar kvinnor efter klimakteriet, kan dock även drabba män. Benskörhet i sig orsakar inte smärta, men det ökar risken för kotkompression som i sin tur orsakar smärta.

Kotkompressioner är sällan en följd av större våld, utan kan lika gärna uppstå vid vardagliga situationer som att böja sig framåt, ställa sig från sittande, eller till och med vid kraftig hostning eller nysning.

Smärtan vid kotkompression kan ofta medföra svårighet att klara sig i hemmet och många drabbade behöver sjukhusvård för smärtlindring och hjälp från t.ex. sjukgymnast med rörlighetsträning."

Så nu har man helt plötsligt en plan, hon står på kö för att komma till en geriatrisk avdelning. När det blir vet jag inte. Det kan väl ta allt från nån dag till ett par veckor. Dom kan när som helst ringa och säga att hon ska flytta. Men helst ser jag att hon blir kvar några dagar. Hon ligger ju fortfarande med syrgas. Men det vet man ju aldrig. Det är läget just nu.

Och jag då? Jo ryggen värker. Kan inte göra många knop för då blir det genast värre. Bara att ta det lugnt och vila, så gott det nu går med en mamma på sjukhus.

Vidare rapport följer.....

Ha en trevlig onsdag  ♥

Sjukrapport

106620-534

En varm vetekudde har jag bakom ryggen nu, jätteskönt.

Fick tid hos sjukgymnasten i går eftermiddag. Fick TENS-behandling:

TENS (transkultan elektrisk neuro stimulering) Används som smärtlindring och för att öka cirkulationen i vävnaden och på så sätt påskynda läkningen vid en skada. Fungerar som en elektronisk massage och smärtlindrar på ryggmärgsnivå.

Det var jätteskönt, det värmde och kändes som virvlande rörelser under huden. Fick dessutom en värmande vetekudde i ryggslutet och sist blev jag inbäddad i en filt. Underbart!

Men innan jag åkte dit satt jag på akuten med mamma. Det blev ambulansfärd in igen. Men jag blev tvungen att lämna henne efter 2 timmar eftersom jag skulle till sjukgymnasten. Men sen åkte jag tillbaka till henne. Då hade hon kommit upp på avdelningen. Samma avdelning, rum och sängplats som sist. Och nu har jag sagt några sanningens ord  till dom. Tyvärr så kan inte sköterskorna göra något säger dom, det är läkarna som bestämmer. Skitsnack! När jag jobbade på sjukhus så var syrrorna riktiga rivjärn gentemot läkarna, dom sa vad dom tyckte och tänkte. Det är ju i alla fall syrrorna som ser hur patienten mår. Men nu vet dom i alla fall vad jag tycker.

I dag ska Malena följa med mig, först hem till pappa en sväng och sen till mamma i eftermiddag. Jag blir hemma från jobbet den här veckan, ska tillbaka på ny behandling på fredag. Så nu ska jag vila och gå korta promenader.

Ha det gott ♥


Aj, aj, aj

Jag har fått ryggskott, Pang, Pang, Pang!!!!

Skulle vara lite duktig i går. Har blitt lite intresserad av Feng shui, och skulle fixa till lite här hemma. Bestämde mig för att leta fram ett par gamla gardiner till köket. Efter lite letande hittade jag dom i en kasse längst in i en garderob. Och ja, jag vet hur man lyfter. Men det är inte så himla lätt när grejer står längst in och det är en massa bråte framför/ovanpå som måste lyftas bort först. Så det hände något med ryggen där. Det började molvärka lite och blev bara värre och värre. Under ca en halvtimme så accelererade värken från 1-100. Jag är helt handikappad, kan knappt klä på mig själv, eller ta mig upp ur soffan. Rör jag mig så krampar hela ryggslutet. Det blir till att ringa sjukgymnasten tidigt i morgon bitti.

Förresten, köket blev fint ;-)

Trots värk och svårigheter att röra mig så tog jag mig ut till bilen, men jag körde inte själv. Måste ju se till mamma. Malena och killarna kom också dit. Hon blev jätteglad och uppåt, även om det var tröttsamt med besök.

Men i dag var hon trött och kräktes i morse. Så jag fick skicka dit Kjelle för kontroll. Men då hade hon varit uppe och fikat, och mådde väl ungefär som i går. Så vi tar en dag i sänder.

Sen har Kjelle planterat och jag har dirigerat ha ha.


pelargon
Hängpelargon, det vill jag alltid ha.
106620-532
Kommer inte ihåg vad dessa heter, tror att det är en slags Petunia. Den
brukar blomma hela sommaren. Och framför blå Hänglobelia.
106620-533
Min stolthet, en övervintrad Mynta. Den har stått i förådet hela vintern, varken
ljus eller vatten har den fått. Döm om min förvåning när jag för två veckor
sedan hittade den i ett hörn och den var grön. Ställde ut den i solen och
vattnade lite och nu ser den ut så här.

Det har varit en härlig söndag, efter planteringen/dirigeringen satt jag i solen och läste. Har fått lite färg på näsan.

Ha en bra vecka ♥

Rapport!!!

Det har varit en jobbig vecka. Mamma mår väl inte så himla bra, men vi hoppas att hon ska krya på sig. Jag har varit på sjukhuset varje dag i helgen som var. Och åkt dit direkt efter jobbet. Sen har jag hälsat på pappa någonstans däremellan.

Men hör och häpna!!!" Mamma skrevs ut i onsdags. En 88-årig kvinna med propp i lungan, hjärtsvikt och en del annat som tillkommit får inte ligga på sjukhus ens en vecka. Skandal!!! Vad har vi för sjukvård?????

Jag hämtade henne i onsdags eftermiddag. Hon låg då i sängen med endast bh ochg trosor på sig. Hon hade inte orkat längre med påklädningen. Hon fick alltså inte hjälp med det. Jag klädde på henne och sen var hon så slut så hon fick lägga sig ner och vila. Jag gick ner till apoteket och tog ut hennes mediciner under tiden som hon hämtade andan.
Sen bad jag om en rullstol för att få ner henne till entren. Då följde en undersköterska med, men hon skulle ta rullstolen tillbaka till avdelningen. Så jag fick sätta henne på en stol under tiden som jag körde fram bilen. Att sen ta sig dom få meterna från sjukhuset ut till bilen var så ansträngande för mamma så jag trodde att hon skulle tuppa av. Det var hemskt. Hon var så andfådd.

Så nu är hon hemma. Jag har ordnat med mer tillsyn av hemtjänsten, och det var inga problem. Dm har ställt upp till 100% . Underbara tjejer!!! Så nu kommer dom på förmiddagen och ser till att hon får i sig frukost och får på sig kläderna. Sen kommer distriktssköterskan och ger henne en injektion med blodförtunnande. Och på eftermiddagen kommer hemtjänsten tillbaka och lagar middag. Det känns tryggt och skönt både för mamma, pappa, mig och min syster.
Sen har jag åkt dit efter jobbet en stund både i går och i dag. Hon är väldigt trött och andfådd, ligger mest. Jag kommer att titta till henne både på lördag och söndag också. Så det finns inte så mycket tid och ork för bloggande.


106620-530

Här en bild på mamma och pappa med nyfödd Milton i slutet på sommaren 06.

En trevlig helg önskar jag alla vänner. Och tack snälla, söta, rara för alla ord och tankar jag har fått.

Kram till er alla ♥