Rondellhund

Rondellhund

Ja dessa rondellhundar. Dom finns lite överallt nu. På väg till jobbet står det en riktig ful en i en rondell. Men denna fick jag skickad till mobilen av syrran i Skåne. Hon har varit så besviken över att hon inte sett någon. Men nu har hon tydligen det. Fick meddelande på telefonen just när jag skulle gå hem och kände mig trött och hängig. Fick mig ett gott skratt när jag såg denna. Tack syster yster ;-)

Är fortfarande trött och hängig. Sover dåligt och det gör ju inte att  man blir piggare heller. Och nu har vinterkräksjukan börjat härja på jobbet. En arbetskamrat gick hem idag, och några barn är hemma. Vår förskoleansvarige gick och delade ut hela vitpepparkorn till oss. Nån som har provat? Det sägs att det hjälper, man ska svälja ett par tsk hela korn med vatten. Har hört det förr, har provat nån gång men då bara ett par tre korn. Hörde det första gången av en dagmamma som jobbat många år och aldrig haft maginfluensa. Vet inte riktigt vad dom kan ha för effekt . Men tron kan ju som bekant försätta berg. Så vi får se hur det går. Håll tummarna!

Konstigt!!!!

Jag har sovit så himla dåligt sen jag blev förkyld. I natt sov jag nästan ingenting.

Vi hade ont om folk på jobbet i dag så jag fick stanna kvar och hann inte till sjukgymnasten. Så jag åkte hem i stället och tog en promenad med hundarna. Sen tänkte jag sova middag. Låg och läste en stund först, och när boken ramlade ner över ansiktet så släckte jag lampan och kröp ihop under täcket. JAHA, KUNDE JAG SOMNA DÅ? I HELSIKE HELLER!!!! Jag är så trött så jag kan knappt hålla mig vaken, men ändå kan jag inte sova. Åhhhh, så frustrerande.

Men det finns andra här i huset som kan sova minsann. Titta bara.

trötta vovvar

Joy & Havanna

trött Melvin

Melvin i sitt katthus.

trött Chaplin

Åh, så skönt att sträcka på sig lite.

Trött Chaplin

Chaplin sover gott i sin korg.

Om inte förr så somnar jag väl till Grey´s Anatomy i kväll, det vore ju typiskt   ;-)

Ha en trevlig kväll!

Köket

Köket

I går fixade Kjelle köket. Vi hade ju tänkt måla men sen hittade vi så fina tapeter så det blev så här i stället. Fondtapet över köksbänken 70-tal, eller? Vet inte om det syns så bra, men tapeten har mattsvart botten och stora rosor i samma rosa nyans som köksluckorna och så är det ljusgröna blad.

106620-195

Resten av väggen är enfärgad i samma ljusgröna färg som bladen i fondtapeten.

106620-196

Och sen var det ju lika bra att sätta upp dom nya julgardinerna. Men adventstjärnorna får vänta till nästa helg. Nån måtta får det vara. Jag är i alla fall väldigt nöjd.

Nu ska här fixas middag och sen ska jag koppla av framför tv.n. Inte för att jag vet om det är något sevärt, men koppla av ska jag i alla fall göra. Och inte mår jag någe vidare bra heller. Så vi får se hur det går på jobbet i morgon. Det är en jäkla seg förkylning.

Ha en bra vecka alla.

Dopet

Här kommer lite bilder från Miltons dop, förra söndagen 19/11, som utlovats. Dopet var i Eds kyrka i Upplands Väsby.

106620-185

Här är hela familjen med faddrarna Linda och Marcus.

1

Alla lägger en hand på Milton.

2

William häller upp vatten i dopfunten, med lite hjälp av pappa Jimmy.

3

Inte ett knyst från Milton när han blir döpt.

4

Han tyckte att det var helt ok.

5

Visst är han väl go, den lille.

6

Det här var ju jätteroligt.

7

Prästen gick runt så att alla fick hälsa på Milton.

8

Ja nu var det klart, och alla skötte sig exemplariskt. Prästen var väldigt trevlig. Han vände sig ofta till barnen och pratade med dem. Dopet är ju för barnen.

Gretas valpar

106620-183
Foto: Monica Embretsen

106620-184
Foto: Monica Embretsen

Här kommer lite bilder på Gretas fina pojkar, som finns hos
Tequilavillés kennel i Hälsingland. Greta är en duktig mamma till sina pojkar. Vi saknar henne allt, tur att vi har hundar och katter så det räcker och blir över. Annars skulle nog saknaden vara mycket värre. Vill ni se mer av våra hundar kika in på vår hemsida

Angående min förkylning så är den seg. Vill inte ge med sig. Men jag har varit ute och shoppat lite i dag i alla fall. Julgardiner till köket och en svart kort kofta, typ bolero. Och så köpte jag lite piggelinpiller på häsokosten. Få se om jag piggnar till.

Gubben tapetserar i köket. Vi skulle ju måla, men hittade så fina tapeter. Kanske det blir bilder på köket när det är klart. Tänkte lägga in lite bilder från Miltons dop också, det får bli i morgon. Titta in då.

Bloggare, eller?????

106620-182

Är det så här illa? Kan vi inte lämna datorn ens när vi går på toaletten?
Men visst blir det lite för mycket ibland.

Men nu när jag är hemma så är det ganska bra. Har lyssnat på lite musik och letat recept till helgen och veckan. Ska försöka få ihop en matlista till gubben. Det är oftast han som handlar.

Har ringt till jobbet och sagt att jag kommer på måndag, hur nu det ska gå. Men jag är inte tillräckligt sjuk för att åka till vårdcentralen och bli sjukskriven (tror jag)  Men inte heller så frisk så jag känner att jag orkar jobba. Men jag har ju helgen på mig. Men när man jobbar på ett så litet ställe som jag gör så har man hela tiden press på sig att komma tillbaka. Tyvärr. Men jag ska försöka åka ner till centrum och köpa lite piggelinpiller på hälsokosten.

Sen är det ju så mycket man ska göra nu. Byta till julgardiner, baka, steka köttbullar, köpa julklappar, skicka julkort mm mm. Men det får bli som det blir med den saken. Jag tycker att jag har krympt ner julfixandet så mycket det går. Men konstigt nog så brukar det bli jul i alla fall. Jag är så barnsligt förtjust i julen och önskar att jag orkade fixa såna där riktiga jular som man hade som barn. Men det är ju andra tider nu. Min mamma var ju hemmafru och hade tid att fixa med allt.

Nu ska jag ta mig lite lunch och sen ska jag sticka lite på Malenas halsduk eller läsa lite i boken. Den är väldigt bra.

Ha en trevligt fredag/idol-kväll. :-)

Frukostmöte i Simrishamn

Hamnplan

Hamnkiosken i Simrishamn.

Hamnplan

Här på hamnplan i Simrishamn ordnas varje vardag i Juli månad Frukostmöten.  Kl 7.30 serveras kaffe/te, fil med färska jordgubbar, müsli och kex. Och så bjuds det på föreläsning, allt till en kostnad av 50 kr.

I somras var jag på fyra frukostmöten. Trevligt att börja dagen så. Det var varmt och skönt denna sommar. Att sitta ute vid vattnet och äta frukost och sen få höra på en bra föreläsning, härligt. Efteråt åker man hem, packar matsäck, badkläder och åker till stranden. Där kan man fundera över vad man har hört för kloka ord på morgonkvisten.

Frukostmöten som jag var på:

Peter Gärdenfors professor i kognitionsforskning.
"Den meningssökande människan"

Carina Molander skådespelare
"...ibland mera ljudlös än tystnaden.
- en blick mot horrisonten, med Tomas Tranströmer i handen"

Hans Alfredsson författare
"Talar om vad som faller honom in"

Karin Thunberg författare och journalist, SvD
"Mellan köksfönstret och evigheten
- om kärlek, vänskap och arbete.

Eldsjälarna

Frukostmöte

Margareta Nahm och Carina Molander har arrangerat frukostmöten på hamnplan nio somrar i rad. Nu får de Kulturpriset 2006. Bild: Sprisse Nilsson

Årets kulturpris tilldelas föreningen Frukostmöten i Simrishamn.

                                                                                                                                              
Det kan ses som ett tack för intensivt och lyckat arbete av eldsjälarna Margaretha Nahm och Carina Molander. Nästa sommar satsar de extra på tioårsjubileet.

– Fantastiskt roligt och man kan nästan tycka välförtjänt! Vi är verkligen glada över att allt har blivit så bra och så roligt, säger Carina Molander.

Det hela började i liten skala för nio år sedan när de båda var knutna till dåvarande Kulturbanken. Så särskilt stor var väl inte publiken, inte i förhållande till vad den har blivit. Varje år har den publika genomsnittssiffran höjts och publikrekord har slagits. Innehavare just nu torde Hans Alfredsson vara. Då kom det så många att ingen ens kunde räkna,hela hamnplanen var full med folk. Uppskattningsvis var det allra minst 700 och kanske till och med tusen personer församlade.

Priset är på 10000 kronor men vad de ska användas till har Nahm och frukostvärdinnan Molander inte hunnit diskutera.

– Vi kanske skulle byta ut filmjölken mot champagne? Det passar ju alldeles utmärkt till jordgubbar. Kanske man skulle rekommendera långklänning också, säger värdinnan fundersamt.

Planerna inför tioårsjubileet har redan börjat ta form.

Kultur- och fritidsnämndens motivering lyder:

"Frukostmötena ger guldkant åt morgnarna under juli månad med unikt innehåll i unik miljö!"

(från en artikel ur Ystad Allehanda)


Karin Thunberg berättade om sin bok "Mellan köksfönstret och evigheten."  Jag har precis börjat läsa den.

Så här står det på baksidan: "Efter mer än femtio år på denna jord börjar jag ana att människan behöver tre ben för att kunna stå stadigt. Två är för lite. Så svindlande lätt och utan förvarning kan vi bryta det ena, svisch, så står vi där utan förmåga att ta oss framåt en endaste tum. Eller hålla balansen ens i blickstilla tillstånd. Tre ben är det minsta vi kan förlita oss på. Sållar vi bort allt krafs och onödigt är det lätta att urskilja: Kärlek. Arbete. Vänskap. Det är vad vi behöver för att stå stadigt."

Karin Thunberg står vid sitt köksfönster när läkaren ringer. Sakta, så att hon säkert ska förstå, talar han om att hon har bröstcancer. Nu är hennes arbetsben borta. Kvar finns kärleken och vänskapen.

Mellan köksfönstret och evigheten är en varm och öppenhjärtlig berättelse om kvinnors förhållande till kärlek, vänskap och arbete över generationer. Karin Thunbergs egen cancersjukdom blir den röda tråd som slingrar sig igenom berättelsen, ända fram till den uppskjutna evigheten. 

                     *************************************************************************

Jag har bara läst några kapitel än, men hittills tycker jag mycket om det jag läst. Ser fram emot fortsatt trevlig läsning. Hennes föreläsning på frukostmötet var helt fantastisk, mycket glädje och värme trots inslag av hennes sjukdom.

                  ***************************************************************************

Skönt att ha lite bra böcker på lager när man blir sjuk. Så nu ska jag krypa upp i schäslongen, krypa in under pläden och öppna boken. Trevlig kväll!

KALAS

106620-162

Min systers stora tjejer.

106620-163

Huset fullt.

106620-164

Min syster och pappa.

106620-165

Malena och Jimmy.

106620-166

Oliver hjälper gammelmorfar att öppna paket.

106620-167

Ungdomarna.

106620-168

Erika och Daniel.

106620-169

Den goda smörgåstårtan från Ingelsta på Söderhallarna.

106620-170

Carolina är bebissugen.

106620-171

Moster, mamma och pappa.

106620-172

Vi äter och äter, mums vad det var gott.

106620-173

Syster och jag.

106620-174

Det var dukat både här och där.

106620-175

Alla ville ha en stund med Milton.

106620-176

Tårtorna, en till pappa och en till mamma. Som har namnsdag på pappas födelsedag. (som egentligen är i morgon 21/11)

106620-177

Malena och Milton.

Ja nu har vi kalasat i flera dagar. Men åh, så trevligt vi har haft. Syrran och jag har flängt runt och handlat och fixat. Lagat god mat och tagit ett glas vin varje kväll sen i torsdags, så mysigt. Men nu blir det vatten till maten ett tag. Vi har bott trångt och en del har väl sovit lite dåligt, men roligt har det varit. Ungdomarna gick ner till Pizzerian en kväll och åt där. Annars så satt dom mycket framför datorn och spelade.

Och i går var det dop. Dom bilderna kommer en annan dag. Och nu är jag hemma från jobbet. Jag höll inte så länge som jag hade tänkt mig. Kände mig lite småförkyld i förra veckan , men tänkte att jag skulle ta mig igenom helgen och början på veckan. Det är ju pappas riktiga 95-årsdag i morgon och jag tänkte åka dit då. Det kommer lite släkt och grannar. Min moster har lovat att fixa med tårta men jag hade ju tänkt åka dit efter jobbet i morgon och hjälpa henne. Men nu kan jag ju inte åka dit och smitta ner gamlingarna. Sen har jag ett utvecklingssamtal på onsdag som jag hade velat klara av innan jag stupade. Men man rår inte över sånt själv, tydligen. Så nu har jag legat i soffan och läst , stickat och sovit. Har haft en liten varm och gosig hund på magen som värmedyna.

Om jag orkar så tar jag en liten bloggrunda senare i eftermiddag.

Ha en bra vecka :-)

Pausar

gör jag några dagar nu. Syrran med tre barn kommer från skåne i morgon eftermiddag. Det blir ju 95-årskalas på lördag och dop på söndag, så vi har lite att fixa med dom närmaste dagarna. Och inte är det så artigt att sitta vid datorn när man har gäster heller. Och det kan faktiskt vara skönt att pausa från datorn och bloggandet några dagar ibland också. Men jag kommer  tillbaka med bilder från kalas och dop nästa vecka, ev på söndag kväll. Kika in då. Till dess, ha en riktigt trevlig helg alla.

Visst längtar vi

106620-159
(Hundsport nr 11)

Så är det ju, vi går och längtar efter våra hundar hela dagarna på jobbet.

Och däremellan så blir det skogsutflykt med dagisbarnen, blöjbyte och en hel del annat. I dag hade jag en liten goding vid matbordet som är envis som synden. Jag vet att hon kan mer än hon vill. Jag envisas med att duka med kniv och gaffel till henne. Och hon säger envist varje dag, -jag använder inte kniven. -Jag vet det säger jag, men du får en i alla fall. För jag vet att du kan skära. Då tittar hon på mig och säger - ja, men jag vill inte ;-) Men i dag la jag upp mat på tallriken utan att skära maten till henne. Hon tittade på mig med stora ögon, men sa ingenting. Dom andra barnen delade sin mat och åt. Inte denna lilla tjurskalle.  Hon tog upp kniven och gaffeln några gånger men la tillbaka dom igen. När de andra var färdiga och började äta smörgås kikade hon på mig i smyg. Sen täckte hon potatisen med rivna morötter och tog den i handen och bet en tugga. Men morötterna trillade av så det var ingen bra idé. Då tog hon plötsligt upp kniven och gaffeln och delade potatisen i ett huj. Sen ropade hon lyckligt   -titta nu har jag delat, kan jag få en smörgås nu. Hon sken som en sol, ögonen glittrade, som jag har väntat på den stunden. (nästan hela terminen)Hon smakade inte maten, men hon delade potatisen i bitar. Klart att hon fick sin smörgås :-))))  Ungar är underbara!!!!!!!!

Såna dagar har jag världens bästa jobb.

Och nu ska jag bänka mig framför tv:n det blir helkväll. Grey´s Anatomy och House, visserligen samtidigt men jag ska gå och ladda videon.

Ha de bra :-)

Trött

rolig vovve

Jag gör som den här roliga vovven, går och knyter mig. Natti natti..............

Min söndag i ord & bild

Havanna badar

Började med en god frukost framför tv:n och Tilde på Nyhetsmorgon. Rätt som jag satt där i godan ro så for
Anna och Crimson förbi fönstret med en väldans fart. Tyvärr så hade jag inte kameran i närheten annars så hade jag nog försökt ta en papparazzibild på dom. Inte hade jag nyckeln till altandörren i närheten heller så jag kunde öppna dörren. Lite snopet. Men det kanske blir fler tillfällen. Vi känner ju inte varandra utan har bara upptäckt att vi bor väldigt nära. Jag skrev ett inlägg hos Anna en gång i begynnelsen för jag såg att vi bodde i samma kommun. Festligt eller hur. :-)

Men sen så satte jag fart. Hundvård, blir ju ganska ofta när man har såna små lurvbollar som jag.

Havanna i torken

Här sitter Havanna i torken.

Fönad och klar

Fönad och klar, ganska fin va?

Oskar & Milton

Malena kom över och fikade en stund. Milton passar på att sitta vid datorn med Oskar. Det ska börjas i tid.

Lingonbullar

Sen blev det bullbak, dom berömda Lingonbullarna. Mamma och pappa fick sista påsen från förra baket.

Lingonsylt & Hälsobröd

Och sen två burkar med hemkokt lingonsylt och en jättegod och nyttig hälsolimpa.

Ja som ni ser så blev det som vanligt för mig, behöver jag säga att jag skulle behöva en till helg att vila upp mig på. Nån som hört det förr kanske ;-)

Nu vankas en sen och mycket enkel söndagsmiddag. Stekt ägg, kalkonbacon och en svampmacka (trattisar så klart) och till detta ett glas rött. Enkelt men himla gott. Speciellt när man blir serverad som jag alldeles strax blir.

Ha en bra vecka alla.............

Ljus i vårt hus

Ljuslyktor

Ja i dag är det så mörkt och ruggigt så man måste tända ljus. Vilket ju är väldigt trevligt. Är glad att jag inte jobbar i dag i alla fall.

Men ute har jag varit. Började dagen med en långpromenad. Tog på mig ordentligt med kläder och kopplade Joy. När vi kliver utanför dörren så ösregnar det. Men har man bestämt sig för en långpromenad före frukosten så är det bara att ge sig iväg. Och trots regn och blåst så var det jätteskönt. Vi mötte bara några enstaka morgonflanörer. Men sen var det skönt att komma in i värmen och äta frukost.

Satt i soffan och tittade på tv, Nyhetsmorgon. Sen blev  det några telefonsamtal, mamma fick en liten stund. Hon var pigg och klar i huvudet, roligt att prata med henne. Vi planerade inför det stora kalaset nästa helg. Pappa fyller 95 år, och vi ska ha kalas här hos oss så slipper dom allt besvär. Syrran och tre av barnen kommer från Skåne på torsdag em och de två äldsta tjejerna kommer på lördag morgon. Jag har semester på fredag så vi ska handla och fixa en massa då. Vi blir ca 20 personer här i vår lilla lya. Men finns det hjärterum.......Ska bli så roligt :-)

Och på söndan (nästa helg) så ska Milton döpas. Allt på en gång.

Så i dag har det inhandlats doppresenter, kläder till kalaset och dopet. Jag har varit till centrum och beställ tårtor, ringt till Ingelsta kalkon (Söderhallarna) och beställ smörgåstårta. Och sen var den här dagen nästan till ända. Det var alldeles mörkt när jag kom ut från centrum.

Nu kikar jag på "På spåret" första resan gick till Österlen och Simrishamn. Härliga bilder, längtar. Men så dåliga dom är på frågorna om Simrishamn och Österlen, jag leder :-)

Ska försöka få en stund till att läsa också. Har en "feelgood-bok" på gång, Gud på en Harley-Davidson av Joan Brady.

Gud på......

Trevlig Helg

Trattisar igen

Trattisar igen

 Var och handlade lite varma kläder efter jobbet i går, yllestrumpor, långkallingar och två par fodrade varma byxor. Sen lagade Kjelle en jättegod gryta. Och sen blev det tv för hela slanten. Bonde söker fru och långfilmen Flicka med pärlörhänge. Kunde knappt hålla mig vaken till filmen var slut.

I dag har jag haft en underbar dag, med långkallingar och yllesockor mot kylan. Vi gick i väg och grillade korv med barnen. Tänk att det smakar så mycket godare ute. Vissa barn åt 3 korvar med bröd. Det var en fantastisk dag, solsken och klarblå himmel. Sen gick vi hem och stoppade dom små i säng. Och på eftermiddagen åt vi pannkaka med sylt till mellis, också ute så klart. En höjdardag. :-)

När jag kom hem tog jag en promenad med hundarna och hittade ett gäng med Trattisar. Tänk att dom klarade minusgraderna och snöstormen förra veckan. Så nu ska jag strax steka på svampen och göra en god gräddstuvning. Mums!!!

Trevlig kväll

Först jobb, började kl 7  i morse. Slutade tidigt. Hem och rastade vovvar. Höll på att bli rökförgiftad, någon i grannskapet eldade så det var dimmigt av rök i området. Sjukgymnastik, upp till skolan och hämtade Oskar. Tillbaka till sjukgymnastiken, Oskar fick sina nålar. Men nu tar vi ett break, och ser hur det går med hans migrän.

Middag hemma hos Malena och killarna (Jimmy fick lov att åka till Danmark på jobb) Fick jättegod kycklinggryta med soltorkade tomater och bladspenat, pasta till det. Smakade ljuvligt :-) Härligt att få gå bort på middag mitt i veckan. Tack du underbara dotter. Puss på dig!

Sen en massa gos och bus med goa grabbar. Visst är dom ljuvliga :-)))

Grabbarna

Bajengrabb

William provade sin första Bajenmundering, som mormor stickade för snart 6 år sedan. Den är inne på sin tredje lilla Hammarbyare.

Hd-napp

Häftig ljuddämpare!!!!! Present till Milton från kompisar. (som naturligtvis åker HD)

Kvällen avslutades hemma i soffan med dubbelavsnitt av Grey´s Anatomy, äntligen :-)  (House spelades in)

Och nu säger jag som dom precis sa på tv.

Tack för i kväll :-)

En kopp kaffe & lingonbulle

Lingonbulle

Vilket vårväder vi har haft i dag. Solen sken från en nästan molnfri himmel. Men lite ruggig blev jag ändå, som vanligt. Jag tror inte att det är nyttigt med så mycket frisk luft som jag får :-) Var ute mellan kl 8-11 och sen från kl 13-14.45. Men jobbar man på ett utedagis så är det bara att gilla läget. Men just den här årstiden blir man väldigt trött och känner sig lite ruggig och frusen när man kommer hem. Men nog tror jag att det är nyttigt allt.

Väl hemma så blev det en kopp kaffe i min fina Lena Linderholm-mugg och goda lingonbullar.  Muggen har jag ju visat förut. Men jag tycker så mycket om den. Och det känns lite lyxigt att dricka ur den. Det blir inte varje dag. Men i bland så måste man lyxa till det lite i vardagen. Och då kan det räcka med en fin mugg och en lingonbulle.

Jag har fått förfrågan om receptet, så här kommer det:

Lingon- och Mandelmassefyllda vetesnurror  ca 48 st

Ingredienser:

5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1,25 dl flytande margarin
0,5 tsk salt
1 dl socker
13-14 dl vetemjöl


Fyllning:

2 msk flytande margarin
ca 150 g mandelmassa
4 dl lingon (ca 225 g)

Pensling:

1 ägg, uppvispat
sesamfrön eller pärlsocker

Tillagning: Värm mjölken till 37 g (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, margarin, salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs övertäckt ca 30 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en kaka, ca 25x50 cm. Bred 1 msk margarin på varje kaka, riv över mandelmassan och strö över lingonen. Rulla ihop från långsidan och skär varje rulle i 24 bitar. Lägg dem med ena snittytan upp i pappersformar och ställ dem på plåtar, 24 st per plåt. Jäs övertäckt ca 30 minuter.

Pensla bullarna med ägg och strö på sesamfrön eller pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter i 225 grader. 

Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Receptet kommer från tidningen Mersmak nr 9

Låt er väl smaka :-)

Trevlig vecka

En hyllning!

jag

Har städat och fixat i datarummet i dag, så mycket skräp man samlar på sig. Men så mycket roliga saker man kan hitta. Gamla foton tex. fotot ovan föreställer mig själv ca 2 år.

Pappa & jag

Pappa och jag. Stilig karl, eller hur. Och nu fyller han snart 95 år lilla pappsen. Men jag har haft tur som har mina föräldrar i livet fortfarande. Mamma är 88 år. Dom bor själva i en villa på 4 rum och kök, med stor trädgård. Dom har hemhjälp 1 gång / dag som lagar mat till dom. Handling 1 gång / veckan och städning var 3:dje vecka. Men städning endast av 3 rum och kök, resten får dom ta själva. Men pappa börjar bli lite trött, och mamma är lite virrig.

Men jag blir lite sorgsen i bland, dom kan ju inte leva i all evighet. Och med den höga åldern så vet jag ju att det närmar sig, det ofrånkomliga.

Men än så länge gläds jag åt att ha dom i livet. Och jag har så oändligt mycket att tacka dom för. Så mycket omtanke som vi har fått min syster och jag. Så roliga semesterminnen jag har, från alla tältsemestrar vi har varit på. Den ena tokigare än den andra. Och all hjälp som jag och min syster har fått av våra föräldrar med alla våra barn. Det har blivit några stycken under åren, närmare bestämt nio barnbarn. Och nu har dom ju dessutom tre barnbarnsbarn.

Ja det blev en liten hyllning till mamma och pappa i dag.

Ha en bra kväll och vecka alla vänner :-)

Före & Efter

Före

Före

Efter

Efter

Sovmorgon, dusch och hårtvätt, frukost, läsa tidning. Skööönt!!!!!

Sen en tur till Ikea. Hittade ett bra databord med lite hyllor och lådhurts. En skön stol därtill, lampa, en fin orkidé och kruka. En ljuslykta, lite tallrikar och cd-förvaring. Lite smått och gott som vanligt. Gubben och sonen har hållt på hela eftermiddagen och kvällen. Men nu börjar det bli klart. Sen ska ju allt in i lådor och hyllor, men det blir en senare fråga.

Det blev mycket bättre. Nu kommer jag fram till fönstret och kan dra upp persiennen, och kan även ha blommor i fönstret. Datarummet är gästrum också så det är skönt att det blev lite ordning där nu. Men sen får vi se hur mycket jag får sitta där. Får väl fortsätta med min bärbara. Men man sitter inte så bra, får lite ont i ryggen. Den står ofta på soffbordet eller köksbordet. Blir ingen bra arbetsställning då. Men nu får det nog bli lite hårdare regler för sonens data-andvändning. Han måste lägga ner mer krut på pluggandet. Kommer inte att bli någon rolig diskussion ;-)

Natti Natti

Agda

Agda

Agda, min kära trotjänare. Som tog mig hela vägen hem i onsdags i det förfärliga vädret. Inte min första utan min senaste bil. 
Anna skrev i sin blogg om sin första bil. Min första bil var en Cortina, röd och svart för 2000 kr. Agda var betydligt dyrare. Men hon är ändå inte splitter ny. Har aldrig haft en helt ny bil. Agda är den första riktigt fina bil jag har haft. Och jag är så förtjust i henne.

I dag har vi "fått" vår nya dator. Eller rättare sagt fått den levererad till dörren. Så i morgon ska det inhandlas databord, en riktig stol och sen ska det plockas ihop och installeras för hela slanten. Jag håller mig undan då.

Nu håller gubben på att plocka in varor, han har handlat och sen blir det en kycklingsallad med ett glas rött. Stackarn vad han får slita, otur att han fått en sån risig fru :-)

Som vanligt så är jag trött och frusen efter arbetsdagens slut. Och då hade vi inte så många barn i dag. Men konstigt nog så kom alla föräldrar som jobbade och hämtade barnen tidigare. Men dom som är hemma och är föräldralediga eller arbetslösa dom kom sist, dvs sin vanliga tid. Visst är väl det underligt.

Nu ska jag mysa framför tv:n, har tänt en massa ljus. Och sen blir det ju Idol.

Trevlig Allhelgonahelg

I dag

Går mina tankar till en kär vän som har förlorat en släkting i en mycket tragisk olycka.

106620-136

Allt blir så futtigt då. Om man inte får fyr på grillen när man ska grilla hamburgare till barnen på dagis. Prova igen, häll på tändvätska, lägg på tidningspapper till slut blir det eld och så småningom glöd. Barnen hinner knappast svälta ihjäl under tiden. Lunchen blir lite försenad, det värsta som kan hända är väl att någon somnar innan maten är klar. Då får man väl äta mer till mellis då. Mjölken är slut, ja antingen går man ner till affären och handlar eller så får man klara sig utan. Katten spyr på golvet när man kommer hem. Tja, torka upp och sen är det ur världen. Mm, mm, mm

Tänk så mycket vi har att glädja oss åt ändå. Små, små saker och händelser i vardagen som kan vara så betydelsefulla. En kram från ett barn på dagis, ett varmt leende och en liten röst som säger - Jag tycker du är fin. En röst i kassakön som säger, - Gå före du, du har ju så lite. Någon som håller upp dörren för dig. Ett barnbarn som ringer när man är som allra tröttast och stressad för att man ska tillbaka till jobbet på möte. Och säger - Mormor jag tänkte komma och hälsa på dig, ska du vara hemma? Klart han fick komma. Gör väl inget om man kommer lite för sent till ett möte på jobbet.

Ta vara på livet och allt vad det kan ge. Gläds åt varje liten småsak.  Välj glädje

Hemma

Tack och lov. Har just haft min värsta biltur i mannaminne. Jag har haft änglavakt. Tyvärr så är det många i dag som inte har haft det. Redan i morse på väg till jobbet hamnade jag i en trafikolycka. En bil i diket och en tvärs över vägen. Totalstopp. Som tur var, så var jag inte först på plats. Jag tror inte att det var någon som var svårt skadad. Alla verkade vara på fötter, mer eller mindre. Jag och några till lyckades komma förbi olycksplatsen. Men sen kom det en lastbil och den kom inte fram och vägen stängdes av, hörde jag senare.

Men hemfärden var den värsta jag varit med om. Glashalt och sen började snön yra. Det gick inte att se var vägen var. Jag hade tur och kunde följa en bil hela vägen. Men när vi var framme i Väsby så väjde han/hon för en annan bil som fick sladd och for själv rätt in i ett mitträcke. Och jag lyckades väja för båda och åkte slalom emellan. Men sen när jag var nästan hemma, skulle bara upp för en backe. Då började det riktiga eländet. Det stod bilar med varningsblinkers på här och där. Dom kom inte upp (sommardäck???) Men det rörde sig så sakteliga upp för backen och förbi bilarna. Men helt plötsligt blir det tvärstopp, bilen framför mig kom inte längre utan slog på varningsblinkers. Och då skulle jag försöka ta mig förbi. Det bara slirade och helt plötsligt stog jag rätt över körbanan med nosen in mot en trädgård. HJÄLP!!!!!!!!!!!! Herre gud vad gör jag nu? Gasade och slirade och gasade och slirade, bilen luktade bränt och det stod ett rökmoln av avgaser runt hela bilen. Jag tänkte att nu dör den väl snart och då står jag här mitt i vägen. Men helt plötsligt får den fäste och jag kommer sakta, sakta upp för backen PHUUUU. Hjärtat slog i 180, benen och armarna skakade. Kom hem, parkerade i carporten och stängde av motorn, sen satt jag bara och stirrade framför mig. Fattade inte riktigt att jag var hemma, och både jag och bilen var välbehållna.

Oväder 1/11

Så här ser det ut utanför mitt fönster nu.

Tänker på alla er som fortfarande är ute på vägarna, och hoppas att ni tar er hem.