Ombyte förnöjer.....Blev så förtjust i mina små backsippor, så jag gjorde om på bloggen...IGEN!Jag tog ju så många foton på min härliga söndagspromenad, så jag måste dela med mig av lite fler bilder.Här i Calmare hage växer de...de små vackra Backsipporna. Ca 5000 har jag läst att det ska vara.Ett par ensamma solglasögon på en bänk. Jag satte mig ner och höll dem sällskap, och strax därpå kom en man farande på cykel. Jag ska bara hämta mina solglasögon...sa han...och for sen iväg lika kvickt som han kom. När Harry och jag åkte hem i bilen så stannade vi vid ett övergångsställe...och vem går där med solglasögonen på sig...om inte mannen med cykeln. Men denna gången utan cykel :o)Det är så vackert där vid sjön. Det var här jag gick i vintras också. Det var vackert då med, men jag föredrar nog våren...ändå.Där på andra sidan sjön brukar jag också promenera. Kanske dags att åka dit snart.Blåsippan ute i backarna står niger och säger att nu är det vår..............Riktig "Trollskog"Lite spöklikt.Men ack så vackert.Fiskmåsarna höll konsert för oss.Harry undrar varför de skriker så.Och sen undrar han om bloggkompisen Wille är på andra sidan sjön, där han brukar promenera med sin matte. Vi har aldrig träffats annat än på bloggen, men man vet aldrig.Vackra, vackra lilla Harry, som skänker så mycket glädje. Till och med Greta tycker om honom nu :o)

Och till sist.....i går var de nya ägarna här och gjorde en besiktning. Och det fanns ingenting att anmärka, SÅ SKÖNT. Så nu är det bara att börja packa. Men vi har gott om tid, vi får inte flytta in i vårt hus förren senast 15 juli. Men tiden går fort så här års. Om två veckor åker dottern och jag till Grekland en vecka. I mitten på juni åker vi ner till vår lilla länga på Österlen, också en vecka.

Och nu ska jag åka hem till lilla pappsen och fika. Sen ska Harry och jag åka till mammas grav och plantera lite vårblommor.

Ha en trevlig vårdag....alla.

Till Salu............Nej...inte bloggen. Men man kanske kunde tro det, så lite som den har använts på sista tiden. Men däremot så har vårt radhus varit till salu. Men inte nu längre. Det är sålt och kontraktet är påskrivet. Men de nya ägarna vill göra en besiktning också, så det är fortfarande lite nervöst. Och vi har köpt ett annat hus i närheten. Enplans...sååå skönt att slippa trappan. Den affären blev klar för ca en månad sedan. Men sen har vi ju fixat och grejat, piffat, haft fotograf från mäklaren här, haft annons ute i tidningen och på nätet. Och till slut då...visning. Och nu är det snart klart. En anledning så god som någon att inte ha tid med bloggen :o)Dottern har fyllt 30 år, jisses vad åren går. Trevlig fest och god mat var det i går kväll.I dag tog jag med mig Harry på en liten tur i det vackra vädret. Hittade en backe full med "Backsippor"Dom är ju sååå söta.Anemone pulsatillaVi fortsatte vår promenad ner mot sjön.Både Harry och jag gillar vatten.Så rofyllt.Ja verkligen...matte!Vi fortsatte utefter stranden.Och hittade lite Vitsippor...Vårlök...Och en fantastisk blåsippsbacke.Nu är det vår...på riktigt.


Det blir inte alltid som man har tänkt sig......För någon månad sen så kom maken helt plötsligt hem med en cykel till mig. Blev sååå glad. Men det har ju varit vinter så länge, så den har stått i förrådet. Men nu blev jag så sugen på en cykeltur i det härliga vädret. Men det blev inte som jag tänkt mig. Tramporna fick jag dit, och sadeln ställde jag in på lagom höjd, MEN....styret....det sitter inte som det ska. Och jag hittade inga verktyg till det. Får vackert vänta till maken kommer hem, typiskt.Så det blev ett antal promenader i skogen med Harry. Och sen har vi suttit ute och fikat. Och bara haft det bra.Flickorna har städat gården till matte...så duktiga så.

En skön  göraingentingallsdag... nästan.... i alla fall.


Ledig, eller ledig......

Brukar inte varken läsa eller tro på horoskop, men av någon anledning så läste jag horoskopet i gårdagens tidning. Och där stod det: Vad du behöver är en avkopplande dag utan krav och planer. Det är nyttigt att göra ingenting ibland.
Så därför hjälpte jag dottern att beskära äppelträdet, eller rättare sagt hon klippte och jag pekade. Bra fördelning. Men jag klippte en hel det i början ska jag be att få tala om. Sen sa kroppen ifrån.Och sen hjälpte jag Milton att plocka ut bandybollen under grannens staket...några gånger ;o)Men Oliver hjälpte mig, och var "Harryvakt"Och sen var jag barnvakt, Elvis kom i går kväll. Och sov mellan farmor och farfar. Sov hela natten och vaknade med ett leende.Och leendet satt i hela dagen. Först frukost......Sen promenad i det härliga vädret.Det här var roligt....farmor.Men tyvärr så var det flesta lekparker fyllda med kattskit. Jag har ju själv katt som inte är ute så ofta, men de gånger han är ute så går han på lådan när han kommer in. För han är van vid det från början.  Och tyvärr så var det även en del stora högar med hundskit i anslutning till lekplatsen. Och skogen ska vi inte tala om. Var jag än går med mina egna hundar så får jag se upp med vart jag sätter ner fötterna. I går trampade jag i en äcklig hög. Jag som har tre hundar plockar alltid upp efter dem, om jag inte är i en stor skog långt från bebyggelse. Men vi har bara en liten skogsbacke här, och det är mycket barn som leker där. När jag ändå är i fartern så kan jag klaga lite på ungdomarna som röker och dricker i skogen, och sen lämnar fimpar och krossat glas. Skärpning!!!!!!!!!!

Jag kanske ska ta den där "göraingentingallsdagen" i morgon ;o) Ja...jag tror att jag gör det.


Min Påsk...

Det går dåligt med bloggandet för min del. Jobbade förra helgen med en begynnande förkylning. Den blev värre för varje natt som gick. Och när jag sen gick av mitt pass i tisdags morse, ja då bröt det ut med dunder och brak. Har varit dunderförkyld, och är fortfarande förkyld. Men nu går det åt rätt håll i alla fall, även om det går trögt. Så jag har inte haft varken ork eller lust att blogga.

Och det händer en del här hemma, det är ganska mycket just nu. Återkommer om det när allt faller på plats.På Påskafton kom det en liten "Påskhund" som heter Elvis och hälsade på.Han hade med sig en Påskblomma till farmor, sötnosen!På Påskdagen var vi till pappa allihop, utom svärdottern som jobbade.Härligt vårväder!Grabbarna roade sig ute i trädgården.Harry tittade intresserat på.William är "Harryvakt"

Vi hade med oss påskmat som vi bjöd pappa på. Och mitt i middagen så kom hemtjänsten och skulle laga mat till pappa. Och ändå ringde jag dagen innan och avbokade.

Ja, ja.....vi hade i alla fall trevligt. Och alla blev mätta och belåtna. Men pappa blev trött, han skulle gå och vila när vi åkte hem.Och så kom det då....."APRILVÄDRET"Och så avslutar vi med lite Harry......Och lite mera Harry.........

Kika gärna in hos
Sessorna & Harry