God fortsättning...........Ja som sagt, vi firade en lugn och stillsam julafton med pappa. Han var så glad och nöjd. På juldagen kom hela gänget hit. Det blev så klart julklappar till alla små barn, julmat igen, och sen bastubad för den som ville.Blev inspirerad av "Ernst" godisskåp. Och fixade till mitt eget.Gissa om det blev populärt? Självklart!

Det värsta är att det finns massor kvar. Just nu känner jag bara Blä...inför allt godis. Kan ju bero på att jag åkte på en släng av magsjuka eller vad det nu var. Har haft ont i magen  och mått illa i två dagar, men nu börjar det kännas bättre. Men jag är såå trött. Det har väl bara varit lite för mycket av allting, som det som oftast är numer.

Och nu är det lika bra att önska GOTT NYTT ÅR till er alla. För jag har nog inte tid med något bloggande innan dess.

Så.....GOTT NYTT ÅR...........


GOD JULGod Jul alla bloggvänner....och alla andra vänner och släktingar. Hoppas att ni får en trevlig dag och kväll. Själv ska jag åka till pappa med julmat och äta med honom, ja mannen och sonen också. Och i morgon har vi julafton med övriga barn och barnbarn här hemma hos oss.

Med den  här bilden på ett litet gäng med småtomtar som barnen gjort under åren så önskar jag er alla en riktigt fridfull jul.

GOD JUL

Veckan som gåttI början på veckan tog jag en promenad i skogen med Harry.Vi gick till kärret.Harry lyssnar spänt, han hör en hund skälla längre in i skogen.Vem sjutton skäller i "min" skog?Sötnosen!Jag har Harry lös, mer och mer.Han är väldigt lyhörd och uppmärksam, kommer duktigt på inkallning. Men vad som händer om vi skulle möta en hund....ja det får tiden utvisa. Skulle väl inte tro att han lyssnar så bra då ;o)På väg hem såg vi den här skapelsen av is efter bergssidan.Väl hemma lämnade jag in Harry och tog Greta och Havanna med mig till "lilla" skogen.Solen sken och det var en härlig dag.Söta lilla Havanna, som skällde ut grannen och hennes småhundar som vi mötte på stigen.Och vackra Greta höll med...skäll ut dom bara...sa hon till Havanna.När vi skällt tillräckligt mycket, tackade vi för oss och gick hem.Har pysslat ihop lite julkort och skickat iväg, och jobbat några nätter. Riktigt bra nätter, med trevliga arbetskamrater.Varit på kalas. Äldsta barnbarnet William fyllde 10 år i torsdags. Men vi var på kalas i går.

I dag har vi köpt julklappar till alla barnbarn, hälsat på pappa, och sen gjorde vi köttbullar till jul. Och nu jobbar jag måndag och tisdag natt. Sen blir det full rulle på onsdag när jag vaknar. Då ska det bli jul i vårt hus.

Klicka på bilden om du vill läsa Greta´s lilla årskrönika.Tredje adventHär hemma lyser adventsljusen....och därute sprängs bilar och människor ihjäl. Julefriden känns långt borta.Men trots det så har vi fyllt baljan med vatten. Tvål och borste ligger bredvid.
Årets julbad är avklarat.Åtminstonde för de fyrbenta.Drottning GretaPrinsessan HavannaOch Prins Harry....som för övrigt fyllde 1 år den 6:e december...HURRA!!!!!!Pappa har fått sitt söndagsbesök av oss. Han mår alldeles prima. Hemtjänsten var där när vi kom, men pappa ville inte ha någon lunch. Dom kommer snart, sa han, och skar upp en kaffelängd (och menade att jag och maken skulle komma och fika).  Sen sa han till mig att dom kommer varje dag, jag förstår inte vad dom ska här och göra. Jag har ju redan ätit lunch när de kommer. Ja, ja :o) det var ju för att han skulle få hjälp med medicinen mitt på dagen som krånglade till det för honom. Men den är ju borttagen nu. Vem kunde tro att han skulle piggna till så snabbt. Men för min del känns det tryggt att de kommer till honom två gånger om dagen. Så jag tror inte att vi ändrar på det.

Det bara rullar på................I tisdags var jag på HLR-kurs på jobbet....jätteroligt! I går var jag bara trött. Men jag tog mig ut på en promenad med hundarna i alla fall. Först Harry ut i spåret. Sen vek jag av in i skogen och där släppte jag lös honom. Han var jätteduktig, kom på inkallning och hade full koll på mig när jag gömde mig bakom granarna. Sen tog jag med mig "Prinsessorna " på en kortare tur i lillskogen.

I dag har jag varit till doktorn med pappa. Kontroll efter sjukhusvistelsen. Han mår prima!!!! Doktorn sänker dosen på två mediciner. När vi var klara och skulle gå kom en av distriktssköterskorna och klappade om pappa. Hon blev så glad att se honom så pigg, du vet väl att vi kommer och sjunger för dig när du fyller 100 år...sa hon. Då skrattade pappa och såg så pilimariskt ut som bara han kan.I eftermiddag har det som vanligt varit hundpromenader, sen tonade jag håret. Och medans det verkade på de grå stråna så gjorde jag mig en kopp julkaffe. Och till det en pepparkaka.En kopp av den allra finaste årgången. Ett tips från kära
Pia-Lotta i Skåne.Jag häller över det i julburken. Det luktar jul när man brygger och det smakar alldeles jättegott.

Jag är så trött.........Jag måste sätta mig en stund och vila.Kanske tända lyktan och mysa.Kura skymning.Bland adventsljus och stjärnor...som faktiskt kom upp i tid. Både här hemma och hos pappa.

Och apropå pappa....så har han nu mer hjälp hemma. Det gick fort, men det krävdes en del samtal hit och dit. Och han mår mycket bättre nu. Jag ska åka med honom till doktorn på torsdag, för uppföljning av sjukhusbesöket.

Har jobbat så gott som hela veckan, mycket att göra, blev ett extrapass också. Och i morgon kurs, tiden bara rusar iväg. Först blir det måndag och sen helt plötsligt är det måndag igen. Tiden räcker inte alls till just nu. Det går i raketfart.Nu gör jag som Melvin, jag går och lägger mig i soffan....och gör just ingenting.

Vi hörs när vi hörs........