Väntar.....

106620-677

på solen. Den har försvunnit från baksidan, där den förövrigt inte kommer fram riktigt. Den står fortfarnde för lågt, och träden är för höga. Men om en liten, liten stund är den helt framme i min lilla hörna utanför köket. Och då ska jag ut och slå mig ner med en bok. I dag ska det bli en latdag.  Det behöver jag.

Det har varit mycket nu. I går var jag iväg med pappa på förundersökning inför starroperation. Och sen blev det ju fika så klart. När jag väl kom hem så var solen borta från min hörna. Och jag somnade sött i soffan till tv:n i går kväll. Har sen sovit ganska illa. Har ont i ett knä och är stel och öm i hela kroppen.  Det kommer ju som ett brev på posten när det blir för mycket.

Så därför blir det en latdag i dag.

Har skrivit några rader i den låsta, och satt in lite bilder. Mejla mej på
[email protected] och tala om vem du är så kanske du får lösenordet.

Kram

Hund i bur

Har haft hundvård i dag. Och maken var på fotboll med äldsta barnbarnet. Hans lag vann!!!

I kväll ska maken och sonen vara barnvakt till alla tre grabbarna, och jag får en egen kväll, skönt.

Havanna
Man ska inte ha hund i bur, men här går hunden in i buren självmant (efter hundvården). Det är väl tryggt och skönt. Men det är så klart en annan sak att vara instängd i bur. Här kan Havanna gå ut när helst hon vill. Och buren är dessutom bara till för att torka i, eller åka på hundutställning. Annars står den ute i förrådet.
Greta
Men Greta hon håller sig på soffan hon, aldrig att jag går in i buren själv.

Men nu är jag trötter, ska lägga mig i soffan och läsa en stund.
Trevlig lördagkväll önskar jag er alla.

Har skrivit några rader i den låsta.

Engla

106620-674

Hörde en sån vacker sång tillägnad Engla. Fredrik & Lisa Swan har gjort den. De bor för övrigt i Stjärnsund. Läste och lyssnade på Aftonbladet. Gå in här och lyssna.
Engla

Den finns även här på Fredrik & Lisas hemsida Gå in på länken Musik, så kan ni lyssna.

Ha en bra soldag ♥

Matupproret!!!!!!!!!!!!!!!

svamppiroger

"Jag anser att det är en mänsklig rättighet att svenska barn, sjuka och äldre varje dag skall få äta sig mätta på god mat, lagad med omsorg och nära dem som skall äta den. Det gagnar både vår hälsa och miljö om vi tillsammans kan bryta trenden mot industrimat inom storhushåll och i livsmedelsbutiker."

Så skriver Camilla Sparring i Svärdsjö, Dalarna. Gå in på
Camillas Matuppror och skriv på listan!!!!!!!!!!!!!

Av egen erfarenhet, både genom mina föräldrar och från barnomsorgen så vet jag att den mat som våra gamla och våra barn får är under all kritik. Nu har jag haft samtal med hemtjänsten om matlagning för mamma och pappa, och det har blivit bättre. Men det skulle kunna bli ännu bättre. Men så klart, tiden finns inte. Och varför finns den inte det, ja det kanske våra politiker kan svara på, eller?

Men att öppna en burk dillkött och värma i micron (pappa har redan kokat potatis) det tar 2 minuter. Skamligt!!!

Min mamma har själv jobbat inom hemtjänsten, men det var på den gamla goda tiden. Då fanns det tid att laga riktig mat, baka en kaka, sitta ner och prata en stund mm, mm.

Men som sagt efter mitt samtal så har det blivit bättre, gamla, ja även barn behöver smör och grädde i maten. Inga pulversåser eller soppor. Man kan laga mycket god mat på en halvtimme, det är tydligen den tid de har på sig. Men att då värma något i micron och ställa fram på bordet och sen gå sin väg, när det är avsatt en halvtimme. Fy skäms, hemtjänsten.

Så kära vänner gå in och skriv på.

Nu till något annat. Jag har efter mycket övervägande bestämt mig för att ha en lösenordsskyddat blogg som jag kallar för Familjen, finns på länkarna. Efter de hemskheter som hänt den senaste tiden ska man nog akta sig för att vara alltför utlämnande på nätet. Ni som vill ta del av min familj med barn och barnbarn får ge er tillkänna på min mail: [email protected]  för att få lösenord. Jag kommer att skriva här när jag ha uppdaterat den. Och just nu finns det lite fina bilder att titta på.

Ha en skön torsdag, när ni vaknar. /Kram

Livstecken!!!!!!!!!!!!!!!

106620-668

Jodå, jag lever. Men har haft en lång skön bloggpaus. Vet inte om jag ska fortsätta eller hur det ska bli. Har varit ganska skönt att bara slappa framför tv:n på kvällarna, eller läsa en bok. Jag har stickat massor i vinter, till mina stackars händers stora olycka. Mössor, sockor, tröjor och filt till minstingen. Det har varit terapi för själen.

Det har varit mycket med min lilla mamma. Hon har haft så lågt blodtryck, och ramlat omkull och slagit sönder sig. Det har gått upp och ner. Nu har hon fått mer hemtjänst, tillsyn 4 g/dag. Känns jätteskönt. Just nu mår hon hyfsat.

Och jag själv har ju jobbat i vikariepoolen, och under tiden funderat på vad jag ska bli när jag blir stor :-)

Men  nu har jag bestämt mig. Jag har gått tillbaka till vården, jobbar nu natt på ett barnsjukhus med svårt sjuka barn. Och jag trivs jättebra. Jobbar några nätter i taget och är däremellan ledig ganska mycket.

Men jag har inte hunnit känna efter att jag är ledig. Det har varit så mycket att fixa, vi har haft dop i helgen. I går var jag och handlade, i dag har jag fotat mig för leg. på jobbet. I morgon läkarbesök, sen hälsa på mamma & pappa. Nästa vecka har pappa förundersökning inför starroperation.

Och när jag ändå var ute och for så svängde jag in på Plantagen och handlade lite. Och sen var det bara att plantera och fixa. Det ena ger det andra. för att få plats med nya blommor i köket måste jag flytta om de andra, och då var de ju lika bra att plantera om dem också.

Pelargoner
Änglapelargoner. Söta, eller hur. Ljuslyktorna åkte ner i korgen också :-)
Black Night Mårbacka
Black Night                                               Mårbacka

Tack för att ni har fortsatt  titta in hos mig, trots tystnaden.

Kramar ♥