God Natt :-)

Trött barnvakt

Så här kan det se ut när mormor är barnvakt och föräldrarna är ute och äter på restaurang med sina vänner. Morfar tog kortet i våras.

I dag har det gått i ultrarapid. Långfrukost, lite strykning och sen åkte sonen och jag iväg och fixade pass. Men utan fadern, inte tänkte jag på det inte. Fick ringa efter honom så han kunde skriva på att han är vårdnadshavare han också. Så nu får vi se om det blir någon resa för oss. Den som lever får se. Tanken var att vi skulle åka på en långweekend med Malena & Jimmy. Och lilla Milton så klart. Men vi får se hur det blir med den saken. Men nu har vi i alla fall snart pass.

Sen tog jag en promenix med vovvarna, åt lite lunch och slappade framför tv:n en stund. Hade lite inspelat som jag inte hunnit med i veckan. Sen drog vi iväg till Ikea, dom har ju långlördag sista lördagen varje månad. Kom dit strax före kl 19.00. Jätteskönt, inte alls mycket folk. Gick bra att komma fram, trampade inte på en enda själ. Annars blir jag himla stressad och irriterad. Tycker inte alls om att handla när det är mycket folk. Blev ett skåp och en lampa till tvättstugan, en skön svankkudde till min schäslong, ett lakan som skydd för katt och hundhår till densamma, en korg att ha alla medikamenter i som står och skräpar på bänken i köket. Och som vanligt så var det några grejer som jag skulle ha som inte fanns på lager. Så är det ju nästan alltid. Och vet ni vad, dom har redan börjat sälja julpynt på Ikea. Det är ju inte riktigt klokt.

Trötta som vi var så blev det vägen förbi Mc Donalds. Sen Kvarteret Skatan och Brottskod försvunnen. Och nu blir det God Natt....

Fredag igen....

Smutsig Havanna

Allt är inte underbart på Österlen. Så här ser Havanna ut efter en morgonpromenad efter grusvägen i byn. Kan ju inte bara lägga in vackra bilder från hav och äppelmarknad.

Denna dag har också gått i trötthetens tecken. Påplussad med huvudvärk. SÅÅÅ skönt att det är helg. Kjelle är och handlar. Fick i alla fall ihop en handlingslista åt honom i dag. Med hjälp av
Arla. Skrev ut en del smarriga recept till helgen och veckan. Återkommer med mattips om det smakar bra.

I kväll blir det i alla fall Tacos, då äter sonen ordentligt i alla fall. Och sen blir det så klart Idol och soffan för min del.

PS. Måste bara berätta om två gulliga tjejer som jag träffade när jag var ute med Greta & Havanna. Dom frågade först hur mycket klockan var, sen började dom fråga om hundarna. Vilken ras, om dom fick klappa osv. Sen berättade den ena tjejen att hon också hade en hund, och dessutom fyra apor!!!! Har du fyra apor hemma?  Frågade jag. Jaa, säger hon, mamma, pappa och mina bröder! :-) :-)  Underbart, eller hur!

Ha en skön fredagkväll, vänner.....


TRÖTT






http://www.roligaklipp.se/troett-kattunge,41.html


Kolla in kissarna ovan. Så känner jag mig nu.

Ja trött är bara förnamnet, SLUUUUUT är rätt ord för dagen. Orkar ingenting numer. Bara jobba, hem och rasta vovvarna och sen är det stopp. En förklaring är väl mitt dåliga järnvärde. Min doktor ringde i eftermiddags och dom nya proverna var ännu sämre än för 14 dagar sen. Men nu äter jag ju järntabletter sen en vecka tillbaka. Men än har det inte gjort någon verkan. Sen har jag så himla ont i kroppen just nu. (har ju fibromyalgi)

Har suttit och försökt få ihop en handlingslista, men det gick inte. Kan inte tänka en redig tanke. Och Kjelle var också trött när han kom hem. Han hade varit hos mina föräldrar och skickat iväg räkningar, och sen ville pappa till banken så det blev sent för Kjelle. Och han orkar inte så mycket han heller  nu. Trötta familjen :-)

Så nu är man och son i centrum och handlar något färdigt, vet ej vad det blir. Men allt som jag inte behöver göra själv är bra just nu.

Så i kväll blir det soffan, som vanligt numer. Och tittar gör jag på Insider på 3:an kl 22 i kväll.  "Den extrema hundaveln granskas."

Om jag är vaken :-)

Sista sommardagen

Sägs det, så sug på detta.

Skugga/solstol

Skuggan av min solstol på stranden i Vårhallen utanför Simrishamn i
helgen.

Jag på stranden

Nilla i egen hög person. Underbart att sitta i solen och lyssna på havet.
Jag bara älskar hav och strand.

Vårhallen

Vy över hela stranden. Och inte en kotte inom synhåll. Tänk att ha en hel strand för sig själv. Konstigt att inte fler inser hur underbart det är på stranden på hösten. Det här ska jag leva länge på.

Men hösten har sin tjusning den också. Även regniga och ruggiga dagar. Tänk att komma hem från jobbet, tända ljus och dricka en kopp kaffe eller te och kura skymning. Eller krypa upp i soffan efter en jobbig dag med en bra bok. Tänk så många bra böcker man kan hinna med nu när det är slut med trädgårdsskötsel. Ha en trevlig höst :-)

Födelsedag

Och vilken sådan :-)))

Upp kl 5.30, iväg till jobbet kl. 6.30. Ut och vandra i skogen med 13 småknottar, lunch och sen hopp i säng för de små. Saga för de större. Sen hem och rasta hundar. Till bankomaten och ta ut pengar, vidare till sjukgymnasten. På hemvägen en snabbis in på Coop. For runt som en skållad råtta. Tårta, kaffelängd, saft till barnbarnen och lite middagsmat. Hem och hämta Oskar, och sen samma vända igen. Akupunktur hos sjukgymnasten för honom. 

Sen fick jag i förbifarten veta att det var informationsmöte i skolan inför Gymnasievalet. Och innan dess hade jag lovat Malena att vara barnvakt för hon skulle också på föräldramöte, på dagis. Men då fick jag ringa återbud till henne. Oskar och hans skola går först.

Malena och killarna kom över en snabbis innan vi åkte på mötet. På med kaffehurran och fram med tårta och bullar. Fika och öppna present på 25 minuter. Har du sett halsbandet sa William innan jag hade fått av presentpappret :-) Ungar!

Sen iväg på mötet, som var jättebra. Syokonsulenten var mycket duktig och gav bra information. Men det kommer att bli fler möten. Både med föräldrar och elever. Inte lätt att veta vad man ska bli när man är 15 år.

Ja, ja. Sen for vi hem, och då kom Daniel & Erica med födelsedagsblomma och choklad. Så då blev det fika igen. Kommer väl inte att somna i brådrasket i kväll, eller också gör jag det. Av ren utmattning.

Födelsedag

Min fina födelsedagsblomma.

Födelsedagsblomma

Halsband

Och fina halsbandet.

Ja jösses vilken födelsedag. Och till råga på allt så hade gubben glömt bort min födelsedag  :-(  Inte första gången kan jag tala om.

Sommarhelg på Österlen

I slutet på September, fantastiskt. Vilken härlig långhelg vi har haft. Med sommarvärme, släkt, goda vänner och massa trevligheter. Här en härlig bild från Sandskogen i Ystad, syrran och jag låg i bikini på stranden hela fredagen. Så skönt. Vi köpte med oss goda mackor och kardemummakaffe från Maltes mackor i Ystad.
Sandskogen

Vårhallen

Vårhallen utanför Simrishamn.

Nypon

Nyponbuskarna är så vackra nu.

Nyponblomma

Och en och annan blomma sitter kvar bland nyponen.


Stenar

Vackra stenar på stranden.

Äppelmarknad

Och naturligtvis Äppelmarknaden i Kivik.

106620-61

106620-62

Äppeltavlan

Äppeltavlan.

Det var så mycket folk så man kom knappt fram. Vi köpte jättegoda grillade mackor med getostkräm, honungsglaserade äpplen, paprika och ruccolasallad. Mums :-) Vi satt nere vid vattnet och åt. Härligt. Sen blev det kaffe och äppelmuffins. Men det var varmt och jag längtade hem till "min" by, så vi blev inte kvar så länge. Annars så hade det ju varit trevligt att lyssna på Peter Jöback. Men orken tog slut.


Äppelodling

Äppelodlingar finns det i massor.

Vi fick ihop lite äpplen på vårt eget träd som vi har med hem. Längtar redan tillbaka. Men nu väntar jobbet i morgon igen. Och jag som är såååå trött.

Sminkparty

L & E

Lotta & Erica

L & K

Linda blir sminkad, vi andra får sminka oss själva.

Erica

Erica (svärdottern) , snygg tjej!!!!

Lotta

Lotta, så fin!
Malena

Malena, vackra dottern!!!! 

Undertecknad

Undertecknad

Himla roligt var det. Är ju ingen specialist på smink. Mascara på sin höjd. Men nu blev det hela paketet. Köpte en del grejer också, så klart. Massa prat och fika blev det också.

Och nu väntar jag på att tvätten ska bli klar så jag kan hänga upp den och sen hoppa i säng. Ska ju packa i morgon kväll. Åker till mitt kära Österlen på torsdag morgon. Vi ska höststäda i trädgården, vila, läsa, tända braskaminen och bara ha det skönt. Långhelg, åker hem på måndag förmiddag. Ska bli såååå skönt :-)


Ska snart iväg...........

Ska på sminkparty.  Kanske att det kommer några bilder senare.

Till dess:

"Sikta mot månen. Även om du missar hamnar du bland stjärnorna."

Trevlig kväll


Måndag kväll

Havanna

Havanna, sötisen :-) tittade på valvaka med matte i går kväll.

Kan ju säga att det är med viss oro jag ser framtiden an. Som sjukling (fibromyalgi) med sjukbidrag på 25%  så vet man ju inte vad framtiden har i sitt sköte. Men det är bara att gilla läget. Det kan ju bli bra. Under har skett förr.

Dagen har gått trögt. Man blir seg av att sitta uppe och titta på tv. Men som tur var så började jag inte förrens kl 8.30 i dag, så lite sovmorgon fick jag ju. Det var alldeles dimmigt när jag åkte till jobbet. Lite läskigt när man inte ser mer än några meter framför bilen.

Det har varit mulet och fuktigt mest hela dagen, som gjort för att få värk.Men nu när det är kväll och dags för middag och tv-soffan,då skingrar sig molnen och himlen börjar blåna. Typiskt. Nu orkar jag inte ta mig ut igen. Men det kanske håller i sig till i morgon. Så att vi kan få en fin höstdag igen. Det blir utflyckt till skogen med alla barnen i morgon, så det skulle sitta fint.

I kväll blir det till att ladda videon. Både Hem till byn och Idol. Kan inte missa nåt.

Bjuder på lite vackra blommor från täppan. Både sommar - och höstblommor.


Pelargon

Min vackra pekargon som blommar för fullt.

Krysantemum

Bollkrysantemum. Ståtlig som få.

Höstljung

Och avslutningsvis, Höstljung.

Ha en trevlig kväll.


Höstpromenad

Höstbjörk

Nu börjar löven gulna.

Nypon

Visst är det vackert med nypon!

Kjelle

Här står "gubben" och tittar ut över vattnet.

H & G vid vattnet

Undrar om vi ska våga bada, nej då kan vi ju förstöra pälsen. :-)

Fysingen

Sjön Fysingen.

Trädstam

En vacker trädstam som solen lyser på. Och sjön i bakgrunden.


 Jag själv

"Gumman" her self :-)  (eftersom jag kallar Kjelle för gubben, så måste jag väl i rättvisans namn kalla mig själv för gumman, eller hur?)

Rönnbär

Och sist men inte minst, rönnbär. så vackert. Och det finns massor. Blir det en sträng vinter då? Eller hur är det?

                                              *****************************************************

Vi hade en jätteskön promenad utefter sjön Fysingen, med Havanna & Greta. Vi har ju bara bott här i ett halvår, så nu utforskar vi omgivningarna. Vi kommer visserligen från grannkommunen, men då höll vi oss till grönområdena där i kring. Få se var vi hamnar nästa gång. Det var bara ett minus med Fysingen. Jag plockade bort 4 fästingar på Havanna när vi kom hem. Annars så var det ett fint strövområde.

Wille på blixtvisit :-)

Wille närbild

När vi satt ute och fikade i eftermiddagssolen, så hörde vi en cykelklocka pingla utanför grinden. Och där stod William. -Jag skulle bara säga HEJ!  Nu ska jag cykla hem igen, för vi ska åka bort.

Man får vara nöjd med det lilla, ibland. Han tänkte i alla fall på mormor & morfar :-)

Wille cyklar hem

Cyklar hem........................

Fredagkväll

OM JAG FICK LEVA OM MITT LIV IGEN............

Om jag fick leva om mitt liv igen då skulle jag vilja
göra fler misstag.
Jag skulle vilja koppla av mer och vara mjukare,
jag skulle vilja vara dummare än jag varit på
den här resan.
Jag skulle vilja ta saker och ting mindre allvarligt,
jag skulle vilja ta fler chanser, bestiga fler berg
och simma i fler sjöar.
Jag skulle vilja äta mer glass och färre bönor.
Jag kommer kanske att ha fler verkliga
bekymmer
men jag skulle ha färre inbillade.
Ni förstår...
jag är en sån där människa som lever försiktigt och sunt
timme efter timme, dag efter dag.
Oh, visst har jag haft mina fina stunder
och om jag fick göra om det
skulle jag försöka att bara ha stunder.
En stund efter en annan
istället för att leva så många år i förväg.
Jag har varit en sån där person som aldrig går
någonstans
utan termometer, varmvattenflaska, regnkappa och fallskärm
Om jag fick leva mitt liv en gång till skulle jag
packa mindre i väskan.
Om jag fick leva en gång till
skulle jag börja gå barfota tidigare om vårarna
och fortsätta med det längre in på höstarna.
Jag skulle dansa mer, åka mer karusell
och jag skulle plocka fler tusenskönor.

Nadine Stair, 85 år, Louisville. Kentucky USA

***********************************************************

Ju mer jag tänker på saken,
dess tydligare tycks det mig
att livet är till för att levas.

Goethe

**********************************************************

Bjuder på lite tänkvärda ord denna fredagskväll.

Annars så är jag ganska trött, förkylningen vill inte ge med sig. I morse var jag igentäppt i näsan och hade huvudvärk. Men efter lite nässpray och frukost så piggnar man ju till. Men det har varit rysligt kallt och ruggigt i dag. Har gått omkring med en huvtröja och två fleecetröjor ovanpå. Och ändå frös jag och kände mig ruggig. Men barnen som rör på sig så mycket dom hade inte bråkdelen av min klädsel på sig. I dag bjöd vi på våfflor, jordgubbssylt och vispgrädde till mellis. Gissa om det smakade bra. :-)

Kjelle och Oskar har varit och handlat så nu vankas det snart Tacos till fredagsmiddag. Och sen blir det Idol för hela slanten, 2 timmar,  jippi.

Men jag ska nog ta och krypa ner under fällen nu, för jag känner mig så himla risig.

Trevlig fredagkväll och helg!

Blandad kompott

Dog de Bordeux

En sån här jättevovve gick förbi dagis i dag. Alla barnen samlades vid staketet. Så även jag och en kollega. Detta är min drömhund. Naturligtvis i en drömgård ute på landet med jättestor tomt. Och sen så skulle jag behöva bli betydligt större och starkare,annars skulle jag flyga som en vante efter hunden. Men visst kan man drömma, och visst är den häftig. Kolla in halsbandet, som värsta bältet.

Sen har vi fått en förhandslyssning av nåt nytt med Nanne Grönwall. Hon bor granne med mitt jobb och övade i studion i dag. Och vi tjuvlyssnade vid staketet. Det hände mycket vid staketet i dag :-)

                                           **********************************************************

När jag kom hem hittade jag en repig moppe med avslagen backspegel. Oskar har gjort första vurpan. (han fick moppe i början på sommaren)  Det var i skolan, på gympan, dom var på väg till spåret i skogen. Och han hamnade väl lite snett när han skulle in i skogen, och välte med moppen. Ett sönderslaget knä, skrap i handen och en värkande arm. Skolsyster plåstrade om och sen åkte han hem. Skönt att det inte var värre. Moppen går ju alltid att fixa till. Men han går fram och tillbaka som en osalig ande. Ut och tittar på moppen, startar den och stänger av. Går in igen och upp till datorn. Efter en stund så är han där ute och kollar på den igen.

Oskar på moppen

Oskar & Wille på moppen i Skåne i somras.

                                         **********************************************************

Och jag har som sagt jobbat första dagen efter förkylningen, och är jättetrött. Och kroppen värker och är stel. Ska krämporna komma så här tidigt på hösten. Hur ska detta gå.

Sen fick jag veta att efter nyår så är vi bara två ordinarie personal kvar. Resten drar vidare på nya äventyr, resor, studier mm. Vi behöver alltså fyra nya kollegor. Förskollärare växer ju som bekant inte på trän, och barnskötare börjar också bli sällsynta. Så det här blir spännande.  Fortsättning följer.......................

Ha en trevlig kväll & morgondag

Skogs - eller Skräppromenad????

Greta

Greta, sötisen!

Fågelbo

Ett fågelbo som vi hittade i skogen. Har väl gjort sitt nu. Snart dags att flytta till varmare land :-)

Robotfriend

Robot-friend! Allt som var kvar av honom idag.

Plastburk

Mycket kan man hitta i skogen, men i dag var det mest skräp.


Cigarettpaket

Mera skräp!!!

Plock-Upp

Så här gör jag! Plockar upp och tar hem skiten. Det verkar inte som om någon i min kommun har läst reklamen i Hundsport. "Plock - upp!  En skitsak....  Låt inte din bästa vän bära hundhuvudet. Plocka alltid upp efter din hund där hundbajs kan skapa irritation."

När man bor i tättbebyggda områden bör man plocka upp efter sin hund. Dom flesta har ju bara en eller två hundar att plocka upp efter. Vi har fyra. Jag har snart bott i det här området ett halvt år nu, och i morse var första gången som jag såg någon annan plocka upp efter sin hund. Hur kan man gå  efter gång & cykelvägar mitt i ett bostadsområde, bland barnens lekplatser och låta hundarna göra ifrån sig utan att plocka upp? Jag fattar det inte. Är jag dum, eller? Det är väl en annan sak om man bor på landet och har stora ängar och skogar omkring sig. Men här,nej skärpning! 

Maja

Gammel-Havanaisen Maja. Hon är nerklippt. Tycker inte om att bli kammad. Men att bli klippt det går alldeles utmärkt.

M & J

Maja & Joy

Joy

Joy, den äldsta av våra hundar blir 10 år i april.

                    **************************************************************************

Inte blev det någe sminkparty i går heller. Det är nämligen nästa tisdag, virrpanna, jag alltså. Och lika bra var det, för jag hade ändå inte orkat. Det blev som vanligt, somnade framför tv`n.

I dag har jag varit på vårdcentralen och tagit prover inför läkarbesök nästa vecka. På hemvägen svängde jag in och röstade. Sen var det gott med frukost, jag var fastande sen kl. 20.00 i går kväll. En liten stund framför tv´n har jag hunnit med också. Tittade på Desperate Housewifes som jag spelade in i går kväll. Men det kan man både ha och mista, det har spårat ur. Som dom flesta serier som går för länge. Och sen blev det som sagt den dokumenterade Skogs/skräp-promenaden.

Ha en trevlig dag i solen :-)

På skogspromenad

Hjälp!!!!!

Robot i skogen

Det är inte var dag man träffar på en sån här typ i skogen. Han bara stod där efter stigen. Havanna skällde och morrade, backade, tog några steg framåt och backade igen. Han var alldeles för läskig. Men Greta som är lugnet själv, hon brydde sig inte ett dugg.

Havanna i skogen

Nej, matte nu fortsätter vi, tycker Havanna.

H & G i skogen

Här travar dom på framför mig. Nu ska vi hem matte :-)

Förutom läskiga robotar så hade vi en trevlig promenad i alla fall. Men jag var ganska slut efteråt (detta var i går eftermiddag). Hoppas att jag har mer ork i dag. För hundarna måste ju ut som vanligt. Och på eftermiddagen ska jag till min sjukgymnast. Och sen är det bara hem och hämta Oskar och tillbaka igen. För då ska han få akupunktur för sin migrän. Jag går på en Feldenkreits-grupp och den är kl. 14.00 och sonen slutar kl. 15.00 så vi kan inte samordna tiderna. Tyvärr. Så det är bara att flänga fram och tillbaka. Men det är det värt. Jag mår bra av min gymnastik och Oskar blir bättre och bättre i sin migrän. Sen om jag orkar så har Malena sminkparty i kväll. Inte för att jag brukar sminka mig så ofta. Orkar inte göra det tidigt på morgonen, och inte är det väl nån större idé heller när man jobbar med små barn och springer runt i skogen :-). Men det kan ju vara kul i alla fall. Och sen hade jag tänkt att jag skulle försöka ta mig till jobbet i morgon. Så jag ska försöka att ta det lugnt nu på förmiddagen, läsa och vila.

Milton 4 veckor

Milton 4 veckor

Visst är han väl för gosig. Bilderna tagna i går hemma hos mamma & pappa. Men han var inte riktigt vaken. Bara sov och smågrymtade. Han har vuxit på sig ordentligt på dom här 4 veckorna. En riktig tungviktare. Rund och fin i ansiktet. Vet inte vad mamma har för mat att bjuda på. Vispgrädde kanske :-)

Trött Milton :-)

Milton 10/9


Så fint!

Mamma, Märta & Milton

Mamma och hennes syster, med Milton. Visst är dom fina!

Tårta & Bullar

Tårta & Bullar

Kalas för mamma som fyller 88 år idag. Min moster och morbror var också där. Alltid lika kul att träffas.

I går tittade jag på

"Fyra bröllop och en begravning"  Vet inte hur många gånger jag har sett den, men tröttnar aldrig. Hittar alltid nåt som jag inte sett eller hört förut. En riktig "feelgood - film". Sen var det en ruskig deckare 
"I ondskans tecken" , men den var riktigt bra. Satt uppe alldeles själv och tittade på såna ruskigheter. Var tvungen att tända lampan i trappen innan jag vågade gå upp :-) 

I dag, om jag hinner så tittar jag på "Grabben i graven bredvid", spelade in den. Har sett den tidigare och även läst boken. Också en riktig "feelgood - film"

Sen blir det kalas. Mamma fyller 88 år i dag.

Gammelmormor & Gammelmorfar

Gammelmormor & Gammelmorfar

Här en fin bild som Kjelle tog med mobilen i dag, när Milton hälsade på gammelmormor & gammelmorfar. Stolta som bara den. Tredje barnbarnsbarnet!!!!

Minilumpen

För er som läst i gamla bloggen så vet ni att sonen gjorde Minilumpen. Här hittade jag en länk från skolans hemsida. Gå gärna in och titta. Han fick ju inte ha med kameran och fota själv. Men han är faktiskt med på en bild. Bild nr 6 uppifrån. Det är han som ligger och siktar med luftgevär. Det var jobbiga dagar. Upp tidigt (kl. 06.00) och bädda sängen, springa hinderbana, sova i tält och vara eldvakt kl 04.00 . Det var en trött kille som kom hem, kan jag tala om. Men det var nog en bra erfarenhet :-)


Böcker jag läst i sommar

Gomorron!

Kategori: Boktips: Här tänker jag skriva om böcker som jag läst.

I min förra blogg skrev jag om semesterns bokskörd, men jag tar det en gång till eftersom jag har börjat om med ny blogg.

"Vackra flickors lott" - Alexander Mc Call  Smith   Har även läst: Damernas Detektivbyrå & Giraffens Tårar, hög mysfaktor.

"Tillsammans är man mindre ensam" - Anna Gavalda Handlar om några udda existenser under ett år i Paris, deras ömhet, vänskap, utbrott och försoningar. Fyra personer som inte har någonting gemensamt från början och som under normala omständigheter aldrig hade träffats, men som alla har stora hjärtan. Rekommenderas varmt. Skulle gärna se att det blev en film om den boken. Gärna av Lasse Hallström. Skulle kunna bli något i samma stil som Chokolat.

Sommarens stora höjdpunkt:

"Potensgivarna" & "Rapsbaggarna" - Karin Brunk Holmqvist.  Rapsbaggarna handlar om två mysiga gamla bröder i Onslunda. Och Potensgivarna handlar om två gamla systrar i Borrby. Extra roligt när man känner igen trakterna i böckerna. (är ju sommarskåning) Men man måste nog vara lite äldre, och ha träffat på några gamla original för att kunna uppskatta dessa goa gamlingar. Jag kan varmt rekommendera dessa böcker. Jag njöt av varje sekund.

Sen är jag väldigt intresserad av olika livsfilosofier och har och håller på att läsa böckerna av James Redfield. Började bakifrån med "Elfte insikten - Shambalas hemlighet" Men har nu börjat från början med "Nionde insikten"

Sen väntar:
 "Tionde insikten" .
"Självkänsla nu! - Mia Törnblom
"Mellan köksfönstret och evigheten" Om kärlek, vänskap och arbete - Karin Thunberg

Och en hel del vanliga romaner. Om dessa återkommer jag i "Boktipset"

Trevlig läsning!!!!


Regnet bara öser ner!

Och jag mår skit. Huvudet dunkar och näsan rinner. Skönt med lite nostalgi då. Bjuder på några semesterbilder från Österlen. Ska snart  ner igen. Vi brukar ta en liten tripp ner på hösten och bomma igen. Hoppas att det finns lite äpplen att plocka med hem :-)

Fick nyss ett samtal från jobbet. Kriget har brutit ut!!!! P ville bara förbereda mig på hur det är när jag kommer tillbaka. Man känner ju i väggarna att allt inte är som det ska när man kommer, och då är det skönt att veta att det inte handlar om en själv. Vi har två unga tjejer som inte gör många handtag och vår föreståndare har nu sagt ifrån. Och det passade inte unga damer. Så nu görs det om än, ännu mindre. Och svordommarna haglar mellan väggarna. Stackars barn, dom lär ju känna av stämningen. Men ledningen är informerad så nu får vi se vad som händer.

Men jag tänker inte grubbla på det. Jag ska först och främst krya på mig. Så nu är det hög tid att stänga av datorn och krypa upp i schäslongen med en bra bok.

Ha en bra dag och trevlig helg, alla vänner!

Grillmiddag vid "längan"

Grillmiddag vid "längan"


Oliver vid havet

Oliver vid havet


Sjuk!!!!!

Min schäslong

Ja inte hjälpte det med mina Esberitoxdroppar inte. Men jag kände mig ändå ganska ok i morse, så jag åkte till jobbet. Men det tog inte så lång stund innan jag var helt utslagen. Och inte blev det väl bättre av att regnet fullkomligt vräkte ner på oss. Så när lunchen var avklarad och dom som skulle sova var nerbäddade, då tog jag mitt pick och pack och åkte hem. Sen har jag tillbringat en stor del av dagen i min gosiga schäslong, nerbäddad under pläden.

Men när jag hade de som allra bäst så knackade det på dörren. Och William klev på. Och utan att knappt andas så säger han - Är morfar hemma, är Oskar hemma, har du kvar den där goda äppelpajen som morfar gjorde, kan du göra en ny då, jag ska titta på film, kan du sätta i Djungelboken mormor. Phu!!!

Jag försökte komma emellan med att jag var sjuk och att jag inte orkade göra nån äppelpaj, men han ville inte riktigt lyssna på det örat. Nån äppelpaj blev det inte, men Djungelboken tittade vi på. Och emellanåt så skrattade han till och sa - ha,ha, nu sover du igen mormor. - Nädå, jag bara blundar, sa jag. - Det gör du inte alls det, sa William :-)

Sen kom Malena upp och hämtade honom, så lite vila blev det i alla fall. Och i morgon stannar jag hemma, vi har fixat en vikarie så jag behöver inte skänka jobbet en tanke, skönt. Så jag ska bara vila och läsa i morgon.

Melvin längtar ut

Här en bild på en bråkig Melvin som längtar ut.

Snälla matte

Snälla matte, när jag ber så fint.

Vi har börjat släppa ut katterna lite på kvällarna nu. Och tack och lov så hittar dom hem. Man vet ju inte när man flyttar hur det blir. Men i dag var han så tjatig och bråkig så jag släppte ut honom på eftermiddagen också. Men nu bor vi ju i ett sånt område där det inte är så populärt med katter, och därför brukar vi vänta till det är mörkt. Och sen vet man ju inte om någon blir irriterad på dom och skickar iväg en spark. Vi har ju råkat ut för såna tråkigheter tidigare, med Chaplin, gammelkatten. Med dyra veterinärkostnader som följd. Och en massa oro för om han skulle klara sig. Där vi bodde tidigare så hotade en granne med att hon skulle strypa honom och lägga ut gift. Mycket tråkigt. Hoppas att det går bättre här. Fast egentligen ska man ju bo på landet med katter. Dom trivs allra bäst när vi är i Skåne. Men nu är det som det är, och man får göra det bästa av situationen.

Nu ska jag titta på Idol!!!!

Idol

Idolfantast som jag är så har jag så klart tittat i kväll igen. Så många stjärnor dom hittatde i Falun då! Nu var ju inte alla därifrån, men i alla fall. Syskonen från Järvsö var ju superduktiga, och tjejen från Uppsala också. Hockeytjejen som var med för 2 år sedan var också väldigt duktig. Ska bli spännande att se vilka som är med på slutet. Ska bli kul när det blir lite mera sång, det är ju det man ser fram emot.

Annars så är förkylningen på topp. Näsan är både täppt och rinnig, ögonen svider och jag känner mig riktigt risig. Så nu blir det till att hoppa i säng. Ska bara tvätta håret först. Vi hade ju föräldrafika i dag. Och eftersom jag jobbar på en friluftsförskola så fikar vi ju ute med föräldrarna. I dag gjorde vi en deg och rullade små bullar som alla fick platta ut och steka på vår stora grill. Det var mycket uppskattat, både av barn och föräldrar. Men som sagt det luktar rök om mig så nu ska jag ta en dusch och sen hopp i säng.

Natti natti

Gomorron

Min frukost

Min frukost i dag. Rågrut med rökt kalkon och kaffe i min vackra
Lena Linderholm-mugg. Och som pricken över i: ett glas med röd grapefruktjos med 25 st Esberitoxdroppar. Höstsnuvan är här. Och som vanligt så kommer den ju vid fel tidpunkt. Vi har föräldrafika och möte i dag. Dessutom vikarier som inte är riktigt varma i kläderna ännu. Så håll tummarna för att jag kan mota bort snuvan eller åtminstonde lindran den något. Börjar sent i dag men ska strax ge mig iväg. Tänkte dela med mig av ett ordspråk som jag sprang på häromdagen.

"Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre." / Nalle Phu

Ha en trevlig dag!

Barnbarnen

Här kommer lite bilder på barnbarnen. SÖTA! Eller hur. Mormors älsklingar.

I dag är jag tröööt!!! Vi satt uppe länge i går och pulade med hemsidan och bloggen. Men nu är jag nöjd. Bilderna på barnbarnen finns på hemsidan också, plus lite nya hundbilder och vårt hus.

Men hua, nu är det ju höst. Fy sjutton vad det blåser i dag. Det känns i hela kroppen att hösten är här. Det gör ont och knakar och brakar när man rör sig. Känner mig riktigt ruggig i dag. Ska ta och krypa ner under filten och läsa lite ur "Den nionde insikten" av James Redfield. Gillar hans böcker, men började bakifrån med "Shambalas hemlighet- Den elfte insikten", så nu börjar jag om från början. Mycket intressanta böcker. Man får lite att tänka på.

Nu börjar det lukta gott från köket, Kjelle fixar middag i dag också. Fiskpaket, med allt möjligt gott. Är riktigt hungrig nu.




Milton

Milton


Storebrorsorna

William

William


Oliver

Oliver

Jag & Jimmy jobbar med hemsidan

Jag & Jimmy jobbar på hemsidan


Vi har haft Malena & Jimmy och killarna här i kväll. Åt god mat, Auberginegratäng  som Kjelle fixade. Sen blev det kaffe och äppelpaj till efterrätt.
Och sen har Jimmy hjälpt mig att uppdatera på hemsidan. TACK SÅ VÄLDIGT MYCKET! Gå gärna in och kika lite. Förutom min nya blogg så har jag ny gästbok, skriv gärna en rad. Mycket bilder och utställningsresultat har vi lagt in.


Lite om mig

En liten presentation kan ju vara på sin plats när man börjar om med ny blogg. Nilla (egentligen Gunilla) gift med Kjelle, tre barn, Daniel 28, Malena 26 och Oskar 15 år. Tre barnbarn som Malena är mamma till, William snart 6 år, Oliver 3,5 och Milton 3 veckor. Bor i radhus norr om Stockholm. Sommarhus på Österlen, där tillbringar vi semestern, en och annan vår & höstvecka, ibland påsk och nyår. Ett riktigt "Smultronställe". Jobbar 75% som barnskötare på en förskola. Har sjukersättning på 25% pga. Fibromyalgi "en sjukdom som inte syns men känns".

Min blogg kommer väl i stort sett handla om "mina dagar" med jobb, familj, barn och barnbarn, det som intresserar mig tex. böcker, mat & hälsa, hundar och utställningar, våra resor ner till Österlen mm. Det kommer förhoppningsvis att bli lite bilder också.

Ny blogg

"Att börja med en inledning är bra, för då vet folk i alla fall att man har börjat"

Ja nu börjar jag om med ny blogg. Lite roligare design.

I dag har vi hämtat hem Greta från
Hälsingland, hon är parad med Kipper. Så nu är det bara att hålla tummarna. Vi hade en trevlig eftermiddag hos Monica, hon bjöd på supersmarrig kycklinggryta. Men man blir lite seg av att sitta i bilen så länge. Så det har inte blivit så mycket gjort här hemma. Har ätit sen middag, tomatpaj och ett glas rött. Och slappat framför tv:n.