Joy

Vi har sorg. Det jobbigaste med att ha husdjur är när det blir sjuka eller gamla. Det är svårt att ta beslut om när och om det ska ske. Det oundvikliga, dagen som förr eller senare kommer. Dagen då hunden ska få flytta till hundhimlen.

Vår älskade fina Joy har nu åkt till hundhimlen.

Joy blev 12,5 år gammal. Hon fick somna in här på sitt älskade Österlen.

Saknaden är oändlig. Du fattas oss.

Se också:

Joy´s minnessida

Gretas tankar

***************************************************
Fotobloggen
(Mer foton och fotoutmaningar som jag är med i)
****************************************************
Prinsessangreta
("Greta" en Bichon Havanais)
****************************************************

bloglovin

Vet du vad.................


Jag vaknade här, bland äpplen och................

JORDGUBBAR, ja, det är faktiskt sant. Det fanns jordgubbar i landet, igen!

En hel skål :o) Ja,ja en liten skål, men ändå.

Mmm, Underbart! Det doftar annorlunda, det är tystare än hemma, det enda som låter är klockans tickande och gräsklipparen som maken travar runt med. Härligt, rofyllt och underbart.

Det kom en inbjudan, från
colliepojken (systers hund) Så klart att jag tackade JA. Jag fick inte titta i bloggen förrens klockan hade passerat 00.00, av en viss anledning :o)


Överraskningsfest, födelsedagsfest, Jaa, jag fyllde faktiskt år i går. Och tillbringade en stor del av födselsedagen i bilen, på väg ner till Österlen. Jobbade hela, (nästan) natten. Jag stämplade ut kl. 04.32 och begav mig hemåt. Väckte gubben och sen packade vi in väskor, hundar och katten och drog. Och jag småslumrade i bilen.

Så fint, kuddarna är sydda till min ära, och dessutom för hand (symaskinen har pajat) i mina favoritfärger. Syster och systerdotter Carolina har fixat, grejat och planerat i hemligthet i flera dagar för min skull. Jag är RÖRD,HEDRAD och mycket GLAD.

Från systers trädgård.......

Så vackert, rosa och lila, så klart :o)



Min plats

Knyckta äpplen :o)

Äppelknyckarkaka :0) Carolina,systerdotter, gudbarn älskade vackra "unge" vilken underbar kaka. Den bara smälte i munnen, nästan så man hörde änglar sjunga.

Presenter fick jag också.

Akvarellen har min svåger målat, och fotot är så klart på colliepojken

Ja nu sitter jag här och bloggar i mina Gyllene skor, ett år äldre, och förhoppningsvis lite visare.

Tack för en underbar afton kära syster med familj.




Det här är den sämsta dagen

Sa Oliver i bilen på väg hem efter öronoperationen.

I dag har jag varit sällskapsdam, undersköterska, mormor, mamma, stöd, mm, till Oliver och hans mamma. Vi startade strax efter klockan 10 i förmiddags. En hungrig liten Oliver satt i baksätet och berättade att han skulle prova att andas med munnen i narkosmasken i stället för med näsan, det luktar illa tycker han. Annars var han vid gott mod, inte ett dugg nervös. Har varit med förr, öronbarn med ett antal operationer bakom sig. Nu har han fått en ny trummhinna i höger öra.


Nu har Malena och jag kommit in på uppvaket. Han sover fortfarande lugnt och fint.

Trött, är bara förnamnet.

Det blev lite dropp också, han började må lite illa. Men det var inte till belåtenhet att ha en slang in i armen, så det blev inte så många droppar "sockervatten". Han är väldigt luktkänslig, och så fort han var något vaken så fick vi gå upp och sätta oss i väntrummet. Det luktade nämligen doktor i uppvakningssalen :0)

Så småningom fick vi åka hem. Det blev en jobbig resa, jag satt i baksätet med Oliver. Han fick Alvedon innan vi åkte, men det gjorde ingen större nytta. Han hade jätteont, och sen får han alltid stickningar och klåda i fötterna efter narkosen. Och det är jättejobbigt för honom. Så han ålade runt som en mask och det var ömsom ont i örat, och ömsom stick i fötterna. Det gör ont i ett mormor/mamma-hjärta när han ropar "Hjälp mig", ta bort det onda.

Om jag bara hade kunnat Oliver, så hade jag tagit både det onda och det stickiga.


Undersköterska som jag är så pumpade vi på med lite extra Alvedon när vi kom hem, och se det gjorde susen så småningom. Äntligen har han fått ro och sussar gott. Barn ska inte ha så ont. Mamma Malena skulle fylla på med alvedon med 3-4 timmars mellanrum under kvällen. Hoppas att det går bra för dom, jag har inte hört något i alla fall.


Till sist en bild på sötfisen Milton, som jag hämtade på förskolan. Han blev lite snopen att det var mormor och inte mamma som kom. Han vill ha kontroll och veta i förväg vem som kommer. Och det med all rätt, tycker jag. Men jag förklarade hur det var, att Oliver mådde dåligt och ville ha mamma hemma och sen var det inte mer med det. Han tog på sig jackan och hämtade cykeln, och sen var det bara att springa efter.

Bilderna är tagna med mobilen, därav den lite sämre kvaliten.



***************************************************
Fotobloggen
(Mer foton och fotoutmaningar som jag är med i)
****************************************************
Prinsessangreta
("Greta" en Bichon Havanais)
****************************************************

bloglovin

Oväntat besök


Vi fick oväntat men kärt besök av Elvis med mamma i går.

Duktig kille, kan redan läsa tidningen.

Men farmor, det var dåligt med bilar i den här tidningen. Mest växthus och blommor, inte så kul.

Funderar lite.

Och sen farmors favorit, Elvis med mat runt munnen. Go och glad.

Det var en del av min söndag. Sen fick pappa oväntat besök av maken och mig. Och när vi ändå var på gång så fick kusinen också oväntat besök av oss.

Senare fick jag ett samtal av dottern, det har brunnit på hennes jobb. Så nu vet vi inte hur det blir med jobb och lön framöver. Och jättejobbigt för ägaren till butiken, som är kusin med våra barn. Hon har fått stoppa alla leveranser. Och nu ska de först ha utförsäljning av alla rökskadade kläder. Och sen ska de saneras och sen börjas om, förhoppningsvis. Hoppas verkligen att det går bra, och fort. Men det vet man ju hur det är när det är försäkringsbolag inblandade, då mal kvarnarna långsamt.

Tjingeling!

***************************************************
Fotobloggen
(Mer foton och fotoutmaningar som jag är med i)
****************************************************
Prinsessangreta
("Greta" en Bichon Havanais)
****************************************************

bloglovin

Inte så farligt......


Någon svininfluensa blev det inte, nej, en helt vanlig "Höstsnuva". Men bra är jag inte än, men det går åt rätt håll i alla fall. Trött, snuvig och susig i huvudet. Annars ok. Så jag ligger mest i soffan och läser eller tittar på tv. I dag funderar jag på en liten nostalgitripp med Dirty dancing, eller Mamma Mia.  eller båda två, kanske.

Här kommer lite bilder från förra veckan när jag var hos pappa. Då tog jag en liten promenad efter sjön och fotade lite.

Jag har alltid varit förtjust i vatten, sjö, hav. Ni kanske har märkt det :0)

Det är så rofyllt.

Kan stå och titta ut över vattnet hur länge som helst.

I den här sjön, som nu mer mest är tillhåll för fåglar, så badade vi nästan varje dag på sommaren. Vilken lyx att ha gångavstånd till en liten och varm badsjö när man växte upp.

Nej nu känner jag att det är dags att krypa upp i soffan och dra filten över mig.




***************************************************
Fotobloggen
(Mer foton och fotoutmaningar som jag är med i)
****************************************************
Prinsessangreta
("Greta" en Bichon Havanais)
****************************************************

bloglovin

Nu är det serverat


Vaknade med en stor svidande klump i halsen, ont i nacken och axlarna. JAHA, är det dags nu, eller? Hur ska man veta om det är Svininfluensan eller en "vanlig" influensa? Och spelar det egentligen någon roll, man sköter väl om sig på samma sätt vad man än har. Jaja, bara att vänta och se. Förhoppningsvis så är det bara en helt vanlig höstförkylning. Så jag kör med mina hälsokostpreparat.

Fel, fel, fel som Brasse säger. Mina aningar om vem som satte den här fina buketten på mammas grav var ju fel. Men det var åtminstonde från samma familj. Tack Helena. Och ser du så fina blommorna är fortfarande.

Tack morbror och mostrar för den här buketten, jättefin. Synd bara att ni inte talade om att ni skulle dit, då kunde vi ju ha träffats där en stund. Jag undrar vad pappa säger när han får veta att ni var där, abbans!

Och våra (pappas, mina och syrrans) blommor står sig också fortfarande. Det är väl för att det är lagom varmt och soligt på dagarna, och lagom kyligt på nätterna. Jag fyllde på vatten i vaserna så står de sig nog ett tag till.

Jag har jobbat två nätter nu, hur lugnt som helst. Lite pyssel har det ju varit men inte så värst mycket. Så jag har städat lite och sen på morgonkvisten så bakade jag frukostbröd till barn, föräldrar och personalen. Uppskattat.

I går morse när jag precis höll på att somna så slog det mig att det skulle vara stamspolning på vår gård. Men när man äntligen ligger i sängen efter att ha varit vaken en hel natt, då går man bara inte upp. Men tror ni att jag kunde sova, det gnagde i bakhuvudet hela tiden. Så klockan 11.00 gick jag upp. Plockade undan tvätten och stängde in hundarna i vardagsrummet. Sen gick jag ut till killarna och talade om att jag var hemma och att det gick bra att komma och spola. Finemang svarade de. Tror ni att de kom, nej pyttsan, i nummerordning ska de göras. De slutade hos närmaste grannen. Och här hade jag suttit hela dagen och väntat med trötta svidande ögonlock. Åh vad arg och trött jag var i går kväll. Sen var jag nästan övertrött och hade svårt att somna.

Och sen upp tidigt i morse och stänga in hundarna igen, jag visste ju inte om de skulle komma eller ej. Men klockan 08.00 knackade de på. Så nu är det gjort i alla fall.

Och sonen blev glad för då kunde han tigga skjuts till skolan. Och när jag ändå var ute med bilen så åkte jag ju in till kyrkogården och sen till Hälsokosten. Men nu är jag trött och seg och det värker i kroppen. Ska nog krypa in under en filt och kika på tv. Men jag somnar antagligen.

Ha det


***************************************************
Fotobloggen
(Mer foton och fotoutmaningar som jag är med i)
****************************************************
Prinsessangreta
("Greta" en Bichon Havanais)
****************************************************

bloglovin

Vi kör så det ryker


Köpcentrum i lågor

Glädjens köpcentrum i Upplands Väsby brinner

Glädjens köpcentrum i Upplands Väsby började brinna under onsdagsnatten. Branden ska ha startat på taket.

Räddningstjänsten och polisen har skickat flera bilar.

Polisen misstänker att branden är anlagd. Ett vittne ska ha hört glas krossas och sedan sett en person försvinna på moped.

Ärendet är rubricerat som en mordbrand. Larmet kom klockan 00.24 och branden beskrevs som "fullt utvecklad".

Personal från fem stationer bekämpade branden som vid 02-tiden var begränsad till ett däcklager i mittpartiet av köpcentret.

Brandmännen försökte begränsa branden som rasade byggnaden som är 70 meter lång och 40 meter bred.

Släckningsarbetet väntas pågå i flera timmar (Artikeln är från Aftonbladet, men bilderna är mina egna)







Så var det med den "nyöppnade" restaurangen. Taskigt!  Det finns också en bensinmack på området. Vi kunde ju ha flugit i luften hela Väsby, läskigt. Jag vaknade faktiskt strax efter kl 01 och tyckte att det luktade konstigt, funderade om grannen hade fimpat i stoldynorna på baksidan. Men var så trött så jag orkade inte titta om det brann.

Annars så är det lämna, hämta på fritids och förskola, simskola, fotbollsmatch, fotbollsträning, laga mat, få in tre bångstyriga killar i duschen (inte lätt kan jag tala om) läsa saga, natti, natti. Upp och börja om nästa dag. Trött, trött, trött............Men det funkar.



Neeeej, sluuuuta, jag vill inte, skriker Milton när jag som vanligt kommer med kameran.

I dag skulle mamma ha fyllt 91 år så pappa och jag var till graven med blommor. Men någon hade hunnit före, jag har mina aningar. en fin bukett med rosa rosor. Tack för det.

Pappa och jag köpte rosa och lila krysantemum, ja blommorna var ifrån syster yster också. Och syrran, vi hälsade till mamma från dig :0)


Hos Bosse Rappne (Äntligen Hemma)

Slottsträdgården Ulriksdal hos Bo Rappne (från TV4Äntligen hemma) har jag besökt i dag. För en del år sedan när det var poppis att torka Eterneller och göra blomsterarrangemang, så besökte jag odlingarna ofta. Då gick jag runt med en korg på armen och plockade blommor som sedan vägdes. Man betalade per hekto, tror jag.

Det är fortfarande självplock av blommor och grönsaker. Det finns långa, långa rader med vackra blommor.


Känner ni igen den här lilla trädgården? Bosse Rappne anlade den i Äntligen Hemma för några år sedan.

Kul att se den i verkligheten.

Fina rabatter.

Man får ju en massa ideér och inspiration när man går och tittar på trädgårdar.

Nu har ju jag bara en pytteliten radhustäppa här hemma. Så man kan inte göra så mycket. Men på Österlen har vi ju större. Men där är vi ju bara på semestern och hinner inte fixa så mycket. Men drömmar om en härlig trädgård finns ju. Fast vi har ju en del, ändå. Men jag drömmer om mer.





Titta vad som står mitt ute på blomsterfältet.

Så underbart.

Tänk att få ligga och slappa där.

Ser väl härligt ut, eller?



Och ett kallt glas vitt, en varm sommardag i den här hörnan. Inte fel, va?

Vilken vacker ljuslykta.

Och till sist lite blomsterfägring.

Mer bilder från Slottsträdgården Ulriksdal finns HÄR

Jag fortsatte till Ulriksdals slott, bilder från slottet och parken finns HÄR.

Höstfint



Har gjort höstfint på mammas grav. På torsdag skulle hon ha fyllt 91 år. Pappa och jag ska åka dit med en bukett blommor då. Hoppas att jag hittar något fint som går i rosa och lila då.

I kväll är det kräftskiva här ute på gården. Men det är inget för mig. Kan inte skala kräftorna med mina onda händer. Och en lördagkväll sitter jag hellre hemma uppkrupen i soffan, inlindad i en filt och äter något gott och kanske tittar på en bra film. Och förmodligen så somnar jag också. Tråkigt? Näääe, jätteskönt!!!!!!!!!!! Det är så skönt att bli gammal och "tråkig" och göra bara precis det man känner för. Inte känna att man måste umgås med grannar och vara trevlig, jag har inte alls lust att vara trevlig. I kväll är jag tjurig.

Trevlig lördagskväll från en riktig "tjurskalle" :o)

Titta gära på
Lillplutt också



***************************************************
Fotobloggen
(Mer foton och fotoutmaningar som jag är med i)
****************************************************
Prinsessangreta
("Greta" En Bichon Havanais)
****************************************************

bloglovin

Äntligen...........


KOLLA, KOLLA, LILLPLUTT GÅR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tänk att han äntligen kan ge sig ut på egna små strövtåg. Och farmors Elvis har börjat på förskolan också. I dag följde jag med pappa och hämtade honom. Det hade gått jättebra, han hade ätit, sovit och varit glad hela dagen. Så skönt! Man är ju extra orolig när det är ett barn som har varit så sjuk som Elvis.

Pappa passade på att åka och handla när farmor var på besök, mamma jobbade. Så då fick farmor en egen stund med Elvis. Vi hade sååååå mysigt.

Vill du smaka på pennan Leona.

Ska vi blogga lite farmor :o)

I kväll har vi varit ner till dottern. Det var genomgång tillsammans med grabbarnas farmor. Föräldrarna åker till Florida på 40-årskalas i morgon. Blir borta drygt en vecka. Farmor och farfar tar första passet, vi tar över på tisdag eftermiddag. Och sen tar farmor och farfar över på fredag kväll igen. Det ska lämnas och hämtas på förskola och fritids. Sen är det simskola, hockeyträning och fotboll. Det ska tas med gympapåsar, läsas läxor och  OJOJOJ. Klarar vi gamlingar detta?

Tänk på mig i mitten på nästa vecka.


***************************************************
Fotobloggen
(Mer foton och fotoutmaningar som jag är med i)
****************************************************
Prinsessangreta
("Greta" En Bichon Havanais)
****************************************************

bloglovin

The Nut House


The Nut House Har jag besökt i dag. Där finns det Växthusutställning och gott kaffe. Och lite försäljning av växter, krukor och lite trädgårdsinredning.


Jag skulle så himla gärna vilja ha ett växthus i trädgården på Österlen.

Ett som man både kan ha växter, och sitta och äta eller läsa en bok i.

Men det kostar. Men drömma får man väl göra i alla fall.

Vackra höstfärger. Börjar väl bli dax att byta ut sommarblommorna i krukorna nu.

Vackra tavlor av taklök.

Vacker stol. Jag får nog kolla upp vad jag har i mina skrymslen och vrår på Österlen. Kanske det finns någon användbar stol.

Blev lite kaffesugen när jag gick omkring och tittade på allt fint.

Kaffe och morotskaska, Mums!

Ser ni att bordet är en dörr.

Vackert rostigt gammalt gångjärn.

Först tyckte jag bara att det var ett vacker gammalt bord, men sen såg jag ju att det var en dörr. Så mycket fint och roligt man kan göra av gamla saker.

Sen tog jag en promenad ner till sjön, men det visar jag en annan gång.


***************************************************
Fotobloggen
(Mer foton och fotoutmaningar som jag är med i)
****************************************************
Prinsessangreta
("Greta" En Bichon Havanais)
****************************************************

bloglovin

En dag vid havet!


Näst sista dagen på våra Österlendagar tillbringade vi vid HAVET. Hela dagen var vi där. Barnen lekte i sanden, William hittade en familj som spelade fotboll, och han blev inbjuden att vara med. Det var nog dagens bästa för honom.

Fina stora killen.

Livet är underbart!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JIIHAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oliver hoppar i vågorna.

Härligt!

Vilken dag vi hade. Härligt att tänka tillbaka på, nu när allt går i vanliga spår. Jobba, sova, jobba, sova..............

Men nu är jag ledig i 10 dagar! Men det har jag gjort mig förtjänt av. Vaknade med huvudvärk i eftermiddag. Sov kanske för länge i dag. Men jag har en förkylning som ligger och lurar. Sonen kom hem från skolan och kände sig hängig också. Bara köra med mina hokuspokusdroppar igen, och hålla tummarna. Vore ju typiskt om jag skulle bli sjuk nu när jag är ledig.

Läste ett inlägg hos min vän
Kafferasten om att det finns så många fotobloggar nu, till skillnad mot för några år sedan när det mest var bara text på bloggarna. Det är fotobloggarna som tilltalar mig mest. Men nu har jag ju blivit mer och mer intresserad av att fotografera. Det finns lite användbara länkar där. Jag har fixat till en liten astronaut på en av sidorna som Kafferasten länkar till.


Och som Kafferasten skriver så finns det en del Fotoutmaningar som man kan vara med i. Man lär sig oerhört mycket av det. Man får tips och ideér av andra fotografer/bloggare. Det är verkligen kul att fotografera.


Greta har också gjort ett inlägg i dag.

***************************************************
Fotobloggen
(Mer foton och fotoutmaningar som jag är med i)
****************************************************
Prinsessangreta
("Greta" En Bichon Havanais)
****************************************************

bloglovin