Solsken hela dan

106620-457

Snart ser det ut så här på min uteplats.  Så härligt.

I dag har jag varit ute precis hela dagen. Började kl 9.30, stora barnen var till ishallen och åkte skridskor för sista gången denna termin. Vi "små" hade hela gården för oss själva, jätteskönt. Vi hade ingen lust alls att gå in så vi åt lunch ute. Min rast tog jag också ute, i en skön stol på baksidan av gården, mitt i solen. Och sen har vi varit ute hela eftermiddagen. När jag kom hem tog jag en promenad med hundarna. Så nu är jag ganska trött och mosig.

Sen har jag pratat en lång stund med svärdottern, dom har haft en underbar månad i Thailand. Om vi inte ses tidigare så blir det på lördag, då ska vi bjuda dom på middag och så ska vi fira Oskar i efterskott. Malena och killarna är på väg, dom landar 21.55. Ska bli så roligt att träffa alla igen. Kjelle ska hämta dom på Arlanda, men jag får inte plats i bilen. Men jag tror att jag smyger mig ner genom skogen och tar emot dom på parkeringen.

I morgon är det möte på jobbet så då blir det inget bloggande för min del. Ha det gott i solen ♥

Skogsutflykt

106620-454

106620-455

106620-456

Har haft en bra dag på jobbet, en härlig utflykt har jag och 3-åringarna gjort i vår skog. Mina knän känns bättre nu. Men jag har fortfarande problem, får ont om jag anstränger mig för mycket. Det dröjer nog innan jag kan stå på knä. Gör jätteont bara jag nuddar knäna. Och sen känns det lite i axeln också.

Efter jobbet åkte jag till sjukgymnasten och sen till frissan. Sen in till Daniel och Erica för att ta hand om posten och vattna blommorna för sista gången. I morgon kommer dom hem. Dom kommer på eftermiddagen och Malena och killarna kommer i morgon kväll. Så skönt att dom alla kommer hem nu. Undrar om lilleman känner igen mormor? Ska bli spännande att se :-)

Nej nu ska jag ägna mig åt tv:n en stund. Ha det gott ♥

Sköna söndag?

Det vete sjutton. Efter frukost och Nyhetsmorgon Söndag på 4:an, så åkte jag iväg till Stinsen (ett köpcentrum). Skulle justera mina glasögon. Det finns en liten, liten remsa kullersten på trottoaren. Jag är inte vän med kullersten, förstår inte varför dom envisas med att lägga det. Nåväl, jag gick väl lite fort och svängde av  mot ingången. Och jag halkar på dessa förbenade kullerstenar, och far rätt ner i backen. Framstupa! Slår i båda knäna och får en stöt i axeln. Fy s...n vad ont det gjorde. Mina favoritjeans gick sönder på ena knät och jag trodde att jag slagigt mig fördärvad, rent ut sagt. In i centrum och upp till toaletterna. Ner med brallorna, och inte en bloddroppe. Man är seg som en gammal råtta. Men rött och svullet var det. Och värre och värre blir det. Men det som jag grämde mig mest över det var jeansen. Så jag haltade runt i lite affärer och springer på ett par hyfsat snygga och liknande jeans med den här prislappen:
bra pris
Helt ok, tycker jag.

In och fixade glasögonen och sen hem.

kaffe&v?fflor

Vi skulle ha våffellunch i dag hade vi bestämt. Jaha!!!Och var det nån som ville ha det då? Kjelle hade åkt hem till mina föräldrar för att tvätta bilen och titta på sommardäcken, ställa om deras klockor mm. Han är väl borta några timmar tänkte jag. Och började med våfflorna. Men inte kom han inte, och sonen ville inte ha. Jag ringde flera gånger men han svarade inte. Sen ringde jag mamma, och jodå han var fortfarande kvar. Han inte bara tittade på sommardäcken, han satte på dom också, och städade bilen både invändigt och utvändigt.

v?fflor
Så jag fick äta mina våfflor själv. Ja gott var det i alla fall :-)

När Kjelle kom hem fick jag höra att mamma också tänkt att dom skulle ha våfflor. Hon hade tagit fram ett recept som hon fått av Malena (vår dotter) och våffeljärnet. Men när hemtjänsten kom så sa hon: Nej jag hinner inte göra våfflor, det är så lite personal i helgen. Ledsen blir man då.

Nej nu ska jag lägga upp mina onda knän i soffan och vila en stund.

Ha det gott ♥

Bloggträff

Ninni är här. Hennes son flyttar upp i dag. Och då passade vi på att träffas, Anna, Ninni och jag. Skitkul!!! Anna har jag ju träffat tidigare. Men det var första gången som jag träffade Ninni. Goa tjejer båda två. ♥ Puss på er :-) 

ninni&jag

Ninni och jag.

anna&ninni

Ninni och Anna.

Det här gör vi om nästa gång du kommer Ninni ♥

Middags- och boktips

Har tidigare fått förfrågan om receptet på svamppirogerna. Och nu äntligen kommer det.

svamppiroger


Till 4 portionspiroger:

2 plattor fryst smördeg
2-3 scharlottenlökar eller 1 liten silverlök
ca ½ liter fräst svamp (trattkantareller, blandsvamp eller färska champinjoner)
ca 2 msk smör
lite hackad bladpersilja
salt, peppar
1 ägg till pensling

Låt de frysta smördegsplattorna halvtina i rumsvärme ca 15 minuter, värm ugnen till 200 grader. Gör i ordning fyllningen under tiden:
Skala och finhacka löken. Hetta upp en stekpanna. Fräs först svampen utan fett några minuter, lägg sedan i en smörklick och den finhackade löken. Fräs det hela på rätt stark värme. Salta och peppra lätt. Rör ner lite persiljehack. Ställ blandningen åt sidan och låt den svalna.
Kavla ut smördegen lite och skär varje degplatta i två kvadrater. Kavla sedan lätt så att kvadraterna blir tunnare och lite större, fördela svampblandningen mitt på degbitarna. Pensla längs kanten med uppvispat ägg, vik ihop till trekantiga "paket" och tryck till runt om med en gaffel så att degen håller ihop längs kanterna.
Pensla pirogerna generöst med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i ca 25 min. Ät dem ljumma på en bädd av strimlade salladsblad. Droppa lite vinägersås eller bara några få droppar mild balsamvinäger över bladen. Servera direkt.

Själv tog jag några olika sorters sallad, tomat och mozarellaost. Ljuvligt gott!!!!

Receptet är hämtat från "Nya Annas mat" av Anna Bergenström, bilden är min egen.

**********************************************************************************************************************************
Och sen kommer det lite boktips ovanpå maten. Har tittat på "Efter tio" med Malou och blev nyfiken på några böcker som presenterats där. Jag måste absolut läsa dessa två:

"El Choco" av Markus Lutteman

el choco  jonas karlsson

27-årige Jonas Andersson från Kungälv hade i ett desperat försök att bli av med sina skulder erbjudit sig att göra en affärsresa till Bolivia. Han åkte fast på flygplatsen med nästan tre kilo kokain i väskorna och hamnade på det ökända fängelset El penal de San Pedro, 3 600 meter över havet i Bolivias huvudstad La Paz.
Jonas Anderssons första tid blev en kamp för livet. Men de kaotiska åren på San Pedro blev ironiskt nog också vändpunkten i hans liv. Det var här han slutade med droger, det var här han gifte sig och det var här han blev pappa för första gången.
El Choco är den fascinerande berättelsen om en svensk mans kamp för överlevnad i en galen och främmande miljö, om kärlek mot alla odds, och om ett land i uppror.
Markus Lutteman är nyhetsreporter på Svenska Dagbladet. El Choco är hans första bok.

"Varulvsvalsen" av Sigge Eklund

varulvsvalsen  sigge eklund

Rebecka har just firat sin sons tvåårsdag och börjat på sin drömutbildning när hon plötsligt och oväntat dras in i tungt drogmissbruk.

Hennes chockade anhöriga vädjar till henne att lägga in sig för avgiftning och söker desperat hjälp hos myndigheter och institutioner. Deras lägenhet förvandlas till en larmcentral, och de kastas mellan hopp och förtvivlan. När Rebecka ännu en gång sviker ett löfte brister det för dem och de inser att hela deras tillvaro är på väg att rasa samman.

Sigge Eklunds berättelse är en både spännande och starkt känslomässigt laddad roman om medberoende - om den varulvsvals som de anhöriga bjuds upp till och den smärtsamma insikt de till slut tvingas fram till.

***********************************************************************************************************************************
För övrigt så har jag läst ut en av mina bokrea-böcker "Elva minuter" av Paulo Coelho, den var mycket läsvärd.

Nu har jag börjat på en bok som heter: "Allt för min syster" av Jodi Picoult

Trettonåriga Anna Fitzgerald har alltid funnits där för sin syster Kate - bokstavligt talat. För Anna är en så kallad designer baby, en perfekt genetisk matchning till systern, som lider av en ovanlig typ av leukemi. Hon var bara några minuter gammal när hon första gången donerade friskt blod till sin syster. Det är kanske inte så konstigt att Anna hela livet känt sig som en reservdel till Kate.
Men nu har Anna fått nog. Kate har blivit sämre och om inte Anna donerar sin ena njure till hene kommer Kate att dö. Trots att Anna älskar sin syster vill hon inte längre att besluten ska fattas över hennes huvud. Hon uppsöker en advokat och stämmer sina föräldrar för att få rätten att bestämma över sin egen kropp...

********************************************************************************************************************************************
Och apropå donationer, så har det varigt en av frågorna som Malou har ställt vid champagnelunchen (på "Efter tio"). Och jag blir förvånad över att så få av deltagarna inte har bestämt sig för om dom vill donera sina organ eller ej, efter sin död. De flesta har ingen aning om att man kan fylla i ett papper om det, eller gå in på nätet. Och har heller inte sett och läst kampanjerna om detta.

Donationsrådet
Klicka på länken ovan om du vill veta mer om donationer och hur man anmäler sig. Jag och min man gjorde det för flera år sedan, för oss är det en självklarhet.

**********************************************************************************************************************************************
Det blev flera inlägg i ett, i kväll. Men det bara poppade upp det ena efter det andra. Så kan det bli ibland. Men nu sätter jag nog stopp i alla fall.

Ha en riktigt trevlig fredagskväll ♥

Med risk för.....

att bli tjatig, här kommer mera bilder från Österlen. Men nu verkar det som om jag får min efterlängtade och välbehövliga semester i påsk. Jippi!!!!  Jag har i alla fall skrivit på semesterlappen och lagt på skrivbordet inne på kontoret. Min kollega sa att jag skulle göra det så skulle hon skriva på den. Det var en stor sten som föll från hjärtat. Så otroligt skönt.

Vi har haft en vikarie i två veckor nu och hon växer för varje dag. (kan behövas, hon är 1.50 kort, handlar kläder på barnavdelningen)  Så vi behåller henne över påsk, och sen så kommer kollegan som har tagit långsemester i Thailand hem veckan före påsk. Och det är flera barn lediga veckan efter påsk. Så det borde gå bra.

sk?ne maj

Gammelkatten Chaplin sitter på trappan och spanar ♥

havet

Havet, så klart att jag ska ner dit. Även om det är kallt och blåsigt så är det så rogivande att promenera efter stranden. Har vi tur så skiner solen och vi kan sätta oss och fika.

rapsf?lt

Tyvärr så är det ju alldeles för tidigt för de vackra rapsfälten. Vi brukar alltid åka ner en vecka i slutet på maj/början på juni, och då blommar rapsen för fullt. Men vi är så trötta så vi orkar inte vänta så länge på ledighet. Vi kanske tar en långhelg senare i vår, vi får se.

Pratade nyss med mamma. Allt hade gått bra, men hon fick vänta länge på färdtjänsten när hon skulle hem. Men nu ska doktorn skicka remiss till en specialist. Hon har så mycket psoriases. Hoppas på lite mer framförhållning då, så att jag kan ta ledigt och följa med. Eller så jag hinner ordna med hemtjänsten så att dom följer med henne.

I dag hade vi maskerad, med tema: "vårtecken". Det är ju vårdagjämning i dag. Och gissa så mycket fina fjärilar, nyckelpigor, bin, glassar och olika blommor som mötte mig när jag klev in på jobbet i dag. Dom var så söta. Och våra småttingar dom vägrade att ta av sig kostymerna. Dom både åt lunch och sov middag i sina fina maskeradkostymer. Och på eftermiddagen när vi skulle gå ut var det samma sak. Vi fick knöla ner allt i overallerna :-)

Men fy en sån ruggig vårdagjämning, fryser fortfarande. Ändå har jag druckit en stor kopp te. Ska nog krypa in under en pläd och slå på tv:n tror jag.

Tjenixen  ♥

Har faktiskt.....

Stannat hemma från jobbet i två dagar. Och har jag vilat då, kanske någon undrar. Hrm, inte så värst mycket.  Jag har ju inte haft feber och sånt som har hållit mig fjättrad vid sängen. Behövde bara ha närhet till toaletten, om jag så säger.

Så jag passade på att dokumentera och förbereda för alla utvecklingssamtal. Egentligen inte riktigt klokt, men nu har jag jobbat undan massor som har hängt över mig. Jag har suttit sammanlagt 7 timmar i går och i dag. Men det sätter jag ju upp på mitt timkonto, men under annat datum (om ni förstår) Hur har ni andra inom barnomsorgen, det verkar som de flesta får tid för sånt här på dagarna. Vi har på heltid 40-timmars arbetsvecka minus 1.25 tim/vecka avsatt för p-möte och dokumentation. Som vi då ska göra utanför schematiden.

kura skymning

Men jag hann med att kura lite skymning i går eftermiddag. En kopp rosente från Österlen, kex och ost. Och till detta en film.

efter 10  malou

I dag började dagen med "Efter 10" och Malou.

marmeladkokning  marmeladgodis

Det var marmeladkokning och marmeladgodis. Så mycket olika sorters marmelad det finns.

mark

Och här en av mina favoritfinnar, Mark Levengood. Jag har en i Säfsen också. Men just nu är hon ju i Alfta.
Hej Paula!!!

rymdgubbe

Och rätt som man sitter där och tittar på Malou, så dyker det upp en rymdvarelse utanför fönstret ;-)

Och här kommer "Dagens väder"

sn?

Snö!

sn?n ?r borta

Barmark!

solen skiner

Och en timme senare skiner solen!

Nu har jag haft en liten pratstund med min lilla mamma. Och det gjorde mig väldigt orolig. Hon har fått tid hos doktorn i morgon vid tvåtiden. Jag ska ju jobba i morgon och det är bara sjukt på mitt jobb fick jag höra i dag. Dom ringde redan på förmiddagen och undrade hur man skulle göra med astmamedicin till ett barn. Både jag och den andra som brukar ge honom den var  hemma. Han ska nämligen inhalera. Så jag vet att jag inte kan komma ifrån, vi har dessutom maskerad på förskolan i morgon. Hon skulle fråga grannen om han kunde köra henne. Annars blir det färdtjänst och det vet man ju hur det är. Ibland kommer dom och ibland inte. Då blir hon ju orolig och stressar upp sig. Sen är hon lite ostadig och ibland lite virrig.
Varför finns det inte vård av gammal förälder? Likväl som man behöver vård av barn - dagar så behöver man vård av gamla föräldrar - dagar. Samhället är inte till för gamla människor. Så nu oroar jag mig för det. Alltid är det nåt.

Men nu har maken gjort en härlig pastasås. Tackar, tackar. Så här ska nu ätas, mums!

Trevlig kväll ♥

Söndag

Greta nyfrissad

Se så fin hon blev, lilla Greta ♥

I dag så blev det långfrukost framför tv:n. Fick på mig kläderna framåt 12-snåret. Är inte riktigt bra, magen har pajat ihop. Men det går någon magåkomma bland småttingarna på dagis. Och det sista jag gjorde i fredags var ett blöjbyte som inte var roligt. Om ni förstår? Det är alltså inte kräksjukan, utan andra hållet↓. Har varit på toa säkert 6-7 gånger i dag och det värker i hela mellangärdet.  Skulle nog behöva vara hemma från jobbet i morgon, men vi är redan en man kort, förskoleansvarige är på möte hela dagen. Men är jag inte bättre så måste jag vara hemma.

Vi hade en trevlig kväll i går. Kände av magen redan då så jag tog bara en lätt Grekisk sallad. Sen köpte vi ett par nya skor till sonen. Och sen var det bio. Filmen var jättebra. Tidvis riktigt ruskig och blodig, jag blundade och ryggade baklänges så jag nästan satt jag i raden bakom ;-) Det var spänning, lite kärlek och storslagen natur. Lite otäckt att det ju faktiskt har hänt, inbördeskriget i Sierra Leone. Man blir lite spak och känner att man har det förbaskat bra här i Sverige.

Var in hos
Pialotta  och läste om osund hundavel. Finns mycket att säga i ämnet hund och katt. Har ni tittat på "Hitta hem" som går på 4:an må-to kl 19.30, om inte gör det.  Det är beundransvärda människor som jobbar med att ta hand om alla misskötta hundar och katter. Som ibland har levt under fruktansvärda förhållanden.

Ett annat hett ämne för oss djurvänner: HUND & KATTPÄLS!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gå in på den här länken och skriv på:
Förbud mot import av hund och kattpäls 

/Det är fortfarande lagligt att importera katt- och hundpäls till Sverige. Pälsdetaljer av hund, säljs i Sverige, även bland kända märken, fast alltid under falskt namn. Bland annat har hundpäls identifierats på Tommy Hilfigers kläder. Hundarna och katterna är ofta slaktade i länder som Kina, eller andra Asiatiska länder. De dör på de mest grymma sätt och det händer att de flås levande./
 
Skriv på!!!








 


I buren

106620-426

Hundvård, ett måste ibland. Här sitter dom kammade, nybadade och inte
en tova så långt ögat når. Hoppas jag.

106620-427

Och jag passar på att blogga under tiden som dom torkar. För sen ska det
kammas och fönas också.

Joy

Här är en som är glad över att hon inte hör till den kategorin som ska ha
pälsvård var 10:e - 14:e dag. Men i ärlighetens namn så kan det i bland, på
grund av bristande ork eller tid gå en längre period mellan hundvårdstillfällena.

Tack för alla snälla ord, det värmer att ha såna goa bloggvänner. Förutom hundvården så ska jag försöka vila i helgen. Men det är mycket som hänger över mig. Dels dokumentation och förberedelser inför utvecklingssamtal. På grund av att jag är den enda ordinarie personalen som är kvar på min avdelning så är det mycket jobb som ligger på mig. Och då måste jag göra det hemma, tyvärr.

Sen är det en del med hundarna också. Måste göra en prioriteringslista tror jag. Kan inte hålla allt och alla datum i huvudet. Det är vaccinationer, ögonlysningar och hjärtundersökningar som ska göras. Sen kör ju alla hundutställningarna i gång nu. Och då ska man hålla reda på anmälningsdatum. Måste anmmäla till en nu i helgen, sista datum är 19 mars. Men jag tycker ju att det är så kul med utställningarna. Även om jag är helt slut efteråt. Men det är samma som med bloggen, jag har fått massor med goa vänner genom hundarna och utställningarna. Så det är något som jag vill fortsätta med.

Kjelle är iväg och helghandlar, så det slipper jag.  Och middag ska vi äta ute, och sen blir det bio. Visserligen inte nån tårdrypande kärlekshistoria. Det är Oskar som väljer, men det är ju honom vi ska fira. Den film vi ska se heter:

Blood Diamond

I inbördeskrigets kaotiska Sierra Leone under 90-talet får vi möta Danny Archer, en sydafrikansk legosoldat och fiskaren Solomon Vandy. Båda är afrikaner men deras bakgrund är så olika de kan vara, tills ödet för dem samman i en gemensam jakt på en sällsynt rosa diamant som kan förändra deras liv.

I rollerna bl.a: Djimon Hounsou, Leonardo DiCaprio, Jennifer Connely m.fl.

Regi: Edward Zwick

Genre: Drama, Action

blood diamond


Nej nu ska här ätas lite soppa och sen är det dags att ta ut fångarna ur buren :-)

Ha en skön lördag, Kram


Här igen!!!

Grabbarna
Saknar!!!!

Fick både kort och meil i dag från Thailand. Så vi vet att alla har det bra. Det är ju oroligheter där nu, så det känns jobbigt att ha så stor del av familjen där.

Bara "lillgrabben" hemma. Han fyller 16 år på måndag. Det blir middag och bio på lördag som present. Och helgen därpå så ska han tillsammans med Kjelle få gå en handledarutbildning på en bilskola. Det ska börjas i tid. Man får ju övningsköra när man har fyllt 16 år. Men då måste man först gå den här utbildningen.

paulo coelho

Jag har varit så himla trött både i helgen och den här veckan. Det sätter sina spår när det är mycket på jobbet. Jag har haft mycket värk i kroppen, och det har varit svårt att komma upp ur sängen och sen nedför trappan . Härom dagen kunde jag knappt få på mig strumporna, fingrarna ville inte lyda mig. Och som pricken över i denna morgon, så glider kaffemuggen bara ur handen på mig. Kaffe på jeans och tröja, över hela bordet och duken, på stolen och dynan. Vet ni hur mycket kaffe det egentligen får plats i en vanlig mugg? MASSOR!!!

Jag har försökt vila så mycket som möjligt efter jobbet, läst ("Elva minuter - Paulo Coelho") och tittat på Malou´s "Efter tio" som jag spelat in varje dag. I dag har jag inte tittat ännu. Kände att jag ville kolla bloggen. Och hade fått en hel del snälla kommentarer om saknad och beröm av min blogg. Det värmer.
Jag har faktiskt hela den här veckan haft funderingar på att sluta, det har varit så mycket både på jobbet och privat. Med barn, barnbarn och gamla föräldrar. Och utöver det, hundar och katter som ska ha sitt dagliga, matlgning och handling och nu två lägenheter med passning av post och blommor.

Men nu är jag i alla fall här igen.  Det blir väl så att jag stannar ett tag till. Jag får väl pausa ibland när jag inte hinner och orkar.

Men nu är det fredag, "Så ska det låta" snart, och Pizzan är på ingång. Somnar väl snart i soffan.

Ha en trevlig kväll.

Vårt Österlen

kullentorp2

För er som undrar:

Den här gården där vi fick så mycket påhälsning av olika djur, den hyrde vi under några år av en bonde i grannbyn. Men han ville inte sälja och det skulle dessutom vara väldigt mycket jobb för att få den i ordning.



Men det här däremot är vår alldeles egen lilla "länga".

s?ne

sk?ne2  sk?ne3

Våren år 2000 när vi hade varit nere på vår sedvanliga "städa-ur-huset-inför-sommaren-veckan" och var ganska trötta på råttskit, spindelnät och högt gräs som gjorde att vi fick gå sista biten upp till gården. Så ligger av en ren händelse/slump/ödet eller vad det nu var, Ystad Allehanda uppslagen på min systers köksbord. Och där ser vi denna länga på till salu-sidorna.
 Vi blev nyfikna eftersom det var i samma by och nära min syster. Vi åkte förbi och tittade. Men sen blev det inget mer med det. Men innan vi åkte hem sa jag att vi skulle ta vägen förbi huset en gång till. Och då kände jag så starkt att här skulle jag vilja bo.
Vi åkte hem till storstan igen, men gick väl på varit håll och funderade nån dag. Och sen säger vi nästan i munnen på varandra: - Ska vi inte ringa mäklaren och höra oss för lite. Sagt och gjort. Ett samtal till mäklaren och en träff mellan min svåger och mäklaren.
Min svåger fotade och mejlade över kort,  och sa att det var ett bra hus. Han har jobbat mycket med renovering av gamla hus och vi visste att vi kunde lita på det. Vi tittade om och om igen på bilderna och kände att det här huset vill vi ha.
Ringde tillbaka till mäklaren och sa att vi ville ha huset. Fick då veta att det var vi inte ensamma om. Men vi tog kontakt med banken för säkerhets skull. På fredagen samma vecka  ringde mäklaren  kl 12.00 och sa att huset var vårt om vi ville ha det. Kl. 13.00 hade vi tid på banken. Så det här köpet tog en vecka och vi köpte det dessutom utan att ha sett det invändigt, förutom på kort.

Sen åkte vi ner två veckor senare, till midsommar. Vi kom fram kl 23.00 och hämtade nyklarna till huset som mäklaren lämnat hos min syster. Det var otroligt spännande att låsa upp och kliva över tröskeln till "vår egen skånelänga" . Vi hade köpt det med inventarier och allt. Massor med spännande saker. Vi somnade ovaggade för att på midsommaraftons förmiddag åka in till Tomelilla och skriva kontrakt med mäklaren och de gamla ägarna. Här kan man snacka om impulsköp. Men vi har väl aldrig tidigare eller senare gjort något så galet, som blev något av det bästa vi gjort.

Vilken lycka. Och vilken början på ytterligare en fantastisk sommar på Österlen.

Schlageryra!!!!

Var till centrum en sväng i dag. Köpte mig en klänning i går som går i brunt och beige, men det visade sig att jag bara hade svarta strumbyxor och leggings i min byrålåda. Så det skulle inhandlas i brunt i dag, strumpbyxor alltså. Och väl där så hamnade jag i värsta schlageryran. Som vanligt så hade jag kameran med mig, den ligger nästan alltid i väskan. Tur att det är modernt med stora väskor.

Cosmo Four
Cosmo Four
Sonja Ald?n 1
Sonja Aldén.
Sonja Ald?n 2

Sanna Nielsen 1
Sanna Nielsen.
Sanna Nielsen 2

Andreas Johnson 1
Och sist men inte minst, Andreas Johnson.
Andreas Johnson 2
Hej, hej!!!!

Oj oj oj, vilket jubel det var när Andreas gick upp på scenen. Jag ringde faktiskt och röstade på honom i går kväll. Men i ärlighetens namn måste jag tala om att jag ringde på The Ark också, och dom fick några fler röster av mig. Förlåt Andreas.

En sommar på Österlen.

kullentorp2
Det här är en äkta skånelänga från 1700-talet. Vi hyrde den av en bonde
under några år. Det fanns el, men annars var det väldigt omodernt. Vi
hade brunn ute på gården där vi hinkade upp vatten. När vi skulle duscha
så värmde vi vatten och hällde i en vattenkanna. Vi stod ute på gården och
duschade varandra med den.
Det var slitigt att komma i ordning efter vintern. Vi åkte alltid ner en vecka i
slutet på Maj och städade ut råttorna och spindlarna.
kullentorp1
Sommaren som jag ska berätta om började just med städveckan i Maj.
När vi öppnade dörren till förråden och dasset, som var i anslutning till
själva huset. Närmare bestämmt i ena gaveln. Så möttes vi av en
förskräcklig stank. Det var avföring,kiss, döda fladdermöss, diverse delar
från döda harar mm.
Och vi fattade ingenting. Var i helskotta kom detta i från?
Det var bara att sätta igång med städningen. Korsdrag från alla håll och
kanter. Efter en resa på ca 7-8 timmar var ju inte det här vad vi hade hoppats
på. Trots stanken så var man ju tvungen att besöka dasset så småningom.
Och när jag sitter där i godan ro så hör jag hur det prasslar inne i väggen.
Kjelle hämtade kofoten och bröt bort några bräder från utsidan av gaveln.
m?rd1
Och där tittar dom ut!!!  Herr & Fru MÅRD!!!!!
m?rd2
Jajamensan, dom hade byggt bo mellan inner och ytterväggen på vår gavel.
Och det som prasslade så förskräckligt när man satt på dasset det var ju
ungarna som låg i boet. Vi kunde inte begripa hur dom kommit dit. Men på
natten förstod vi, för då var det ett himla springande ovanför oss på
vindstaket. Men tack och lov så tröttnade dom på oss och flyttade där ifrån.
f?ren2
Ibland så lånade vi får och lamm av bonden. Det var lite roligt. Hade dom
bara mat och vatten så höll dom sig på plats. Men om vi var på stranden
för länge så tog dom sig ut. Gräset är ju som bekant grönare på andra sidan
staketet. Men det var bara att ta fram fodersäcken så var dom på plats igen.
 
oskar&f?ren
På vår baksida.
joy&f?ren
Joy är lite nyfiken på dem.
carolina1(2)
En dag så kommer det en liten minigris spatserande uppför vår väg.
Senare fick jag höra att det var grisen Carolina. Och hon brukade gå ut på
promenad för sig själv.
carolina2
Jag sa till henne att hon skulle gå hem, och hon vände snällt och gick sin
väg.
rosa1
Här har vi Rosa (eller vad hon heter) Helt plötsligt så står det en stor ko
utanför fönstret. Och jag kan tala om att dom är ganska stora när dom
kommer nära. Vi sprang snabbt in allihop och ringde till bonden. Det
kom tre stycken karlar och föste in henne i kohagen igen. Sen inspekterade
de hagen. Men det fanns inget hål någonstans, så det var ett mysterium
hur hon kunde ta sig ut ur hagen.
rosa2
Men visst är hon söt. Och mina blommor tyckte hon om.
rosas kompisar
Här är hagen med Rosas kompisar.

Ja det var en händelserik sommar vill jag lova.

havet
Och mellan alla besök av diverse djur så såg det ut så här. Och nu är det
inte långt kvar, för i dag har det varit riktigt vårväder. Härligt!

Ha en trevlig Melodifestivalkväll eller vad ni nu ska ha för er. Må bäste man eller kvinna vinna, dvs Ola Salo, Andreas Johnson eller Sarah Dawn Finer. Men det är ju vad jag tycker.

SÅ Trött!!!!

Det har varit en hektisk vecka. Personalbrist hela veckan. Jag tror inte att jag har haft rast mer en en gång på hela veckan. Nu äter vi ju lunch med barnen som tur är, så mat får man ju i sig i alla fall. Personalmöte en kväll. Och introduktion av en ny vikarie, hon verkar bra i alla fall. Men hon är inte på min avdelning, tyvärr. Och i dag har vi träffat ytterligare en vikarie. Hon var så där, tyckte jag. Men det blev bestämt att hon ska komma på måndag och prova under tre veckor. Ja ja, vi får se hur det går.

I tisdags kväll var Malena med hela familjen här. Vi fikade och kramades hårt, hårt. Och i onsdags åkte dom också till Thailand. Så nu är det tomt och trist här hemma.

I  torsdags eftermiddag var vi till banken med mamma och pappa. Nu har dom tagit ett seniorlån och köpt loss sin tomt. Pappa tyckte att det var "rent ut sagt för jävligt" att man ska behöva ta ett lån när man är så gammal, och desutom helt skuldfri sedan tidigare. Men det blir billigare än att hyra tomten. Och lättare att sälja villan med äganderätt i stället för tomträtt, när den dagen kommer. Och det gör den ju naturligtvis. Och sen kom det en tjej från kommunen till banken så att köpet kunde göras samtidigt som lånet togs. Och det var ju bra så behövde inte mamma och pappa gå dit också. Utan allt kunde göras klart på ett och samma ställe. Men det är skandal av kommunen att ta ett så hutlöst pris för en tomt som dom har betalat hyra för sedan 1969. Näst intill samma pris som för en ny tomt i kommunen. Dvs. dryga miljonen. I närliggande kommuner får köparna rabatt på mellan 50-70% när de köper loss sina tomter. Ja ja, nog om detta. Nu är det i alla fall klart. Mamma och pappa tycker att det är en stor lättnad att det är ur världen nu. Och det ordnade sig med tingsrätten som jag skrev om tidigare.

Nu hoppas jag på en lugnt helg med välbehövlig vila. Läsa böcker och titta på Melodifestivalen, och blogga lite. Jag lovade ju ett inlägg om djur jag träffade på Österlen en sommar, det kommer under morgondagen. Det är ganska söta djur

Nya glasögon

nya brillor
I går hämtade jag mina nya glasögon. Snygga, eller hur?
brillor
Från sidan, ett stort snyggt M (Max Mara).

Tack och lov var det inte de dyraste bågarna. Eftersom jag "bara" har läsglasögon så vill jag ju inte att dom ska kosta en förmögenhet, men för den skull får dom ju gärna vara snygga. Jag har lite svårt att använda såna läsglasögon som man kan köpa lite här och var. Jag ligger mitt emellan i styrka på ögonen. Så antingen blir de för svaga eller för starka. Nu har jag ett par rumsprogressiva. Så jag kan ha dem när jag går omkring hemma eller går och handlar. Ganska bra att kunna se vad man köper, och framför allt vad det står på prislappen ;-)  Men jag blir lite yr i mössan av dem. Det tar väl en stund att vänja sig, och lära sig hur man ska titta. Men jag hoppas att det blir bra.

När jag kom hem i går var jag ner till barnbarnen en sväng. Kanske de kommer hit en stund i kväll också. De åker ju till Thailand i morgon så jag måste ta ut så mycket som möjligt av dem nu.

I morgon jobbar jag sent och sen har jag ett utv.samtal och efter det p-möte. Så det blir inte så mycket blogg för mig. Men till helgen ska jag sätta fart igen. Hittade lite roliga kort i ett fotoalbum som jag ska dela med mig av. Det blir ett tema om djur som jag träffade  en sommar på Österlen. Och det är inte hundar och katter kan jag tala om.

Ha en bra kväll

Men hallå!!!

Nu funkar det visst här också. Ser ut som vanligt nu.

Så bra!!!   :-)

Barnvakt & Kalas

o & w
William & Oliver
Milton
Lillplutten
alla
Goskillar

Ja det var en intensiv dag i går. Barnbarn och senare dotter på besök hela dagen. Men det gick så bra så. Morfar och stora killarna rastade hundar på eftermiddagen, Och jag tog en långpromenad med Milton. Han somnade så fint i vagnen.
Sen lagade vi god middag och bjöd Malena på när hon kom från jobbet. Hon jobbar lite extra i kusinens barnklädesaffär.
Senare tittade vi så klart på "Andra chansen"

oliver 4 ?
Oliver 4 år!!! Hipp hipp Hurra!!!!!
oliver
Mycket presenter blev det. Men mormor och morfar var lite tråkiga. Skjorta och shorts (visserligen med döskallar på) att ha i Thailand. Häftiga solbrillor till både William och Oliver. Lillplutt fick en solhatt och badbyxor. Gissa om dom var tuffa. Visste inte ens att det fanns badbyxor för så små killar.

Och nu är mormor trött. Det har varit en intensiv helg. Har satt in lite pengar på Malenas konto, tänkte mig en klocka och en häftig handväska från Thailand hihi. 

Min blogg ser helknasig ut. Vet inte vad jag ska göra. Ska man meila till administratören, eller ska jag göra något själv eller bara vänta på bättre tider? Någon som vet? Har sett att det är flera bloggar som sett ut så här. Men några har nu fått tillbaka sitt ursprungliga utseende. Har ni fixat själva eller?

Ha en trevlig söndagkväll och en bra vecka.

Barnbarn på besök

oliver1
Oliver nyklippt, sötnos.
oliver2
Tokar sig lite.
oliver3
Knasboll
milton1
Lillgrabben.
milton2
Så go.

Fick lite besök en kväll i veckan. William och Jimmy var på hockeymatch, så då passade Malena på att ta en fika här med småkillarna.
Oliver var så nöjd med at ha fått ny frisyr. Han har ju varit så långhårig, med vackra lockar. Men nu tyckte han själv att det var jobbigt med det långa håret, och då kom saxen fram. Och han blev ju så fin. Familjen åker ju till Thailand i mitten på nästa vecka så det passade ju bra att bli av med lite hår. Så snart har vi nästan hela familjen i Thailand. Känns inget vidare, jag är en hönsmamma av stora mått.

Nu sitter jag och väntar på att alla tre killarna ska komma upp. Malena jobbar extra och Jimmy ska ha hermiddag. Och först ska herrarna ner till centrum och skicka i väg några rader om jag inte tar alldeles fel. Så det blir väl kombinerad sport & herrmiddag. Så Malena får inte komma hem efter jobbet utan vi får ha både henne och killarna här hela kvällen.
Nu ser jag dom komma springande här. Bäst att sluta. Ha en bra lördagkväll.

Hundutmaning

Fick en utmaning från Paula
som handlar om min Joy.


joy

-Var är hunden född?
Hon är född i Rosersberg 1997-04-06 och hon heter Goldenlines Victory Joy och är av rasen Golden Retriever.

valpar valparkrypin

-Hur många halsband och koppel har hunden?
Hon har två halsband och ett koppel.

-Hur ser hundens förhållande till vatten ut?

Hon är ingen vattenfantast, nöjer sig ofta med att vada ut i sjön tills vattnet når magen. Men med lite lockande kan man ev få henne att ta några simtag! Havet gillar hon inte alls. Är detta verkligen en retriever?

106620-378 
106620-382
Jag trivs bäst här, under mattes solstol.

106620-388

-Har hunden några "kläder" (täcken eller liknande)?

Nej, behövs inte. Hon har päls så hon klarar sig.

-Har hunden något speciellt kännetecken som skiljer den från andra hundar av samma ras/färg?

Ja det ska väl vara det att hon inte är så förtjust i att bada och simma. Hon kan inte heller apportera. Vilket hon borde eftersom hon är en apporterande hund :-)


-Hur reagerade resten av flocken (tvåbenta och fyrbenta) när den nya hunden flyttade in?

Hon blev genast satt på plats av gamla Golden Retrievern Mimmi. Men så småningom blev de goda vänner. Och katten Chaplin försökte hon ge sig på, gång på gång. Men där gick hon bet. Men de blev också vänner när väl Joy vuxit upp och inte var så bråkig med honom.
vänner
joy & chaplin

-Vad är/skulle vara den bästa belöningen hunden kunde få?

MAT!!!! Massor med mat. Jag tror att hon skulle kunna äta ihjäl sig.

-Vad är det bästa hunden vet?

MAT!!! Att springa lös i skogen. Leka med småhundarna. Bli kliad och klappad. Och naturligtvis att få massor med uppmärksamhet och kärlek.

joy & maja

-Vad är det värsta hunden vet?
Att vänta på att maten serveras. Det tar alldeles för lång tid. Hon ylar, skäller och trampar med tassarna.


-Har hunden någon alldeles speciell egenhet?

Hon kan prata. Och så trampar hon med tassarna när hon är glad och ivrig. Hon är så söt då. Anna och Crisse vet, dom har hört och sett.


-Något hyss som hunden pysslar med?

Hon är en rymmare av stora mått. Det räcker med att man blinkar så är hon försvunnen, trots att hon var alldeles intill nyss. Är dörren öppen det minsta lilla så puttar hon upp den och drar. En gång när vi kom ner till skåne mitt i natten så försvann hon medans vi packade in alla väskor mm. Tänk er själva en regning natt kl 02.30 på Österlen. Efter en bilresa på 7-8 timmar så är hundjäkeln bara spårlöst försvunnen. Man vill ju inte ropa så högt mitt i natten heller. Vi gick runt runt i ca en halvtimme, ingen hund. Men helt plötsligt så bara står hon framför kylaren på bilen när vi kommer tillbaka efter ytterligare en runda. Och hon tittar på oss precis som om vi inte var riktigt kloka. -Varför i hela fridens dar är ni ute och går i regnet mitt i natten? Ser ni inte att jag är blöt och trött? Jag vill gå in och sova. Dumskallar!!!!!

-Var sover hunden på natten?

sovplatsen
Här.


-Vad får hunden för foder?

Grunden är ett färskfoder, som vi blandar ut med lite torrfoder.

-Hur reagerar hunden när den får några dagars vila?

?????
-Vad tror du skulle vara hundens drömtillvaro?
Fri tillgång till mat. Ständig uppmärksamhet. Och naturligtvis stora ytor att röra sig fritt på.

vackra joy

Joy, så vacker!

UTMANAR: Anna och Crisse, Åsa och Malva, Milla och en vovve ur flocken, Eva och valfri vovve, Lucas och Linus och alla andra som vill!