Feldenkrais & Skrattmåsar

I dag var det sista gången hos min Feldenkraispedagog. Jag köpte en bok av henne om pedagogiken, som ska bli spännande att läsa. Så mycket som jag har lärt mig om min kropp under den här våren. Jag ska verkligen se till att göra mina rörelser varje dag nu. Mina besvär med Fibromyalgi kommer sannolikt av en skada på svanskotan för ca 25-26 år sedan. Många som har skadat svanskotan får ett inskränkt rörelsemöster med värk som resultat. Och det kan ta lång tid att få ordning på det. Men jag är på god väg i alla fall. Titta gärna här  Feldenkrais.

Efteråt så åkte jag till kyrkogården. Satte några rosor i en vas på mammas grav. Sen åkte jag vidare till Edsbergsparken för att testa nya objektivet lite mer. Helt ok bilder tycker jag.


Nu har jag det, objektivet som jag skulle haft när det var triss i fåglar.

Lilla söta Skrattmåsen



Fiskmås på glid.

Och Herr And.



På väg tillbaka till bilen. I dag blev det inga bilder på slottet.

Så vacker grönska.



Man kan ju nästan tro att man är ute på landet. Ja en gång var det ju landsbygd även här. Men storstaden kommer närmare och närmare.

Hatad och älskad. Men så här på nära håll vacker, tycker jag i alla fall.


Låst inlägg

Follow ~Nillasdagar~

Collage

Det blev så mycket foton i dag så jag gjorde lite collage för att kunna få med åtminstonde några av alla bilder jag tog.

Min lilla förgård. Ser lite plåttrigt ut på collaget. I dag stod det dessutom två mopeder där. Jag har tillbringat eftermidagen i solen där ute. Började med frukosten och sen fram med kameran. Att man kan hitta så mycket att fota på ett så litet ställe.

Dryga 20 grader.

Det var mycket trafik i luften i dag.

Det fina trädet, som jag tror är en prydnadsapel, är ofta med. I alla fall nu när det blommar. Nästa vecka är det nog över.

Vindspel, Kaprifol och lilla hyresgästen överst i mitten.

Det har varit två väldigt långa och dryga nätter. Inte mycket att göra. Så i natt tog jag ledigt. Skönt. Men jag var ju inte riktigt säker förrens framemot  20.00-21.00-tiden. Kommer det in flera patienter som är dåliga så är det bara att åka in. Men nu blev det inte så. Så i natt sover jag hemma i sängen i stället för att skrota på jobbet.

Och det passar väldigt bra för jag ska till min sjukgymnast i morgon eftermiddag. Så jag hade inte kunnat sova så länge om jag hade jobbat. Och nu är det ledigt till onsdag nästa vecka.

Syster Yster med man och Colliepojken Göte kommer på torsdag. Det ska bli fixardagar hos pappa. Det blir roligt för pappa att få besök, de ska bo hos honom. Och han ska få "riktig" mat, och sällskap vid bordet. Jättekul att de kommer, men jag är mest glad för pappas skull.

Tjingeling!

Follow ~Nillasdagar~

Slut på veckan


Nu börjar blommorna slå ut i trädet utanför, trodde nästan att jag skulle missa det i år. Men blomningen väntade snällt tills vi kom hem från Österlen.

Har jobbat i natt. Bara tre barn, lugnt med andra ord. Blir nog likadant i natt också. Har så klart sovit en stor del av dagen. Sen har jag ägnat mig åt fotografering,
här är mitt bidrag till Fototriss. Övriga bidrag finns Här

Har hunnit med att prata bort en stund med syster också. Colliepojken Göte har varit på utställning i dag. fick en 1:a i kvaliten. Grattis Göte, och bra jobbat Bosse som höll i kopplet.

 
Nu har här ätits Pizza till middag, och det börjar dra ihop sig till nästa nattpass. Ha en trevlig kväll och sov gott ni som får sova. Själv sover jag i morgon.

Katten Melvin får avsluta veckans bloggande.

Ha de!

Follow ~Nillasdagar~

Grillat och mer Pellisar




I dag blev det grillat, mums.

Och till det ett gott vitt vin som jag kan rekommendera. Dessutom kravmärkt. Nu tycker jag bäst om rött vin. Men i onsdags hade vi fisksoppa och då är det gott med vitt. Och sen hade vi en skvätt kvar som vi tog till middagen i går. Det blev grillad kyckling så det passade ju med vitt till det också.

Det blev en tur till Coop, köpte mer blommor, Pelargoner alltså. Fem för 100 kr, så då blev det tio stycken. Har dom i en plantering utanför grinden. Alla har en stor blomlåda eller vad man ska kalla den för, med ett träd i. Tyvärr så pratas det om att träden ska sågas ner. Det blir för stora och rötterna kan gå in under husen säger styrelsen. Inte vet jag, men väldigt synd i alla fall. Nåväl, jag planterade pelargonerna runt om trädet. Det kommer nog att bli jättefint när de växer till sig.



I dag blir det pappa-dag!

Låst inlägg

 Follow ~Nillasdagar~

Pst...... Har ni sett att jag har bytt profilbild. Min svärdotter påpekade att jag borde byta bild. Du ser ju inte ut så där längre, sa hon. Nej nu har jag ju alltid en kamera framför ansiktet, så vad är mer lämpligt än den nya bilden. Dessutom så är det ju alltid jag som håller i kameran så det finns inte så mycket bilder på mig.

Pelargoner och tokerier.........


Kan man annat än älska dessa vackra blommor.

Jag har fyra sk Bondpelargoner utanför på trappan. En Mårbacka och två brokbladiga inomhus, än så länge. Det kommer att bli fler.

Dagens bästa stund, första koppen kaffe.

Och till det en knäckemacka med ekologist getfärskost och äppelskivor. Smaskens.

Ha jobbat två nätter nu. Helt ok pass.Ingen som har varit jättedålig. Nu är det ju så att man är jättesjuk om man har cancer. Men sen kan det ju tillstöta saker som gör att man blir ännu sämre. Men det har "bara" varit kurbehandlingar och lite feber. Skönt. Och nu är jag ledig några dagar i alla fall.

Den här tunikan köpte jag i Skåne, med syster yster som smakråd. Ber om ursäkt att den inte är struken. Vi skulle åka till Olof Viktor och äta lunch. Och då ville jag ha något lite mer vår/somrigt på mig. Hade tänkt titta in till systerdottern och byta om, men si det gick inte. Nej jag har sååå stökigt hemma, kan ni inte komma en annan gång. Jaha vad gör man då. Jo vi åker mot Olof Viktor och helt plötsligt så svänger syrran av och parkerar efter vägkanten. Nu kan du byta om!  Sagt och gjort. Av med gamla paltor, och på med nya. Precis när jag är klar och stiger ur bilen för att rätta till kläderna så passerar två bilar. Tur att dom inte kom tidigare. Herre gud, sedlighetspolisen kunde ju ha haffat mig för förargelseväckande beteende. Jisses. Men fin blev jag, och roligt hade vi :-)

Och här ute i solen på den vackra innergården åt vi en fantastisk smörgås, och efterrätt som var gudomlig. Och till detta en kaffelatte som inte går att få någon annan stans.


Och när jag kommer hem med helt andra kläder på mig, tror ni att maken ser något? Nehej då!



Follow ~Nillasdagar~

Hemma igen.

På väg hem i går(lördag).


Brahe hus, fotat från bilen.

Lite sällskap på fikapausen fick vi. Och han/hon fick smaka lite.

Snart hemma.



Men vilken skön vecka vi har haft. Och visst har vi laddat batterierna. Och trots att Österlen är paradiset på jorden, så är det allt lite skönt att komma hem. Men bara lite. Härligt att träffa pappa. Och härligt att träffa barn och barnbarn. Lilla Elvis träffade vi på eftermiddagen. De stora träffade vi nu i kväll, eller träffade och träffade. Den minsta låg i soffan och sov, de stora satt framför datorn och hade inte tid med mormor och morfar. Men vi pratade bort en stund med dottern och svärsonen i alla fall.

Vi har dessutom handlat och fyllt skåpen. Planterat lite blommor och gjort fint utanför. Mina bilder till fototriss finns
här.

Nu är det jobb som gäller igen. Måndag och tisdag natt, sen lördag, söndag och måndag. Sen ledig vecka igen.
Ha det gott!

Låst inlägg

Follow ~Nillasdagar~

Mellan Hägg & Syren


På morgonpromenad på Österlen, mellan Hägg & Syren.



Vackra hästar i en hage efter vägen.

Här inne sitter Näktergalen och drillar så vackert.

Fåren har det skönt i skuggan av trädet.

På andra sidan vägen står pappa tjur med sina fruar och barn. Han är riktigt maffig.

Det har blivit några härliga morgonpromenader den här veckan. Men det har varit riktigt blåsigt och kyligt på öppna ytor. Vindstället satt inte i vägen. Men hemma i trädgården har det varit riktigt skönt att sitta i solstolen.

I dag har jag varit hos syster yster och fotograferat hennes skyddslingar. En kopp kaffe ute i solen blev det också.




Colliepojken Göte.

Pudelflickan Helga.

Och Pudelflickan Stina

Hjälp!!!!!!!!!!!!!!!


Lilla Smulan, inte alls farlig. Bara söt!

Och sist stallkatten Charlotte.

Underbart!





Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo. Några månader om året, så att själen kan få ro. "Ulf Lundell" (så klart)

I morse tog jag en härlig promenad i omgivningen. Tänkte att jag möjligen skulle få höra Näktergalen. Och mycket riktigt, den drillade och visslade så vackert. Så härligt att vara här igen. På eftermiddagen tog vi en tur till havet och Knäbäckshusen, där hörde jag Näktergalen en gång till. Nu är det bara Göken som fattas. Min syster hörde den i morse, och en man som vi träffade vid Knäbäckshusen hade också hört göken.

Vi har de sååååå bra här.  Mer bilder finns i
Fotobloggen, och här i fototriss.


Den här är till dig Pia-Lotta

Uppdatering: Nu när jag redan har fixat min fototriss, så dyker Herr & Fru Duva upp.


Herr Duva jobbar och sliter, hämtar pinnar till boet.

Och här ligger Fru Duva och ruvar. Hon ligger inte så högt upp. Hoppas att hon får vara ifred för katterna. Hon ligger i ett träd i vår trädgård, jättemysigt. Det var först i dag jag såg henne, tidigare har jag bara sett Herr Duva. Och jag visste inte att de bodde granne med oss. Roligt.

Nu drar vi.............

 

 

ÄNTLIGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Österlen here we come! Lilla längan står och väntar på att få vintern utvädrad. Så underbart det ska bli.  Ska verkligen bli spännandse att komma ner och se hur långt våren har kommit. Hoppas och tror att rapsfälten blommar. Tar med datorn, och naturligtvis kameran. Så det kanske blir en eller annan rapport.

Till dess, Ha det gott

Sjukstuga!


Min fina Mårbackapelargon.

Ingen kommentar..........

Söttrollet.

Min fina moraklocka, som pappa har gjort.

När vi flyttade för några år sedan så hände något med klockan, vad vet jag inte. Men jag fick inte igång den efter det. Den gick 30-45 minuter. Och sist jag provade så stannade den efter 15 minuter. Har varit så ledsen för det. I söndags när vi var och fikade med pappa så visade han mig att hans gamla klocka också hade stannat. Och då frågade han om jag hade fått igång min klocka.
I måndags tittade jag åter igen på min fina klocka, och fick en ingivelse. Jag gjorde som jag har gjort tidigare, drog upp tyngderna, ställde in visarna och skruvade lite på pendeln. Sen gick klockan från 10.30 i måndags till kl.5.00 i morse. Drog upp den igen på förmiddagen i dag, och den fortsätter att gå. Helt otroligt, jätteroligt och lite mystiskt.

Annars så är det som sagt sjukstuga här. Började känna mig lite förkyld redan i tisdags. I går blev det värre och värre framåt kvällen. Och i dag ingen förbättring, så det blir inget jobb för mig nu. Skulle jobbat nu i natt och på fredag natt. Men det går inte, dels så finns det ingen möjlighet att jag skulle orka med två nattpass (ett pass är 10 timmar) och dessutom så är våra barn så sjuka och infektionskänsliga så jag kan inte gå omkring där och hosta, nysa och snora.

Men jag hoppas verkligen att det går över fort, för vi har planerat att åka ner till Österlen på lördag. Håll tummarna för mig.

Tjingeling!


Japp!!!!!!

Nu är dom borstade, (Havanna klippt) badade, torkade och fönade.


I buren, som vanligt efter badet.

Lilltrollet Havanna.Taget med auto/blixt.

Manuellt, lite för mörkt.

Prinsessan Greta. Utomhus.

Auto/blixt

Manuellt. Samma som Havanna, lite för mörkt. Hoppas att det inte är några fotoproffs som ser detta. Då skrattar ni väl ihjäl er. Men alla är barn i början, och man lär sig av sina misstag. Och om man inte provar så lär man sig ju inget heller. Och just dessa inomhusbilder med blixt blir alltid så ljusa, jag vill komma ifrån det. Har köpt några fototidningar och kollat på en del fotosidor. Om någon har tips för fotograferandet så tas det tacksamt emot..

Och själv är jag nytonad i håret. Det blev en hel arbetsdag det här. Men nu är det avklarat i alla fall.

Melvin, Katten i huset


Får jag presentera Melvin, katten i huset. Äter och sover mest hela tiden. Går man upp för trappan så kommer han galopperande så man snubblar på honom. Varje gång någon rör sig en halv meter så tror han att det är dags att fylla på matskålen. :-)

Sötnosen!

Går himla bra att fota djur med nya kameran (himmel vad jag tjatar om den då) men faktum är att det går ju att fota fler bilder i sekunden, och då blir det lättare att fånga "ögonblick"




Elvis är nu opererad och mår otroligt bra efter narkosen. Hur pigg och alert som helst. Hoppas nu bara att det går bra i fortsättningen också, peppar,peppar!

Brukar ju inte lägga ut bilder på barnbarnen i den här bloggen, men dagen till ära, här kommer Elvis!




Farmors Prins

I dag har det var regn och rusk hela dagen. Perfekt dag för hundvård, med andra ord. Jo pyttsan, specialisten på att skjuta upp jobbiga saker, det är jag det. Men i morgon måste det ske, det bara är så. Så det så!  Vänta bara ska ni få se. Men nu tror jag att jag tar och kryper in under filten och kikar på något gammalt skräp på tv.

Tjingeling!!!!!!!

Lite regn & lite sol.


Såg så fina regndroppar när jag satt och åt frukost, så jag måste ut i lilla täppan och fota.

Så fint.

Ganska läckert, eller hur?

Och så en i motljus, blir så snyggt tycker jag.

Det har varit blandat väder här i dag. Både regn, sol och moln. Men hyfsat varmt i alla fall

Skulle ju haft lite hundvård i dag, var tanken. Men det blev bara en tanke. Jag har köpt balsam till vovvarna i alla fall. Och lite färg till min egen kalufs. Står helt plötsligt utan frissa, hon har bara sålt sin salong och börjat jobba på en förskola. Har jag fått höra. Tona håret brukar jag ju göra själv, det blir värre med klippningen. Men nu under sommaren får det vara långt. Så skönt att sätta upp håret då. Gick runt i centrum och skrotade en stund. Provade lite här och lite där. Hängde sen tillbaka, hade ingen köplust alls. Men till sist slank det med en liten klänning i alla fall.

På kvällskvisten var vi iväg en sväng till äldsta sonen. Han behövde låna min bil. Elvis skulle läggas in i kväll inför ingreppet i morgon. De hade Emlat (bedövningssalva) portachaten (infarten) hemma, och han sa ingenting när sköterskan satte nålen. Bara sprattlade lite med benen, han är så duktig den lille skrutten. Han ska sövas tidigt i morgon bitti. Det är ett mindre ingrepp den här gången, som förhoppningsvis ska göra att det fungerar bättre för honom.  För nytillkomna läsare så har Elvis en sjukdom som heter
Hirschsprung  och han är opererad ett antal gånger redan. Han har tillbringat mycket tid på sjukhus under sitt första år.

 Farmor tänker på dig, och hoppas att allt går bra.

Sköna maj

Välkommen, sköna maj! Så underbart väder det har varit hela helgen.


Mera lek med kameran, det är så roligt. Och det blir så fina bilder (tycker jag i alla fall)

Testar och provar mig fram. Men ofta blir det ju på auto, för att vara på den säkra sidan. Speciellt när jag fotar barnbarnen, då vill jag ju inte trixa för mycket. Men lite blir det då också.

Min nya kompis är en
Canon EOS 1000D

I dag har jag så klart Fototrissat. Var hemma hos pappa och fikade, och fotade lite i trädgården.

Har jobbat mina nätter för den här gången. Är ledig några dagar nu. Men det är fullt program. Bla hundvård, måste ta itu med vovvarna någon dag i början på veckan. Ska bara handla upp mig på lite shampo och balsam först. Sen ska mitt eget hår få lite vårfärg.

Var hemma hos Elvis och hans föräldrar på första maj. Vi blev bjudna på middag, gillad kyckling, grillad aubergine, potatisklyftor och en smarrig sallad. Lite vin till det. MUMS! så gott och trevligt. Tack så hemskt mycket för det kära svärdotter och son. Elvis var hur pigg och glad som helst, jätteroligt.