Tänd ett ljus....och låt det brinna....
låt aldrig hoppet försvinna, det är mörkt nu....men det blir ljusare igen...Tänd ett ljus för lilla mor....Älskade lilla mamma...Två år har nu gått sen du somnade in. Saknaden är fortfarande stor. Tänker på dig någon gång varje dag. Men nu ofta med ett igenkännande leende.Tex. när jag tar på mig min nya parkas. Det är knytband i midjan, såna som man oftast inte bryr sig om. Men jag minns att mamma hade en vinterparkas med knytband. Och hon knöt banden sakta och omsorgsfullt...rosett skulle det vara. Det tog sin lilla tid, skulle vi åka någonstans så var det bäst att vara ute i god tid.

Och nu när jag har egna knytband, så är det klart att jag gör en rosett över magen. Och tänker på lilla mamma varje gång jag gör det. Det känns som om hon är där och hjälper till med sina gamla skrynkliga mammahänder.Solen sken så fint på den lilla rostiga fågeln på mammas grav. Och nu...precis i skrivande stund sitter det helt plötsligt en rostbrun fågel utanför på planket, och tittar in på mig. Jag vill ju gärna tro att det var en hälsning från mamma.Det var en skön och avkopplande stund vid graven. Jag tycker om att åka dit, och prata bort en stund med mor.

Om några dagar kommer Syster Yster hit och hälsar på. Då blir det nog ett till besök hos mor. Men annars blir det mest pappa som ska pysslas om.

Och nu har jag tänt alla lyktorna utanför, och i fönstret hänger ett hjärta som lyser för mor.Sov gott lilla mor.................jag saknar dig så.

Jag blir glad för kommentarer
Postat av: Anna Hulda Viktoria Eriksdotter

Hallå Syster!!!

Så fint skrivet om lilla mamma. Det ska bli så mysigt att komma upp. Jag ska snart fixa kålgryta som jag ska ta med till pappa. Du kommer väl ihåg att du ska göra lingonsylt??? Längtar efter er alla.

Kram från Syster Yster!!!!

2010-10-26 @ 18:25:16
Postat av: Gunvor

Hej Nilla.Va gulligt du skriver om din mamma. Jag tycker också om att gå till kyrkogården o hälsa på. Nu är det ju dags att sätta dit lyktorna. I dag var jag till blomsterhandeln och skulle köpa en ny lykta till svärföräldrarnas grav, men dom hade inga fina alls så jag får nog åka till Ljusdal för att hitta nån som man får plats med stora ljus i och som ser bra ut.Jag tycker det är roligt att pynta o göra fint på gravarna.Prydnadskål är så fin ..det har jag också satt.Nu har vi bokat biljett på bussen till Sthlm. på fredag.Åhh va jag längtar efter lilla gosan Ellibelli.Hon pratar om mormor varje dag säger Helena.Åhh så kul det ska bli.

Jättefin parkas du köpt!

Ha det så gott nu i höstmörkret. Kram!

Postat av: erika

hej hej, ja det är så små saker som man kommer att minnas i hela livet o det gör så mycket det man minns, minnen finns för alltid..

jag tänkte njuda på liten grekisk afton när ni kommer vad tycks om det??=)

2010-10-26 @ 22:02:16
URL: http://elvismammans.blogg.se/
Postat av: soffie

å va fint du skriver om din mamma vila ifrid till henne,kram

va snygg jacka,

ha en go kväll min vän

2010-10-26 @ 22:52:55
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Synnöve

Du skriver så vackert om minnen, sorg och saknad.

Visst är det tomt när någon man håller av går bort.Den bruna fågeln var säkert en liten hälsning från henne på andra sidan. Jag tycker det känns så.Är glad för att jag fortfarande har min mamma kvar. Men vem vet för hur länge....Vackert hjärta du har i fönstret.

Ha en skön onsdag nu.

Kramen Synnöve.

2010-10-27 @ 07:09:53
URL: http://nabolandet.blogspot.com
Postat av: Paula

Heej! Förstår att du saknar din mamma, jag gör det ibland, inte så ofta, men så är det ju också trettio år sen hon gick bort. Dessutom bodde vi i olika länder så vi umgicks ju inte så tätt och stod varandra inte så nära.

Jodu, det är lite knepigt detta med kosten., Lånade hem böcker idag, o för oss som har höga blodfetter gäller att äta kolhydrater, bröd potatis o ris är bra mat, o mindre bra är förstås animaliska fetter. Vi får köra dubbla satser, maken vill absolut ha både smör och Bregott hemma, "ler". Jag hoppas också att dom kan erbjuda mig ett besök hos dietist så jag får en ordentlig genomgång även om jag nu försöker läsa på

Många soliga kramar från pörtet

2010-10-27 @ 18:38:10
URL: http://paulaz.se
Postat av: Ingmarie

Din goa mamma ler i sin himmel när hon tänker på dig....samtidigt som hon ser vilken otroligt trevlig människa hon uppfostrat!Kramen från Västanbäck

2010-10-27 @ 20:47:46
URL: http://frujacobsen.blogg.se/
Postat av: sweetmama

Vilka fina tankar, bilder och ord !!!

Och visst är det ett steg vidare när man tänker och ler till fina stunder och minnen.

2010-10-28 @ 13:47:47
URL: http://sweetmama.blogg.se/
Postat av: Ninni

Fina rader=)Mmm vilka fina lyktor som lyser, ja det var säkert lilla mamma som skickade en hälsning till dig.Ha en fin helg goa du..kramen

2010-10-30 @ 10:42:43
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Förstår dig så väl.. saknaden finns där även efter 30 år kan jag tala om.

2010-10-31 @ 16:12:28
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: Ingmarie

Kikar in för att önska dig en trevlig helg.

Allt gott till dig o gubben från oss i Västanbäck

2010-11-05 @ 14:00:21
URL: http://frujacobsen.blogg.se/
Postat av: Lena

Hejsan!

Tittade in lite på din blogg...fina bilder du visar oss.

//Lena

2010-11-06 @ 17:37:54
URL: http://bloggissoder.blogg.se/
Postat av: Paula

Hej, här var det inte nåt nytt, men jag hoppas du mår bra och firar helg med nära och kära

Kramen från pörtet

2010-11-06 @ 18:57:26
URL: http://paulaz.se
Postat av: Ingrid

Ja nu är det ju verkligen minnenas helg.. ska bort till kyrkogården om en stund där min mamma ligger sen på minnesstund i kyrkan där Maj ligger, samlas med hennes barn, min pappa en stund.

2010-11-07 @ 17:13:22
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: anna o hundarna

Vad fint att du tänker på din mamma när du knyter parkasbanden - det är så som jag skulle vilja finnas kvar hos mina barn en gång i tiden! Jag tänker också ofta på faster Helga; kan fortfarande höra hennes röst och se hennes luriga leende. Märta och Helga, det är trygghet det!

2010-11-23 @ 20:06:17
URL: http://pelleskop.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Här kan du skriva:

Trackback