Fototriss del 151: Rosa (för Rosa Bandet)Rosa armbandet....finns att köpa på Lindex för 75:- hela vinsten går till bröstcancerfonden. Det sitter nu på min arm.Tidigare års bidrag till bröstcancerfonden....en brosch.Och självklart har jag satt in pengar på fototriss insamling, gör det du också.
Och här finns fler Rosa bidrag:Fototriss del 141: Skir

Nu var det länge sen jag var med...igen! Svårt att hinna med att ta dagsfärska bilder när man ofta jobbar helg. Så i dag frångår jag mina principer och har letat i arkivet. Dock inte längre tillbaka än en vecka. Och fann dessa SKIRA rosor, som jag fotade i dotterns trädgård.Fler "Fototriss" hittar du här:


Fototriss del 134: Så här ser det ut där jag är, del 11

Länge sen jag var med i Fototriss, men nu blir det äntligen av igen. En promenad på Järvafältet i dag resulterade i drygt hundra foton i kameran. Och här kommer tre av dem.Här kan du se fler Fototriss-bidrag.


Greklandsresan, Thassos, Skala Potamia 12-19 maj 2010

Vårt flyg står och väntar på oss, det packas för fullt.Uppe i luften, lika bra att ta en tupplur.Och vips så var vi framme i Grekland. Landade på flygplatsen i Kavala och värmen omfamnade våra frusna kroppar. Ja det var ju minusgrader på hemmaplan.Långkoftan åkte av direkt. Mmmm....såå skönt.Sen blev det en liten busstur till hamnen. Och här har vi precis lämnat Kavala för en båttur på ca 45 minuter till Thassos, den gröna ön.Efter en skön båttur som vi tillbringade på soldäck, så la vi till i hamnen i Limenas, Thassos by. Sen blev det buss igen, för att slutligen hamna här: På hotell Miramare i Skala Potamia.Väl där, ställde vi in våra väskor på rummet. Sen gick vi backen ner mot torget och havet.Första doppet, om än bara fötterna.Så ljuvligt, vilket vatten. Underbart för trötta och varma fötter.Så här i början på säsongen var det ganska folktomt på stranden.Men det gjorde inte att den blev mindre ljuvlig, snarare tvärtom. Och vattnet var helt klart badbart, ja till och med njutbart. Vi badade en hel del.När fötterna var avsvalkade fortsatte vi promenaden utefter stranden.Och vidare upp mot den lilla affärsgatan och alla restauranger som låg tätt intill varandra.För att slutligen hamna här. På restaurang Trata.Här åt vi en helt ljuvlig Chicken Souvlaki.Men förstår ni....att börja morgonen kl 03.45 med isiga bilrutor. Och sen mitt på dagen sitta här....helt enkelt....UNDERBART!Och rosorna blommade för fullt, magiskt.Och havet kluckade så härligt nedanför vårt bord.Senare på kvällen, när vi vilat och fräschat till oss, blev det en grekisk sallad, Mums!Och naturligtvis bröd, och ett glas rött till det.Sen gick vi hem i mörkret, ja det fanns belysning hela vägen.

Sen somnade jag ovaggad, sov som en stock hela natten. Dottern däremot sov sämre. Kanske längtade lite efter man och barn.Dag två började med frukost ute på terassen. Gnuggar händerna....mmm...det här ska bli gott.Tittar på utsikten....och bara njuter. Så vackert.Samma vy, men från balkongen en trappa upp. Dock inte vår balkong, utan från allrum/tvrum/baren. (som inte var öppen så tidigt på säsongen, men dottern lyckades köpa lite vin åt oss en kväll ändå)Nu väntar Skala Potamias på oss.................Backen ner mot torget, hamnen, stranden, butikerna................Dimman ligger fortfarande kvar över bergstopparna.Det är mäktigt att titta upp på bergen.Men nu börjar solen titta fram.Vi sätter oss en stund på den grekiskt blå bänken.Sen fortsätter vi vår promenad utefter stranden i den allt varmare solen.Så Grekiskt!En dag åkte vi på guidad bussutflykt, första stoppet var Nunneklostret Archangelos Monastery.Vilken utsikt!Så vitt...så vackert!!!Bouganvillea...trillingblomma.Rosor.En dag tog vi lokalbussen upp till den lilla bergsbyn Panagia.Mera rosor och vackra trappor.Vackra vita små hus.Trånga små gränder.Blå portar, fönsterluckor.....och vinrankor.Här på torget kunde vi fylla våra vattenflaskor med kallt källvatten.Här åt vi lunch innan vi tog bussen tillbaka till hotellet.Och apropå lunch....avslutar med en liten kavalkad på allt det goda man kan äta i Grekland. Håll till godo.
På väg hem....det var en härlig vecka. Mor & Dotter-semester!Fototriss del 115: Tävling "En resa"En resa från svartvitt....Till färg...En resa som varat i 99 år. Min pappas livsresa. Min pappa som i dag fyller hela 99 år. Hurra, hurra, hurra, hurra!!!!!!!!!!!!!!


En resa hit kan ju inte vara fel, speciellt om man har kameran med sig.

Fler resmål finns här:Och fler bidrag till tävlingen finns här:
Fototriss del 107: Plastic fantasticDagen började bra, det fanns kaffe i den Fantastiska, Plastiga termosen.Hur skulle man klara sig utan dessa Fantastiska Plastiga grejer.Vilken tur att det finns så mycket roliga och billiga glasögon i Plast. Så att man kan ha dem ligga lite här och där, varhelst man kan behöva dem.

Här finns mer trissar:


Fotosöndag S-kurva

Mina bilder till Fotosöndag/S-kurva. Svårt tyckte jag. Stog i lekparken med barnbarnen och funderade, ritade med foten i sanden, och det blev en S-kurva. Såg mig omkring, tittade efter s-kurvor överallt, i träd, bland leksaker, bland husen och trädgårdar runtomkring. Och så fanns de ju där, hur många S-kurvor som helst på hustaken.

Så här är de, mina S-kurvor!
Fototriss del 105: R som i.....Jag tror bilderna talar för sig själva.....annars är mitt bidrag så klart Raka.

Här har jag fotat vinglas med Rött vin, Rosa blommor, Röd kork och inte varit nöjd. Men så "plötsligt händer det" som det heter i "Triss"-reklamen, han bara sitter där ute och Rakar sig, mannen. Och det bara blixtrar till i huvudet på mig, in och hämtar kameran, klart.

Här finns det mer trissar:


Fototriss del 104: BlankHär finns fler trissar:


Fotosöndag "Gul"

Mina bidrag till Fotosöndags tema "Gul"Fotosöndag, "kort skärpedjup"

Fotosöndag och kort skärpedjup. Så många foton det blev. Det här är bara ett fåtal av alla de bilder som jag tagit under veckan.Men jag tror att mina skor får vara med. Som ett av två foton som jag ska ladda upp på Flickr i gruppen Fotosöndag.Det här är ju också en favorit.Den här är jag också väldigt förtjust i.Stockrosor...ett måste här på Österlen.Och katten Melvin. Åh, vad det kliar.Och sist ett par andra favoritskor.

Ja vad ska jag nu välja till Fotosöndag, bara två bilder, svårt. Tror ändå att det blir foto ett och två.Fotoriss del 102: Så här ser det ut där jag är i dag, del 8Så här ser det ut hemma hos mig i dag. Mitt i flytten.Men man måste ju pausa också, så det blir bad på eftermiddagarna.Och nu när klockan snart är 01.00 är det 25 grader varmt ute. Det är så det är hos mig.

Fler trissar hittar du här:


Fototriss del 101: Avvikande

Man tager vad man haver....sa Kajsa Varg....så jag tittade i skåpen i dag. Och så här blev min triss.

Vill du se fler trissar så kika här:Fotosöndag, Motljus

Första gången jag är med i Fotosöndag. Temat denna vecka är motljus. Provade att fota soluppgången från balkongen på jobbet tidigt i morse, inte så lyckade bilder. Sen fotade jag lite i trädgården i morse när jag kom hem. Och på eftermiddsagen när jag sovit klart efter att ha jobbat sista natten före semestern JIPPI!!! så tog jag Harry med mig på en fotopromenad. Tänkte att solen skulle stå i rätt läge vid det lilla kärret. Och inte bara det, utan till min stora glädje var kärret fyllt med de allra vackraste små Näckrosor, vilken bonus. Men att sen välja ut två bilder....det var inte lätt. Men så småningom så blev det.....Den här....helt underbar.Och denna...magisk.

Men jag visar några av alla de andra bilderna också.Mer Näckrosor....Och ännu mer Näckrosor.....Och en till.....Och nu den sista....sen har jag ytterligare ett gäng Näckrosor i bildarkivet ;o)Och Pionen som jag fotade i morse.Ser ju nästan ut som en Näckros.Och Svartplommonträdet i motljus....Med de vackra röda bladen.Och så här vacker är Harry...min promenadkompis...i motljus.


Min bästis!Och i morgon söndag, kommer alla bidrag till Fotosöndag/Motljus finnas här:
Prenumerera gärna på min blogg:


bloglovin

Fototriss del 100: Ett, två, tre

Nu är det tävling och jubileum i fototriss. Med fina priser från

Här är mitt bidrag.Ett/EnTvåTre

Tre generationer, Far, son och sonson.

Fler bidrag hittar du här:


Om

Min profilbild

Nillabloglovin
RSS 2.0